Προς το περιεχόμενο

Έπεσα θύμα απάτης από ΑΤΜ......

polaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν... ξέρω δεν έχει θέση στο ίντερνετ, αλλά δεν είχα που αλλού να ποστάρω και έτσι το κάνω εδω που θα το διαβάσουν περισσότεροι ως θέμα security κλπ..

Στις 14 Ιανουαρίου τράβηξα κάποια χρήματα απο το ΑΤΜ της Eurobank στην πλαζ της Βούλας στην παραλιακή. Είναι ενα ΑΤΜ μόνο του έξω απο την πλαζ. Κάποιες μέρες αργότερα πάω να σηκώσω χρήματα και ενω βάζω σωστό ΡΙΝ το μηχάνιμα μου την κράτησε, και 2 ωρες αργότερα με παίρνει η Eurobank και μου λεει υπήρχε πρόβλημα και εχουν ηδη κάνει επανέκδοση και θα μου έρθει σε 1 βδομαδα.

Πριν 1 βδομάδα παω να σηκώσω λεφτά με το βιβλιάριο (αφου φυσικά δεν είχα καρτα) και το υπόλοιπο μου ήταν 5 ευρώ!!!!Ζητάω ενημέρωση του βιβλιαρίου και είδα ότι στις 15 κάποιος κοπρος μου είχε ρουφήξει 650?!!!! + 500? από το πιστωτικό όριο (μπορείς να το σηκώσεις απο την χρεωστική κάρτα κανονικά).

Μιλάω με τον αρμόδιο και μου είπε οτι έχω πέσει θύμα απάτης, και ειναι αυτός που λέγανε τα κανάλια πριν περίπου 2 βδομάδες αν θυμάστε. Έβαζε μηχάνιμα στη σχισμή που διάβαζε τα στοιχεία και ενω έβαζες το ΡΙΝ το έκανε match και voila!!! Μετά σπιτάκι του με την ηρεμία του φορτωνε τα στοιχεία σε μια άλλη κάρτα κενη και μας έκλεβε μετα.

Ευτυχώς η τράπεζα το αναγνώρισε αυτό, υπέγραψα μια φόρμα αμφισβήτησης συναλλαγής και σε κάνα 10ημερο μου είπαν θα είμαι οκ...

Απλά σας το αναφέρω ωστε να κοιτάξετε ΟΛΟΙ τις κάρτες σας να δείτε ότι είστε οκ.. Ποτέ δεν ξέρεις, είναι απο τα πραγματα που λες δεν θα συμβει σε μένα κιομως εμένα συνέβει και τώρα έπρεπε να δανειστώ από γονείς για να καλύψω και τους λογαριασμούς αλλά και τα έξοδα μου για 2 βδομάδες...

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εννοείται ότι πολύ απλά δεν θα ηρεμίσω εάν δεν μου έρθουν τα λεφτά στο χέρι.. Γιατί ο καθένας και η κάθε τράπεζα μπορεί να λέει ότι θέλει.... Αλλά να σου ρουφάνε συνολικά 1150? δεν είναι και λίγο.......

Δημοσ.

kai pali kala na les...me tis kartes ginontai polles apates,oxi mono apo atm alla kai apo apatewnes pou se xrewnoun kati poly poly deleastiko me poly fthines doseis , tin epomeni mera pernoun apo tin koloeurob@nk oooooooooooolo to poso kai meta perneis apo ta 3 to makrytero giati fysika to proin sou den to perneis pote kai i etairia entelws tyxaia ptwxeuei kleinei einai apati (oti thes vazeis)

Δημοσ.

Εγώ δεν έχω cash cards αλλά μόνο πιστωτικές. Ίσως είναι λίγο πιό ασφαλείς....

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η τράπεζα ΠΡΕΠΕΙ να σου επιστρέψει τα χρήματα. (Αν και η Eurobank είναι λίγο κάπως)

Είναι δική τους ευθύνη το τι γίνεται πάνω στα δικά τους μηχανάκια ΑΤΜ.

Σε πολλά ΑΤΜ μηχανάκια έχουν κάμερες τις οποίες εμείς δεν βλέπουμε (κρυφές) είτε φανερές σε κάποια γωνία.

Όλα αυτά για λόγους ασφαλείας.

