Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά για solo interrail τι προτείνετε? Το προηγούμενο καλοκαίρι επέλεξα γνωστές πόλεις ( Βουδαπέστη,Βιέννη,Πράγα,Βερολίνο,Κοπεγχάγη,Στοκχόλμη) μια και ήταν το πρώτο μου solo ταξίδι και ήθελα να έχω την σιγουριά και την ασφάλεια όπως προαναφέρθηκε και παραπάνω αλλά το επόμενο μου θα ήθελα να είναι κάτι πιο "extreme" και ασυνήθιστο.

ΥΓ: Με budget 1000€ και μέρες 15-20

• Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προφανώς και τα ταξίδια που πραγματικά σου δείχνουν έναν άλλο κόσμο έχουν και ένα ρίσκο, αλλά εγώ δεν πρότεινα να πάει ο άνθρωπος στη Μποτσουάνα ή το Λάος με τρένο. Μιλώντας για Ευρώπη, αυτό που είπα είναι να μην μείνει μόνο στις "διάσημες" και εύκολα προσβάσιμες πόλεις.

Σκεφτείτε τι θα προτείνατε σε κάποιον που θα ερχόταν interrail προς την Ελλάδα. Με τη λογική "μεγάλες, γνωστές πόλεις" θα πήγαινε Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη- Βουκουρέστι πχ. Δε θα ήταν πιο ουσιαστικό ταξίδι αν πήγαινε αντί για Βουκουρέστι στην ελληνική επαρχία να δει ξέρω γω Βόλο/Πήλιο, Μετέωρα, Δελφούς, Μέτσοβο κτλ; Παράδειγμα λέω, ξέρω ότι δεν πάνε τρένα εκεί.

Αντίστοιχα, στην Ευρώπη μπορείς να βρεις ενδιαφέροντα πράγματα εκτός των μεγάλων πόλεων, που είναι επίσης -σε λογικό βαθμό- τουριστικά και ασφαλή, αλλά θα σου δώσουν την ευκαιρία να δεις μερικά πράγματα σε μεγαλύτερο βάθος. Το σημαντικότερο, ευκαιρία που δε θα σου ξαανβρεθεί στη ζωή σου γιατί δε θα έχεις 20 μέρες να κάνεις βόλτες στην Ευρώπη.

@tatakaros

Αν και δεν έχω πάει κατά κει, πιστεύω θα είναι ωραίο να ξεκινήσεις από Πολωνία και να συνεχίσεις βαλτικές χώρες-Αγία Πετρούπολη-Ελσίνκι. Δεν ξέρω πώς είναι τα τρένα εκεί όμως.

Άλλη ιδέα, να κινηθείς κοντά στις Άλπεις. Π.χ ξεκινώντας από Βόρεια Ιταλία (Βενετία, Μιλάνο, Βερόνα, Μπέργκαμο, Λίμνη Κόμο κτλ), περνώντας από Ελβετία που έχει και κάτι ειδικά τρενάκια για τα βουνά, μετά λίγη Γερμανία (Μόναχο, Χαϊδελβέργη κτλ) και λίγη Αλσατία στη Γαλλία (Στρασβούργο, Κολμάρ).

• Like 1
Δημοσ.

3 μέρες να κάτσεις Ελάτη θα βαρεθείς άπειρα ειναι πολυ μικρή. Σημασία έχει να πας και να γυρίσεις, να περάσεις Περτουλι, να πας Μύλο των Ξωτικών αν ειναι Χριστούγεννα κλπ :P

• Like 1
Δημοσ.

Καταλαβαίνω ότι θες να δεις όσο περισσότερα μέρη γίνεται, αλλά θα σου προτείνω μια εναλλακτική οπτική για το ταξίδι σου.

