Ntinaras Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Απ οσα ατομα ξερω και πηγαν, ολοι προτειναν να πας σε καλο ξενοδοχειο, κυριως για λογους ασφαλειας
zio10 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Εννοείς γραφείο γαι να βρεις εκδρομή πακέτο ή μόνο εισιτήρια; Για εισιτήρια οποιαδήποτε μπορεί να σου βγάλει. Ρώτα τιμή και σύγκρινε με αυτές που βρίσκεις μόνος σου.
Zerg13 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Αεροδρομιο κρακοβιας. Krakow. Ξερει κανεις αν εχει duty free που να πουλανε τοπικα προϊοντα της προκοπης;
Hamurabi Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Παιδιά θα μείνω ένα βράδυ στη Βυτινα. Θα εχω δυο ολόκληρες μέρες και 1 βράδυ εκεί. πιο είναι το ωραιότερο μέρος στα γύρω μέρη για βράδυνη βόλτα? και επίσης που προτείνετε για φαγητό καφέ σε οποιοδήποτε απτά εκεί χωριά? 1
*nenya* Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 10 hours ago, Hamurabi said: Παιδιά θα μείνω ένα βράδυ στη Βυτινα. Θα εχω δυο ολόκληρες μέρες και 1 βράδυ εκεί. πιο είναι το ωραιότερο μέρος στα γύρω μέρη για βράδυνη βόλτα? και επίσης που προτείνετε για φαγητό καφέ σε οποιοδήποτε απτά εκεί χωριά? Για βόλτα/φαγητό/καφέ πας Βαλτεσινίκο, Λαγκάδια, Λεβίδι ίσως και Νυμφασία ή Μαγούλιανα [αυτά δεν είναι τόσο μεγάλα χωριά, αλλά είναι όμορφα με πέτρινα σπιτάκια]. Αν όταν λες βραδυνή βόλτα εννοείς έντονη νυχτερινή ζωή τότε μήηηην περιμένεις και πολλά στο Λεβίδι έχει cafe-bar, στην Βυτίνα επίσης, και άλλα 2 cafe-bar στα Λαγκάδια. Γενικά ήρεμα πράγματα, χαλαρά. 2
Hamurabi Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Για βράδυ εννοω ποιο απτά χωριά είναι πιο όμορφα φωτισμένο με κάνα ωραίο ζεστό cafe bar με πέτρα ξύλο κτλ τέτοια χαλαρά πράγματα. Επίσης ανάμεσα σε.ολα αυτά τα χωριά ξέρεις να.μπυ πεις 1-2 καλύτερα μαγαζιά για φαγητό και 1-2 ωραιότερες καφετέριες;
*nenya* Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Νομιζω ειχα ξαναγραψει και πιο παλια, για φαγητο στο Λεβιδι στον Κουμπουρη. Για ποτο στα Λαγκαδια (χωριο χτισμενο απο πανω μεχρι κατω στην πλαγια, ολα τα σπιτια πετρινα) στις καφετέριες τις κεντρικες (δεν θυμαμαι ονομα, αλλα ολες διπλα διπλα ειναι στο ιδιο σημειο). Εναλλακτικα, παραμενεις Βυτινα για καφε/ποτο που ειναι πιο τουριστικο χωριο κ θα βρεις περισσοτερες επιλογες. (για φαγητο δεν εχω να σου πω πολλα μερη γιατι οταν κατεβαινω Αρκαδια παραμενω κυριως στο χωριο μου και πεφτουν τραπεζωματα απο συγγενεις!)
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Στη Βυτίνα θυμάμαι ωραίο φαγητό είχε η Κληματαριά. Καλές μερίδες, νόστιμη η βραστή γίδα. Λίγο πιο "αθηναΐζουσες" ορισμένες σαλάτες από ό,τι θα ήθελα (μπορείς, βέβαια, να πας κλασικά σε λάχανο-καρότο αυτή την εποχή) αλλά γενικά καλές εντυπώσεις. Γενικά, έχει πολλές ταβέρνες τριγύρω από την κεντρική πλατεία, και πιο μεγάλες, και πιο "τσιπουράδικο" κατάσταση, αλλά δεν θυμάμαι άλλη να προτείνω συγκεκριμένα. Οι καφετέριες στη Βυτίνα, οκ, εντάξει, αλλά πνίγεσαι στο τσιγάρο, μέσα-έξω. Αν ενοχλεί ο καπνός, να είστε προετοιμασμένοι. Εναλλακτικά, βλέπεις πού έχουν καθίσει οι πιο ηλικιωμένοι, ντόπιοι, και πας για καφέ ελληνικό, τουλάχιστον να γλιτώσεις τη βαβούρα. Είχαμε κάνει ένα γύρο -περίπου ημερήσιο- τα χωριά της περιοχής, με βάση τη Βυτίνα (Δημητσάνα, Λεβίδι, Λαγκάδια κτλ.) και όπου μας έκανε κέφι γιατί είχε ωραίο τοπίο ή πείναγε η παρέα, σταματούσαμε. Δυστυχώς δεν θυμάμαι ονόματα, αλλά λ.