javaneze Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2005 akyro .... den paizei to apo panw, to katebasa kai to tsekara .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlackMatter Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Εγώ θα σου δώσω για τελευταία φορά κάποιες συμβουλές που πιστεύω ότι θα λύσουν το πρόβλημα σου. Κατάργησε Fastwrite, βάλε AGP4X, βάλε Cas latency 2.5 στις μνήμες, κατέβασε το ATitool 0.0.22 ή 0.0.23(εμένα το 0.0.22 μου δουλεύει πιο καλά) και κάνε underclock τη κάρτα γραφικών κατά 10-15Mhzcore και memory. Ξέρω ότι έτσι υποβαθμίζεις την απόδοση του συστήματος αλλά αυτό θα σου δώσει περισσότερο σταθερότητα , και θα πάρεις απόδοση από τους καινούριους drivers. Αν δε θες να τα κάνεις αυτά παρολαυτά θες να βρεις λύση στο πρόβλημα, τότε δες τι διαφορές έχει το σύστημα σου με κάποιον που λέει ότι έχει ίδιο mobo και κάρτα γραφικών(o ingenius). Εστιάστε στο τι μνήμες έχετε και τι τροφοδοτικό και στις ρυθμίσεις του Bios. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
javaneze Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 thanx blacky Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
javaneze Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 loipon to provlima einai standard conflict kapoiwn drivers. Ekana pali format to prwi kai meta egkatestisa tous 4.12 catalyst. ola douleyoun teleia kanena error .... epeita evala tous drivers tis kartas ixou ... pali ola komple ... twra tha synexisw na bazw ena ena driver kai meta tha trexw to maxpayne2 mexri na skasei to vpu recoverkai na entopisw to prob .... kserei kaneis an den balw tous drivers tis intel gia to motherboard, trexei tipota? blackmatter tipota den epiase apo ayta pou proteines (ektos tou atitool pou den evala).... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
javaneze Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Ayto itan .... me to pou ebala tous drivers tis intel gia to motherboard, "Vpu recover is giving you the P0YL0" To asteio einai oti prin tous intel drivers sto SMARTGART eixe AGP is OFF kai fastwrites off. Meta thn egkatastash AGP 8X kai fastwrites ON ... alla molis etrksa to maxpayne2, "Vpu is here for you" ..... ante pali format kai oi drivers gia to intel chipaki den ksanampainoun .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Να ρωτήσω κάτι άλλο; Το εν λόγω πρόβλημα "κρεμάει" το σύστημα σε ανύποπτο χρόνο και έχει άλλες ανεπιθύμητες παρενέργειες ή απλά εμφανίζεται όποτε του καπνίσει το VPU recover; Δοκίμασες να απενεργοποιήσεις απλά το VPU recover, για να δεις αν υπάρχουν προβλήματα χωρίς αυτό; Υπάρχει μια πλειάδα χρηστών που ορκίζεται στην άριστη λειτουργία του VPU recover, εγώ τουναντίον το είχα σταθερά απενεργοποιημένο σε όλες μου τις Radeon. To λέω απλά για να αποκλείσω κάθε δυνατή πιθανότητα. Συχνά πυκνά η λύση ενός προβλήματος βρίσκεται σε πολύ πιο απλά σημεία από ότι φανταζόμαστε και την πατάμε ψάχνοντας ώρες/μέρες για την πηγή του προβλήματος σε πολύ πιο πολύπλοκα σημεία. Φυσικά δεν είναι αναγκαίο να έχεις εδώ τέτοια περίπτωση, αλλά μετά από τόσα format μια δοκιμή θα σε πείσει. Δεν νομίζω να είναι καλή ιδέα να τρέξεις χωρίς τους οδηγούς της μητρικής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlackMatter Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 loipon to provlima einai standard conflict kapoiwn drivers.Ekana pali format to prwi kai meta egkatestisa tous 4.12 catalyst. ola douleyoun teleia kanena error .... epeita evala tous drivers tis kartas ixou ... pali ola komple ... twra tha synexisw na bazw ena ena driver kai meta tha trexw to maxpayne2 mexri na skasei to vpu recoverkai na entopisw to prob .... kserei kaneis an den balw tous drivers tis intel gia to motherboard' date=' trexei tipota? blackmatter tipota den epiase apo ayta pou proteines (ektos tou atitool pou den