kalogeros Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Αν αποφασίσετε να κινηθείτε και βόρεια πάντως και αντέχετε το κρύο να πάτε στη σαξονική ελβετία μία εκδρομή: https://en.wikipedia.org/wiki/Saxon_Switzerland. Γενικά η Σαξονία έχει ωραία μέρη να δει κανείς, Δρέσδη, Λειψία και Ερφούρτη είναι ωραίες πόλεις και πολύ κοντά μεταξύ τους - θα δώσει ένα γερμανικό touch στην εμπειρία σας στο ανατολικό μπλόκ... όπως δίνει ένα ανατολικομπλοκtouch στη Γερμανία. :Ρ Αλλά ναι, κρύο. Συμφωνώ για σαξονική Ελβετία. Είχα περπατήσει ένα δασικό μονοπάτι που ξεκινούσε από ένα χωριουδάκι του Έλβα (νομίζω ήταν το Bad Schandau αλλά παίζει να ήταν και το Stadt Wehlen) και καταλήξαμε σε ένα ξονοδοχείο μέσα στο δάσος με απίστευτη θέα (δες εδώ και μια λιγότερο χειμωνιάτικη εδώ). Αν θυμάμαι καλά, λεγόταν Berghotel Bastei. Η Δρέσδη είναι πανέμορφη, έκανα το erasmus μου εκεί και την έχω ερωτευθεί. Θέλω πολύ να ξαναπάω κάποια στιγμή. Την Λειψία δεν την ευχαριστήθηκα, γιατί ήταν η χρονιά πριν το μουντιάλ και έκαναν παντού έργα. Όλη η πόλη ήταν ένα τεράστιο εργοτάξιο. Επίσης το παλάτι του Πίλνιτζ με τους υπέροχους κήπους και τα σκαλιά που καταλήγουν μέσα στο ποτάμι, απλά δεν υπάρχει. Τι μου θύμισες ρε φίλε, ωραίες εποχές!
*nenya* Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Ωραια ευχαριστω και παλι να εισαι καλα !πηρα εχθες και εναν ταξιδιωτικο οδηγο και πιστευω να με βοηθησει και αυτος τελος περα απο τα τρανταχτα μουσεια και τα λοιπα που εχουν οι οδηγοι υπαρχει κατι αλλο που σου εμεινε και πιστευεις αξιζει να το επισκεφτω?Δεν αναφερομαι μονο σε μουσεια (για παραδειγμα ενας ζωολογικος κηπος η κατι τετοιο) Ας πει άλλος που τριγύρνουσε περισσότερο στην Βουδαπέστη, εγώ μονοήμερη εκδρομή ήμουν εκεί [είχα επιλέξει να μείνω σε επαρχιακή μικρή πόλη της Ουγγαρίας]. Οπότε δεν είδα και πολλά από αξιοθέατα..
Γιωρ Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 ευχαριστω πολυ με βοηθησες αρκετα!!!!καποιος αλλος παιδια γνωριζει κατι?
Γιωρ Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 καλησπερα παιδια, επειδη εχω κλεισει για βουδαπεστη τον αλλο μηνα καποιες ερωτησεις: η visa debit της πειραιως που εχω περναει κανονικα για πληρωμες; συμφερει απο το να ψαχνω ανταλλακτηρια σε καλες τιμες; απο το αεροδρομιο ποια συγκοινωνια συμφερει; το δωματιο απο οτι βλεπω στο google maps ειναι καμια 25χλμ καλησπερα φιλε συγνωμη γιατην ενοχληση θα ηθελα να ρωτησω με ολο το θαρρος αν ηα μπορούσες να με κατατοπισεις με 2 3 συμβουλες για το τι πρεπει να προσεξω και τι αξιζει να δω επισης να μου πεις αν τελικα καταφερες να πληρωσεις με χρεωστικη εγω εχω μια παλια της εθνικης maestro συγνωμη για τις πολλες ερωτήσεις αλλα πεταω δευτερα και ψιλοανγχωθηκα
Tablet Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 δηλαδη προτείνεται να κινηθω πιο βορεια, αντι για Βιεννη και Βουδαπεστη;; Καποιες σημαντικες ερωτησεις για τη Πραγα 1 - Συμφερει να εχουμε συνάλλαγμα ή euro 2 - Ποσο ακριβα ειναι τα πραγματα εκει; Δηλαδη με 500€ ο καθενας για 10 μερες είναι πολλά ή λίγα; Ποσο κοστιζει μια μπυρα ή το ατομο σε ενα ωραιο εστιατοριο;;; 3 - Κατι ωραιο που θα επρεπε να δουμε ή να κάνουμε εκει οπωσδήποτε;
Salvation Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Κωνσταντινουπολη για Χριστούγεννα, 3-4 μερες είναι καλή ιδέα ή δεν....?
