godslayerxp Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Πριν ενα μηνα ειχα και γω ATI.Οι πιο σταθεροι και πιο γρηγοροι που ειχα δοκιμασει ηταν οι 4.12 και με διαφορα.Τωρα εχω 6600gt και βρηκα την ησυχια μου! May the geforce be with you........ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlackMatter Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Kaisara' date=' , Agp texture acceleration "not available " mou leei ... ti sou leei ayto?3d mark den exw ...[/quote'] Ευχαριστώ ταπεινέ Εκαντοτάρχε(Centurion) , AGP texture acceleration not available σημαίνει ότι και τα Windows σε επίπεδο Direct3D το βλέπουν off. Άρα όντως είναι off. Τώρα αφού στα παιχνίδια που παίζεις δεν έχει σημαντικό πρόβλημα απο πλευράς επιδόσεων τουλάχιστον, φαίνεται ότι βρήκες μια προσωρινή λύση.. Για δοκίμασε να κάνεις disable την onboard ήχου από το bios και μετά να βάλεις intel drivers και κατόπιν Catalyst 5.2. Έτσι απλά για να δούμε αν το conflict είναι μεταξύ agp και onboard audio.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
javaneze Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Black mou fainetai pws kalh fash tha htan na briskomastan se kanena chat pou kai pou ... lol Loipon akou na deis file pws epaikse telika olo to thema ... Evala tous intel drivers. Smartgart agp 8x kai fastwrite on. vpu standard error. Kai dokimazw agp 4x, fastwrite off, apo to smartgart, kai apo to bios allaksa ta settings video memory cache mode se USWC kai agp voltage se 1.7 apo 1.6 . KAI EPAIKSE .... paizw Zero hour edw kai kana misawro kai den eskase to vpu .... vevaia panta me agp 4x ... ;( Oson afora thn karta grafikwn pou legame egw pou den kserw ti einai oi pipes, thes na to kaneis pio liana ... kai mhn mou proteineis kati se ATI please ... NVIDIA dagkwto ... ksereis giati ... opws blepeis to systhma mou h 6800 tha paiksei kala h' tha prepei na anbathmizw kai trofodotika? exw ayto to tower me to trofodotiko ths manas tou: http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=15&Nav_Section_Id=15&Catalog_Id=1&Product_Id=75120&Merchant_Id=1&sts_cid=3 a kai gia ti times milame? giati ta 200 tis 6600gt sto e-shop ta edina, alla gia poly parapanw to skeftomai ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlackMatter Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Black mou fainetai pws kalh fash tha htan na briskomastan se kanena chat pou kai pou ... lol Loipon akou na deis file pws epaikse telika olo to thema ... Evala tous intel drivers. Smartgart agp 8x kai fastwrite on. vpu standard error. Kai dokimazw agp 4x' date=' fastwrite off, apo to smartgart, kai apo to bios allaksa ta settings video memory cache mode se USWC kai agp voltage se 1.7 apo 1.6 . KAI EPAIKSE .... paizw Zero hour edw kai kana misawro kai den eskase to vpu .... vevaia panta me agp 4x ... ;([/quote'] Ωραία, μη ανυσηχείς δε χάνεις πάνω από 5% λόγω agp4x και fastwrite off. Τώρα η αύξηση του AGP voltage λέει κάτι για τη σταθερότητα της τάσης που έχει το mobo και κατε επέκταση το τροφοδοτικό, αλλά τέσπα.. Oson afora thn karta grafikwn pou legame egw pou den kserw ti einai oi pipes, thes na to kaneis pio liana ... kai mhn mou proteineis kati se ATI please ... NVIDIA dagkwto ... ksereis giati ... opws