TheBoyFromSalina Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2005 Ο Jeunet εγραψε παλι. Ενα ποιημα. Πανεμορφη ταινια. Απιστευτη φωτογραφια και σκηνοθεσια, με εκανε να νιωθω λες και ημουνα σε παραμυθι. Η σκηνοθεσια δε, καραJeunet. Συγκρισεις με την Αμελι μπορουν να γινουν πολλες αλλα μαλλον ειναι αδικο. Εδω το δραμα υπερτερει κατα πολυ, αλλα οι σωστες δοσεις χιουμορ καταφερνουν να το ελαφρυνουν. Ισως το στορι να μην ειναι ο,τι πιο ενδιαφερον, αλλα η σκηνοθεσια, η πιστη αναπαρασταση της εποχης και η ερμηνεια της Tautou με αντεμειψαν. Εκπληξη και η μουσικη του Badalamenti που δεν ηταν τοσο σκοτεινη οσο περιμενα.
adams Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Θα συμφωνησω με το προλαλησαντα. Ο Jeunet κοιτα επ ισοις οροις τον αμερικανικο κινηματογραφο με την οπτικη του την εξαισια φωτογραφια την ρεαλιστικη απεικονιση του πολεμου και την αρτια τεχνολογικη αρτιοτητα χωρις υπερβολες. Μια οπτικουαστικη εμπειρια λοιπον με ερμηνειες.Απαιτει ομως την πληρη προσοχη του θεατη για τις 2.5 ωρες που διαρκει περιπου γιατι η πληθωρα ονοματων και η σημασια αυτων για την εξελιξη ειναι καθοριστικα.Ισως για τον "μεσο" θεατη ειναι καπως "κουραστικη". Η σημειολογια του 'Αμελι" ειναι και δω καλως ή κακως . Ακροβατει μεταξυ μελοδραματος και αντιπολεμικου χαρακτηρα και για μενα τα καταφερνει πολυ καλα. Εν κατακλειδι για μενα μας κλεινει το ματι ο Jeunet ξανα. Και επειδη ο τιτλος στα Γαλλικα για πολλους δε σημαινει πολλα... Ο Ελληνικος τιτλος ειναι Ατελειωτοι Αρραβωνες
Xorxhs! Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Την θεωρω πολυ ωραια ταινια....Καλυτερο και απο το Amelie.Την συβιστω ανεπιφυλακτα
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Την συβιστάς ανεπιφύλακτα; Μήπως ήθελες να πεις ότι την συνιστάς αβεπιφύλακτα;
Panathachamp Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 You got it man.Και εγώ αυτό νομίζω ότι ήθελε να μας πει.Xorxhs!,γιατί δε μας λες τι ήθελες να πεις για να κοιμηθώ ήσυχα; [...]
^BOOMBOOM Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Εγω θα την έλεγα: a very long movie, απίστευτα βαρετή και χωρίς νόημα, διατηρεί όλη την μονγκολοσύνη της Amelie χωρίς να έχει τίποτα απολύτως για να ποροσφέρει. Αμα έχετε ρουστίκ σαλόνι πάντως ταιριάζει με τα έπιπλα μιας και όλη η ταινία είναι καφέ/μπέζ.
Em_Zed Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Γιατί ρε boom τη λες λες έτσι στη ταινιούλα ; Νταξει, είναι απο μυθιστόρημα γαλλικό, τι περίμενες, action heroes ?? Αλλά, βαρετή δε νομίζω οτι τη λες...με τόσα πρόσωπα που παρουσιάζονται, με την ιστορία που ξετυλίγεται και περιμένεις να δεις τι θα γίνει. Αν μη τι άλλο, η ταινία είναι χάρμα οφθαλμών, οι πανοραμικές σκηνές είναι πανέμορφες, οι σκηνές του πολέμου, αν και δεν είμαι φαν του είδους, είναι αρκούντως πειστικές. Καταλαβαίνω ότι η ταινία θα μπορούσε να λέγεται Amelie goes to War, και ότι ίσως να απευθύνεται σε ένα κάπως πιο ιδιαίτερο κοινό, αλλά είναι μια καλογυρισμένη ταινία, πιο ποιοτική από αυτό που έχουμε συνηθίσει.. Ασε που το καφε/μπεζ είναι ωραίος συνδυασμός !
Xorxhs! Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Την συβιστάς ανεπιφύλακτα; Μήπως ήθελες να πεις ότι την συνιστάς αβεπιφύλακτα; Toπογράφος? 84? no comment
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Toπογράφος?84? no comment Ε; Ποιός; Τι; Που; Ποιό είναι το πρόβλημα; Δεν έχεις γνωρίσει φοιτητή τοπογράφο 21 χρονών;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.