Προς το περιεχόμενο

linux

Aussie

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

eho prosfatos egkatastisei linux ston 2o mou disko,kai etsi epilego kata to restart se pio leitourgiko thelo na mpo (winxp i linux).Otan mpeno sta winxp pro,o deuteros mou diskos ston opoio einai ta linux den emfanizetai,kai apo oti eho katalavei,o logos einai oti ta linux egkathistantai oxi me ntfs alla me allo sistima.Iparxei kanenas tropos i kamia lisi gia auto,outos oste na eho kai ta linux kai ta windows,alla mpenontas sta windows na vlepo kai tous 2 diskous???

Δημοσ.

Τα partitions του linux δεν τα βλεπουν τα windows γιατι ειναι ext2 (ευτυχως, γιατι το κακομοιρο το linux που καθεται ησυχα σε μια γωνια στο δισκο θα ειχε να αντιμετωπισει το τερας της Micro$oft :) ). Υπαρχουν εργαλεια για να δεις τα partitions του linux. Ενα απο αυτα ειναι το explore2fs αλλα δινει μονο read access στα partitions του linux. Υπαρχουν και αλλα προγραμματα.

Για το αντιστροφο, πρεπει καθε φορα να κανεις mount τα FAT 32 partitions των windows. Για τα NTFS partitions απο ο,τι ξερω δεν ειναι τοσο απλο προς το παρον..

Δημοσ.

Eurander όχι μονο τα βλέπουν αλλά με το wine μέσα από Linux μπορείς να τρέχεις και εφαρμογές των Windows μην το παρεξηγήτε το κακόμοιρο το Linux που κάθετε σε μια γωνιά του δίσκου ήσυχο.

Δημοσ.

Μαλλον δε συνταξα καλα την προταση μου :)

Ελεγα οτι τα Windows δε μπορουν να δουν τα partitions του linux, γιατι τα partitions του linux

ειναι ext2. Επισης ελεγα οτι για να δεις τα partitions του linux μεσα απο τα Windows πρεπει να χρησιμοποιησεις καποιο προγραμμα οπως το explore2fs.

Το wine το εχω υποψη μου...

Δημοσ.

Αν για το linux χρησιμοποιείς ext2, υπάρχουν προγράμματα ωστε να βλέπεις το partition.

Δυστυχώς για νεωτερα filesystems όπως reiserfs κα, δεν υπάρχει τροπος να τα δεις απο windows.

Αν στο μηχάνημα σου εχεις linux και windows και θες ενα partition (για data για παραδειγμα) να το βλέπουν ( read+write) και τα δύο η καλυτερη επιλογή ειναι αυτο να ειναι fat32. Ετσι λοιπόν, κράτα το system των windows και το system του linux ξεχωριστα (δεν υπάρχει λόγος να βλέπει το ενα το αλλο) και το κοινό καν'το fat32.

Δημοσ.

Δυστυχώς για νεωτερα filesystems όπως reiserfs κα' date=' δεν υπάρχει τροπος να τα δεις απο windows.[/quote']

Γίνεται να δεις από windows το reiserfs. Εγώ χρησιμοποιώ το rfstool για να βλέπω το partition του Linux και νομίζω πως υπάρχουν και άλλα εργαλεία.

Δημοσ.

diladi to fat32 anagnorizetai apo ta linux? na ta kano install se fat32? i vasiki mou epidioxi einai na eho prosvasi apo ta windows ston disko pou einai egkatestimena ta linux,afou ta linux ta thelo mono gia peiramatismo,kai einai krima na tous afieroso 60GB.Etsi thelo na eho prosvasi ston disko pou einai ta linux oste na apothikeuo ke alla pragmata,ta opoia na ta vlepo mono meso ton winodws..Ginetai kati tetoio?

Δημοσ.

Τα partitions FAT32 μπορουν να γραφτουν-διαβαστουν πολυ ευκολα απο το linux.

Νομιζω πως δεν υπαρχουν προς το παρον καταλληλοι drivers για κανενα kernel του linux για NTFS, αν ξερει καποιος κατι περισσοτερο ας με διορθωσει.

Για να εχεις write access απο τα Windows στα partitions του linux, κοιταξε το link που εχει δωσει ο Slay πιο πανω. Συμβουλη μου ειναι να δωσεις λιγο χωρο στο linux, αφου δε σκοπευεις να το χρησιμοποιεις σε μονιμη βαση και να μην το πειραζεις απο τα Windows...;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...