Ailuros Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 πονεμενη ιστορια το recovery console θα την πω αργοτερα. τωρα μολις εκανα format αλλα εχω σοβαρο προβλημα με τους chipsher drivers. αν μπορει κανεις ας παει στην ενοτητα των Windows και να ριξει μια ματια. Μα τον Τουτάτη δεν κατάλαβα στην άλλη ενότητα ούτε τι προσπαθείς να κάνεις ή αν κατάφερες κάτι τελικά. Oι οδηγοί του chipset της μητρικής μπαίνουν πρώτοι (και όχι δεν έχουν καμία σχέση με τα γραφικά εκτός αν υπάρχει ενσωματωμένη μονάδα γραφικών και όχι GPU), μετά όλοι οι άλλοι όπως ήχου, κάρτας γραφικών, συσκευών κλπ. Δεν έχω ιδέα με τι σειρά προσπαθείς να εγκαταστήσεις και τι, αλλά μάλλον κάπου εκεί είναι το πρόβλημα.
lazaross Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 ok. εκεινο το προβλημα λυθηκε. τωρα στα δικα μας με το VPU RECOVER. ισως αν βαλω απο agp4x σε apg2x να γινει κατι; αλλα απο επιδοσεις; το προβλημα δημιουργειται στο UT 2004 επειδη πιο πολυ υποστηριζεται απο την NVIDIA; γιατι την εχει και σαν σημα στην ενραξη του παιχνιδιου. παιζει κατι τετοιο; αλλα παιχνιδια ειναι πιο συμβατα με τις ATI καρτες και αλλα ειναι πιο συμβατα με τις NVIDIA καρτες.
Ailuros Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 ok. εκεινο το προβλημα λυθηκε. τωρα στα δικα μας με το VPU RECOVER. ισως αν βαλω απο agp4x σε apg2x να γινει κατι; αλλα απο επιδοσεις; το προβλημα δημιουργειται στο UT 2004 επειδη πιο πολυ υποστηριζεται απο την NVIDIA; γιατι την εχει και σαν σημα στην ενραξη του παιχνιδιου. παιζει κατι τετοιο; αλλα παιχνιδια ειναι πιο συμβατα με τις ATI καρτες και αλλα ειναι πιο συμβατα με τις NVIDIA καρτες. Με το UT και κάθε UT oυδέποτε είχα ή έχω πρόβλημα με τις Radeon. Τα προγράμματα Get in the Game (ATI) ή The way it's meant to be played (NVIDIA) μπορεί να είναι για υποστήριξη των εκάστοτε δημιουργών παιχνιδιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και οι δύο εταιρίες δεν φροντίζουν να υπάρχει συμβατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια, ανεξάρτητα σε ποιό πρόγραμμα ανήκουν. Το VPU Recover απλά απενεργοποίησέ το και όχι δεν συνιστώ να κατεβάσεις στο AGPx2.
lazaross Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 λεω ενα παραδειγμα τωρα. αν προσπαθουν οι ανθρωποι της ATI να ειναι συμβατο ενα παιχνιδι με τις καρτες τους για 10 ωρες πχ για το UNREAL TOURNAMENT, οι ανθρωποι της NVIDIA θα προσπαθησαν 9,5 ωρες. ετσι και παρατηρουνται μικροπροβληματα.. παντως εγω δεν συμφωνω με αυτα τα Get in the Game και The Way it's meant to be played. μιλαω μονο για το UNREAL γιατι μονο σε αυτο το παιχνιδι εχω παρατηρησει προβλημα.
Ailuros Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 To UT2003/4 δεν μου δημιούργησαν εμένα προσωπικά πρόβλημα σε καμία Radeon. Πολλά μπορούνε να φταίνε και μακάρι να μπορούσα να φανταστώ από που προέρχεται το πρόβλημα. λεω ενα παραδειγμα τωρα. αν προσπαθουν οι ανθρωποι της ATI να ειναι συμβατο ενα παιχνιδι με τις καρτες τους για 10 ωρες πχ για το UNREAL TOURNAMENT, οι ανθρωποι της NVIDIA θα προσπαθησαν 9,5 ωρες. ετσι και παρατηρουνται μικροπροβληματα.. παντως εγω δεν συμφωνω με αυτα τα Get in the Game και The Way it's meant to be played. Το γεγονός ότι κάποιο παιχνίδι ανήκει στο Α ή στο Β πρόγραμμα δεν έχει να κάνει ούτε με το πόσες ώρες περνάει η ATI ή η NVIDIA με τους εκάστοτε δημιουργούς για να διορθώσουν προβλήματα, ούτε με την συμβατότητα αλλά ούτε και με τις επιδόσεις. Την εποχή της NV3x μια πλειάδα παιχνιδιών που ανήκουν στο πρόγραμμα TWIMTBP είχαν καλύτερη συμβατότητα και επιδόσεις στις Radeon.
kickeras Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 i istoria exei ws eksis: ontws merika paixnidia exoun vasistei pio poli stin mia etairia para stin alli alla oxi oti den einai simvata. Se afto paizei rolo i ekastote etairia games sto testing pou kanei sto kathe paixnidi prin to kanei release. An ontws iparxei provlima den tha katsei i Nvidia i i Ati na to ftiaksei toso oso i etairia ektos kai an to provlima metatithetai ontws sto hardware tis Nvidia i Ati. An iparxei provlima to pio pithano einai na ginei report apo para pollous users kai an doune oti afto epidra sta kerdi tous tote kathontai na to koitaksoune. Psaxe gia kana patch i koita tipota sta settings...p.x. vertical sync, etc. Sinithws i lisi einai poli pio apli apo afto pou nomizeis.
