Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά σε εταιρίες Alitalia/Aegean/Ryan εκτός από χειραποσποσκευές δικαιούμαστε και backpack?

Αν εννοείς να πάρεις και τα 2 μαζί στη καμπίνα, απ' ότι ξέρω επιτρέπουν μόνο μια αποσκευή (με όριο μεγέθους και βάρους). Κατά την αγορά των εισιτηρίων σου διευκρινίζεται πάντως.

Εντιτ: Λάθος ξέρω τελικά...

Επεξ/σία από V for Vagelis
  • Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με προβληματίσατε, γιατί θα ταξιδέψω σύντομα με ραυαν. Παραθέτω τι βρήκα στο site τους:

What you CAN bring on board

• One small bag e.g. handbag, laptop bag etc. not exceeding 35cm x 20cm x 20cm 
  • One cabin bag, not exceeding 55cm x 40cm x 20cm in size and 10kg in weight, plus can be carried per passenger who has purchased priority booking or a Plus/Flexi Plus ticket. 

Priority Boarding costs €5 if purchased at the time of the initial flight booking, If added via the my booking facility on our website, or up to 45 minutes before the scheduled flight departure time, via the Ryanair app, the fee is €6.

If you have not purchased priority booking or a Plus/Flexi Plus ticket you can still take 2 pieces of baggage however your 10kg cabin bag will be tagged at the boarding gate and placed in the hold at no additional charge. You will be able to take your smaller bag into the cabin. 

Πηγή https://www.ryanair.com/gb/en/useful-info/help-centre/faq-overview/Baggage#0-1

Για Δουβλίνο έχετε προτάσεις για ~2 μέρες, αξιοθέατα κτλπ στο κέντρο; Που αξίζει να μείνουμε για μια βραδιά 2 άτομα για πείτε....  :-)  

Δημοσ.

Κατι οικονομικο για Χριστουγεννα εχει να προτεινει κανεις; Φανταζομαι πως θα ειναι πιο οικονομικα σε προορισμο εξωτερικου παρα εσωτερικου :P

Για 2 ατομα, 3-4 νυχτες :) 

Δημοσ.

Οικονομικό και Χριστούγεννα; Τι νοείται ως οικονομικό; π.χ. 70-80 ευρώ (με πρωϊνό) η βραδιά είναι οικονομικό μες στις γιορτές.

Δημοσ.

Έχει κλείσει ποτέ κανείς ξενοδοχείο στην αλυσίδα Travelodge? Έκανα μια κράτηση και από ένα κωδικό που είχα, μου έκανε έκπτωση -15%. Έβαλα το κωδικό κανονικά (στο στάδιο αμέσως πριν βάλω στα στοιχεία της πιστωτικής μου), τον δέχτηκε κανονικά, το σύστημα έδειξε την νέα τιμή και τελικά με χρέωσε ολόκληρο το ποσό!!

Έχω κάνει ερώτημα μέσα απο το site τους.......

Δημοσ.

Η Ryan κάνει το εξις : Tις πρώτες 40-50 ή όσες τις καπνίσει βαλίτσες τις περνάει και μετά στους υπόλειπους βάζει αυτοκόλλητο στην βαλίτσα οτι και καλά πρέπει να την αφήσεις έξω απο το αεροπλάνο για να την βάλουν από κάτω , δωρεάν . ΑΝ δεν το θέλεις αυτό, τους λες εντάξει όλα καλά και την ώρα που είσαι στο λεωφορείο που σε πάει για επιβίβαση η στον δρόμο για το αερ. , σκίζεις το αυτοκόλλητο χωρίς να σε δουν και την παίρνεις επάνω !! Μεχρι 1 Νοε. νμζ επιτρέπετε να έχεις χειραποσκευή + τσάντα αλλά μετρά από αυτή την ημερομηνία μόνο χειραποσκευή γιατί αλλάζει η πολιτική. 

