Shadowthief Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2005 Exω εναν AMD ATHLON64 3200+ (Winchester core) S939 και μητρικη MSI K8N Neo2 Platinum. Δεν πανε δυο εβδομαδες που τα αγορασα και απο τις πρωτες κιολας μερες μετρωντας με το Core Center της MSI παρατηρησα θερμοκρασιες πανω απο 42 βαθμους μεσα στο καταχειμωνο. Συνηθως ξεκιναει με 40 βαθμους και φτανει και 52 αρκετες φορες. Δηλαδη το καλοκαιρι τι θα κανω, θα ψηνω και μπριζολακια στα αποκαιδια του CPU μου???Εχω μια ψυκτρα 3D Cooler της Gigabyte, ενω δοκιμασα και με του Box αλλα δεν ειδα διαφορες. Βεβαια με της Gigabyte ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα. Δεν εχω κανει ο/c και τσεκαρω θερμοκρασιες τοσο με το cool n' quiet ενεργοποιημενο οσο και χωρις. Επειδη ειμαι καινουριος στα 64bit αυτες οι θερμοκρασιες θεωρουνται φυσιολογικες?? Παρακαλουνται οσοι εχουν ιδιο συστημα να μου αναφερουν ενδεικτικες θερμοκρασιες, γιατι πιστευω οτι οι default θερμοκρασιες 30-32 που αναφερονται καπου ειναι μ*****ες... ΤΗΑΝΧ
georgeadams Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2005 Μην ανυσηχείς. Οι ενδείξεις θερμοκρασίας που δείχνει η συγκεκριμένη Msi είναι λίγο "άντε γεια"...
Shadowthief Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Mηπως γνωριζετε καποιο πιο αξιοπιστο προγραμμα για μετρηση temp εκτος απο της MSI ή τουλαχιστον να δειχνει θερμοκρασιες πιο κοντα στις πραγματικες??? Τhank u guys!!!
Fonias A.E Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Mηπως γνωριζετε καποιο πιο αξιοπιστο προγραμμα για μετρηση temp εκτος απο της MSI ή τουλαχιστον να δειχνει θερμοκρασιες πιο κοντα στις πραγματικες??? Τhank u guys!!! Βασικα εγω χρησιμοποιω το Motherboard Monitor 5 και πιστευω οτι κανει αρκετα καλη δουλεια.Οι θερμοκρασιες αυτες δεν ειναι κ τελειως τραγικες(πχ.αν δεν εχεις σωστη ροη αερα στο κουτι).Εγω με AMD 3500+ και την MSI ομοια με την δικια σου χωρις o/c ειχα idle 42 k Full load μεχρι 50.Οταν αποφασισα να ανεβασω την ταση στην cpu (+5%=1.575) ειδα οτι idle ειχα 36 κ full load 52(κουφο)!!! Τωρα δουλευω στα 10x255ΜΗz με 1,575 vcore και μνημες στα 212,5ΜHz@2,5-3-3-5 1T(η μ...κια με τις value ram δεν πανε πανω απο 220ΜΗΖ!!)με idle 36-full load 54. Το πιο απλο που μπορεις να κανεις ειναι να ακουμπισεις την ψυκτρα με το χερι σου να δεις αν οντως ειναι (στο περιπου παντα) ζεστη ή οχι. Επειδη ειχω 2 οθονες πανω στο pc απο την μια βλεπω παντα τις θερμοκρασιες οταν παιζω παιχνιδια κτλ... κ πιστευω οτι το motherboard monitor 5 ειναι απο τα καλυτερα progs για temps και voltages.
georgeadams Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Ότι πρόγραμμα και να βάλεις την ίδια θερμοκρασία θα δεις γιατί όλα τα προγράμματα παίρνουν τα στοιχεία από το ίδιο ολοκληρωμένο στη motherboard...
Liquido Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 na kai i temp mou me to pc tis ypografis.. kai me o/c
GIA_Blackmore Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 siga re ,mia xara einai oi thermokrasies sou. dokimase speedfan gia kalitera..
Liquido Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 nai gia ayto evala ti photo giati mou fenontai ligo paraksenes oi thermokrasies wou Winchester..
georgeadams Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Για να καταλάβετε την "ακρίβεια" και "πιστότητα" των ενδείξεων του MSI K8N Neo2 Platinum, δείχνει θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 40 μέχρι 52 βαθμούς (idle-full load), ΕΙΤΕ ο επεξεργαστής Athlon64 3000+ δουλεύει στα 1800MHz με 1.4V ΕΙΤΕ δουλεύει στα 2665MHz με 1.62V !!! (το Cool'n'Quiet είναι απενεργοποιημένο και ο επεξεργαστής ψύχεται με "δυνατό" σύστημα υδρόψυξης) Και αυτό συνέβαινε και στο πρώτο board που κάηκε, και στο δεύτερο...
Shadowthief Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Dld opws leei kai o Fonias A.E i K8n neo2 plat dinei GTP thermokrasies!!! Kai kati allo twra. Poso mporw na sikwsw ton epeksergasti xwris na exw provlimata?
georgeadams Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Αυτό δεν έχει εύκολη απάντηση. Οι παράμετροι είναι πολλοί
Shadowthief Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 To kserw exeis dikio georgeadams apla genika ithela na dw alloi pou exoun ton idio epeksergasti poso ton exoun ftasei (an kai opws eipes paizoun polla)
georgeadams Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Απ' όσα διαβάζω, το συνηθισμένο μέγιστο είναι γύρω στα 2500MHz - 2700MHz, ανάλογα με το motherboard, την ψύξη, τον επεξεργαστή και την... ειλικρίνια του overclocker
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.