blepeis to systhma mou h 6800 tha paiksei kala h' tha prepei na anbathmizw kai trofodotika? Τα pipes ή pipelines είναι ουσιαστικά πολλοί επεξεργαστές που δουλεύουν ταυτόχρονα μέσα στο chip. Μπορείς να τους δεις ως τους πολλούς κυλίνδρους που έχει μια βενζινομηχανή ή diesel. Όσο πιο πολλοί τόσο μεγαλύτερη είναι η ιπποδύναμη(για δεδομένο μέγεθος του ενός κυλίνδρου βέβαια) της μηχανής και τόσο μεγαλύτερη ταχύτητα που αναπτύσεις. Έτσι και η GPU όσο πιο πολλά pipes έχει τόσο πιο μεγάλη γραφική επεξεργαστική δύναμη έχει και τόσο πιο γρήγορα πάνε τα παιχνίδια. exw ayto to tower me to trofodotiko ths manas tou: http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=15&Nav_Section_Id=15&Catalog_Id=1&Product_Id=75120&Merchant_Id=1&sts_cid=3a kai gia ti times milame? giati ta 200 tis 6600gt sto e-shop ta edina, alla gia poly parapanw to skeftomai ... Τα chieftec κουτιά είναι πολύ καλά εκτός από τα τροφοδοτικά που έχουν και δεν είναι και τόσο καλά. Τόσο εγώ όσο και ένας φίλος μου πήραμε κουτιά chieftec και αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τροφοδοτικά όταν βάλαμε 9700pro. Και εμένα μου δούλευε μόνο σε AGP 4Χ αλλά με fastwrite on. Τώρα για τη κάρτα άποψη μου είναι ότι δε θα δεις σημαντική αύξηση στις επιδόσεις με μια 6600GT γιατί και αυτές έχουν 8 pipes όπως και η 9800Pro . H διαφορά είναι στο ότι τα pipes της 6600GT είναι λίγο πιο γρήγορα και υποστηρίζουν και PS+VS3.0. Αμα θες να ξοδέψεις 200Ε καλύτερα να πάρεις ένα τροφοδοτικό κάλό 500αρι ή 550 με 120-150Ε(συνιστώ ThermalTake, Antec η HEC) και τα υπόλοιπα κράτα τα. Ένα άλλο τροφοδοτικό που έχω ακουστά είναι το Tagan αλλά δεν το έχω δοκιμάσει στη πράξη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
javaneze Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Ωραία, μη ανυσηχείς δε χάνεις πάνω από 5% λόγω agp4x και fastwrite off. Τώρα η αύξηση του AGP voltage λέει κάτι για τη σταθερότητα της τάσης που έχει το mobo και κατε επέκταση το τροφοδοτικό, αλλά τέσπα Afou diavasa thn apanthsh sou evala to voltage pali se 1.6 kai to fastwrites on. ksafnika aisthanthika poly m@l@k@s otan syneitopoihsa pws kai ap'thn arxh an apla eixa kanei to AGP 4x, opws mou eixes pei, tha eixe lythei to prob. ola pali douleyoun komple .... αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τροφοδοτικά όταν βάλαμε 9700pro. Και εμένα μου δούλευε μόνο σε AGP 4Χ αλλά με fastwrite on. dhladh les oti allakses trofodotiko kai meta epaize se 8X h 9700pro? les an allaksw kai gw na paizei? den mporo na to katalavw pantws ... ti rolo paizei h trofodosia me ta agp settings ... den allaksa kamia syskeyh dhladh ... ola idia einai ...mono oi drivers allaksane ... Re file pantws eilikrina s'eyxaristw pou kathesai kai asxolise toso me tis apories mou ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Ailoure οντως εχω κουραστει' date=' επειδη δεν βρισκω λυση οχι για αλλο λογο .... PCI εχω μονο τις extra pci καρτες της mobo (extra 2 USB, καρτα δικτυου, και κατι που δεν ξερω τι ειναι, εχει 2 υποδοχες και γραφουν SPDIF IN και SPDIF OUT.) και το pci internal modem. ουτε tuner ουτε καν καρτα ηχου. και για ηχο της μητρικης χρισημοποιω. η Radeon ειναι 128 mb. δεν θα επεμενα οτι ειναι conflict αν συνεβαινε με ολους τους drivers . αλλα εφοσον με