Προς το περιεχόμενο

Pc για το φτωχό χρήστη

Art20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να πάρω επιτέλους ένα καινούριο PC (γιατί το παλιό μου είναι άστα να πάνε : Duron 850,256 SDRAM 133,GeForce MX 400,40 GB ATA Quantum). Ο βασικός λόγος που το θέλω είναι να παίξω κανένα καινούριο παιχνιδάκι (γιατί τις εργασίες μου μια χαρά τις κάνω και στο παλιό), αλλά όπως πάντα τα οικονομικά μου είναι κάπως περιορισμένα.

Άρα από οπουδήποτε μπορώ να κόψω καλό είναι.Βέβαια αν η απόδοση ανεβαίνει αρκετά με λίγα ευρώ παραπάνω δε θα τα τσιγκουνευτώ, απλά καλό θα ήταν όλα τα τμήματα του PC να είναι ισορροπημένα και προσγειωμένα.

Σκεφτόμουν αρχικά για Sempron 2600+( ή 2800+), αλλά τώρα λέω ότι ίσως είναι καλύτερα να πάω σε Athlon 64 2800+. Από μητρικές δεν έχω ιδέα (πιο chipset θέλω;εχω μείνει λίγο πίσω), απλά έλεγα ότι θα ήταν καλό να μπορώ να κάνω εύκολα oc(αν δεν είναι πολύ ακριβή).Για μνήμη σκέφτηκα την Kingston 2X256MB(dual) DDR 400 CL3 (το είδα στο forum;) ) και για κάρτα γραφικών Radeon 9550 128MB. Επίσης, υποθέτω πως πρέπει να πάρω καινούριο σκληρό(ο παλιός θα καθυστερεί αρκετά το όλο σύστημα μάλλον).Κάτι σε Western Digital ATA me 8MB cashe ίσως (το SATA θα έκανε καμία διαφορά; ).Τέλος ένα case μια κατηγορία πιο πάνω από αυτά που δίνουν τα shops θα ήταν πολύ καλό.Το κυριότερο είναι να κρατήσω την τιμή χαμηλά με κάποιες ικανοποιητικές επιδόσεις, δε με ενδιαφέρει να είναι αναβαθμίσιμο και ούτε να έχει κανένα επιπλέον εξοπλισμό.

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα οποιεσδήποτε παρατηρήσεις και συμβουλές.Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μια χαρά τα σκέφτεσαι.

Στην κάρτα γραφικών θα συμφωνήσω ότι είναι η καλύτερη για παιχνίδια σε κόστος ~100Ε (υπάρχει μια gamers edition 5950). Καλύτερα να παίξεις σε amd 64 κ όχι σε sempron. Πάρε αυτόν που βγαίνει καλύτερος σε κόστος απόδοση από συχνότητα. Μνήμη μπορείς να βρείς σε χαμηλή τιμή ένα dimmάκι 512MB αλλά σε CL2,5 είτε από Πλαίσιο είτε από e-shop - δες κ εδώ απόψεις για μνήμες.

Για hd πάρε όποια μάρκα εμπιστεύεσαι στις 7200rpm/8mb cache στην χωρητικότητα που σου χρειάζεται. Σαν μάρκα προτείνω seagate. Καλή σχέση κόστους απόδοσης έχουν αυτή τη στιγμή οι 120-160g hd, κ άστον απαραίτητα μόνο του σε ένα κανάλι. Sata/pata αμελητέα διαφορά στις επιδόσεις απλά σαν sata μπορεί να σε βολέψει η συνδεσμολογία αν έχεις π.χ. 2 cd/dvd drives ώστε να αφήσεις μια συσκευή μόνη της σε κάθε κανάλι.

Με αυτά υπόψη μπορείς να στήσεις ένα "τίμιο" κ ισσοροπημένο pc που θα παίζει κ παιχνίδια χωρίς να "σκίζει" σε επιδόσεις.

Για case ρίξε μια ματιά στα midi "chieftech" που δίνει το Πλαίσιο σαν μια μέση λύση. Φοράνε τροφοδοτικό της ίδιας μάρκας στα 420W (αλλά είναι BTX). Αν θυμάμαι σωστά τα δίνουν γύρω στα 80Ε. Για αυτό θα χρειαστείς κ ένα BTX=>ATX adaptor (24=>20 pins) στα ~3,5Ε. Αυτά από μένα.

/sc

Δημοσ.

Γύρω στα 400 ευρώ για αυτά τα κομμάτια που προανέφερα( το cd-r και το dvd που έχω λέω να τα κρατήσω ).Επίσης είδα σε ένα άλλο post ότι το πλαίσιο έχει φέρει 2700+ barton, οι οποίοι είναι καλύτεροι από sempron και πιο φθηνοί από τον athlon 64 2800+ ( ο οποίος μάλλον είναι καλύτερος από barton).Οπότε ίσως είναι και αυτό πιθανή λύση.

Μια ερώτηση: Τελικά οι σκληροί έχουν επιταχύνει τόσο πολύ;Αμά κρατήσω τον παλιό θα έχω μεγάλο πρόβλημα;

madsc γιατί ενα τσιπάκι 512 αντί 2 των 256?

Ευχαριστώ παιδιά για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Για τα σύγχρονα παιχνίδια δυστυχώς χρειάζεσαι πάνω από 512 ram. Προσθέτωντας αργότερα (όταν έχεις την οικονομική ευχέρια) άλλο ένα ίδιο dimmaki, θα είσαι οκ από αυτή την άποψη.

/sc

Δημοσ.

Επισης θα σου προτεινα να επισκεφτεις και το στοκ πλαισιου στην Μεταμορφωση. Εχει πολυ καλες ευκαιριες. Πριν μηνες ειχα παρει μια Ati 9600XT μονο 100 ευρω!!!

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ και τους δύο. Αν κάποιος μπορούσε να μου προτείνει κάποια συγκεκριμένα κομμάτια βασιζόμενος στην εμπειρία του θα το εκτμούσα.

Δημοσ.

Paleya na bgalw me A64+mhtrikh (thn K8N giati pio katw de blepw nforce :wink: ) me 512 ram 9550/9600 G.C...ws ekei kollaga sta 300-350 peripoy telikh..(leipoyn H.D.D.+koyti/PSU)

mallon de bgainei sta 400 konta..lol

pame gia Sempron h socket A totes..

Δημοσ.

εγω [ σαν εξοδοβόρο πλάσμα :D ] , θα του πρότεινα να δώσει άλλα 100 [ να προσγειωθούμε στα 500 ] , ώστε να μπορέσει να βγάλει A64. [ ώστε να έχει μια πιο δυνατή Cpu ] [ από όλες τις απόψεις ]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...