Προς το περιεχόμενο

Διακοπές, ταξίδια, εκδρομές

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!

Έχω κλείσει εκδρομή στο παρίσι για 7 μέρες χωρίς πρακτορείο. Έψαξα να δω τι παίζει με τα εισιτήρια του μετρό, μπήκα στο site τους και μπερδεύτηκα!!:-(

Γνωρίζει μήπως κάποιος αν συμφέρει να βγάλω κάρτα?και αν ναι ποια? νομίζω έχει 2 κάρτες..

Σκοπεύω να κινούμαι κεντρικά. Έξω θα βγω μόνο για Disneyland κ για τα αεροδρόμια..

Το ξενοδοχείο μ είναι και αυτό στο κέντρο..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Υπάρχουν 2 κάρτες διαρκείας, η μια εβδομαδιαία (όνομα δε θυμάμαι) η οποία ισχύει Δευτέρα-Κυριακή, οπότε αν φτάνεις Πέμπτη πχ, δε συμφέρει και η carte orange που ισχύει για 4 ή 5 μέρες και παίζει κοντά στο 20άρικο και συμφέρει αν κάνεις τουλάχιστον 2 διαδρομές τη μέρα (μια απ' το ξενοδοχείο και μια προς αυτό πχ).

Ξέρω πως στα λέω πολύ γενικευμένα, αλλά έχει πάρει τα στοιχεία η γαλλομαθής παρέα μου μαζί της. Το θέμα είμαι πως εκεί καταλήξαμε εμείς, στην orange.

Από όσα εχω διαβάσει, η carte orange ειναι αυτή που ισχύει Δευτέρα-Κυριακή.Εγώ θα φτάσω Πέμπτη! Οπότε αυτή δεν με βολεύει..Η άλλη πάλι είναι πιο ακριβή.. Έχω μπερδευτεί απίστευτα!!:mad: Με βλέπω να την βγάζω με απλα εισιτήρια!!

Από όσα εχω διαβάσει, η carte orange ειναι αυτή που ισχύει Δευτέρα-Κυριακή.Εγώ θα φτάσω Πέμπτη! Οπότε αυτή δεν με βολεύει..Η άλλη πάλι είναι πιο ακριβή.. Έχω μπερδευτεί απίστευτα!!:mad: Με βλέπω να την βγάζω με απλα εισιτήρια!!

Ήμουν πριν 2 βδομάδες στο Παρίσι, για αρκετές μέρες και είχα ψιλοκοιτάξει κι εγώ. Τελικά όμως, δεν πήρα κάρτα, γιατί το ξενοδοχείο ήταν σε σημείο που αρκετές μέρες περπατούσα μόνο και δεν έπαιρνα μετρό. Γενικά, το Παρίσι είναι πόλη που πρέπει να την περπατήσεις. Μόνο σε μερικά μέρη (πχ Μονμάρτρη) πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε μετρό. Αυτά βέβαια αν δε μένεις στου διαόλου τη μάνα και αντέχεις να περπατάς 5-10 χιλιόμετρα τη μέρα. Αν πάντως καταλήξεις σε εισιτήρια, πάρε μια δεσμίδα των 10, που κάνει 11,60, αν δεν κάνω λάθος. Το εισιτήριο κανονικά έχει 1,60.

Ήμουν πριν 2 βδομάδες στο Παρίσι, για αρκετές μέρες και είχα ψιλοκοιτάξει κι εγώ. Τελικά όμως, δεν πήρα κάρτα, γιατί το ξενοδοχείο ήταν σε σημείο που αρκετές μέρες περπατούσα μόνο και δεν έπαιρνα μετρό. Γενικά, το Παρίσι είναι πόλη που πρέπει να την περπατήσεις. Μόνο σε μερικά μέρη (πχ Μονμάρτρη) πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε μετρό. Αυτά βέβαια αν δε μένεις στου διαόλου τη μάνα και αντέχεις να περπατάς 5-10 χιλιόμετρα τη μέρα. Αν πάντως καταλήξεις σε εισιτήρια, πάρε μια δεσμίδα των 10, που κάνει 11,60, αν δεν κάνω λάθος. Το εισιτήριο κανονικά έχει 1,60.

Αυτό θα κανω μαλλον..Δεν εχω προβλημα με το περπατημα οποτε..Ας ελπισουμε οτι δεν θα χαθουμε!!!:-)

Αρχες Φεβρουαριου θα παμε με αυτοκινητο μεχρι το Λουξεμβουργο που μενει ενας φιλος μας.Θα ξεκινησουμε απο Κερκυρα (ουσιαστικα Ηγουμενιτσα), θα περασουμε Ανκονα και απο κει θα κινηθουμε βορεια, θα μεινουμε μια μερα στην Bologna και μετα θα κινηθουμε βορεια μεσω Ελβετιας και Γαλλιας μεχρι το Λουξεμβουργο οπου θα μεινουμε 4-5 μερες.

Εχω μερικες απορείες μιας και ειναι το πρωτο ταξιδι εξωτερικο με αυτοκινητο:¨

1.Μπαρι ή Ανκονα?

2.Μπολονια ή μηπως να μεινουμε μια μερα Μιλανο?

3.Εχω ακουσει οτι πληρωνεις τα διοδια ενος ετους οταν περνας απο Ελβετια.Μηπως να την παρακαμψουμε?