την version 3.9 ολα δουλευουν ρολοι εσας τι σας λεει αυτο? και τονιζω πως δεν ειμαι ο μονος. ειπαμε το προβλημα ειναι διαδεδομενο και ενα σορο κοσμος βρηκε τη λυση στους 3.9 . Τραγικη συμπτωση ειναι πως στο τελευταιο τευχος PC-Master εχει ενα ολοκληρο αρθρο για το VPU recover προβλημα, μα και εκει δεν προτεινει καμια ουσιαστικη λυση, παρα μονο οτι "καποιοι χρηστες βρηκαν πως το προβλημα δεν υφισταται στους catalyst 3.9 " .... και μετα μου λες blackmatter πως ειναι κατι στο συστημα μου .... Blackmatter λυσε μου μια αλλη απορια... αφου το maxpayne2 χωρις το DX9 αρνειτε να φορτωσει καν, ειναι δυνατον να τρεχει με AGP off? λογικα δηλαδη δεν θα επρεπε να μην φορτωνει oυτε σε αυτη την περιπτωση? ή δεν παιζει ρολο η agp? γιατι εγω φανταζομουν πως την αξιοποιει την 8Χ και ας μην το γραφει στο SMARTGART .... Ailouros να αυτο που ζητησες αν και δεν ξερω τι θα σε βοηθησει, αφου δεν ξερω καν τι ειναι .... [/quote'] Μόνο το PCI crypto modem έχεις σαν PCI κάρτα ή κάνω λάθος; Αν δεν σου είναι πολύς κόπος μετακόμισέ το σε άλλη θύρα PCI και παρακολούθησε αν το σύστημα έκανε αλλαγές στα ΙRQ και ποιές ακριβώς. Ο ΙΕΕΕ 1394 controller είναι ενσωματωμένος ή κάνω λάθος; Αν δεν τον χρησιμοποιείς πάντως, μπορείς να τον απενεργοποιήσεις άφοβα (control panel/system/device manager) και να γλυτώσεις έστω κάτι από πόρους. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι το ΙRQ 16 είναι χαμηλό για κάρτα γραφικών και θα προτιμούσα η κάρτα γραφικών να μην το μοιράζεται με άλλο παράγοντα. Προσπαθώ συνήθως να έχω όλες τις κάρτες γραφικών στο ΙRQ 19 και απολύτως μόνες τους. Τα winXP έχουν καλύτερη διαχείρηση πόρων από προηγούμενα λειτουργικά, αλλά είναι μακράν του τέλειου. Πρόσφατα είχα μια κατ΄ιδίαν συζήτηση με τον billpeppas για ένα PCI RAID controller που απλά αρνιόταν να συνεργαστεί σωστά με την Αudigy2. ΄Αλλαξα όλες τις κάρτες PCI σε όλες τις θέσεις με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς, αλλά μου είχε κάνει το σύστημα να μην πω και η κάρτα ήχου δεν αναγνωριζόταν καν σωστά. Ο ΒlackMatter έκανε όντως καλή δουλειά και έπρεπε να τον ακούσεις από την αρχή. Αξίζει τον κόπο να απενεργοποιήσεις στο ΒΙΟS το ενσωματομένο τσιπάκι ήχου για δοκιμή που σου λέει, αν και θα ήταν πολύ περίεργο να δημιουργεί αυτό το πρόβλημα. Πιθανόν να έχεις κάτι που να δημιουργεί προβλήματα διαχείρησης πόρων. Είτε είναι είτε δεν είναι αυτό η ουσιαστική πηγή του προβλήματος, συνιστώ σε όλους γενικά να απενεργοποιούν στο ΒΙΟS ή στο device manager του λειτουργικού ότι συσκευή δεν χρησιμοποιούνε. Παράδειγμα το game port που εμένα τουλάχιστον μου είναι άχρηστο. ***edit: IRQ = interrupt request controller Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlackMatter Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Afou diavasa thn apanthsh sou evala to voltage pali se 1.6 kai to fastwrites on. ksafnika aisthanthika poly m@l@k@s otan syneitopoihsa pws kai ap'thn arxh an apla eixa kanei to AGP 4x' date=' opws mou eixes pei, tha eixe lythei to prob. ola pali douleyoun komple .... [/quote'] Eμ εγώ στο έλεγα..έπρεπε να με ακούσεις πιο νωρίς..ίσως σε γλύτωνε από επιπλέον μπελάδες. dhladh les oti allakses trofodotiko kai meta epaize se 8X h 9700pro? Ακριβώς, και όχι μόνο αυτό αλλά μπορούσα να βάλω και τις μνήμες στα 333Mhz. les an allaksw kai gw na paizei? den mporo na to katalavw pantws ... ti rolo paizei h trofodosia me ta agp settings ... den allaksa kamia syskeyh dhladh ... ola idia einai ...mono oi drivers allaksane ... Είναι πολύ πιθανό. Ακόμα και αν δε φτιάξει πάντως ένα τροφοδοτικό Thermaltake η Antec είναι επένδυση για μελλοντικές αναβαθμίσεις. Εγώ πήρα HEC γιατί δε βρήκα Antec και τελικά μου βγήκε πολύ καλό. Όσο για το τι σχέση έχει η τροφοδοσία με το AGP και με τους drivers. Οι καλύτεροι drivers επιτυγχάνουν καλύτερες επιδόσεις. Καλύτερες επιδόσεις(για δεδομένο hardware με σταθερές συχνότητες) σημαίνει αναγκαστικά ότι ανεβαίνει το system utilization(δηλαδή το ποσοστό του χρόνου που το σύστημα εργάζεται σε σχέση με το χρόνο που είναι ανενεργό και περιμένει κάποιο γεγονός για να συνεχίσει). Οι καλύτεροι drivers αξιοποιούν το σύστημα καλύτερα δηλαδή. Περισσότερο system utilization άρα το σύστημα χρειάζεται περισσότερη ενέργεια άρα και τραβάει περισσότερο ρεύμα. Τώρα βέβαια οι drivers είναι σε θέση να ανεβάζουν και τη συχνότητα του hardware οπότε πάλι να απαιτείται περισσότερη ισχύς. Re file pantws eilikrina s'eyxaristw pou kathesai kai asxolise toso me tis apories mou ... Ε ναι, μου φαινεται περίεργο που με ευχαριστείς τόσο πολύ. Αν θες μπορείς να στείλεις μερικά λεφτά σε μια διεύθυνση.. Αστειεύομαι βέβαια.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
javaneze Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 ailoure thanx pou asxolithikes na grapseis olo ayto to katebato alla dystyxws oute kserw ti einai ta IRQ oute kserw na ta peirazw. dhladh oute ti tha pei "xamhlo irq" kserw, oute ti tha pei na to moirazetai ... ena iek exw bgalei o foukaras ... oxi AEI .... Black tin dieythinsi den mou doses ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 ailoure thanx pou asxolithikes na grapseis olo ayto to katebato alla dystyxws oute kserw ti einai ta IRQ oute kserw na ta peirazw. dhladh oute ti tha pei "xamhlo irq" kserw' date=' oute ti tha pei na to moirazetai ... ena iek exw bgalei o foukaras ... oxi AEI .... Black tin dieythinsi den mou doses ... [/quote'] Αυτοδίδακτος είμαι Απλά μετακόμισε το modem σε άλλη θύρα PCI και στείλε μου άλλο ένα screenshot όπως το προηγούμενο, να δούμε αν άλλαξε κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlackMatter Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 ailoure thanx pou asxolithikes na grapseis olo ayto to katebato alla dystyxws oute kserw ti einai ta IRQ oute kserw na ta peirazw. dhladh oute ti tha pei "xamhlo irq" kserw' date=' oute ti tha pei na to moirazetai ... ena iek exw bgalei o foukaras ... oxi AEI .... Black tin dieythinsi den mou doses ... [/quote'] Ε ναι, δε πειράζει είναι δωρεά του Καίσαρα στο Ρωμαϊκό στρατό.. Πάντως αφού έχεις βολευτεί μην αφοράζεις ούτε τροφοδοτικό, για τον ένα η άλλο λόγο δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές απο AGP4X σε AGP8X. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
javaneze Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Kaisara tsekare ligo ta PM sou ... giati anti gia trofodotiko lew na allaksw karta grafikwn .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