χ. στο καφενεδάκι στο χωριό του Κολοκοτρώνη ήταν φιλόξενοι άνθρωποι, γελαστοί (ψιλόβρεχε κιόλας και ο καφές μας έκατσε μια χαρά). Κι έχω διαπιστώσει πως αυτό το στυλ, το "χωρίς πρόγραμμα", βοηθάει να περνάς καλά, κι ας μην είναι όλα τέλεια. Στη Βυτίνα (και αλλού, είμαι βέβαιος, απλά τη Βυτίνα θυμάμαι τώρα) βρήκαμε και ωραίο μέλι, πραγματικά νόστιμο, ελάτης. Στο παντοπωλείο στην αρχή του πεζοδρόμου. Γενικά, ό,τι πάρετε, από όπου το πάρετε (εκτός κι αν υπάρχει κάποιο μαγαζί με τοπικά προϊόντα παραμέσα, που δεν θυμάμαι) πείτε τους να σας το φέρουν από την αποθήκη, γιατί είναι όλα τα μαγαζιά πάνω στο δρόμο και πέφτει ντουμάνι το καυσαέριο, ειδικά όπως μαρσάρει το ΚΤΕΛ... (Καλά, και της αποθήκης μπορεί να έχει κάνει τη "βάρδιά του" στο δρόμο, αλλά τουλάχιστον δεν το βλέπεις μπροστά σου να ταλαιπωρείται). Ήταν ωραία εκδρομή, πάντως. Και περίπατοι στα δάση (μαρκαρισμένα μονοπάτια), και φαγητό, και τοπία. Με μηχανές πρέπει να είναι ωραία, αλλά άνοιξη. 2
*nenya* Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 ^ Εκτός από ελατήσιο μέλι αξίζουν και τα χειροποίητα ζυμαρικά, π.χ. χυλοπίτες. Και γλυκά του κουταλιού για όσους τους αρέσουν.
ntinos_chania Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Θα επισκεφθώ Βενετία στο τέλος Μαρτίου για 5 ημέρες. Κάποιος που να έχει κάτι ενδιαφέρον πέρα των προφανων να προτείνει; Να σημειώσω, ότι ενδιαφέρομαι κυρίως για 'άγνωστα' μέρη και δραστηριότητες που ενδεχομένως έχει δοκιμάσει κάποιος εκεί και δεν αναφέρονται στους συνήθεις ταξιδιωτικους οδηγούς.
someone- Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2018 εχω παει δημητσανα 2 φορες και αλλη μια που γυρισα με μηχανη το νομο αρκαδιας ολα τα χωρια που αναφερθηκαν πιο πανω και αλλα. απο τα χωρια που ανεφερες η βυτινα ειναι το κεφαλοχωρι οποτε οτι βρεις εκει θα ειναι και γυρω απο την πλατεια, εγω για καφε ειχα κατσει πανω στην πλατεια ειχε καλο καιρο τοτε οπως και στο λεβιδι. επισης πολυ ωραιο παραδοσιακο χωριο ειναι τα λαγκαδια οπου λεει και εκει για καφεδακι. για φαγητο δεν ειχα καθησει σε αυτα τα χωρια παρα μονο για καφεδακι. για δημητσανα σου λεω οτι θες απο δωματια, καφε, φαι κτλ.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Λέω να πάω μέσα Μαρτίου στην Πολωνία (Κρακοβία για τρία βράδια και ένα στην Βαρσοβία). Δεν μπορώ να βρω τιμές για το τρένο, ούτε να κλείσω online. Θέλω να κέισω άμεσα τα εισιτήρια (άφιξη Κρακοβία και αναχώρηση από Βαρσοβία) και με προβληματίζει αυτό.
someone- Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 καλησπερα παιδια ΠΣΚ εκλεισα να παω πηλιο, θα μεινω πορταρια. μπορειτε να μου προτεινετε μερη να παω να δω, για καφε, φαι;;;
mobile_32 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Στις 5/2/2018 στις 9:56 ΠΜ, vforvendetta85 είπε Λέω να πάω μέσα Μαρτίου στην Πολωνία (Κρακοβία για τρία βράδια και ένα στην Βαρσοβία). Δεν μπορώ να βρω τιμές για το τρένο, ούτε να κλείσω online. Θέλω να κέισω άμεσα τα εισιτήρια (άφιξη Κρακοβία και αναχώρηση από Βαρσοβία) και με προβληματίζει αυτό. Δες αν βολεύει το λεωφορείο (modlibus κτλ), δεν ξέρω αν βολεύουν οι ώρες και οι αποστάσεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Ευχαριστώ για την απάντηση. Έκλεισα τελικά για Πολωνία: Άφιξη Κρακοβία και αναχώρηση από Βαρσοβία, 2 βράδια σε κάθε πόλη. Για μεταφορά από Κρακοβία για Βαρσοβία δεν ξέρω ακόμα, μιας και τα εισιτήρια τρένου ανοίγουν ένα μήνα πριν την ημέρα αναχώρησης. Οι τιμές είναι υψηλές ορισμένες ώρες και συμφέρει περισσότερο με αεροπλάνο που είναι κοντά στα 50-55 ευρώ για 2 άτομα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις