Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα και χρονια πολλα!

Θα παω για μια δουλεια 2 ημερων Εδιμβουργο και θα κατσω 4 μερες επιπλεον. Ποσες μερες θες για να δεις τα βασικα πραγματα εκει; Θα φτασω με τρενο. Ελεγα με εναν συναδελφο να παρουμε ενα αμαξι(ειδαμε τιμες και βγαινει για 2 μερες περι 35λιρες) να παμε προς Χαιλαντς. Αξιζει; Ειναι 3 ωρες σχεδον απο Εδιμβουργο. Να μεναμε εκει μεσω αιρβνβ κατι. Εχουμε δει και το MegaBus που ειναι φθηνο αλλα καλυτερα με το αμαξι αφου δεν ειναι ακριβο.

Δημοσ.

Καλησπερα και χρονια πολλα!

Θα παω για μια δουλεια 2 ημερων Εδιμβουργο και θα κατσω 4 μερες επιπλεον. Ποσες μερες θες για να δεις τα βασικα πραγματα εκει; Θα φτασω με τρενο. Ελεγα με εναν συναδελφο να παρουμε ενα αμαξι(ειδαμε τιμες και βγαινει για 2 μερες περι 35λιρες) να παμε προς Χαιλαντς. Αξιζει; Ειναι 3 ωρες σχεδον απο Εδιμβουργο. Να μεναμε εκει μεσω αιρβνβ κατι. Εχουμε δει και το MegaBus που ειναι φθηνο αλλα καλυτερα με το αμαξι αφου δεν ειναι ακριβο.

Ενδιαφέρομαι για παρόμοια εκδρομή Εδιμβούργο - Highlands και από μικρό ψάξιμο που έχω κάνει ως τώρα βρήκα αυτό:

http://www.highlandexperience.com

Ρίξε μια ματιά, φαίνονται ωραία τα tours και περιλαμβάνουν μετακινήσεις και accomodation + breakfast. Και ξενάγηση.

Θεωρώ πως γενικά όταν πας μόνος σου είναι πιο ωραία φυσικά, αλλά σε τέτοια μέρη αν δεν έχεις έναν ντόπιο να σε κατευθύνει, ίσως φας χρόνο σε μέρη που δεν αξίζουν και χάσεις άλλα που αξίζουν.

Αν κάποιος έχει άλλες πληροφορίες πάντως ας μας πει γιατι ενδιαφέρομαι και εγώ και θα συνεχίσω το ψάξιμο.

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι για παρόμοια εκδρομή Εδιμβούργο - Highlands και από μικρό ψάξιμο που έχω κάνει ως τώρα βρήκα αυτό:

http://www.highlandexperience.com

Ρίξε μια ματιά, φαίνονται ωραία τα tours και περιλαμβάνουν μετακινήσεις και accomodation + breakfast. Και ξενάγηση.

Θεωρώ πως γενικά όταν πας μόνος σου είναι πιο ωραία φυσικά, αλλά σε τέτοια μέρη αν δεν έχεις έναν ντόπιο να σε κατευθύνει, ίσως φας χρόνο σε μέρη που δεν αξίζουν και χάσεις άλλα που αξίζουν.

Αν κάποιος έχει άλλες πληροφορίες πάντως ας μας πει γιατι ενδιαφέρομαι και εγώ και θα συνεχίσω το ψάξιμο.

Καλη χρονια!

Το ειδα και εγω αυτο το σαιτ αλλα ειναι περιοσμενα δηλαδη. Δηλαδη με ενα αμαξι μπορεις να πας παντου και να κατσεις οσο θες. Καπως ετσι το σκεφτηκα. Και αν εχεις αμαξι κλεινεις και αιρβνβ και καπου πιο εξω ακομα πιο φθηνα.

Θα το δω παλι στο ψαξιμο να δω τι παιζει. Εχω ακομα 20 μερες να δω χαχα! 

Δημοσ.

Σκέφτομαι να πάω σε μια από τις δύο χώρες και προφανώς λόγω οικονομικών δε μπορώ να πάω και στις δυο. Έχει κανείς σας ταξιδέψει σε κάποια από αυτές; Έχετε να προτείνετε κάποια πόλη (γτ εγώ σκεφτόμουν μόνο τις πρωτεύουσες); Και γενικότερα, πως είναι καλύτερα να ταξιδέψει κάποιος με γκρουπ ή να κλείσει μόνος του εισητήρια και ξενοδοχεία; 

Δημοσ.

Ήμουν Ιρλανδία για 15 μέρες τον Δεκέμβρη. Γενικά μου έχουν μείνει οι καλύτερες εντυπώσεις! Πολύ όμορφη χώρα, φιλικοί και συμπαθητικοί οι ντόπιοι, δε θα δυσκολευτείς πολύ να μετακινηθείς (εντός των πόλεων με λεωφορεία/πόδια, εκτός με κτελ).