javaneze Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 ailouros allaksa to modem kai idou ta nea apotelesmata ... Palio Neo epishs allaksa kai karta grafikwn alla den nomizw na paizei kapoio rolo ayto ... pali sto 16 thn exei .... . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2005 Αν δεν χρειάζεσαι τον ΙΕΕΕ 1394 controller, πήγαινε control panel-->system--> device manager και απενεργοποίησέ τον να φύγει από την μέση και αυτό και να ελαφρύνει το ΙRQ17. Mετακομίζοντας το modem, αν πρόσεξες το πήγε από το 23 στο 22. Επίσης παρατήρησε τις αλλαγές που έκανε στα ΙRQ16/18/19 (standard PCI to USB host controller ---> Intel...blah blah...DBM USB host controller). Προφανώς κάτι δημιουργεί ανεπάρκεια πόρων και δεν μπορώ να ξέρω αν φταίει και το τροφοδοτικό. Το modem για κάποιο άγνωστο λόγο το πετάει σε πολύ υψηλό ΙRQ, ενώ θα'πρεπε να είναι περίπου στο 16. ΄Εχω το ίδιο modem παρεπιπτόντως (καταραμένος ΟΤΕ με την διαθέσιμοτητα ΑDSL). (Η αλλαγή της κάρτας γραφικών δεν χρειαζόταν, τσάμπα κόπος ήταν). ΄Αφησε μέσα την Radeon και μετακόμισε μερικές φορές ακόμα το modem, μπας και πάει σε χαμηλότερο IRQ και αλλάξει η όλη διάταξη. Ξέρω ότι αυτό που σε βάζω να κάνεις είναι αρκετά σπαστικό, αλλά είναι μόνο μήπως καταφέρουμε να στρώσουμε την κατάσταση, χωρίς να χρειαστείς αλλαγή τροφοδοτικού ή και μητρικής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
javaneze Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2005 Αν δεν χρειάζεσαι τον ΙΕΕΕ 1394 controller, πήγαινε control panel-->system--> device manager και απενεργοποίησέ τον να φύγει από την μέση και αυτό και να ελαφρύνει το ΙRQ17..An ennoeis na to kanw "disable" ayto to exw kanei hdh ... to kanw kathe fora meta apo format giati mou tin spaei pou emfanizei icon sto system tray... opote disabled itan kai sto screenshot pou esteila ... twra an ennoeis na kanw kati diaforetiko kanto mou ligo pio liana ... Mετακομίζοντας το modem, αν πρόσεξες το πήγε από το 23 στο 22. Επίσης παρατήρησε τις αλλαγές που έκανε στα ΙRQ16/18/19 (standard PCI to USB host controller ---> Intel...blah blah...DBM USB host controller). Προφανώς κάτι δημιουργεί ανεπάρκεια πόρων και δεν μπορώ να ξέρω αν φταίει και το τροφοδοτικό. .Ti se kanei na diapistwneis aneparkeia porwn? kai ti ennoeis akrivws... Sto tweak XP panta dexnei 350mb free memory(an ayto exei sxesh). Parepiptwntos me to ayriano format pou tha kanw yparxei periptwsei na allaksei kati H' ta IRQ einai peran twn windows? Aaa kai ta IRQ 18 kai 19 allaksan giati ebala tous intel chipset drivers otan allaksa thn karta grafikwn.... sorry ksexasa na to anaferw ... Το modem για κάποιο άγνωστο λόγο το πετάει σε πολύ υψηλό ΙRQ, ενώ θα'πρεπε να είναι περίπου στο 16. ΄Εχω το ίδιο modem παρεπιπτόντως (καταραμένος ΟΤΕ με την διαθέσιμοτητα ΑDSL)..Ti na kanoume file mou ... 56k kai ksero pswmi (mexri na pesoun oi times toulaxiston ...) (Η αλλαγή της κάρτας γραφικών δεν χρειαζόταν, τσάμπα κόπος ήταν).. Allaksa karta giati thn edwsa thn Radeon ailoure ... den phgaine allo re file mou ... shmera phra mia gigabyte 6600gt (GV-N66T128D montelo an sou leei kati giati eida yparxei kai allo ena ...) kai eida thn ygeia mou ... agp 8x kai ola na douleyoun mia xara .... ΄Αφησε μέσα την Radeon και μετακόμισε μερικές φορές ακόμα το modem, μπας και πάει σε χαμηλότερο IRQ και