Προς το περιεχόμενο

Φωτογραφίες modαρισμένων κουτιών/cases...

nikoskon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@ ODT : που το εχεις παει ρε συ με την υδροψυξη? ποση θερμοκρασια ποιανει?(2ο?) προφανως το ψυγειο δε χρειαζεται ανεμηστηρα? να υποθεσω οτι ειναι 8χ100 ο επεξεργαστης σου? αν ναι τοτε ριχτου αφοβα 133!!!με τη μια 1064!! και γιατι οχι 144---> 1152.... εγω τον δικο μου τον coppermine-T απο 866(6,5χ133) τον πηγα 936(144χ6,5) με τισ μνημεσ επισης τοσο και δεν εχει κανενα προβλημα αλλα για να ειμαι καλημενος τον πηγα στα εργοστασιακα διοτι το πισι το εχει ο αδερφος μου στο χωριο και αμα γινει τιποτα θα μεινει διχος πισι και αφετερου με την εργοστασιακη ψηκτρα και κυριος ανεμιστηρα εκανε θορηβο και ηταν λιιιγο ζεστος...

Άμα κοιτάξεις την 5η φωτογραφία, θα δεις ότι το ψυγείο έχει 2 ανεμιστήρες 12"

Ο επεξεργαστής είναι 6χ133. Δεν πρόκειται να τον πειράξω, αφενός γιατί δεν θα έχει και μεγάλη διαφορά και αφετέρου γιατί έβαλα την υδρόψυξη για πλάκα...επειδή δεν το έιχα ξανακάνει. Μόλις, βρω χρόνο θα το προχωρίσω και στυλιστικά το προτζεκτ.

Θερμοκρασίες κλπ δεν έχω τσεκάρει ακόμη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υστερα απο πολυ υπομονη πολλα λεφτα πολλη ταλαιπωρια σχεδον(:mrgreen: ) τα καταφερα

Η ιδέα σου φίλε μου ήταν καταπληκτική (νομίζω) και το εφάρμοσα στο κατεβαστήρι μου έναν PIIΙ στα 800. Θα ποστάρω αύριο φωτό τελειωμένο..

και αυτο ειναι το δικο μου

δεν λεει και πολλα αλλα μετα απο 5 cases που αλλαξα

3 dvd recorders 4 τροφοδοτικα 3 cpu ψυκτρες 2 καρτες ηχου

και στο τελος κατεβασα την θερμοκρασια στους 23 βαθμους

23bathmousoy0.jpg

917953954972957945001ax4.jpg 917953954972957945002ay7.jpg

Λοιπόν αυτό είναι το συρταρωτό κατεβαστήρι

Δεν είναι τίποτε σπουδαίο και ούτε έχει καμια φοβερή πατέντα.

Τα περισσότερα στηρίζονται στις θεσεις τους με ταινία διπλής όψης.

Το τροφοδοτικό είναι ανοιχτό και ο ανεμιστήρας του το βαράει.

Η συρταριέρα από πίσω είναι ανοιχτή για να υπάρχει ροή αέρα.

Έτσι η cpu είναι στους 32-45 βαθμούς περίπου.

Αν χρειάζεται cd rom μπαίνει πρόχειρα αφού ο υπολογιστής είναι σε δίκτυο για να μεταφέρονται δεδομένα.

Είναι απλό αλλά εμπνευσμένο από τον φίλο papabiris

post-15681-129062939368_thumb.jpg

post-15681-1290629396_thumb.jpg

post-15681-129062939601_thumb.jpg

post-15681-129062939603_thumb.jpg

post-15681-129062939605_thumb.jpg

Και αυτό είναι το κανονικό μου σύστημα... Το case είναι πολύ παλιό από τα κλασσικά full tower. Ξεδεύτικα ίσα με 10Ε και λίγη βενζίνη για να το πάρω..

Το πλαινό το έχω κόψει εγώ. Ωραίο σχεδιάκι δεν είναι? (Πάλι χαίρομαι..) Βαμένο πριν καιρό και τώρα είναι της κακιας ώρας.

Custom υδρόψυξη σε CPU/GPU με blocks από skinny..

