Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους σκεφτομαι να παω Ρουμανια των επομενο μηνα (Ιασιο , Βουκουρεστι , τιμισοαρα) εχει κανεις γνωμη? Εχω φιλους ρουμανους οποτε θα εχω ατομα να μου δειξουν πραγματα. Τι να προσεξω? Και ποιος ειναι ο ποιο οικονομικος τροπος να παω?

Αεροπλανο η λεωφορειο? Εχω βρει http://www.meltravel.gr/ τους γνωριζει κανεις?

Λιγο περιεργο το Θεσσαλονικη - Ιασιο από οικονομικης αποψεις.

Τη συγκεκριμένη δεν την ξερω αλλά γενικότερα υπάρχουν αρκετα λεωφορεία - ταξιδιωτικά που κανουν το Καλαματα - Κλουζ αν θυμαμαι καλά στη γραμμή Καλαματα - Αθηνα - Θεσσσαλονικη - Σοφια - Βουκουρεστι - Σιμπιου - Κλουζ. Απο Θεσσαλονικη μεχρι Βουκουρεστη πρεπει να ειναι 12-13 ωρες, ψιλοπαλευεται αν μπορεις να κοιμηθεις. Ειναι τουριστικά και ειναι κομπλε απο οδηγους (παντα 3 νομιζω) και ταξιδευουν με σχετική πληρότητα.

Τωρα απο Ρουμανια έχω περασει απο Βουκουρέστι οποτε δεν εχω να πω πολλα, εχω δει ομως Μπρασοβ, Κλουζ και Σιμπιου. Καλό το Κλουζ για μια μερα, δεν εχει και τιποτα να δεις, πολύ - πολυ ομορφο το Μπρασοβ, αξιζει να πας και αν αφιερώσεις 1-2 μερες και σχετικα καλό το Σιμπίου. Επίσης ωραια εκδρομή ειναι η Σιγκισοάρα.

Οπως ειδες στην ουσία δεν εχω παει πουθενα απο εκει που θελεις να πας :P αλλα στα γραφω για να παρεις μια ιδεα. BTW Brasov να πας οπωσδηποτε και στην πολύχρωμη, γερμανικου τυπου φτιαγμένη, Σιγκισοαρα... 

Brasov

Brasov_4206.jpg

Ghid-Brasov-13.jpg

Sighisoara 

Sighisoara_27808.jpg

Γενικότερες εντυπώσεις απο τη Ρουμανία:

- Ησυχοι ανθρωποι και συμπαθητικός λαος, καμια σχεση με καποια φυντάνια που εχουν κανει εξαγωγή. 

- Δεν ενιωσα ποτε να κινδευω για κατι, αν και στο σταθμό στο Βουκουρεστι εχει ταμπελα να μη βγει κανεις παραεξω γιατι παιζουν πολλες κλοπες. Φανταζομαι λογω σημειου.

- Να φας και να πιεις:

Γαματες λεμοναδες. Πρεπει να φερουμε και εδω. Papanasi

και kurtos kalacs. Καλο και φθηνό φαι.

- Ωραιες τοπικες μπυριτσες. Ursus νομιζω λέγονται.

- Πολύ πρασινο.

- Σπιτια τζιπσι κινγκς. 

- Θυμιζει Ελλάδα των 80s σε πολλά πραγματα, κυριως η επαρχία τους. 

- Τα σπιτια - καστρα του Δρακουλα ισως ειναι το μοναδικο αξιοθέατο που εχουν σε καθε πολη. Το καστρο ειναι εξω απο το Μπρασοβ. Δεν εχει κατι αλλο να δεις και να σου μεινει αλλα εχει ενδιαφέρον να δεις μια αλλη χωρα. 

• Like 1
  • Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γεια σας :)

Θα οαω καθαρα δευτερα για 3μερο μελτσοβο, στο ανηλιο

Εχει παει κανείς πρόσφατα να μου πει? Σιγουρα θα παω χιονοδρομικό και λίμνη στα γιάννενα

Δημοσ.

Κανενα ξενοδοχειο με εσωτερικη πισινα value for money εχει επισκεφτει κανεις; 2-3 ωρες αποσταση απο Αθηνα με αμαξι. Δε με χαλαει να ειναι σε καλοουτσικη περιοχη αλλα οι περισσοτερες ωρες θα ειναι εντος ξενοδοχειου. Ρωταω καποιον που να εχει παει η να εχει ακουσει εντυπωσεις απο γνωστο, δεν εμπιστευομαι τοσο κριτικές και φωτο απο νετ.