4.Κατα ποσο το παρακατω link ειναι αξιοπιστο σχετικα με την διαδρομη και το κοστος?

http://www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/search/Itineraires/Italy/Ancona/Luxembourg/Luxembourg?intItineraryType=0&caravaneHidden=false&vh=CAR&distance=km&strVehicle=0&devise=1.0|EUR&carbCost=1.3&isAvoidFrontiers=false&isFavoriseAutoroute=false&isAvoidPeage=false&isAvoidVignette=false&isAvoidLNR=false&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6&dtmDeparture=28%2F12%2F2008&reinit=true

Δεν έχω κάνει τη διαδρομή που περιγράφεις, αλλά το viamichelin είναι ότι πιο αξιόπιστο υπάρχει για τέτοια θέματα διαδρομών και κόστους. Μπορείς να το εμπιστευθείς.

Αρχες Φεβρουαριου θα παμε με αυτοκινητο μεχρι το Λουξεμβουργο που μενει ενας φιλος μας.Θα ξεκινησουμε απο Κερκυρα (ουσιαστικα Ηγουμενιτσα), θα περασουμε Ανκονα και απο κει θα κινηθουμε βορεια, θα μεινουμε μια μερα στην Bologna και μετα θα κινηθουμε βορεια μεσω Ελβετιας και Γαλλιας μεχρι το Λουξεμβουργο οπου θα μεινουμε 4-5 μερες.

Εχω μερικες απορείες μιας και ειναι το πρωτο ταξιδι εξωτερικο με αυτοκινητο:¨

1.Μπαρι ή Ανκονα?

2.Μπολονια ή μηπως να μεινουμε μια μερα Μιλανο?

3.Εχω ακουσει οτι πληρωνεις τα διοδια ενος ετους οταν περνας απο Ελβετια.Μηπως να την παρακαμψουμε?

4.Κατα ποσο το παρακατω link ειναι αξιοπιστο σχετικα με την διαδρομη και το κοστος?

1. Όσο βορειότερα τόσο καλύτερα, πχ και Βενετία να βγείτε και να κάτσετε να τη δείτε μία χαρά είναι και μετά έχετε καιλιγότερα χιλιόμετρα και φτάνετε Βενετία πάντα πρωί...

2. Η Μπολόνια δεν έχει και τίποτα και το Μιλάνο δε χρειάζεται 1 μέρα, αν δε θέλετε να ψωνίσετε..

3. Ναι τα πληρώνεις, δεν είναι τόσα πολλά. Έχω την εντύπωση πως είναι συγκρίσιμα με τα διόδια που θα πληρώσετε για τις 2 διελεύσεις από την Ιταλία.

4. Είναι αξιόπιστο.

Έπεσε ιδέα από φίλους για Σκωτία. Με έψησε τρελά η ιδέα αλλά θέλω να το ψάξω. Για πριν το πάσχα μάλλον, να δούμε και εξοχή highlands και single malts αλλά όχι και ό,τι πιο τουριστικό.

Γενικά πάντως όποιος έχει πάει, το χει ψάξει ή ξέρει γενικώς οποιαδήποτε πληροφορία, help me please

ευχαριστώ :-)

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να μου απαντήσει αν ξέρει κάποιος για την ζωή γενικότερα στην Αγγλία, σκέφτομαι σοβαρά τον τελευταίο καιρό να αλλάξω κάποια πράγματα αλλά δεν ξέρω κατα πόσο θα είναι εύκολο να βρω δουλειά εκεί. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πτυχίο στα χέρια μου. Ευχαριστώ.

Έπεσε ιδέα από φίλους για Σκωτία. Με έψησε τρελά η ιδέα αλλά θέλω να το ψάξω. Για πριν το πάσχα μάλλον, να δούμε και εξοχή highlands και single malts αλλά όχι και ό,τι πιο τουριστικό.

Γενικά πάντως όποιος έχει πάει, το χει ψάξει ή ξέρει γενικώς οποιαδήποτε πληροφορία, help me please

ευχαριστώ :-)

Αν σου πω ότι τώρα μου το έβαλες και εμένα στο μυαλό;

Πρέπει να είναι πολύ ωραία εκεί.. Ειδικά την άνοιξη. (Διακοπές Πάσχα startin σε 90 μέρες ;) )

Μου πέρασε και εμένα απο το μυαλό και κοίταξα βίντεο στο ιντερνετ είναι μαγευτικά δεν το συζητώ... Δεν έχω ιδέα όμως για τίποτε άλλο, θα ήθελα και εγώ να ενημερωθώ για το θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τη σειρα μου προτεινω το Hotelink, ενα site με ξενοδοχεια απο ολη την ελλαδα.

Quick Destination Links:

Για αυτους που τους ενδιαφερει ο σαρωνικος μας..

Αγκίστρι, Αίγινα, Πόρος, Σπέτσες, Υδρα.

Για αυτους που τους ενδιαφερουν οι κυκλαδες κ οι αερηδες..

Αμοργός, Ανάφη, Ανδρος, Αντίπαρος, Δονούσα, Ηρακλειά, Ίος, Κέα, Κουφονήσια, Κύθνος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη, Σέριφος, Σίκινος, Σίφνος, Σύρος, Σχοινούσα, Τήνος, και Φολέγανδρος.

Για αυτους που τους ενδιαφερουν οι χειμερινες αποδρασεις..

Αράχωβα, Καρπενήσι, Δελφοί...

Λιγο πιο βορεια..

Γρεβενά, Άγιος Αθανάσιος, Λουτρά Ποζαρ, Καιμακτσαλαν, Ζαγοροχώρια.

Για ομορφους περιπατους σε Θεσσαλικες διαδρομες

Λίμνη Πλαστήρα, Πήλιο, Ελάτη Τρικάλων...

Για τους λατρεις των πολεων

Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα, Ηράκλειο, Βόλος, Αλεξανδρούπολη, Κόρινθος...

Για ρομαντικους περιπατους

Ναύπλιο, Πάργα, Λίμνη Ευβοίας, Αιδηψός, Μεσολόγγι, Ναύπακτος, Σύβοτα...

Επεξ/σία από WebO

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...