Το ψυγείο που δεν φαίνεται είναι από καλοριφέρ φορτηγού 410 (ευτυχώς είχε χαλάσει και εγώ το επισκεύασα ενω ο μπαμπάς πήρε καινούργιο... Η μανα μου ακόμη φοβάται ότι κάποια μέρα το δωμάτιο μου θα πλημυρίσει. Πάντως δεν είναι καλό ψυγείο γιατί δεν είναι κυψελωτό και δεν έχει καθόλου καλή απόδοση.

Αυτά..

post-15681-129062939606_thumb.jpg

post-15681-129062939608_thumb.jpg

παιδιά με τα συρτάρια προσοχή διότι τα ηλέκτρονικά σας δε γειώνονται....

Ήθελα να ανφέρω κάποια πράματα σχετικά με αυτό αλλά και άλλα...

Αρχικά πιστεύω ότι ο υπολογιστής πρέπει να είναι σε μεταλλικό κουτί για θέματα και γείωσης αλλά και στατικού ηλεκτρισμού.. Φυσικά αν αναλογιστουμε ότι η γείωση του ρεύματος είναι το 0 στο pc μας και επίσης ότι όλα τα μαύρα καλώδια είναι μία γείωση και όλα τα εξωτερικά μεταλλικά περιβλήματα είναι και αυτά ένα με τα υπόλοιπα τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.. Αλλά και πάλι γα μεγαλύτερη ασφάλεια είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να είναι όλα σωστά γειωμένα. Μην ξεχνάμε άλλωστε μητρικες ή και τροφοδοτικά που ούτε καν ξεκινάνε αν δεν είναι σωστά γειωμένα..

Δεύτερο θέμα είναι αυτό με τις θερμοκρασίες. Σε ένα ξύλινο συρτάρι δεν υπάρχει απαγωγή θερμότητας. Βέβαια έχει καλή ηχομόνωση (άσχετο..). Χρειάζεται να προσέξουμε καλή κυκλοφορία αέρα...

Προσοχή λοιπόν γιατί αυξημένες θερμοκρασίες ίσως και ένα βραχυκύκλωμα να προκαλέσει πυρκαγια.. Δεν θέλω να είμαι υπερβολικός αλλά θεωρώ είναι απαραίτητο να το αναφέρουμε και κακώς δεν το έκανα και πιο πριν.

Τώρα στην δικιά μου περίπτωση..

Όσο δεν είχα τον ανεμιστήρα να βαράει ψύκτρα και μνήμες και τον άλλο να βαράει σκληρό η θερμοκρασία έφτανε τοπικά γύρω από τον επεξεργαστή στους 49. Τώρα δημιούργησα ένα σχετικά καλό air flow και η θερμοκρασία είναι στους 27 με θερμοκρασία δωματίου 22 και η ψύκτρα είναι κρύα στην αφή ακόμη και μετά από 2 μέρες συνεχόμενης λειτουργίας. Ο σκληρός επίσης. Η συρταριέρα είναι ανοιχτή από πίσω και ο αέρας ψιλοκυκλοφορεί.. Να αναφέρω κιόλας ότι το τροφοδοτικό είναι ανοιχτό και ο ανεμιστήρας του έχει γυρίσει ώστε να το βαράει..Αλλωστε να ρουφάει και να είναι ανοιχτό δεν θα είχε νόημα. Αυτό είναι εξειρετικά επικίνδυνο για κάποιον που δεν ξέρει τι κάνει.

Για την γείωση τώρα το συστηματάκι είναι σχετικά παλιο οπότε δεν έχει τρελές απαιτήσεις και άλλα συναφή. έχω φροντίσει επίσης όλα να είναι όσο πιο τακτοποιημένα γίνεται για να είναι όλα σταθερά να μην έχουμε κανα "τυχαίο" βραχυκύκλωμα.

Αυτά τα λίγα για να ξέρουμε καλύτερα τι γίνεται... Γενικά δεν προτείνω "ξύλινα" κουτια σε όσουν δεν έχουν κάποια καλή εμπειρία με cooling και μεθόδους ψύξης λίγα πράματα για θερμοδυναμική και μεταφορά θερμότητας.. (εντάξει ίσως είμαι λίγο υπερβολικός)

megali diafora apo 49 na peseis se 27.pragmati thelei prosoxi.oxi na parei fotia alla na min kapseis kati to pio basiko.gemise to sirtari ladi na einai mia xara.:)i giosi einai to pio basiko isos .i cpu to poli na kanei an kai pleon den kegontai alla kanoun shut down ite douleuoun pio arga.