evala).... [/quote'] Ναι βασικά εγώ σου έλεγα για AGP4X και FastWrite off ενώ το πρόβλημα λύνεται με AGP off. Χμ, νομίζω ότι τελικά κάτι δε πάει καλά στο motherboard σου. Τα ανεμιστηράκια όλα είναι εντάξει? Ειδικά το ανεμιστηράκι για το northbridge chipset του mobo. Να πούμε για drivers conflict δε στέκει διότι και κάποιος άλλος έχει ίδιο mobo και κάρτα γραφικών και είναι εντάξει με τους ίδιους drivers που εσύ έχεις προβλήματα. Καλό θα είναι ο ingenius να δώσει τα πιο σημαντικά settings του Bios για να δοκιμάσεις και εσύ τα ίδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
javaneze Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Re file blackmatter .... egw eimai Sigouros oti einai conflict. Afou me palaioterous catalyst den exw problima, ti na ftaine ta anemistirakia kai ti na trexei me to motherboard... afou prin tous drivers ola einai roloi... Twra trexw tous catalyst 5.2 kai kanena provlima. ola douleyoun komple sta 3d games me ola full sta settings. Apla den egkatestisa to "intel chipset e725 inf driver" ... Sto smartgart fainetai Agp is off kai Fastwrites off alla kai ti egine .... Allwste, logika kati tetoio apoklietai na isxyei , etsi? ... den pisteyw na fortwnan ta paixnidia me agp off ... Xwria pou na synebaine mono se mena na pw paei sto kalo ... edw sou lew einai poly diadedomeno provlima kai sto ekswteriko an krinw apo ta sxetika forums pou brika... Enas mou proteine na min valw ton driver ths intel kai doulepse ... den to ksanavazw me tipota ... Ailuros to prob emfanizetai otan fortwseis otidhpote 3d. an apenergopoihseis to VPU apla to systhma crasharei, enw me to VPU se merika games eswze thn katastash kai ksanaebgaines desktop. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlackMatter Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Και πως είναι conflict αφού ο ingenius με ίδιο motherboard και κάρτα γραφικών δεν έχει πρόβλημα..Φταίει κάτι άλλο στο σύστημα σου δηλαδή που δε το έχει ο ingenius?Καμμιά περίεργη PCI-κάρτα για TV-tuner? Με AGP off πρέπει να χάνεις αρκετά σε επιδόσεις, τουλάχιστον σε παιχνίδια ή benchmarks DX9. Λέω AGP 4x-8x δεν έχει διαφορά, αλλά AGP off από AGP και 1Χ έχει διαφορά. Έτσι όπως είναι η κάρτα είναι σαν να τρέχει σε PCI με μόνο πλεονέκτημα ότι δε μοιράζεται το bandwidth με άλλες PCI κάρτες. Είμαι σίγουρος ότι σε 3dmark03 δε θα πιάνεις πάνω από 3000, ενώ με AGP θα έπιανες άνετα 4500-5000. Αν τώρα η κάρτα σου είναι με 256MB μπορεί να σώνεται η κατάσταση ακόμα και με AGP off. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Inkjjl Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Gi' afto tin krazo tin ATI ki oloi me krazoun...NVIDIA reeeeeeee...Eggimena drivers gia Linux/FreeBSD/Windows...POUTHENA provlima!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Typhoon Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Πάντως και σε εμένα το πρόβλημα φαίνεται να λύθηκε με τους 5.2. Και με τους drivers της Intel εγκατεστημένους εγώ δεν έχω πρόβλημα. Το μόνο game που συνεχίζει να μου παρουσιάζει προβλήματα είναι το Dawn of War το οποίο μάλλον έχει αυτό κάποιο bug και θα βάλω κανένα patch. PS: Inkjjl τι έτος είσαι ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Ailuros to prob emfanizetai otan fortwseis otidhpote 3d. an apenergopoihseis to VPU apla to systhma crasharei, enw me to VPU se merika games eswze thn katastash kai ksanaebgaines desktop. Δεν μπορώ να ξέρω αν το πρόβλημα είναι τελικά ο οδηγός της Ιntel ή της ΑΤΙ, μιας και ακόμα και Ιntel επεξεργαστή να χρησιμοποιήσω έχω χρόνια να ασχοληθώ με δικά τους chipset. Aν δεν μειώνονται οι επιδόσεις στα παιχνίδια από το αναμενόμενο χωρίς τους οδηγούς της Ιntel, τότε όντως δεν είναι πρόβλημα. Καμμιά περίεργη PCI-κάρτα για TV-tuner? Καλή σκέψη. Javanese, Αν και φαντάζομαι ότι έχεις κουραστεί να ασχολείσαι με το θέμα αυτό, θα με βοηθούσε να δω πως διαχειρίζονται τα ΙRQ τα winblows (το πιό εύκολο ένα screenshot από το ανάλογο υπομενού στο system information). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
