Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για Kamakura έχει ρίξει την ιδέα ο ένας από την παρέα. Όσο για το Fuji έχω διαβάσει ότι απλά πας για φωτογράφιση αυτή τη περίοδο. Εξ ου και το Hakone. Άσε που ψήνομαι και για το Fuji-Q Highland... Αυτά θα οριστικοποιηθούν όσο πλησιάζουν οι μέρες.

Για Hiroshima-Miyajima, η μονοήμερη προέκυψε ύστερα από ψάξιμο σε διάφορα site, που ναι μεν αναφέρουν ότι είναι ωραίο να διανυκτερεύσεις εκεί, αλλά τα 1-day και 2-day itineraries που προτείνουν ξεκινάνε στις 09:00 και τελειώνουν στις 15:00. Σκεφτήκαμε λοιπόν να τα συνδυάσουμε και να γυρίσουμε 18:00.

• Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, Wintermute23 είπε

Για Kamakura έχει ρίξει την ιδέα ο ένας από την παρέα. Όσο για το Fuji έχω διαβάσει ότι απλά πας για φωτογράφιση αυτή τη περίοδο. Εξ ου και το Hakone. Άσε που ψήνομαι και για το Fuji-Q Highland... Αυτά θα οριστικοποιηθούν όσο πλησιάζουν οι μέρες.

Για Hiroshima-Miyajima, η μονοήμερη προέκυψε ύστερα από ψάξιμο σε διάφορα site, που ναι μεν αναφέρουν ότι είναι ωραίο να διανυκτερεύσεις εκεί, αλλά τα 1-day και 2-day itineraries που προτείνουν ξεκινάνε στις 09:00 και τελειώνουν στις 15:00. Σκεφτήκαμε λοιπόν να τα συνδυάσουμε και να γυρίσουμε 18:00.

Το fuji ουτως ή αλλως ειναι πολυ μακρια θες πολυ οργανωση και μερες αν θες να το επισκεφτεις. Οντως για αυτο στο ειπα και εγω μονο για φωτογραφιση πας. 

Για Χιροσιμα - Μιγιατζιμα αποκλειεται να τα δειτε ολα τα αξιοθεατα ουτε καν επιφανειακα. Θες ωρα για το μουσειο στη Χιροσιμα, για το καστρο και να κανετε μια βολτα στους ομορφους δρομους της να απολαυσετε την ανοιξη. Μιγιατζιμα να ξερεις θα σας πανε να δειτε το torii gate και το shinto ναο και θα σας αφησουν καμια ωρα. Ουτε επανω θα ανεβειτε στο βουνο, ουτε βολτα θα κανετε στο πανεμορφο γενικα νησι. Θα χασετε πολλα..Αξιζουν αυτα τα δυο μερη φιλικη συμβουλη. Μπορειτε επισης να επισκεφτειτε το Κομπε αν εχετε χρονο με μονοημερη και φυσικα δεν ξερω αν το ανεφερες την Ναρα..

Κυοτο οχι τωρα που το ειδα; Το highlight της Ιαπωνιας; :)

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
Δημοσ.

Λες να έφτανα μέχρι εκεί και να μην πήγαινα Kyoto;;;
Απλά λόγω της εποχής ήταν φτηνότερα στην Osaka και με το Kyoto να απέχει μόλις 20 λεπτά, θέσαμε απλά αλλού τη βάση μας.

Nara είναι στο πρόγραμμα. Για Kobe δεν ξέρω. Όσο για τις συμβουλές σου για Hiroshima-Miyajima, θα τις μελετήσω το επόμενο διάστημα
και θα πράξω ανάλογα. Το μόνο θέμα μου είναι ότι αν φας δυο μέρες εκεί, χάνεις μέρες από Osaka/Kyoto.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Wintermute23 είπε

Λες να έφτανα μέχρι εκεί και να μην πήγαινα Kyoto;;;
Απλά λόγω της εποχής ήταν φτηνότερα στην Osaka και με το Kyoto να απέχει μόλις 20 λεπτά, θέσαμε απλά αλλού τη βάση μας.

Nara είναι στο πρόγραμμα. Για Kobe δεν ξέρω. Όσο για τις συμβουλές σου για Hiroshima-Miyajima, θα τις μελετήσω το επόμενο διάστημα
και θα πράξω ανάλογα. Το μόνο θέμα μου είναι ότι αν φας δυο μέρες εκεί, χάνεις μέρες από Osaka/Kyoto.

Δεν ξερω δεν το ειδα καν στο προγραμμα σου. Καλα 20 λεπτα δεν ειναι (καμια ωρα με το τρενο και βαλε)  να υπολογιζεις και ελπιζω να μενεις κοντα στο Osaka station γιατι εχει αποστασουλες μεγαλες η Όσακα δεν ειναι μικρη πολη.. Επισης εχει τοσα πραγματα να κανεις στο Κυοτο και να δεις που δεν ξερω.. Μηπως να το ξανασκεφτειτε να μεινετε και εκει καμια δυο μερες αντι να πηγαινοερχεστε; Ειναι σκοτωμα οι μετακινησεις δεν ειναι τοσο ευκολες οσο φαινονται και προυποθετει και αρκετο περπατημα..

