Innersense Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2005 Έχουμε και λέμε: Έχω ένα αρχείο DivX και μια παλιά ταινία σε VHS γραμμένη από την ΕΤ2 με άθλια εικόνα. Η ταινία δεν έχει κυκλοφορήσει σε DVD και δεν υπάρχουν υπότιτλοι σε srt πουθενά στο Internet. Μπορώ να δημιουργήσω με κάποιο τρόπο, ένα δικό μου αρχείο .srt? Να βλέπω δηλαδή παράλληλα την ταινία στο Video και σε κάποιο πρόγραμμα DivX το οποίο θα μου επιτρέπει να δημιουργώ υπότιτλους, επιτρέποντας μου να γράφω τους διαλόγους με το χέρι και διαβάζοντας αυτόματα το χρονικό σημείο στο οποίο (καθώς επίσης και την χρονική διάρκεια για την οποία) θα εμφανιστούνε κατά την αναπαραγωγή του DivX; Με ποια προγράμματα – utilities μπορώ να το κάνω αυτό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
marios1957 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2005 Τι ξέρεις για το SubLogFilter του VirtualDub;Μπορείς αν σου πει κάποιος πως γίνεται να τα καταφέρεις; Βασικά χρειάζεται να μεταφέρεις την ταινία που έχεις σε VHS,στο computer σου σε μορφή αναγνωρίσημη στο VD.Μετά να φορτώσεις το ανωτέρω φίλτρο και να κόψεις ακριβώς την εικόνα στη θέση που εμφανίζονται οι υπότιτλοι.Ακολούθως κάνεις extract(το VD κάνει...) σε idx+sub,το οποίο το φορτώνεις στο VobSubResynch,η στο SubRip και παίρνεις μέσω OCR το πολυπόθητο srt.Ένα πλήρες μεροκάματο. Η κάθεσαι και βλέπεις την ταινία και με το pause του video κάθε φορά που έχει γράμματα,τα πληκτρολογείς και σώζεις σε txt.... Μανούρα και στις δύο περιπτώσεις,αξίζει;
Gantalf_4 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2005 Δοκιμασε τον Ελληνικο Υποτιτλιστη που εχει στο site http://www.dvdstuff.gr στην καρτελα sub tools.Ειναι πολυ καλο και ευχρηστο εργαλειο και πανω απο ολα στα Ελληνικα
Innersense Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Η κάθεσαι και βλέπεις την ταινία και με το pause του video κάθε φορά που έχει γράμματα,τα πληκτρολογείς και σώζεις σε txt.... Αυτό ακριβώς είχα στο μυαλό μου και τα προγράμματα που μου πρότειναν ο grigas και ο Gantalf_4 μάλον θα με βοηθήσουν αρκετά. χίλια ευχαριστώ, θα επανέλθω μόλις έχω νεότερα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.