Aπαιχτοι πραγματικα παιδια, ο harris23 κατεβασε την θερμοκρασια στους 23 βαθμους και νομιζω οτι απο οσα εχω διαβασει ειναι η χαμηλοτερη θερμοκρασια που εχει παρατηρηθει για το συγκεκριμενο επεξεργαστη. Οσο για το φιλο που εκανε υπολογιστη στο συρταρι, ποσταρε την φωτο σε καναξενο φορουμ. Θα παθουν πλακα αλλα προσεχε παιδακι μου...

Παιδια σας ευχαριστω και παλι για τα καλα σας λογια με φτιαχνετε:mrgreen:

λοιπον στις αποριες. Ναι εχετε δικιο απλα δεν χορταινω να το βλεπω πλεον το συρταρι εχει μπει στο γραφειο.

Ο σκληρος δεν εχει απολυτως κανενα προβλημα θερμοκρασιας καθως και οτιδηποτε αλλο εκει μεσα μιας και ο αερας κινειται υποδειγματικα. Οι δυο 12αρηδες ακασα εκτος του οτι ειναι αθορυβοι βαζουν τον απαραιτητο αερα τον οποιο βγαζουν 1 8αρης 1 9αρης ο silencer της καρτας γραφικων και το τροφοδοτικο. Ο αερας που βγαινει απο πισω παλι κρυος ειναι:mrgreen:

Κραδασμοι δεν υπαρχουν καθολου καθως ολα μα ολα ειναι στηριγμενα με τον καλυτερο δυνατο τροπο. Αλλωστε το χοντρο ξυλο (ΜDF) χρησιμοποιηται και στα καλυτερα ηχεια μιας και ειναι αρκετα αδρανες

Τελος για το θεμα της γειωσης ειχα ανοιξει σχετικο τοπικ καπου και οι φιλοι του ινσομνια εδωσαν κατατοπιστικες απαντησεις και δεν υπηρξε κανενα απολυτως προβλημα

Δυστυχως επειδη ο πΟΤΕ στα χωρια για να δωσει νουμερο θελει χ χρονο και για να δωσει adsl 2χ ή 3χ χρονο δεν μπορω να ανεβασω φωτο με τοποθετημενο το ραφι κσι ουτε να απανταω συχνα:( . Σκεφτειτε ειναι η οθονη στον τοιχο, στη μεση ενα μεγαλο ωραιο παραθυρο και το πληκτρολογιο μετα. αν και βγηκε λιγο ΤΕΡΑΣ το συρταρι το οπτικο αποτελεσμα ειναι κ***α:mrgreen:

@lefstef στην βραδυνη με το νεον στο πλαινο εισαι μεστη κ***α

@spirosta χαιρομαι που σε ενεπνευσα πολυ καλη η δουλεια σου (δεν ειναι πωρωση να φτιαχνεις μια τετοια customια?:-D )

συνεχιστε ετσι παιδια χαιρομαι να βλεπω ομορφα κουτια

Ευχαριστώ papabiris και το δικό σου ωραίο το έχεις φτιάξει και φαίνετε έχεις ρίξει πολύ δουλεία. Τα πλαϊνά σου για την μόνωση δεν είναι και τόσο ωραία. Μήπως να έκοβες από την αρχή και να είναι μονοκόμματα;

Να και μερικές photos απ' το δικό μου. Είχα ποστάρει πέρισυ αλλά μιας και έχω κάνει μερικές αλλαγές είπα να ξανανεβάσω.

Απλά έβαλα μια μπλε cathode ακριβώς πίσω από το σημείο που κόλλησα ένα αυτοκόλλητο που απεικονίζει το σύμβολο του lightsaber από τις γνωστές ταινίες, το οποίο έφτιαξα σε μεγάλο μέγεθος με photoshop και το τύπωσα σε ημιδιάφανο αυτοκόλλητο χαρτί. Επίσης έβαλα ένα θερμόμετρο μέσα από το παράθυρο, με αισθητήρα που πάει στη ψύκτρα του επεξεργαστή και τέλος ένα κόκκινο spotlight που στοχεύει την κάρτα γραφικών.

1.jpg 2.jpg

3.jpg 4.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...