Οκ εσεις ξερετε καλυτερα τι θελετε να κανετε, εγω απλα προτεινα! 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
Δημοσ.

Φρόντισα και έπεισα τους άλλους και μένουμε μία στάση από τον σταθμό Osaka-Umeda.
Τους είπα είναι προτιμότερο να είμαστε κοντά στο σταθμό που φεύγουν τα πάντα για τις μονοήμερες,
παρά να αγχωνόμαστε να φτάσουμε στο κεντρικό σταθμό με κίνδυνο να χάσουμε το τρένο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Wintermute23 είπε

Φρόντισα και έπεισα τους άλλους και μένουμε μία στάση από τον σταθμό Osaka-Umeda.
Τους είπα είναι προτιμότερο να είμαστε κοντά στο σταθμό που φεύγουν τα πάντα για τις μονοήμερες,
παρά να αγχωνόμαστε να φτάσουμε στο κεντρικό σταθμό με κίνδυνο να χάσουμε το τρένο.

Καλα εκανες.. Ακομη και ετσι θα κουραστειτε για το Κυοτο πολυ γιατι θες τουλαχιστον 3 πηγαινε ελα για να δεις τα βασικα και ειναι ψιλοχαοτικος ο σταθμος στην Όσακα. Το καλο ειναι οτι τα παντα φευγουν στην ωρα τους οποτε να ειστε στην ωρα σας.. 

Αυτα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mετα το ταξίδι να βάλεις και εδώ μέσα να δούμε κ εμείς φωτό :)

Έτσι μου έρχετε να κάνω ένα site του στυλ "θέλεις συνταξιδιώτη,βάλε που θα πας και βρες φιλαράκι να πας" :P

Θέλω να πάω πόσα ταξίδια και δεν βρίσκω άτομα.

Όλοι οι φίλοι και γνωστοί μου δουλεύουν και δεν μπορούν να λείψουν από την δουλεια,ή δεν θελουν για να μην χάσουν χρήματα. Έχω χάσει πόσα ταξίδια και ευκαιρίες σε καλές τιμές επειδή δεν θέλω να ταξιδέψω μόνος :P

Άντε τελικα βλέπω να αρχίζω να πηγαίνω μόνος καμία Κούβα η καμία Ιαπωνία στο τέλος. :) μοναχικός backpacker θα γίνω.

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 2
Δημοσ.

Είναι must η Osaka αν έχεις δει Tokyo; Για κάποιο λόγο έχω σκοπό να την παραλέιψω ώστε να έχω μια φουλ εβδομαδα Tokyo και χαλαρά Kyoto.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, totem_lost είπε

Είναι must η Osaka αν έχεις δει Tokyo; Για κάποιο λόγο έχω σκοπό να την παραλέιψω ώστε να έχω μια φουλ εβδομαδα Tokyo και χαλαρά Kyoto.

Εξαρταται τις προτιμησεις σου. Με σειρα προτεραιοτητας αν θες την γνωμη μου πας Κυοτο,Τοκυο και μετα Οσακα. Εχεις πολυ πραγμα να δεις και εκει ειναι παρα πολυ μεγαλη πολη απλα Κυοτο,Τοκυο ειναι προορισμοι που θελουν μερες και εχουν ιστορικοτερους ναους και μνημεια-αξιοθεατα.

Ειναι παντως διαφορετικες πολεις και ναι τουλαχιστον 2 μερες αξιζει να αφιερωσεις.. 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
Δημοσ.
2 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Καλά εννοείται αν κάνεις μόνος σου τον προγραμματισμό για το ταξίδι σου και περνας όσο χρόνο θέλεις όπου θέλεις + πάντα σου βγαίνει πιο φθηνά το ταξίδι σου.

Όχι πάντα, σχεδόν πάντα. 

• Like 1
Δημοσ.

Είμαστε μια παρέα 3 αγοριών φοιτητές που θέλουμε να πάμε Ιούλιο Κρήτη. Ποια από τις 2 πόλεις να επιλέξουμε που να συνδυάζει φαγητό, παραλίες και φυσικά διασκέδαση και νυχτερινή ζωή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χανιά είναι πιο χαλαρά , με μεγαλύτερο συνήθως τουρισμό , Ηράκλειο είναι πιο "πόλη" με 3πλάσιο πληθυσμό , σίγουρα όχι τόσο όμορφα , εμένα μου θύμισε λίγο άσχημη τσιμεντένια  μεγαλούπολη. Ωραία μαγαζιά και αρκετό κόσμο θα βρεις και στα 2 μέρη. Αν ψάχνεις "βαβούρα" πας Ηράκλειο , αλλιώς Χανιά. Προσωπική μου επιλογή Χανιά.

Ρέθυμνο που γράφει ο φίλος , είναι ακόμα πιο μικρή πόλη , μισή από Χανιά , σίγουρα λιγότερες επιλογές.

Επεξ/σία από Vasilisxd
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χανιά εννοείται.

Άμα θες χαλαρό ποτάκι, ταβέρνες και βόλτα πας στην παλιά πόλη. Άν θες κλαμποκατάσταση πας Αγία Μαρίνα - Πλατανιά.
Οι καλύτερες παραλίες της Κρήτης, ε και για το φαγητό τι να λέμε τώρα..

Επεξ/σία από totem_lost
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...