Πρώτον, 20-25 μέρες είναι πολλές. Δε λέω να τις κάνεις λιγότερες, αλλά το να ταξιδεύεις, να μπαινοβγαίνεις σε τρένα και να κοιμάσαι συνέχεια αλλού κουράζει. Οπότε σκέψου ότι κάποιες μέρες θα θέλεις να τις πας λίγο πιο χαλαρά και όχι να τρέχεις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Σκέψου να θέλεις να χαλαρώσεις όταν είσαι στην Πράγα, αλλά να έχεις μόνο 1,5 μέρα για να την δεις. Κινδυνεύεις να χάσεις την χαρά του ταξιδιού που, κατά τη γνώμη μου, περιλαμβάνει και λίγο αυτοσχεδιασμό. Πόσο μάλλον αν ταξιδεύεις και με παρέα, οπότε αρκεί να το πάθει ο ένας από τους δύο για να υπάρχει πρόβλημα.

Δεύτερον, η Ευρώπη λογικά εκεί θα είναι και σε 5 χρόνια, δεν χρειάζεται να δεις όλες τις πόλεις με τη μία. Αν σου αρέσουν τα ταξίδια, πιθανώς θα ξαναβρείς ευκαιρία να πας στη Ρώμη ή στη Βαρκελώνη ξέρω γω για δουλειά ή με άλλη παρέα ή για 4ήμερο με την ίδια παρέα. Interrail όμως μπορεί και να μην ξανακάνεις. Οπότε έχεις την ευκαιρία να δεις και μερικά πράγματα που αλλιώς δεν θα τα έβλεπες. Για παράδειγμα, μικρότερες πόλεις ή την εξοχή κάποιας χώρας. Ταξιδάκι στο Βερολίνο θα κάνεις και στα 40 σου και θα έχεις και πιο πολλά λεφτά να το απολαύσεις.

Με λίγα λόγια, προτείνω να επικεντρωθείς σε μικρότερο κομμάτι της Ευρώπης και να το ζήσεις λίγο περισσότερο εις βάθος. Θες να ξεκινήσεις από Ρώμη; Πήγαινες Ρώμη, Φλωρεντία, Βενετία, Βερόνα, λίμνη Κόμο, Ελβετία, Αλσατία, Νότια Γαλλία πχ. Ή κάνε Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία. Κάτι που δε θα σε εξαντλήσει σωματικά και πνευματικά και θα σου δώσει εμπειρίες που δε θα σου έδινε ένα τριήμερο ταξίδι στο Παρίσι πχ.

Να πω ότι προσωπικά έχω κάνει άπειρα ταξίδια-εξπρές σε πόλεις, λόγω δουλειάς κυρίως. Καλό είναι και χαίρομαι που το έκανα. Αλλά το να περπατήσεις 2 μέρες όλο το Παρίσι και μετά να πας Βαρκελώνη για άλλες 3 γεμίζει μεν το φωτογραφικό σου άλμπουμ, αλλά δεν είναι από τα ταξίδια που θα σου αλλάξουν τη ζωή. Και αυτά είναι που πραγματικά αξίζουν.

και εγώ κάπως έτσι το σκεφτόμουν στην αρχή , να πάω σε 2 το πολύ 3 χώρες και να της γυρίσω δεν με αρέσουν τόσο τα μουσεία και τα μνημεία (αν και με αρέσει να μαθαίνω την ιστορία της πόλης αλλα δεν νομίζω οτι τα μουσεία και τα μνημεία την λένε πάντα σωστά ) αλλα άντε να πείσω την κοπέλα μου ( σημείωση:  το ταξίδι είνια κάτι σαν μήνας του μέλιτος και καλά . Θα πάμε το καλοκαίρι μετά τον γάμο ) που θέλει λονδινα αμστερνταμ και βερολινα μας αρέσει γενικά να περπαταμε να εξερευνούμε άγνωστα μέρη να περπατάμε στην εξοχή κλπ . Ιδανικά θα ήθελα σε αυτές τις χώρες που έγραψα να πάω απο 1-2 μέρες να δω τις μεγάλες πόλεις και μετά τουρ τα χωριά και τις πιο μικρές πόλεις . Και η Ινδονησία και η Ταϊλάνδη που γράψατε θα με ενδιέφερε αλλα δεν ξέρω 1) αν είναι τόσο "περιπετειώδες" σαν ταξίδι όσο το ιντερειλ και 2) αν φτάνει το μπάτζετ (3000)  

• Moderators
Δημοσ.

