javaneze Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Εκανα το φορματ του μηνα και ολα καλα και ολα ωραια ... ειπα να αναβαθμισω τους drivers μιας και τοσο καιρο χρησιμοποιoύσα τους catalyst 3.9 . εβαλα τους 4.9 και ολα δουλευουν μια χαρα ... μεχρι που δοκιμασα να τρεξω κατι σε 3d .... τοτε λοιπον κολλαει το συμπαν, σε 1 παιχνιδι εκανε restart το pc χωρις να ρωτησει τιποτα, σε ενα αλλο δε, προλαβα να δω αυτο.... Δοκιμασα να απενεργοποιησω το VPU recover αλλα ετσι απλα κολλαγε τελειως το συστημα και επρεπε να κανω reset .... Εχω μια Radeon 9800 pro kai mobo ASUS P4G8X DELUXE με το (motherfucking) granite bay chip. Εχω την υποψια πως εχει να κανει με τους mobo intel drivers χωρις να μπορω να το βασισω καπου .... agp settings X8 κομπλε. ολα φαινονται μια χαρα .... Εχει κανεις την παραμικρη ιδεα πως μπορω να το αντιμετοπισω???? εκλιπαρω βοηθεια γιατι ηδη εσπασα το ΝUMpad απο τα νευρα μου.... Thanx in advance .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shadowthief Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Δοκιμασε να βαλεις τους τελευταιους Catalyst (5.1) και το DirectX 9 και τρέξε και το dxdiag και τσέκαρε εκεί αν υπάρχουν προβλήματα με το directx. Επίσης στη device manager είναι ολα ok? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hanibal2000 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Δε μου λες???? Ελενξες ξανα τους 3.9 μετα το format και ολα ειναι μια χαρα??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
javaneze Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 me tous 3.9 douleyoun ola komple. me otidhpote allo (4.10, 4.2, 4.9) trwei frikh. DX 9 exw... ola kala kai enabled sto dxdiag. Παρεπιπτοντως τρεχω XP με SP1 (και χωρις SP ή και με SP2 τα ιδια παθαινει) Αισιως εκλεισα 6 φορματ αποψε .... δεν βλεπω να την γλυτωνει το Monitor ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panxris Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Εχουν ομως βγει και πιο καινουριοι σου λεμε,δοκιμασε κι εκεινους... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
javaneze Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 loipon katebasa kai evala ta latest drivers stin mobo kai ekana update kai to bios. oxi mono den allakse tipota, ma paratirisa pws den einai mono sto 3D to kolima. to systima crasharei akoma kai otan paw na balw DVD. antitheta ta DIVX paizoun mia xara ... ante na dw kai tous newer catalyst alla den nomizw pws tha allaksei kati ... Pisteyw oti den ftaine oi drivers tis ATI, gia tin katastasi ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Moderators Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Ισως βοηθησει να πας απο τα administration tools--->event viewer--->application. Iσως λεει εκει τι φταιει η που κολλαει τελοσπαντων. Εχεις βαλει να φανταστω τους τελευταιους drivers για την μητρικη.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shadowthief Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Αν συνεχισει να τραβαει ζορια και δε βγαζεις ακρη δοκιμασε να βαλεις μια αλλη καρτα γραφικων πανω και να δεις αν οντως φταιει αυτη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
javaneze Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Get this! Εψαξα λιγο στο google και βρηκα αυτο σε ενα thread απο "Jun 21, 2004" ----------------------------------------------------------------- Ever have your (Insert DirectX game or application here) crash on you? Get the "Your VPU has recovered form an error" message? Have your system hang on you and either get jumbled graphics or your entire system freezes on you with a blank screen? Want to set your computer on fire because of this krap? Well fret no more!!! Turns out that its your DISPLAY DRIVER thats causing the problem! After days of crashing graphics and not knowing what to do I employed the system of "Process of Elimination" that most computer technicians apply to faulty computer systems. Its not Windows (any version), its not your motherboard, its not the chipset on your VIA chipset motherboard, its not your RADEON based graphics card, its not faulty memory, its not the memory on the graphics card, its not settings on your display driver (SmartGART, AGP speed, Direct 3D or OpenGL, VPU Recover), its not your power supply, its not ANY OF THAT KRAP! NOTHING IS WRONG WITH YOUR COMPUTER!!! Its IS a problem with the way your display driver uses the DirectDraw command in DirectX on certain motherboards with the VIA chipset. Either ATI or VIA needs to fix this in future releases of either of their drivers. Here is the fix: You need an older driver because the newest (and newer) catalyst drivers take a huge dump on your computer and leave you with a steaming pile of goo. Get Catalyst driver 3.9 The ATI Catalyst 3.9 drivers work but anything after (3.10 and all 4.x drivers) crash the system. Here is the link for the ATI Catalyst 3.9 drivers: http://www.ati.com/support/products/radeonwinxppreviousdrivers.html ----------------------------------------------------------------------- Φτου κι, απ την αρχη .... εχει λοιπον κανεις υποψιν του καποιο νεοτερο τροπο αντιμετωπισης? