theopag Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Καλησπέρα, Εχω ένα αρχείο Word (.doc) και θα ήθελα με κάποιο τρόπο ή πρόγραμμα ή κάπως να μοπώ να το δώσω σε κάποια project members αλλά αυτά να μην μπορούν: 1) να το επεξεργαστούν 2) να το εκτυπώσουν και 3) να μην μπορεί να το ανοίξει άλλος υπολογιστής (δηλαδή να μπορούν να το δούν μόνο αυτοί και αν το στείλουν πουθενά αλλού να μην είναι δυνατή η ανάγνωση του αρχείου) Για τα δύο πρώτα υπάρχει η λύση του acrobat writer αν και δεν ξέρω πόσο εξιόπιστη είναι γιατί υπάρχουν μερικά διαθέσιμα προγράμματα που κάνουν δυνατή την εκτύπωση ενός κλειδωμένου pdf αρχείου. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
billpeppas Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Δεν έχω κάποια ιδέα, αλλά:... ότι κλειδώνει, ξεκλειδώνει λέμε οι πληροφορικάριοι.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 [...] Για τα δύο πρώτα υπάρχει η λύση του acrobat writer αν και δεν ξέρω πόσο εξιόπιστη είναι γιατί υπάρχουν μερικά διαθέσιμα προγράμματα που κάνουν δυνατή την εκτύπωση ενός κλειδωμένου pdf αρχείου. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Όσον αφορά το Acrobat' date=' αν του βάλεις [b']user[/b] password αντί για owner password, τα πράγματα είναι σχετικά δύσκολα (εννοείται ότι θα βάλεις δύσκολο password πχ ka973li&%$spe840ra), μόνο με brute-force attack το χτυπάει κάποιος. Αλλά γενικά για το Office, αν έχεις Office 2003, η Microsoft προσφέρει το αντίστοιχο του Digital Rights Management. Κοίτα λίγο σε αυτό το link. Επαναλαμβάνω, μόνο για το Office 2003, όχι για προηγούμενες εκδόσεις.
theopag Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Ευχαριστώ πολύ paredwse!! Δυστυχώς, δεν έχω Office 2003 αλλά XP αλλά ακούγεται λιαν ενδιαφέρον. Το εχει δοκιμασει κανείς? Όσο αφορά στο Acrobat, ότι κωδικό και να βάλεις, το brute force χρησιμοποιείται, για να βρείς τον κωδικό, αλλά υπάρχουν άλλα προγράμματα που απλά αφαιρούν τον κωδικό από ενα αρχείο pdf και μάλιστα σε ολίγα δευτερόλεπτα.. οπότε δεν συνιστά καλή επιλογή τελικά. Επίσης, υπάρχει και η επιλογή ωα προστατευτεί με certificate, που δεν ξέρω τι γίνεται σε τέτοιοα περίπτωση.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Ευχαριστώ πολύ paredwse!! Δυστυχώς' date=' δεν έχω Office 2003 αλλά XP αλλά ακούγεται λιαν ενδιαφέρον. Το εχει δοκιμασει κανείς?[/quote'] Να έχει δοκιμάσει τι; Το Office 2003 ή το IRM (Information Rights Management - την λειτουργία κλειδώματος αρχείου); Το Word 2003 το χρησιμοποιώ εδώ και λίγο καιρό. Μην φανταστείς καμία σοβαρή αλλαγή σε σχέση με το Word XP - ουσιαστικά το ίδιο πράγμα είναι. Δεν χάνεις τίποτα να κάνεις upgrade αν χρειάζεσαι πραγματικά το IRM. Τα υπόλοιπα προγράματα του Office 2003 δεν τα χρησιμοποιώ, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Τη λειτουργία του IRM δεν το'χω δοκιμάσει, δεν την έχω χρειαστεί. Πάντως όταν πήγα να το δω στην δική μου έκδοση του Word 2003 (αγγλικό) για να σου γράψω την προηγούμενη απάντησή μου, το Word μου ζήτησε να κατεβάσω την τελευταία έκδοση του Information Rights Management από την Microsoft - ένα αρχείο 344ΚΒ με όνομα MSDRMClient.msi. Δεν νομίζω όμως να λειτουργεί και σε Office XP - αυτό το άρθρο στο Microsoft Technet μιλάει μόνο για Office 2003... Όσο αφορά στο Acrobat, ότι κωδικό και να βάλεις, το brute force χρησιμοποιείται, για να βρείς τον κωδικό, αλλά υπάρχουν άλλα προγράμματα που απλά αφαιρούν τον κωδικό από ενα αρχείο pdf και μάλιστα σε ολίγα δευτερόλεπτα.. οπότε δεν συνιστά καλή επιλογή τελικά. Επίσης, υπάρχει και η επιλογή ωα προστατευτεί με certificate, που δεν ξέρω τι γίνεται σε τέτοιοα περίπτωση. Δεν ξέρω για τα certificates (πρώτη φορά τα ακούω) αλλά στο πιο κοινό πρόγραμμα αφαίρεσης password για PDF αρχεία, το Advanced PDF Password Recovery αναφέρει καθαρά ότι ενώ σε owner password βγάζει το password αμέσως (σε ολίγα δευτερόλεπτα, όπως λες), αν έχουν μπει και owner αλλά και user passwords, τότε το πρόγραμμα "σηκώνει τα χέρια ψηλά". Αναφέρει επίσης και 3rd party security plug-ins για αρχεία pdf - ίσως πρέπει να ψάξεις κάτι τέτοιο...
theopag Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Πολύ ενδιαφέρον.. Όντως έχεις δίκιο και αν βάλεις και τα δύο password τα προγράμματα δεν αφαιρούν την προστασία... Όσο αφορά το Word 2003, εννοώ αν έχει δοκιμάσει κανείς το Right Management που παρέχεται.. (Αν είναι "καλό" μπoρώ να κάνω σε έναν υπολογιστή upgrade σε office 2003 και στους άλλους απλά να περάσω το αρχείο που χρειάζεται για να μπορούν να δουν το αρχείο.) Παρακαλώ ενημερώστε... P.S. Paredwse, για άλλη μια φορά ευχαριστώ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.