Δημοσ.

Τα χτυπησα τα εισητηρια και με επιστροφη 16 ωρες να παω 16 να ερθω ωραια ευκαιρια να δω τα βαλκανια και την υπεθρο chris καλα ενταξει φιλε μου σε ευχαριστω που αφιερωσες τοσο κοπο να γραψεις ολο αυτο , καλο αυτό Γιαννη ελπιζω να πανε όλα καλα. Η σιγκισοαρα φενεται οντως πανεμορφη! Νομιζω σε 7 μερες κατι θα προλάβω να κανω .

Δημοσ.

Δηλαδή έδωσες 120€ για πήγαινε-έλα Ρουμανία και να κάνεις 16 ώρες ανά διαδρομή; Εγώ έδωσα πρόσφατα 30€ για περίπου 1,5 ώρα. 

Δημοσ.

Κι εγω γουστάρω να πηγαίνω κάπου με τ αμάξι για να βλέπεις πράγματα στη διαδρομή αλλα μόνο ως οδηγός. Σε οποιαδήποτε άλλη θέση ζαλίζομαι.

Καλά να περάσεις Τζικο, γράψε εντυπώσεις.

Δημοσ.

Εχω αρχισει να το ψαχνω για Ιταλια με Rynair. Εχει παει κανεις να μου πει τα σχετικα. Ποση ωρα ειναι το λεωφορειο απο Τσιαμπινο μεχρι τη Ρωμη, ποσο συχνα δρομολογεια και κοστος, κανα φθηνο ξενοδοχειακι για 2 μερες κοντα στο κεντρο, αν εχει πουθενα να φας η ειναι τερμα τουριστικο και να μαγειρεψουμε στο δωματιο του ξενοδοχειου, τετοιες πληροφοριες.

Αν καποιος το χει κανει ας μας πει εμπειριες. Το βλεπω σε κανα διμηνο να πηγαινω

Δημοσ.

Εχω αρχισει να το ψαχνω για Ιταλια με Rynair. Εχει παει κανεις να μου πει τα σχετικα. Ποση ωρα ειναι το λεωφορειο απο Τσιαμπινο μεχρι τη Ρωμη, ποσο συχνα δρομολογεια και κοστος, κανα φθηνο ξενοδοχειακι για 2 μερες κοντα στο κεντρο, αν εχει πουθενα να φας η ειναι τερμα τουριστικο και να μαγειρεψουμε στο δωματιο του ξενοδοχειου, τετοιες πληροφοριες.

Αν καποιος το χει κανει ας μας πει εμπειριες. Το βλεπω σε κανα διμηνο να πηγαινω

Μολις βρω χρονο θα σου γραψω, εκανα το ιδιο ταξιδι πριν 2 χρονια.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή έδωσες 120€ για πήγαινε-έλα Ρουμανία και να κάνεις 16 ώρες ανά διαδρομή; Εγώ έδωσα πρόσφατα 30€ για περίπου 1,5 ώρα. [/quote77]

Ναι τα αεροπορικα μου βγαίνουν περισσότερο από Θεσσαλονίκη και προτιμώ να δώσω 100 ευρώ λιγότερα και να δω και 5 πράγματα παραπάνω άλλωστε το ταξίδι είναι και η διαδρομή όχι μόνο προορισμό

• Like 2
Δημοσ.

Βραχε, αν δεν έχεις ξανά ταξιδέψει με ρυαν, προετοιμάσου για μικρά αεροπλάνα, ειδικά αν εισαι κανας αψηλος σαν και του λόγου μου, θα κάθεσαι στριμωχτα τις 2 ωριτσες που πετάς.

Η στάση λεωφορείου ειναι ακριβώς έξω απο το αεροδρόμιο, θα τη βρεις εύκολα. Κανα μισαωρακι μέχρι το σταθμό. Εχει συχνά δρομολόγια, μπορείς να τα βρεις στο Ίντερνετ.

Ξενοδοχείο μπορείς να κλείσεις στο booking.com. Οσο πιο κέντρο συνήθως και πιο ακριβά. Εγω είχα κλείσει ενα οικονομικό λίγο πιο έξω αλλα με εύκολη πρόσβαση με το μετρο.

Για φαγητό εγω τα είχα βρει σκούρα γιατί τα μόνα φτηνά ειναι πίτσες και μακαρονάδες κι εχω αλλεργία στη γλουτένη. Αν δεν έχετε τέτοιο θέμα, δε θα έχετε πρόβλημα με το φαΐ.