Οπότε είναι πάρα πολυ εύκολο να βρουν αν το έκανες εσύ ή κάποιος άλλος.

Βέβαια έχει τύχει στο παρελθόν, πίσω από τέτοιες ιστορίες να κρύβονται τραπεζικοί υπάλληλοι και στη συνέχεια η τράπεζα για να μη γίνει ρόμπα, τα κουκουλώνει όπως μπορεί.

Προσοχή γενικά λοιπόν, με τα μάτια 14 για card readers, για ανθρώπους που κοιτούν περίεργα κοντά σας κλπ...

Δημοσ.
kala na rwthsw kati...otan sou kratise to ATM tin karta sikw8ikes kai efyges?:roll:

kala re c ti na ekane??Na kathotan apo panw kai na to kopanaei na vgalei tin karta ekso?

Ektos an ennoeis oti eprepe na katsei na parei til ekeini tin wra kai na tous pei oti kratithike i karta tou kai oti prepei na tin akyrwsoun....!!!!

Δημοσ.
kala re c ti na ekane??Na kathotan apo panw kai na to kopanaei na vgalei tin karta ekso?

Ektos an ennoeis oti eprepe na katsei na parei til ekeini tin wra kai na tous pei oti kratithike i karta tou kai oti prepei na tin akyrwsoun....!!!!

akribws auto tha ennoei o filos predator........+auto einai to swsto.....

epitopou til........akirwsi i karta+meta feugeis.....

polaki afou to anagnwrise pantws i trapeza pali kala na les....

Δημοσ.
kala na rwthsw kati...otan sou kratise to ATM tin karta sikw8ikes kai efyges?:roll:

Δεν καταλάβατε. Όταν το μηχάνημα κράτησε την κάρτα, ο απατεώνας είχε ήδη δράσει και αυτή ήταν μία ύστατη κίνηση της τράπεζας να μπλοκάρει την καρτά με αυτόν τον αριθμό.

Εξάλλου, όπως είπε και το παιδί, 14 του μηνός πήρε αυτός λεφτά κανονικά, 15 του τα σήκωσε ο απατεώνας και μερικές μέρες μετά την μπλόκαρε το μηχάνημα.

Δημοσ.

ο απατεώνας αν δεν έπαιρνε την κάρτα στο χέρι δε μπορούσε να κάνει τίποτα, έτσι δεν είναι?

άρα αν περίμενε να πάρει την κάρτα από το ATM που την κράτησε θα ήταν όλα ok.

η μήπως εγώ δεν κατάλαβα κάτι καλά?

Δημοσ.

{redator den einia etsi

Bazoun sthn sxismei ths kartas ena plastiko pou efarmozei akribws sthn opoi topothetishs ths kartas apo ekei bazontas thn karta to mhxanima ayto (klefths) "diabazei"-krataei ta stoixeia to programma ftiaxnetai me matlab kai metapigeneis Spiti sou san kyrios kai fortwneis ta panta se mia allh karta kai eisai O pio Timios Klefths :D

Δημοσ.

Einai poly efkolo na ftiakseis mia tetoia karta an exeis to katallilo card reader kai to katallilo mixanima, oste na mporoun na diavastoun kai ta 3 tracks kai na ginoun analoga encode stin kainourgia karta. Ta perisotera card readers diavazoun mono 1-2 tracks. To PIN vrisketai encrypted sto trito track. Opote mono na sou perasoun tin karta sou apo tetoio mixanaki kai den xreiazetai tipota allo. Esy mporei na tin exeis kai na nomizeis oti eisai safe, alla na yparxei mia copia stin kykloforia.

Chryssa

Δημοσ.

Paidia karta mesa se ATM mporei na krath8ei gia 3 logous vasika:

1-> an einai akyrh/klemmenh/katastrammenh/f8armenh,klp

2-> an eisageis la8os Pin epaneilhmmena

3-> gia ypoptous logous

Se oles tis periptwseis prepei na pernoume thlefwno thn trapeza amesws..... H trapeza 8a diefkrinhsei gia poio logo krath8hke h karta, kai an einai aparaithto 8a mas thn mplokarei gia na epanekdosei allh... Etsi glitwnoume apo opoiadhpote ypopth pagida....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...