kalogeros Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Κωνσταντινουπολη για Χριστούγεννα, 3-4 μερες είναι καλή ιδέα ή δεν....? Δεν έχω πάει Κωνσταντινούπολη για χριστούγεννα, αλλά πρόκειται για μια μουσουλμανική χώρα-πόλη, επομένως δεν νομίζω να καταλάβεις πολύ χριστούγεννα. Εγώ είχα πάει για Καθαρα Δευτέρα (κάπου αρχές Μαρτίου) και θυμάμαι ότι είχε πολύ κρύο. Δεν θα ξαναπήγαινα Κωνσταντινούπολη με τόσο κρύο, θέλει πιο μαλακό καιρό για να την περπατήσεις λίγο.
Salvation Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Περισσοτερο για λογους ασφαλειας ρωτάω, και γενικα για την κατασταση που επικρατει στην Τουρκία. Το κρύο δε με ανησυχει, συνηθισμένος είμαι.
zio10 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Περισσοτερο για λογους ασφαλειας ρωτάω, και γενικα για την κατασταση που επικρατει στην Τουρκία. Το κρύο δε με ανησυχει, συνηθισμένος είμαι. Εγώ με τόσα που έχουν γίνει δεν θα πήγαινα πάντως. 1
Garnele Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 δηλαδη προτείνεται να κινηθω πιο βορεια, αντι για Βιεννη και Βουδαπεστη;; Εξαρτάται. Το ένα πλάνο είναι δηλαδή Πράγα-Βιέννη-Βουδαπέστη; Γιατί στο προηγούμενο μήνυμα έγραψες κάτι για χωριουδάκια και - ειδικά αν πρόκειται για τσέχικα χωριουδάκια - θα πάθεις κατάθλιψη χριστουγεννιάτικα. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την επαρχία εδώ στην πρώην ανατολική Γερμανία. Και αν το ένα πλάνο είναι αυτό, τότε το δεύτερο είναι πχ Πράγα-Δρέσδη-Λειψία-Ερφουρτη;
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Γιατί να πάει σε 45 πόλεις ο άνθρωπος σε τόσο λίγες μέρες; Ξεκινάει για ταξίδι στην φτηνή Τσεχία και θα του το γυρίσουμε σε ξεπαράδιασμα στη Γερμανία με το ζόρι; Εγώ θα πρότεινα Πράγα πχ 4-5 μέρες, με την ησυχία τους, και τις υπόλοιπες από ένα διήμερο σε Δρέσδη, και άλλο ένα σε Cesky Krumlov. Mου φαίνεται πιο λογική κατανομή χρόνου για 10ήμερο. Το ταξίδι από Πράγα για Δρέσδη (2 ωρίτσες) με τρένο γ@μάει, πάει παράλληλα με τον ποταμό (Έλβα) μέσα σε γεωλογικά εντυπωσιακή κοιλάδα με διάφορα κάστρα φυτευμένα εδώ και κει (=η Σαξονική Ελβετία που αναφέρθηκε πιο πάνω, ή έστω μέρος της), να κλείσετε θέση με παράθυρο στα ανατολικά όπως θα ανεβαίνετε. ΥΓ. Θεωρώ ότι θέλει να πάει ρομαντικές διακοπές με το έτερον ήμισυ; Σε περίπτωση που σφάλλω και το αρχικό σχέδιο ήταν "οχτώ μαντράχαλοι ξοδεύουν επί δεκαήμερο