Σίγουρα Δουβλίνο πρέπει να πας, είναι πολύ ωραία πόλη, αρκετά απλωμένη αλλά με αρκετό κόσμο παντού, πολλές pubs και μαγαζιά για φαγητό/πρωινό/brunch, αξίζει να πας και στο μουσείο Dublinia (περιγράφει πως ίδρυσαν τη πόλη οι vikings). Επίσης whiskey tasting και βόλτα σε τοπικά distillery/breweries αξίζει (jameson distillery, teeling distillery, guiness brewery).

Το Galway αξίζει πάλι, γραφική πόλη με λιμάνι (από κει έφυγε ο Τιτανικός), και είναι σχετικά κοντά με Cliffs of Moher, ένα πολύ εντυπωσιακό μέρος (google για φωτογραφίες).

Το Limerick είναι λίγο πιο επαρχιακή πόλη, αλλά ωραία επίσης. Έχει το John's Castle που έχει ωραία ιστορία, και αρκετά κοντά είναι και το Bunratty Castle.

Το Cork είναι και αυτό αρκετά γραφικό, με το ποτάμι να διασχίζει τη πόλη, και εκεί ωραίες pubs κλπ.

Επίσης παίζουν πολλά κάστρα γενικά στην εξοχή της Ιρλανδίας, ψάξε και κάνε επίσκεψη σε μερικά από αυτά.

Τέλος, Wicklow Mountains, Ring Of Kerry και Killarney National Park είναι must! Πολλά πράγματα να δεις, λίμνες, βουνά, ποτάμια, ανοίγει το μάτι.

Σουηδία δεν έχω πάει ακόμα, ελπίζω να μπει στα άμεσα πλάνα βέβαια!

• Like 1
Δημοσ.

Και στις 2 είναι ωραία, εξαρτάται βέβαια πάντα τι ψάχνεις να δεις/βρείς/κάνεις

Αλλά και τι εποχή θα πάς!

Αν σε ενδιαφέρει πιο πολύ η φύση η Ιρλανδία είναι ότι πρέπει στα μέρη που είπαν παραπάνω + cliffs of moher, giants causeway κτλ

Λίγο παράξενη η προφορά τους σε κάποιες περιοχές το bus το προφέρουν Μπους!!

Ευρώ και κορόνα τα νομίσματα για την κάθε πόλη οπότε διαλέγεις:P

Δημοσ.

Καλη χρονια people.

Μεγαλη βδομαδα 2017 (που συμπιπτει με καθολικο πασχα) ειναι καλη ιδεα για Ρωμη ή θα ειναι τα παντα κλειστα και ολη η πολη θα εχει κατασκηνωσει κατω απο το μπαλκονι του Παπα;

Δημοσ.

Καλη χρονια people.

Μεγαλη βδομαδα 2017 (που συμπιπτει με καθολικο πασχα) ειναι καλη ιδεα για Ρωμη ή θα ειναι τα παντα κλειστα και ολη η πολη θα εχει κατασκηνωσει κατω απο το μπαλκονι του Παπα;

Επεκτείνω το ερώτημα. Γενικά η Μεγάλη Εβδομάδα (καθολικό Πάσχα) στις Ευρωπαϊκές χώρες είναι νορμάλ από κίνηση, μαγαζιά κτλ;

Δημοσ.

Επεκτείνω το ερώτημα. Γενικά η Μεγάλη Εβδομάδα (καθολικό Πάσχα) στις Ευρωπαϊκές χώρες είναι νορμάλ από κίνηση, μαγαζιά κτλ;

Στο Βερολινο πριν 2 χρονια ολα ηταν νορμαλ. Δε το ειχα καταλαβει στην αρχη οτι ηταν εβδομαδα με το καθολικο πασχα! 

• Like 1
Δημοσ.

Το πάσχα δε θεωρείται κάτι το ιδιαίτερο στις περισσότερες δυτικοευρωπαϊκές χώρες εκτός ίσως από τις πολύ καθολικές όπου να επηρεάζεται η καθημερινότητα. Πολύ καθολικές εννοώ την Ιταλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία καθώς και την Πολωνία από τις ανατολικοευρωπαϊκές καθολικές χώρες.

Θεωρείται κυρίως γιορτή για τα παιδιά με τα σοκολατένια αβγά και τα λαγουδάκια. Αν κάποιος δεν ξέρει ότι είναι πάσχα παίζει να μην το καταλάβει καν. Από την προσωπική μου εμπειρία τα τελευταία 10+ χρόνια, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα παίζει να μη βρεις πολλά ανοιχτά καφέ και εστιατόρια (όπως θα συνέβαινε και τα Χριστούγεννα) ενώ στην Ιρλανδία (που είναι και η πλέον καθολική χώρα από αυτές που έχω ζήσει) την Μεγάλη Παρασκευή όλα τα μπαρ και οι παμπς είναι κλειστά ενώ δεν επιτρέπεται η πώληση και κατανάλωση αλκοόλ σε σουπερ μαρκετ, εστιατόρια κτλ.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...