Προς το περιεχόμενο

Δίκτυο Dsl με Dsl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω DSL γραμμή και στο σπίτι και στο γραφείο. Μπορώ να δημιουργήσω δίκτυο μεταξύ των δύο Η/Υ; Προσοχή: Χρησιμοποιόντας μόνο τις γραμμές DSL και όχι συνδέσεις internet DSL. Τί εξοπλισμός χρειάζεται, τι softaware και τί διαδκασίες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσοχή: Χρησιμοποιόντας μόνο τις γραμμές DSL και όχι συνδέσεις internet DSL. Τί εξοπλισμός χρειάζεται, τι softaware και τί διαδκασίες;

Τι εννοείς ακριβώς!!! Στο μυαλό μου έρχεται vpn (virtual private networking) αλλά δεν ξέρω πως υλοποιείται.

Δηλαδή να έχεις δίκτυο χωρίς να έχεις συνδρομή internet από κάποιον provider;

Αν και δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά, μου φαίνεται λιγάκι απίθανο αυτό.

Αυτό που λές γίνετε μέσω VPN και στην περίπτωση σου το vpn θα υλοποιείται μέσω του internet. Θα πρέπει να έχεις vpn server στο ένα οπότε το άλλο να συνδέεται πάνω του, οπότε θες 2000 server ή 2003 server.Σίφουρα θα υλοποιείται και με κάποιο πρόγραμμα χωρίς να χρειάζεσε server αλλά δεν ξέρω κάποιο.

Θυμάστε κάποτε που με το PC Anyware, χρησιμοποιόντας ΜΟΝΟ γραμμή τηλεφώνου συνδέαμε 2 Η/Υ; Κατι αντίστοιχο θα μπορούσε να γίνει αξιοποιόντας τώρα ΜΟΝΟ τις γραμμές DSL και όχι ΚΑΙ συνδρομές DSL;

Δε γίνεται.

και μονο που ανοιγεις τον υπολογιστή (και τη γραμμη dsl) σου, εισαι κατα κάποιο τρόπο "στο ιντερνετ" ,δηλ συνδεεσαι σε δικτυο υπολογιστών. απλά φτάνεις μέχρι ένα σημειο: το τοπικο κεντρο του οτε. δεν περνάς παραπέρα στο "δημόσιο δίκτυο".

εκει σε περιμένει ενας "πορτιέρης" που θελει ονομα χρήστη τυπου [email protected] για να σε στειλει στο αντιστοιχο κανάλι που οδηγεί στο πραγματικό ιντερνετ.

Ουσιαστικά για να πάρεις μια πραγματική IP ,που χωρις αυτήν δεν μπορεις να κυκλοφορείς στο ιντερνετ. Αν σου εδινε ip ο ΟΤΕ, την άλλη μερα θα έβαζαν λουκέτο ολοι οι isp.

H παρομοίωση με το τηλέφωνο και το pcanywhere, δεν ειναι ακριβώς έτσι. και με το τηλέφωνο, για να πετυχεις επικοινωνία, πρέπει να καλέσεις συγκεκριμένο αριθμό για να βρεθεις στο δημοσιο δίκτυο. αρα να ταυτοποιηθείς και να ξεκινήση η χρέωσή σου.

Δεν κάνεις χρήση του δικτύου χωρις να πληρώνεις γι αυτήν.

Θα ήταν "μαγικό", αν μπορουσες απλα να σηκώσεις το ακουστικό, και αυτόματα να βρεθεις συνδεδεμένος με την άλλη πλευρά. ή ακόμα καλύτερα αν το έκανες χωρις να πληρώνεις ούτε το πάγιο.

το ερώτημα είναι με ποιόν απ όλους θα συνδεόσουνα, χωρις να καλεσεις νουμερο? με όλους. θα ήταν μια παγκόσμια κοινη συνδιάλεξη εκατομμυρίων συνδρομητών :) :)

Δηλ, συνδεση dsl, χωρις isp ,δεν ειναι ζητημα αν ειναι τεχνικώς δυνατή, αλλα αν ειναι θεμιτή. ο οτε θα μπορουσε να σε βαζει κατευθείαν μέσα, αλλα δεν θα ηταν κατι "μαγικό". απλά θα αναλάμβανε εκείνος το ρολο του isp (χωρις να αποκαλειται isp), και θα έπρεπε να σε χρεώνει ανάλογα (πχ. 40 το μηνα ,αντι 20). και θα χάναμε την ελευθερια επιλογης isp και τον ανταγωνισμό.

Σ΄ευχαριστώ πολύ Random για την τεκμηριωμένη απάντηση. Το συμπέρασμα φαίνεται είναι οτι για να συνδέσω δύο χώρους που έχουν γραμμή DSL χρειάζομαι και δύο συνδρομές DSL.

Ερώτημα δεύτερο: Χρειάζομαι static ip και για τις δύο συνδρομές ή αν έχει μόνο η μία γίνεται δίκτυο; Τί εξοπλισμός απαιτείται γι αυτού του είδους το δίκτυο;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...