μια περιουσία στα στριπτιτζάδικα της Πράγας", ας αγνοήσει τα μάταια ποστ των τελευταίων σελίδων. ΥΓ.2 Αυτά τα ταξίδια "2 μέρες Πράγα, 2 Βιέννη, 2 Βουδαπέστη" εγώ δεν τα καταλαβαίνω... Πόλεις εκατομμυρίων, με τεράστια ιστορία, και να τις γυρίσω λες και βλέπω βιντεάκια στο youtube... Not my thing. [Garnele μη μου πεις ότι πήρες μετάθεση σε sachsen / thüringen.... ]
Garnele Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Συμφωνώ για το city-hopping, είναι λίγο υπερβολή το πρώτο τρίπτυχο - αλλά άμα θέλει; Θουριγγία-Σαξωνία δε θα παίξει πολύ ξεπαράδιασμα πάντως η αλήθεια είναι. Τις παραπάνω πόλεις τις ανέφερα ενδεικτικά, εννοείται δε χρειάζεται να πάει σε όλες. Αλλά ακόμη και αν, γίνεται, είναι άνετες πόλεις, το Ερφουρτ πχ το γυρνάς σε μία-δυο μέρες όλο. Και είναι ένα κουκλάκι. Η Λειψία έχει τα απείρως γαμάτα πάρτυ - και μέσα στις γιορτές, συν τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια και αυτή την εσάνς ανατολικού Βερολίνου στις ταινίες του '90. Αν πάνε μαντράχαλοι ή αν το ζευγάρι είναι ΚΟΥΛ ίσως εκτιμηθεί. Το Τσέσκι Κρούμλοφ εμένα μου φάνηκε βαρετό. Άλλη μία όμορφη πόλη με ένα κάστρο και ένα ποτάμι. So what. (Ναι, πήρα όντως μετάθεση στην εξωτική Σαξωνία, στο νέο Βερολίνο. Προσπαθώ να αποφύγω το κανονικό - και μέχρι στιγμής με μεγάλη επιτυχία) Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2016 από Garnele
Tablet Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Γιατί να πάει σε 45 πόλεις ο άνθρωπος σε τόσο λίγες μέρες; Ξεκινάει για ταξίδι στην φτηνή Τσεχία και θα του το γυρίσουμε σε ξεπαράδιασμα στη Γερμανία με το ζόρι; Εγώ θα πρότεινα Πράγα πχ 4-5 μέρες, με την ησυχία τους, και τις υπόλοιπες από ένα διήμερο σε Δρέσδη, και άλλο ένα σε Cesky Krumlov. Mου φαίνεται πιο λογική κατανομή χρόνου για 10ήμερο. Το ταξίδι από Πράγα για Δρέσδη (2 ωρίτσες) με τρένο γ@μάει, πάει παράλληλα με τον ποταμό (Έλβα) μέσα σε γεωλογικά εντυπωσιακή κοιλάδα με διάφορα κάστρα φυτευμένα εδώ και κει (=η Σαξονική Ελβετία που αναφέρθηκε πιο πάνω, ή έστω μέρος της), να κλείσετε θέση με παράθυρο στα ανατολικά όπως θα ανεβαίνετε. ΥΓ. Θεωρώ ότι θέλει να πάει ρομαντικές διακοπές με το έτερον ήμισυ; Σε περίπτωση που σφάλλω και το αρχικό σχέδιο ήταν "οχτώ μαντράχαλοι ξοδεύουν επί δεκαήμερο μια περιουσία στα στριπτιτζάδικα της Πράγας", ας αγνοήσει τα μάταια ποστ των τελευταίων σελίδων. ΥΓ.2 Αυτά τα