javaneze Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Ailoure οντως εχω κουραστει, επειδη δεν βρισκω λυση οχι για αλλο λογο .... PCI εχω μονο τις extra pci καρτες της mobo (extra 2 USB, καρτα δικτυου, και κατι που δεν ξερω τι ειναι, εχει 2 υποδοχες και γραφουν SPDIF IN και SPDIF OUT.) και το pci internal modem. ουτε tuner ουτε καν καρτα ηχου. και για ηχο της μητρικης χρισημοποιω. η Radeon ειναι 128 mb. δεν θα επεμενα οτι ειναι conflict αν συνεβαινε με ολους τους drivers . αλλα εφοσον με την version 3.9 ολα δουλευουν ρολοι εσας τι σας λεει αυτο? και τονιζω πως δεν ειμαι ο μονος. ειπαμε το προβλημα ειναι διαδεδομενο και ενα σορο κοσμος βρηκε τη λυση στους 3.9 . Τραγικη συμπτωση ειναι πως στο τελευταιο τευχος PC-Master εχει ενα ολοκληρο αρθρο για το VPU recover προβλημα, μα και εκει δεν προτεινει καμια ουσιαστικη λυση, παρα μονο οτι "καποιοι χρηστες βρηκαν πως το προβλημα δεν υφισταται στους catalyst 3.9 " .... και μετα μου λες blackmatter πως ειναι κατι στο συστημα μου .... Blackmatter λυσε μου μια αλλη απορια... αφου το maxpayne2 χωρις το DX9 αρνειτε να φορτωσει καν, ειναι δυνατον να τρεχει με AGP off? λογικα δηλαδη δεν θα επρεπε να μην φορτωνει oυτε σε αυτη την περιπτωση? ή δεν παιζει ρολο η agp? γιατι εγω φανταζομουν πως την αξιοποιει την 8Χ και ας μην το γραφει στο SMARTGART .... Ailouros να αυτο που ζητησες αν και δεν ξερω τι θα σε βοηθησει, αφου δεν ξερω καν τι ειναι .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlackMatter Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 δεν θα επεμενα οτι ειναι conflict αν συνεβαινε με ολους τους drivers . αλλα εφοσον με την version 3.9 ολα δουλευουν ρολοι εσας τι σας λεει αυτο? και τονιζω πως δεν ειμαι ο μονος. ειπαμε το προβλημα ειναι διαδεδομενο και ενα σορο κοσμος βρηκε τη λυση στους 3.9 . Τραγικη συμπτωση ειναι πως στο τελευταιο τευχος PC-Master εχει ενα ολοκληρο αρθρο για το VPU recover προβλημα' date=' μα και εκει δεν προτεινει καμια ουσιαστικη λυση, παρα μονο οτι "καποιοι χρηστες βρηκαν πως το προβλημα δεν υφισταται στους catalyst 3.9 " .... και μετα μου λες blackmatter πως ειναι κατι στο συστημα μου .... [/quote'] Και εγώ δε θα επέμενα ότι φταίει κάτι στο σύστημα σου αν δεν υπήρχε κάποιος άλλος με ίδια κάρτα γραφικών και ίδιο motherboard που δεν έχει όμως προβλήματα..Εφόσον όπως λές και εσύ δεν είναι δυνατόν τόσοι πολύ χρήστες να έχουν προβλήματα με το σύστημα τους απο hardware άποψη(δε το βλέπω αύτό 100% σωστό αλλά ας το δεχτώ), το μόνο που απομένει είναι ότι δεν έχετε κάνει σωστές ρυθμίσεις στο bios. Blackmatter λυσε μου μια αλλη απορια... αφου το maxpayne2 χωρις το DX9 αρνειτε να φορτωσει καν, ειναι δυνατον να τρεχει με AGP off? λογικα δηλαδη δεν θα επρεπε να μην φορτωνει oυτε σε αυτη την περιπτωση? ή δεν παιζει ρολο η agp? γιατι εγω φανταζομουν πως την αξιοποιει την 8Χ και ας μην το γραφει στο SMARTGART .... Εγώ είπα θα χάνεις επιδόσεις, δεν ανέφερα ότι θα έχεις προβλήματα στο να τρέχουν τα παιχνίδια. Αλλά και αυτό θα ισχύει με κάποια DX9 παιχνίδια ή το Doom3. Για να δεις αν όντως χρησιμοποιείται το AGP, τρέξε το DXDIAG και δες τι λέει στο Display Tab για το AGP acceleration αν είναι Enabled η Disabled. Επίσης τρέξε το Texture test στο 3dmark 2000. Και για να αποδώσουμε τα του Καισαρα στο Καίσαρα, εγώ ήμουν ο μόνος που μίλησε για πρόβλημα με AGP και Fastwrite και πλησίασα πολύ κοντά στην αιτία του προβλήματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
javaneze Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Kaisara, , Agp texture acceleration "not available " mou leei ... ti sou leei ayto? 3d mark den exw ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.