Το μπάτζετ φτάνει, η περιπέτεια εξαρτάται πως το εννοείς για πχ για μένα το να έχω απλά να προλάβω ένα τρένο για την επόμενη Πόλη/χώρα είναι ταλαιπωρία όχι περιπέτεια.

Πχ Ινδονησία ανέβηκα σε ηφαίστειο για να δω το ξημέρωμα, βόλτα σε δάσος γεμάτο μαϊμούδες ή στην Ταυλανδη ελέφαντες και κολύμπι με φυτοπλαγκτόν που λάμπει το βράδυ κλπ

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ με τον Spect, αν θέλεις περιπέτεια να πας Ινδονησία Ταυλάνδη, στο Λονδίνο το μόνο adventure είναι αν θα βρέξει ή όχι. Επίσης σχετικά με το budget έχε υποψην σου οτι για SE Asia μπορεί τα εισιτήρια να είναι ακριβότερα, αλλά οτι ξοδεύεις στο Amsterdam σε μια μέρα, στην Ταυλάνδη το ξοδεύεις σε πέντε +, οπότε και πάλι φθηνότερα παίζει να σου βγεί.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά για solo interrail τι προτείνετε? Το προηγούμενο καλοκαίρι επέλεξα γνωστές πόλεις ( Βουδαπέστη,Βιέννη,Πράγα,Βερολίνο,Κοπεγχάγη,Στοκχόλμη) μια και ήταν το πρώτο μου solo ταξίδι και ήθελα να έχω την σιγουριά και την ασφάλεια όπως προαναφέρθηκε και παραπάνω αλλά το επόμενο μου θα ήθελα να είναι κάτι πιο "extreme" και ασυνήθιστο.

ΥΓ: Με budget 1000€ και μέρες 15-20

@tatakaros

Αν και δεν έχω πάει κατά κει, πιστεύω θα είναι ωραίο να ξεκινήσεις από Πολωνία και να συνεχίσεις βαλτικές χώρες-Αγία Πετρούπολη-Ελσίνκι. Δεν ξέρω πώς είναι τα τρένα εκεί όμως.

Άλλη ιδέα, να κινηθείς κοντά στις Άλπεις. Π.χ ξεκινώντας από Βόρεια Ιταλία (Βενετία, Μιλάνο, Βερόνα, Μπέργκαμο, Λίμνη Κόμο κτλ), περνώντας από Ελβετία που έχει και κάτι ειδικά τρενάκια για τα βουνά, μετά λίγη Γερμανία (Μόναχο, Χαϊδελβέργη κτλ) και λίγη Αλσατία στη Γαλλία (Στρασβούργο, Κολμάρ).

Πολωνία και Βαλτικές χώρες (Λιθουανία, Εσθονία, Λεττονία, Φινλανδία) από θέμα budget αξίζει σίγουρα. Βγαίνεις έξω και παίρνεις μπύρα με 1-1.5€ και φαγητό καλό με 5-7€. Γενικά η μετακίνηση εκεί παίζει πολύ με λεωφορεία τα οποία είναι και πολύ φθηνά (5-20€ πχ https://luxexpress.eu/en)και υπάρχουν και αρκετές φίρμες που εξυπηρετούν. Υπάρχουν και τα αεροπλανάκια (πχ Κάουνας [Λιθουανία] -> Κοπεγχάγη [Δανία] με Ryanair που το είχα κάνει με 30€, ίσως και λιγότερα).

Παρολαυτά, δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα δεις κάτι extreme. Πιο πολύ για κλασικό τουρισμό προσφέρονται θα έλεγα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχεις πράγματα να δεις και να κάνεις πολύ οικονομικά και θα ευχαριστηθείς χιόνι και ιστορίες για την προ-ανεξαρτησίας εποχή των χωρών αυτών όταν ήταν στη Σοβιετική Ένωση.