Να πάτε σε όσες εκκλησίες μπορείτε. Όπου περπατάτε και βλέπετε εκκλησία να μπαίνετε μεσα. Καθε μια ειναι ενα έργο τέχνης. Θα πιαστεί ο λαιμός σας με τις τοιχογραφίες στα ταβάνια. Φοβερές δημιουργίες. Επίσης, μην αφήσετε πλατεία για πλατεία, η Ρώμη ειναι απολαυστική να την περπατάς.

Και φυσικά, το καλύτερο όλων ειναι το μουσείο του Βατικανού. Αγοράστε απο τώρα εισιτήρια μέσω Ίντερνετ. Ειναι λίγο πιο ακριβά αλλα γλιτώνεις δίωρη αναμονή.

Μόνο αρνητικό ειναι το κόστος. Ενα μπουκαλάκι νερό έκανε 2 ευρω και μισό ευρω ενα ποτήρι... Αλλα εχει μίνι μάρκετ με φυσιολογικές τιμές, εξοπλιστείτε απο κεί.

Καλά να περάσετε!

• Like 2
Δημοσ.

Στις Βρυξελλες πηγε κανεις; Ειναι ωραια αξιζει;

Για διακοπές; Δε θα ήταν και η πρώτη μου επιλογή. Έχω βρεθεί για δουλειά και έκανα μερικές βόλτες, αλλά να πας επί τούτου ως τουρίστας δε νομίζω ότι αξίζει ιδιαίτερα για πάνω από 2 μέρες. Συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις πάντα, έτσι; Σίγουρα έχει πράγματα να δεις και να κάνεις.

Δημοσ.

Βραχε, αν δεν έχεις ξανά ταξιδέψει με ρυαν, προετοιμάσου για μικρά αεροπλάνα, ειδικά αν εισαι κανας αψηλος σαν και του λόγου μου, θα κάθεσαι στριμωχτα τις 2 ωριτσες που πετάς.

Η στάση λεωφορείου ειναι ακριβώς έξω απο το αεροδρόμιο, θα τη βρεις εύκολα. Κανα μισαωρακι μέχρι το σταθμό. Εχει συχνά δρομολόγια, μπορείς να τα βρεις στο Ίντερνετ.

Ξενοδοχείο μπορείς να κλείσεις στο booking.com. Οσο πιο κέντρο συνήθως και πιο ακριβά. Εγω είχα κλείσει ενα οικονομικό λίγο πιο έξω αλλα με εύκολη πρόσβαση με το μετρο.

Για φαγητό εγω τα είχα βρει σκούρα γιατί τα μόνα φτηνά ειναι πίτσες και μακαρονάδες κι εχω αλλεργία στη γλουτένη. Αν δεν έχετε τέτοιο θέμα, δε θα έχετε πρόβλημα με το φαΐ.

Να πάτε σε όσες εκκλησίες μπορείτε. Όπου περπατάτε και βλέπετε εκκλησία να μπαίνετε μεσα. Καθε μια ειναι ενα έργο τέχνης. Θα πιαστεί ο λαιμός σας με τις τοιχογραφίες στα ταβάνια. Φοβερές δημιουργίες. Επίσης, μην αφήσετε πλατεία για πλατεία, η Ρώμη ειναι απολαυστική να την περπατάς.

Και φυσικά, το καλύτερο όλων ειναι το μουσείο του Βατικανού. Αγοράστε απο τώρα εισιτήρια μέσω Ίντερνετ. Ειναι λίγο πιο ακριβά αλλα γλιτώνεις δίωρη αναμονή.

Μόνο αρνητικό ειναι το κόστος. Ενα μπουκαλάκι νερό έκανε 2 ευρω και μισό ευρω ενα ποτήρι... Αλλα εχει μίνι μάρκετ με φυσιολογικές τιμές, εξοπλιστείτε απο κεί.

Καλά να περάσετε!

Εχω και εγω αλλαεργια στην γλουτενη ειχ παει πριν τεσσερα χρονια και δεν ετρωγα τιπτα

Τωρα ολα τα εστιατόρια σχεδον ειναι με μενου χωρις γλουτενη

Θα παω απριλιο πριν την μεγάλη εβδομάδα

Ψαχνω ξενοδοχειο ακομα να ειναι στο κέντρο...εκλεισα με ραιαν αίρ 57 ευρω πήγαινε ελα

Εχει διαφορά να κλεισω τα εισιτηρια του βατικανου τωρα δλδ στην τιμη?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...