Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια, θέλω να κλείσω εισιτήρια για Αμερική με emirates και βλέπω ότι έχει όριο στη βαλίτσα 150cm. Εγώ έχω την samsonite s'cure που είναι 158cm μαζί με τις ρόδες, πιστεύετε θα υπάρχει πρόβλημα; Θα πάρω μόνο μία βαλίτσα ενώ έχω δικαίωμα για 2 και θα είμαι κάτω από τα 23 kg που είναι το όριο. 

Δε θα ασχοληθούν καν.

• Like 1
  • Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επειδή μες στις γιορτές είναι λίγο ακριβά για Βιέννη, Πράγα, έχει πάει κάποιος/α λίγο πριν τα Χριστούγεννα ή λίγο μετά την Πρωτοχρονιά; Πέραν του κρύου είναι καλά ή να περιμένουμε την άνοιξη (με την γυναίκα μου) ;

Δημοσ.

Επειδή μες στις γιορτές είναι λίγο ακριβά για Βιέννη, Πράγα, έχει πάει κάποιος/α λίγο πριν τα Χριστούγεννα ή λίγο μετά την Πρωτοχρονιά; Πέραν του κρύου είναι καλά ή να περιμένουμε την άνοιξη (με την γυναίκα μου) ;

Μην πας μετά την Πρωτοχρονιά, τα έχουν μαζέψει όλα τα χριστουγεννιάτικα και θα είναι -συγκριτικά- μίζερα. Πριν τα Χριστούγεννα είναι μάλλον το καλύτερο. Πόλεις στολισμένες, τουρίστες λιγότεροι, τιμές καλύτερες.

• Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ταξιδέψω Λονδίνο για μια μέρα σε λίγες μέρες. Ένα background για να συννενοηθούμε:

Θα φτάσω απόγευμα και έχω κλείσει τρένο που με αφήνει στο Victoria Station.Από εκεί το ξενοδοχείο είναι κοντά στο Old Street οπότε πάμε:

• Σύμφωνα με το google maps για να φτάσω στο ξενοδοχείο θέλω να πάρω δυο μετρό Victoria & Northern. Για αυτά θα χρησιμοποιήσω oyster. Από ότι βλέπω μπορώ να πάρω την κανονική που κάνει 5 λίρες + top up και σου επιστρέφεται το υπόλοιπο ή την traveller που απλά δεν σου επιστρέφει τις 5 λίρες(Ελπίζω να τα έχω καταλάβει σωστά).
  • Θα έχω ουσιαστικά ελεύθερο χρόνο το απόγευμα που θα φτάσω μέχρι το βράδυ. Σκεφτόμουν να νοικιάσω ένα Santander Cycle που κοστίζει 2 λίρες για 24 ώρες και να περιηγηθώ μέχρι το tower bridge και μετά μέχρι το big ben.
  • Που να φάω; Θα προτιμούσα κοντά στο ξενοδοχείο (Old street) αλλά σχετικά οικονομικά πχ θα ήθελα να δοκιμάσω κάποιο junk food που δεν υπάρχει η μάρκα στην Ελλάδα.
  • Οι δρόμοι που θα κινηθώ πως είναι από ασφάλεια;

Οι γνώστες του Λονδίνου ας με διαφωτίσουν αν κάτι δεν έχω σκεφτεί καλά/γίνεται κάτι καλύτερο!

Bump γιατί ήταν τελευταίο στην σελίδα! :-)

Δημοσ.

Γενικά Λονδίνο είναι τεράστιο, οπότε καλύτερα βάλε στόχο 2-3 μέρη που θες να δεις και πάνε εκεί! Για το Junk Food κοίτα σε fish & chips, subways, taco bell ή τίποτα τούρκικα ντονερ αν είσαι θαρραλέος! 

Απο δρόμους είσαι καλυμμένος μην αγχώνεσαι (σχεδόν) καθόλου. 