αλλάξει η όλη διάταξη. Ξέρω ότι αυτό που σε βάζω να κάνεις είναι αρκετά σπαστικό, αλλά είναι μόνο μήπως καταφέρουμε να στρώσουμε την κατάσταση, χωρίς να χρειαστείς αλλαγή τροφοδοτικού ή και μητρικής. Kala radeon eipame den yfistatai pia alla na sou pw thn alitheia mou den prokeite na ksanampw se ayth thn diadikasia ... einai pragmatika kopos ekei pou exw kataxwniasmeno to tower, ase pou twra douleyoun ola complet ... Pantws epeidh eida apo alla threads ksereis polla gia tis 6600gt den argoun kai apo ekei oi apories mou ... Thanx kai pali file ... P.S. Ti grafeis sto Run command gia na anoiksei to System information? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Ti grafeis sto Run command gia na anoiksei to System information? Niet run command start-> control panel -> system -> device manager Δες εδώ: Πιό κατανοητό δεν γίνεται να το κάνω. Απλά κάνε δεξί κλικ πάνω στο ΙΕΕΕ 1364 και πάτα "disable" και τελείωσες. Βέβαια θα στο έχει σημειωμένο με κόκκινο "Χ" μετά από αυτό, αλλά δεν θα πρέπει να σε ανησυχεί. Ti se kanei na diapistwneis aneparkeia porwn? kai ti ennoeis akrivws... Sto tweak XP panta dexnei 350mb free memory(an ayto exei sxesh). Parepiptwntos me to ayriano format pou tha kanw yparxei periptwsei na allaksei kati H' ta IRQ einai peran twn windows? Aaa kai ta IRQ 18 kai 19 allaksan giati ebala tous intel chipset drivers otan allaksa thn karta grafikwn.... sorry ksexasa na to anaferw ... Μπορείς να διαχειριστείς είτε μέσω ΒΙΟS τα IRQ χειροκίνητα, είτε μέσα από τα windows. Δεν στο συνιστώ όμως. Το δε BIOS τα διαχειρίζεται εντελώς διαφορετικά από το λειτουργικό, για αυτό δεν σου συνιστώ και επεμβάσεις εκεί. Απλά μιλάμε για διαχείρηση πόρων της μητρικής (motherboard resources) και δεν έχει καμιά σχέση με την διαθέσιμη μνήμη, περισσότερο με την κατανάλωση ενέργειας. ΄Η το chipset της μητρικής σου είναι μυστήριο μέρος του λόγου ή κάποια ενσωματωμένη συσκευή της μητρικής σου για άγνωστο λόγο δημιουργεί αυτή την μάλλον περίεργη τοποθέτηση των IRQ. ΄Οχι δεν εξυπακούεται ότι αποτελεί πηγή προβλημάτων οπωσδήποτε, αλλά συχνά πυκνά το λειτουργικό σε συνεργασία με την μητρική (και ανάλογα με το σε ποιές θύρες PCI θα τοποθετήσεις τις ανάλογες κάρτες) διανέμουν τους πόρους. Αν μια κάρτα (ενσωματομένη ή μη) τραβάει παραπάνω πόρους από ότι πρέπει, ενδέχεται να κάνει την ζωή δύσκολη σε μια άλλη και έτσι να λειτουργεί με μειωμένες δυνατότητες. ΄Αλλο chipset και εντελώς διαφορετική μητρική, απλά για να πάρεις μια (εναλλακτική) εικόνα διαχείρησης πόρων στα winXP (SP2): Ti na kanoume file mou ... 56k kai ksero pswmi (mexri na pesoun oi times toulaxiston ...) Εμένα είναι μάλλον θέμα διαθεσιμότητας γραμμής. Είπανε σε δύο μήνες, αλλά μάλλον ο μήνας ο δικός τους δεν θα ανήκει στο γρηγοριανό ημερολόγιο όπως πάντα. Kala radeon eipame den yfistatai pia alla na sou pw thn alitheia mou den prokeite na ksanampw se ayth thn diadikasia ... einai pragmatika kopos ekei pou exw kataxwniasmeno to tower, ase pou twra douleyoun ola complet ...Pantws epeidh eida apo alla threads ksereis polla gia tis 6600gt den argoun kai apo ekei oi apories mou ... Ρώτα ότι θες. Εκτός από μένα υπάρχουν από ότι βλέπεις αρκετοί χρήστες που θα μπορούν να σε βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.