Αυτό που λέει για priority boarding είναι και καλά να μπεις 1ος γιατί οι πρώτοι 40-50 θα πάρουν και τις βαλίτσες μαζί τους αλλά το παρακάμπτεις με τον παραπάνω τρόπο ... Στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης σιγουρά και σε πολλά άλλα του εξωτερικού που σε πάνε με λεωφορείο , είτε πληρώσεις proiority είτε όχι στην ίδια μοίρα και στο ίδιο λεωφορείο με τους υπολοίπους θα πας. οπότε πληρώνεις για να μπεις 1ος στο λεωφορείο  :-D 

http://politis.com.cy/article/ti-allazi-stin-politiki-tis-gia-tis-aposkeves-i-ryanair

Κατι οικονομικο για Χριστουγεννα εχει να προτεινει κανεις; Φανταζομαι πως θα ειναι πιο οικονομικα σε προορισμο εξωτερικου παρα εσωτερικου :P

Οικονομικό και Χριστούγεννα; Τι νοείται ως οικονομικό; π.χ. 70-80 ευρώ (με πρωϊνό) η βραδιά είναι οικονομικό μες στις γιορτές.

Και για ποιο μέρος υπάρχει ενδιαφέρον ... Ελβετία 150ε το βράδυ ειναι τζάμπα π.χ.  B)  αλλά Βουλγαρία 60-70 κοστίζει η σουίτα (λέμε τωρα)

Εξωτερικό και 3-4 μέρες αξίζει ? Τα αεροπορικά είναι το μεγάλο ποσό συνήθως για εξωτερικό . Οπότε 5-6 μέρες θα ειναι value ,εξαρτάτε και τι εννοείς εξωτερικό.

Δημοσ.

Καλησπέρα θα ήθελα μια βοήθεια για το πρώτο αεροπορικό ταξίδι που πρόκειται να κάνω τα Χριστούγεννα. Έχω βρει μια καλή ευκαιρία που ενδεχομένως σήμερα - αύριο θα κλείσω, το θέμα είναι ότι γράφει "Χωρίς δωρεάν αποσκευή". Αυτό πρακτικά τι σημαίνει; Πόσο ακριβώς θα κοστίσει για να πάρω μια αποσκευή; Επίσης αν πάρω μια απλή τσάντα (για 8 μέρες πάω έτσι και αλλιώς) μπαίνει δωρεάν ή την πληρώνω και αυτήν;

Δημοσ.

Καλησπέρα θα ήθελα μια βοήθεια για το πρώτο αεροπορικό ταξίδι που πρόκειται να κάνω τα Χριστούγεννα. Έχω βρει μια καλή ευκαιρία που ενδεχομένως σήμερα - αύριο θα κλείσω, το θέμα είναι ότι γράφει "Χωρίς δωρεάν αποσκευή". Αυτό πρακτικά τι σημαίνει; Πόσο ακριβώς θα κοστίσει για να πάρω μια αποσκευή; Επίσης αν πάρω μια απλή τσάντα (για 8 μέρες πάω έτσι και αλλιώς) μπαίνει δωρεάν ή την πληρώνω και αυτήν;

SAS 

λογικα εχεις παρει το Go Light που ειναι χειραποσκευη μονο. Οποτε αν  το οτι χρειαζεσαι μαζι σου χωραει σε standard χειραποσκευη και βγαινει κατω απο 8 κιλα πας ετσι, αν οχι πρεπει να ΄αγορασεις' το δικαιωμα να μεταφερεις μια αποσκευη (και ιδανικα οχι στο αεροδρομιο, κοστιζει παραπανω).

Γενικα απο οσο θυμαμαι ηταν 30 ευρω η χρεωση αν προπληρωσεις την αποσκευη τουλαχιστον 22 ωρες +1 λεπτο πριν την πτηση και 70 αν πληρωσεις λιγοτερο απο 22 ωρες πριν την πτηση η στο αεροδρομιο. Και προφανως το ιδιο ισχυει και στην επιστροφη.

Δημοσ.

Συμβουλή: 8 μέρες είναι πολλές για να χωρέσουν τα πράγματά σου σε χειραποσκευή. Μόνο τα σόβρακά σου για αυτές τις ημέρες να πάρεις, γέμισε η βαλίτσα. Αγόρασε από τώρα αποσκευή, το κόστος είναι ανάλογα την εταιρεία και το δρομολόγιο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...