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά Λονδίνο είναι τεράστιο, οπότε καλύτερα βάλε στόχο 2-3 μέρη που θες να δεις και πάνε εκεί! Για το Junk Food κοίτα σε fish & chips, subways, taco bell ή τίποτα τούρκικα ντονερ αν είσαι θαρραλέος!

Απο δρόμους είσαι καλυμμένος μην αγχώνεσαι (σχεδόν) καθόλου.

Ευχαριστώ! Άλλη μια ερώτηση. Βρήκα μέσω της εταιρείας που πετάω εκπτωτικο κωδικό για ταξί -20 λίρες για την πρώτη διαδρομή. Σύμφωνα με το επίσημο site η απόσταση που θα κάνω κοστίζει περίπου 20-25. Είναι καλύτερο να πάω με το μέτρο ή με ταξί δεδομένου ότι δεν θα ξαναχρησιμοποησω μετρο?

Επίσης ένας φίλος μου είπε για φαγητό να πάω σε nando's. Έχεις κάποια γνώμη ή να προτιμησω απλά subways? (θα δοκίμαζα ντονερ αλλά την άλλη μέρα έχω δουλειά οπότε δεν λέει :P)

Δημοσ.

Ναι εννοείται, εαν έχει τέτοιο κωδικό σίγουρα αξίζει! Μονο την "ταλαιπωρια" του μετρό που θα συναντήσεις φτάνει! Το Nandnos είναι αρκετά ωραία δες και το σίτε τους!

Δημοσ.

Καλησπέρα. Προκειται να ταξιδεψω στο Μιλάνο και θα ηθελα να νοικιασω αυτοκινητο για 1-2 ημερες. Δεν εχω ομως πιστωτική καρτα.πως θα μπορεσω να το νοικιασω; paypal;

Δημοσ.

Με βάση την εμπειρία μου από Ρώμη και Μπολόνια, καμία από τις γνωστές εταρίες δεν δέχεται χωρίς πιστωτική και μάλιστα θα πρέπει να καλύπτει (το όριο αγορών της πιστωτικής) το ποσό μερικής ευθύνης του οδηγού, ως ορίζεται στα ασφάλιστρα.

Δημοσ.

Είχα νοικιάσει πριν από έναν χρόνο περίπου στο Bergamo και πριν από 2 χρόνια στο Μιλάνο από Avis. Από αεροδρόμιο και τα δύο με χρεωστική κάρτα. Απλώς μου είχαν πει ότι έπρεπε να έχω στην κάρτα διαθέσιμα 800 ευρώ να κρατήσουν για "ασφάλεια" μέχρι να τους επιστρέψω το αυτοκίνητο. Τελικά ούτε καν αυτά κράτησαν. Στείλε ένα mail στο [email protected]

Ελπίζω να μην έχει αλλάξει κάτι από τότε.

Δημοσ.

Εγώ στην budget νοίκιασα, θυγατρική της avis και μου ζήτησαν πιστωτική. Το ίδιο ζήτησαν και στην Hertz, goldcar, avis και europcar. Έκλεισες από πριν ή πήγες χωρίς κράτηση κλπ και νοίκιασες;

Δημοσ.

Είχα στείλει email και τους είχα πει τι και πώς και το είχα κρατήσει ηλεκτρονικά. Εκεί δε μου έφεραν κανένα θέμα. Είχα και εκτυπωμένο το mail τους ότι δέχονται debit αρκεί να έχει μέσα το ποσό της "ασφάλειας" που προανέφερα αλλά δε χρειάστηκε να το δείξω απ' ό,τι θυμάμαι.

Δημοσ.

Γενικά σε εταιρίες Alitalia/Aegean/Ryan εκτός από χειραποσποσκευές δικαιούμαστε και backpack?

Νομίζω και με τις τρεις είσαι οκ, εγώ τουλάχιστον έχω πάρει και με τις τρεις χωρίς θέμα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...