TheNetPoet Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2005 Εχω την δυνατότητα να πάρω σε καλή τιμή μία από τις παρακάτω ψηφιακές φωτογραφικές kodak dx7590 olympus c5060 Μου φαίνονται σχεδόν όμοιες, εσείς ποιά προτείνετε?
vagpap Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2005 Θα προτείνω την Oly μιας και έχει manual focus, έχει πιο ευρυγώνιο φακό, 3cm macro, manual white balance, υποστηρίζει uncompressed format. Βέβαια η Kodak έχει μεγαλύτερο zoom φακό. Τα χαρακτηριστικά που σου είπα μπορεί να σου είναι άχρηστα για αρχή (δεν ξέρω το επίπεδό σου με την φωτογραφία) αλλά θα τα εκτιμήσεις αργότερα μιας και σου δίνουν περισσότερες δυνατότητες να παίξεις με την μηχανή και το αποτέλεσμα. Αν δεν σε πειράζει που είναι παλαιότερο μοντέλο κατά ένα χρόνο... go oly.
TheNetPoet Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2005 την θέλω για πολύ ερασιτεχνική χρήση, απλά για να παίρνω φωτογραφίες όπως θα έκανα και με μία μέση μηχανή με φιλμ. Απλά στην olympus δεν μου αρέσει που πλέον έχει καταργηθεί το μοντέλο αυτό. 300€ για την kodak είναι καλα?
ata1983 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Οι δύο μηχανές αυτές παίζουν σε άλλη κατηγορία. Η Olympus χρησιμοποιεί τον 1/1,8'' CCD ενώ η Kodak τον 1/2,5''. Επίσης σε άλλη κατηγορία παίζει ο φακός με αυτόν της Kodak να ανήκει στους superzoom. Θεωρητικά μπορείς να περιμένεις λίγο καλύτερη επίδοση της Olympus στο σκοτάδι ενώ από την Kodak τον τρομερό 10x τηλεφακό της Schneider που θα σου δώσει αρκετή ευελιξία. Πρέπει να σκεφτείς τι φώτο θα βγάζεις κυρίως. Αν όντως σου χρειάζεται το zoom της Kodak μη το σκέφτεσαι. Αλλιώς την Olympus. Πάντως εμένα όσο και zoom και να μου δώσεις ποτέ δεν θα είναι αρκετό! By the way ας μην ξεχνάμε και τον ευρυγώνιο της Olympus. Δύσκολη επιλογή καθώς πρέπει να αποφασίσεις σε ποια κατηγορία θες να παίξεις. Συγκρίνεις ένα τζιπ με ένα οικογενειακό πχ?
TheNetPoet Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2005 Το μεγάλο zoom είναι πολύ θετικό για τη χρήση που κάνω. Σχετικά με την τιμή παιδιά τα 300€ είναι καλή τιμή για την kodak?
vagpap Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2005 Κατά τη γνώμη μου είναι μια χαρά τιμή για την Kodak. Δύσκολα βρίσκεις σε τέτοια τιμή τέτοιο zoom (μιλάω πάντα για πραγματικό και όχι ψηφιακό zoom).
ata1983 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2005 φίλε μου αν μιλάμε για καινούρια μηχανή η τιμή είναι φοβερή, μη το σκέφτεσαι. Αν είναι μεταχειρισμένη ίσως πρέπει να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο. Από pixmania μπορείς να την αγοράσεις 361+15 νομίζω μεταφορικά οπότε κρίνε εσύ πόσο είναι για σένα ικανοποιητική έκπτωση ώστε να πάρεις μεταχειρισμένη
TheNetPoet Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2005 h timh einai gia kainourgia mhxanh, sto kouti ths sfragismenh me eggyhsh....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.