Ailuros Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 i istoria exei ws eksis: ontws merika paixnidia exoun vasistei pio poli sto API mias etairias para tis allis alla oxi oti den einai simvata. Se afto paizei rolo i ekastote etairia games sto testing pou kanei sto kathe paixnidi prin to kanei release. An ontws iparxei provlima den tha katsei i Nvidia i i Ati na to ftiaksei toso oso i etairia ektos kai an to provlima metatithetai sto API tis Nvidia i Ati. An iparxei provlima to pio pithano einai na ginei report apo para pollous users kai an doune oti afto epidra sta kerdi tous tote kathontai na to koitaksoune.Psaxe gia kana patch i koita tipota sta settings...p.x. vertical sync' date=' etc. Sinithws i lisi einai poli pio apli apo afto pou nomizeis.[/quote'] Ερώτηση: τι ακριβώς είναι το API κατά την δική σου άποψη;
kickeras Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Ερώτηση: τι ακριβώς είναι το API κατά την δική σου άποψη; api = application programming interface http://www.google.co.uk/search?hl=en&q=define%3AAPI&btnG=Search&meta= vasika na diorthwsw kati giati eipa vlakeia (itan kai kapws arga)....den ennoousa nvidia i ati API. I kathe GPU xrisimopoiei ena set entolwn wste na mporei o kathe developer mesw tou kathe graphics library opws opengl, directx, etc. na ekmetalevetai tis texnologies tis kathe kartas kai na ftiaxnei ta grafika gia to kathe application. To kathe game mporei na min kanei swsti xrisi tou set entolwn tis kathe gpu xwris na einai anagkastika lathos tou developer alla einai kai sto xeri tou na allaksei ton kwdika wste na ton kanei simvato (arketes fores einai kati poli aplo). Vevaia pithano einai kai oi etairies kartwn grafikwn na to koitaksoune i prin vgei to game i mono an einai sigouroi oti ftaiei kati aptin plevra tous. Exw dei periptwseis atomwn na ftiaxnoun games (kai apla games, oxi tipota terastio) kai na trexoun mia xara se ATI kai meta na pane se PC me Nvidia, na trwne ta moutra tous kai na klaine treis meres .
Ailuros Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Μάλλον στους οδηγούς (drivers) αναφερόσουν. I kathe GPU xrisimopoiei ena set entolwn wste na mporei o kathe developer mesw tou kathe graphics library opws opengl, directx, etc. na ekmetalevetai tis texnologies tis kathe kartas kai na ftiaxnei ta grafika gia to kathe application. Proprietary extensions only in OpenGL
kickeras Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Μάλλον στους οδηγούς (drivers) αναφερόσουν.oxi kamia sxesi kai oute kan pou thimamai...prepei na kopsw to debugging kai na stamatisw na koimamai tetoies wres :D:D ogl rulez! microsoft sux
lazaross Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 ναι μονο που δεν ειναι δυνατο να αλλαζουμε ολες τις ρυθμισεις για καθε παιχνιδι. εκατονταδες εχουν το ιδιο προβλημα με το VPU RECOVER. το πιο πιθανο ειναι να φταινει οι drivers ( αλλα δεν μπορω να βαλω τους παλιους που εχει στο cd ) ή να φταιει η μητρικη.. παντως σε εμενα κολλουσε και με τους παλιους και με τους καινουριους drivers. στους παλιους δεν μου εβγαζε το VPU RECOVER, αλλα μετα απο ενα 10λεπτο παιχνιδιου κολλουσε παρα πολυ και η CPU εφτανε στο 100%. με τους καινουριους drivers ολα ειναι μια χαρα, μεχρι να μου εμφανισει το VPU RECOVER που το κανει συχνα.. συνηθως μετα απο 20 λεπτα παιχνιδιου.. σιγουρη και οριστικη λυση δεν υπαρχει..
Ailuros Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 To VPU recover απενεργοποιείται κατά βούληση.
lazaross Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Ποιο ειναι το χειροτερο που μπορει να μου συμβει αν το απενεργοποιησω; γιατι εχω ακουσει πολλα παραξενα πραματα.
kickeras Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 de kserw pantws emena mou doulevei mia xara....mou krasarei i gpu p.x. me gta san andreas kai to vpu recover me swzei. afou sto ekane kai me allous drivers isws kati allo na ftaiei.....otan kaneis format pernas meta oti drivers xreiazesai se swsti seira? paizei kai na einai kati teleiws akiro opws kapoio allo hardware to opoio xwris logo sou peirazei to sistima...de dokimazeis na valeis kamia vga filou na deis an sou kanei to idio? kai meta pratteis analogws
javaneze Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Λαζαρε δεν παιζει ρολο το παιχνιδι... οι drivers φταινε καθαρα... και να το απενεργοποιησεις δεν τρεχει ΤΙΠΟΤΑ... απλα δεν θα σου σκαει το ερρορ, μονο θα κρασαρει το πισι ... δλδ πρεπει να καταλαβεις οτι δεν φταιει το VPU recover. Οι drivers crashαρουν το PC και το VPU σε γλυτωνει απο το δαχτυλο χαμηλα, στο reset... Εγω τοτε που ειχαμε την συζητηση εδω με τα παιδια, δεν αντεξαν αλλο τα νευρα μου και πηρα μια nvidia... μαλιστα να αναφερω οτι την 9800pro την εδωσα σε ενα μελος εδω μεσα, και δεν με ενοχλησε ποτε για προβληματα ο φιλος ... Τι να πεις ... :|
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.