ταξίδια "2 μέρες Πράγα, 2 Βιέννη, 2 Βουδαπέστη" εγώ δεν τα καταλαβαίνω... Πόλεις εκατομμυρίων, με τεράστια ιστορία, και να τις γυρίσω λες και βλέπω βιντεάκια στο youtube... Not my thing. [Garnele μη μου πεις ότι πήρες μετάθεση σε sachsen / thüringen.... ] Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! - Θα πάω με τη κοπέλα μου οπως σωστά σκέφτηκες. - Όλοι μας είπαν πως είναι πολλές 10 μέρες Πράγα οπότε σκεφτήκαμε να πάμε και κάπου αλλού με τρένο ίσως μονοήμερη ίσως 2 μέρες.. - Τo πλάνο Δρέσδης και Cesky Krumlov φαίνεται πολύ ωραίο!! (εννοείς να κλείσουμε θέση στη δεξιά μεριά καθώς ανεβαίνουμε; - Επίσης κάτι που με απασχολεί ειναι αν θα πρέπει να αλλάξουμε χρήματα απο Ελλάδα σε Κορωνες συμφερει καλυτερα;; Για να καταλαβω ποσο φθηνα είναι ποσο κοστιζει μια μπυρα ή ενα γευμα σε ευρω;; - Τελος συναλαγμα κανουμε εδώ ή εκει;; Πουλαει η εθνικη κορονα τσεχιας;; Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2016 από Tablet
Gio96 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Γιατί να πάει σε 45 πόλεις ο άνθρωπος σε τόσο λίγες μέρες; Ξεκινάει για ταξίδι στην φτηνή Τσεχία και θα του το γυρίσουμε σε ξεπαράδιασμα στη Γερμανία με το ζόρι; Εγώ θα πρότεινα Πράγα πχ 4-5 μέρες, με την ησυχία τους, και τις υπόλοιπες από ένα διήμερο σε Δρέσδη, και άλλο ένα σε Cesky Krumlov. Mου φαίνεται πιο λογική κατανομή χρόνου για 10ήμερο. Το ταξίδι από Πράγα για Δρέσδη (2 ωρίτσες) με τρένο γ@μάει, πάει παράλληλα με τον ποταμό (Έλβα) μέσα σε γεωλογικά εντυπωσιακή κοιλάδα με διάφορα κάστρα φυτευμένα εδώ και κει (=η Σαξονική Ελβετία που αναφέρθηκε πιο πάνω, ή έστω μέρος της), να κλείσετε θέση με παράθυρο στα ανατολικά όπως θα ανεβαίνετε. ΥΓ. Θεωρώ ότι θέλει να πάει ρομαντικές διακοπές με το έτερον ήμισυ; Σε περίπτωση που σφάλλω και το αρχικό σχέδιο ήταν "οχτώ μαντράχαλοι ξοδεύουν επί δεκαήμερο μια περιουσία στα στριπτιτζάδικα της Πράγας", ας αγνοήσει τα μάταια ποστ των τελευταίων σελίδων. ΥΓ.2 Αυτά τα ταξίδια "2 μέρες Πράγα, 2 Βιέννη, 2 Βουδαπέστη" εγώ δεν τα καταλαβαίνω... Πόλεις εκατομμυρίων, με τεράστια ιστορία, και να τις γυρίσω λες και βλέπω βιντεάκια στο youtube... Not my thing. [Garnele μη μου πεις ότι πήρες μετάθεση σε sachsen / thüringen.... ]Εγω θα παω για 5 μερες με την κοπελα μου Βουδαπεστη εχεις να μου προτεινεις καποια γραφικη διαδρομη η κατι αξιοσημειωτο να δω εκει?Πεταω την δευτερα!