• Like 1
Δημοσ.

Θα παω Ταυλανδη με την κοπελα μου Ιανουαριο για 15-20 μερες.Εχω ξαναπαει με φιλο αλλα μονο στο Πουκετ.

Τωρα λεω να κανω τουρ στη χωρα,2-3 μερες Μπανγκοκ 2-3 μερες Τσιανγ Μαι και μετα να κατηφορησω παραλιες για μπανια.

Εχεις καποιος να προτεινει κατι απο δικη του εμπειρια?

• Moderators
Δημοσ.

Μπανγκόκ όπως την είδα εγώ δεν μου άρεσε.

Τσιανγκ μαι δεν πήγα αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα και επίσης να επισκεφθείτε το καταφύγιο ελεφαντων.

Πήγαμε κραμπι που είχε ωραία μέρη τριγύρω και μπορείς να πας σε διάφορα νησιά που είναι κοντά και φτηνά.

Δημοσ.

Ελάτη σε συνδυασμό με Καλαμπάκα για τα Μετέωρα λέω

Ναι αμε σε συνδιασμο με Μετεωρα-Καστρακι δν ειναι καθόλου ασχημα για ενα τριημεράκι. Στην Ελάτη αν θες μπορεις να μεινεις στο ξενοδοχειο Μπακου, ο Χρηστος ο ιδιοκτήτης θα σε ενημερώσει και θα σε βοηθήσει με λεπτομερειες για αξιοθέατα-φαγητο-δραστηριότητες στην Ελάτη και τη γυρω περιοχή. Διαβασε κ αυτο το άρθρο για το τι να κανεις σε Ελάτη-Περτουλι κ τριγυρω, ισως σε βοηθήσει.

Δημοσ.

Γεια, θέλω να κλείσω εισιτήρια για Αμερική με emirates και βλέπω ότι έχει όριο στη βαλίτσα 150cm. Εγώ έχω την samsonite s'cure που είναι 158cm μαζί με τις ρόδες, πιστεύετε θα υπάρχει πρόβλημα; Θα πάρω μόνο μία βαλίτσα ενώ έχω δικαίωμα για 2 και θα είμαι κάτω από τα 23 kg που είναι το όριο. 

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ταξιδέψω Λονδίνο για μια μέρα σε λίγες μέρες. Ένα background για να συννενοηθούμε:

Θα φτάσω απόγευμα και έχω κλείσει τρένο που με αφήνει στο Victoria Station.Από εκεί το ξενοδοχείο είναι κοντά στο Old Street οπότε πάμε:

• Σύμφωνα με το google maps για να φτάσω στο ξενοδοχείο θέλω να πάρω δυο μετρό Victoria & Northern. Για αυτά θα χρησιμοποιήσω oyster. Από ότι βλέπω μπορώ να πάρω την κανονική που κάνει 5 λίρες + top up και σου επιστρέφεται το υπόλοιπο ή την traveller που απλά δεν σου επιστρέφει τις 5 λίρες(Ελπίζω να τα έχω καταλάβει σωστά).
  • Θα έχω ουσιαστικά ελεύθερο χρόνο το απόγευμα που θα φτάσω μέχρι το βράδυ. Σκεφτόμουν να νοικιάσω ένα Santander Cycle που κοστίζει 2 λίρες για 24 ώρες και να περιηγηθώ μέχρι το tower bridge και μετά μέχρι το big ben.
  • Που να φάω; Θα προτιμούσα κοντά στο ξενοδοχείο (Old street) αλλά σχετικά οικονομικά πχ θα ήθελα να δοκιμάσω κάποιο junk food που δεν υπάρχει η μάρκα στην Ελλάδα.
  • Οι δρόμοι που θα κινηθώ πως είναι από ασφάλεια;

Οι γνώστες του Λονδίνου ας με διαφωτίσουν αν κάτι δεν έχω σκεφτεί καλά/γίνεται κάτι καλύτερο!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...