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ingenius Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Έχω το ίδιο mobo με το δικό σου με bios ver1006 καθώς και μια κάρτα γραφικών ati powercolor 9800 pro AGP8x 256 MB!! Ουδέποτε αντιμετώπισα τέτοιου είδους πρόβλημα και έχω πάντα τους τελευταίους drivers..επίσης και οι omega drivers παίζουν τζετ! Επίσης παλιότερα είχα και μια καρτα ati radeon 9100 ap Club-3d η οποία επίσης έπαιζε τζετ!! Δες τι γίνεται με τους τελευταίους chipset drivers από intel και βαλε και το Ιntel Application Accelerator.. τσέκαρε και τις ρυ8μίσεις στο bios, υπάρχει μια επιλογή που λέγεται Video Memory Cache Mode --> ρύθμισε το από UC σε USWC..παίξε γενικότερα με διάφορες ρυθμίσεις που υπάρχουν εκεί..ποτέ δεν ξέρεις!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlackMatter Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Λοιπόν τρείς περιπτώσεις έχω στο μυαλό μου 1) Ιός. Ξέρω ότι έχεις κάνει format αλλά έλεγξε με κάποιο antivirus. Για τα γρήγορα κατέβασε το trial του Kaspersky από http://www.kaspersky.com 2) Τροφοδοτικό. Με καινούριους drivers ή ATi κάνει κάποιους "κρυφούς" υπερχρονισμούς(όσο αφορά τα mem latency settings και agp settings). Αυτό έχει ως συνέπεια το σύστημα να οδηγείται στο όριο του και να θέλει περισσότερο ρεύμα. 3) Θερμοκρασία. Λόγω πάλι των υπερχρονισμών και γενικά των "κόλπων" βελτιστοποίησης απόδοσης(optimization tricks) η κάρτα γραφικών, το northbridge και οι DDR μνήμες ζεσταίνονται περισσότερο. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στη περίπτωση μου όπου με τους 5.1 ύπερχρονίζω τη κάρτα κατά 30Mhz λιγότερο από ότι με τους 4.12. Είμαι με τους 4.12 τώρα. Κάτι άλλο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι force AGP 4x και Fastwrite off, AGP aperture 32 ή 64 ή 128. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
javaneze Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 βαλε και το Ιntel Application Accelerator.. Αυτο το βαζω καθε φορα μετα απο καθε φορματ αλλα δεν ξερω αν εξυπηρετει σε κατι οποτε αυτη την φορα (το 6ο φορματ απο εχθες) δεν το ξαναβαλα ... bios 1006 και intel drivers τους κατεβασα εχτες απο asus. καμια διαφορα .... τσέκαρε και τις ρυ8μίσεις στο bios' date=' υπάρχει μια επιλογή που λέγεται Video Memory Cache Mode --> ρύθμισε το από UC σε USWC..[/quote'] αυτο να το κανω αλλα εχεις υπ'οξιν σου τι ειναι? μη παθουμε και τιποτα ... Μου κανει εντυπωση παντως που εσυ δεν εχεις προβλημα .... οποτε να ειναι και θεμα hardware με συγκεκριμενους drivers .... Λοιπόν τρείς περιπτώσεις έχω στο μυαλό μου1) Ιός. 2) Τροφοδοτικό. 3) Θερμοκρασία. . Black δεν ειδες πιο πανω τι βρηκα? το προβλημα ειναι γνωστο και διαδεδομενο ... οι drivers φταινε. διαδεδομενη λυση δεν υπαρχει .... εγω παλι εκανα uninstall τους 4.9 , εβαλα τους 3.9 και παλι το ιδιο προβλημα. ξανα φορματ, απο την αρχη τους 3.9 και το προβλημα δεν υφισταται πια ... αλλα βεββαια πας να παιξεις ενα doom με 3.9 και φευγουν frames δεξια κι αριστερα .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlackMatter Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Αυτο το βαζω καθε φορα μετα απο καθε φορματ αλλα δεν ξερω αν εξυπηρετει σε κατι οποτε αυτη την φορα (το 6ο φορματ απο εχθες) δεν το ξαναβαλα ... bios 1006 και intel drivers τους κατεβασα εχτες απο asus. καμια διαφορα .... αυτο να το κανω αλλα εχεις υπ'οξιν σου τι ειναι? μη παθουμε και τιποτα ... Μου κανει εντυπωση παντως που εσυ δεν εχεις προβλημα .... οποτε να ειναι και θεμα hardware με συγκεκριμενους drivers .... Black δεν ειδες πιο πανω τι βρηκα? το προβλημα ειναι γνωστο και διαδεδομενο ... οι drivers φταινε. διαδεδομενη λυση δεν υπαρχει .... εγω παλι εκανα uninstall τους 4.9 ' date=' εβαλα τους 3.9 και παλι το ιδιο προβλημα. ξανα φορματ, απο την αρχη τους 3.9 και το προβλημα δεν υφισταται πια ... αλλα βεββαια πας να παιξεις ενα doom με 3.9 και φευγουν frames δεξια κι αριστερα ....[/quote'] Φταίνε οι drivers αλλά για τους λόγους που εξηγώ. Τα post στο google δεν είναι 100% αξιόπιστα. Τέσπα δοκίμασες AGP4x και fastwrite off? Μη νομίζεις ότι θα χάσεις και τίποτα επιδόσεις, το πολύ 2%. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Typhoon Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με το φίλο μας και έχω καταλήξει και εγώ ότι φταίνε οι drivers. Δεν έχω δοκιμάσει να πάω τόσο πίσω όσο οι 3.9 ακόμα αλλά θα το δοκιμάσω. Πάντως δεν κολλάει το ίδιο με όλες τις εκδόσεις Catalyst. Πχ με την 4.12 εμένα μου crashare σπάνια ενώ με την 5.1 γ@μιέται ο δίας. Όσον αφορά το άρθρο στο google δεν είναι απόλυτα σωστό. Εγώ έχω M/B με chipset Intel (875)και όχι VIA. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dali13gr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Καλησπέρα Εφόσον αυτό που βρήκες αναφέρει πρόβλημα με τους drivers, δοκίμασε τους Omega Drivers μήπως έχει διορθωθεί τα προβλήματα σ΄αυτούς. Φιλικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.