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! - Θα πάω με τη κοπέλα μου οπως σωστά σκέφτηκες. - Όλοι μας είπαν πως είναι πολλές 10 μέρες Πράγα οπότε σκεφτήκαμε να πάμε και κάπου αλλού με τρένο ίσως μονοήμερη ίσως 2 μέρες.. - Τo πλάνο Δρέσδης και Cesky Krumlov φαίνεται πολύ ωραίο!! (εννοείς να κλείσουμε θέση στη δεξιά μεριά καθώς ανεβαίνουμε; Ναι στα δεξιά και να μην είναι βράδυ (μετά τις 4μμ) - Επίσης κάτι που με απασχολεί ειναι αν θα πρέπει να αλλάξουμε χρήματα απο Ελλάδα σε Κορωνες συμφερει καλυτερα;; Για να καταλαβω ποσο φθηνα είναι ποσο κοστιζει μια μπυρα ή ενα γευμα σε ευρω;; Εξαρτάται πού θα πας να φας... Γνώμη μου, να μην φάς στα τουριστικά, ούτε κατά διάνοια, εκτός αν θες να πληρώνεις σε εστιατόριο 12 ευρώ για μπέργκερ ποιότητας μακντόναλντς. Θα πήγαινες ποτέ στο Μοναστηράκι σε ταβέρνα με αγγλικό κατάλογο και τους σερβιτόρους να χορεύουν συρτάκι; Μάλλον όχι. Ε το ίδιο ισχύει παντού. Η περιοχή που βρίσκονται τα πολλά αξιοθέατα (Praha 1, και στις δυο πλευρές του ποταμού) είναι μόνο για αξιοθέατα, και κανέναν καφέ σε ωραίο σημείο. Πάρε ένα τραμ για 5-6 στάσεις προς τα ανατολικά, και βγες στις γειτονιές Zizkov ή Vinohrady -στην πρώτη προτείνω και διαμονή είναι πολύ ωραία για μπάτζετ καταστάσεις- και θα φας σε φυσιολογικά εστιατόρια με τσέχικα φαγητά και πελάτες. Τσέκαρε και κάνα tripadvisor ή παρόμοια σάιτ τι λένε επ' αυτού. - Τελος συναλαγμα κανουμε εδώ ή εκει;; Πουλαει η εθνικη κορονα τσεχιας;; Δεν ξέρω εγώ πάντα βγάζω από κει μόλις φτάσω κάποια λεφτά, δεν το ψειρίζω και πολύ....Και στα εστιατόρια κλπ. συνήθως πιστωτική. Πάρε γνώμες κι από άλλους. edit: Να προσθέσω εδώ, ότι αν μιλάμε για τα φετινά χριστούγεννα και δεν έχετε κλείσει ακόμα, τον ήπιατε. Συμφωνώ για το city-hopping, είναι λίγο υπερβολή το πρώτο τρίπτυχο - αλλά άμα θέλει; Θουριγγία-Σαξωνία δε θα παίξει πολύ ξεπαράδιασμα πάντως η αλήθεια είναι. Τις παραπάνω πόλεις τις ανέφερα ενδεικτικά, εννοείται δε χρειάζεται να πάει σε όλες. Αλλά ακόμη και αν, γίνεται, είναι άνετες πόλεις, το Ερφουρτ πχ το γυρνάς σε μία-δυο μέρες όλο. Και είναι ένα κουκλάκι. Η Λειψία έχει τα απείρως γαμάτα πάρτυ - και μέσα στις γιορτές, συν τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια και αυτή την εσάνς ανατολικού Βερολίνου στις ταινίες του '90. Αν πάνε μαντράχαλοι ή αν το ζευγάρι είναι ΚΟΥΛ ίσως εκτιμηθεί. Δεν τον κόβω για τέτοια εσάνς τον συμφορουμίτη Το Τσέσκι Κρούμλοφ εμένα μου φάνηκε βαρετό. Άλλη μία όμορφη πόλη με ένα κάστρο και ένα ποτάμι. So what. Ναι αλλά το ζευγαριστάν αυτό θέλει λέει, και μπορεί να μην έχει ήδη επισκεφτεί κάτι παρόμοιο, ειδικά χειμώνα (Ναι, πήρα όντως μετάθεση στην εξωτική Σαξωνία, στο νέο Βερολίνο. Προσπαθώ να αποφύγω το κανονικό - και μέχρι στιγμής με μεγάλη επιτυχία) A ευτυχώς, για λειψία μου ακούγεται.... Κάνα hoyerswerda, bautzen κτλπ κοίτα να αποφύγεις βασικά... γιου νόου ώλρεντι Για βουδαπέστη νομίζω είπε προηγουμένως η *nenya* κάτι, περίμενε μήπως το δει και σου απαντήσει
Προτεινόμενες αναρτήσεις