OneTwo Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Το είδα αυτό αλλά μου φάνηκε περίεργο να είναι μόνο 1 ευρώ. Το έχει κάνει κανείς για να πει με σιγουριά; Γιατί σε λίγες μέρες θα πάω ταξίδι και αν είναι μόνο 1 ευρώ με συμφέρει αυτό από το ν' αλλάξω εδώ λίρες σε ευρώ.
zio10 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Το είδα αυτό αλλά μου φάνηκε περίεργο να είναι μόνο 1 ευρώ. Το έχει κάνει κανείς για να πει με σιγουριά; Γιατί σε λίγες μέρες θα πάω ταξίδι και αν είναι μόνο 1 ευρώ με συμφέρει αυτό από το ν' αλλάξω εδώ λίρες σε ευρώ. Ισχύει το 1€ μέχρι το ποσό που λέει (κάπου 400€). 1
louben Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Στις αναληψεις του εξωτερικου οταν σηκωνεις χρηματα απο ΑΤΜ συνφερει να το κανεις για μεγαλα ποσα γιατι η προμηθεια ειναι παγια.Αν θελεις μετρητα κανε τα απο την τραπεζα της Ελλαδος που παντα δινει την καλυτερη ισοτιμια.Αλλα γιατι να μην χρησιμοποιησεις της χρεωστικη σου της εθνικης(visa) an den exeiw pistvtikh, αφου ειναι δεκτη κυριολεκτικα παντου, δεν κουβαλας μετρητα και σε γενικες γραμμες και η εθνικη εχει καλες ισοτιμιες.
zio10 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Στις αναληψεις του εξωτερικου οταν σηκωνεις χρηματα απο ΑΤΜ συνφερει να το κανεις για μεγαλα ποσα γιατι η προμηθεια ειναι παγια.Αν θελεις μετρητα κανε τα απο την τραπεζα της Ελλαδος που παντα δινει την καλυτερη ισοτιμια.Αλλα γιατι να μην χρησιμοποιησεις της χρεωστικη σου της εθνικης(visa) an den exeiw pistvtikh, αφου ειναι δεκτη κυριολεκτικα παντου, δεν κουβαλας μετρητα και σε γενικες γραμμες και η εθνικη εχει καλες ισοτιμιες. 1€ στην ανάληψη δεν είναι και καμιά μεγάλη προμήθεια πάντως. Και στην Ελλάδα να βγάλεις από άλλη τράπεζα περισσότερα μπορεί να δώσεις!
OneTwo Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Το θέμα μου εμένα είναι το εξής. Μένω Αγγλία, οπότε όταν είναι να πάω ταξίδι πρέπει ν' αλλάξω τις λίρες σε ευρώ. Τα εδώ currency exchange σου δίνουν χαμηλή τιμή (συνήθως είναι μείον 5,6 λεπτά) και από πάνω σε χρεώνουν και προμήθεια, κάτι σαν εξυπηρέτηση δηλαδή για τη δουλειά τους. Στο προηγούμενο μου ταξίδι έκανα το λάθος να πάω σ' ένα από αυτά, γιατί δεν έβρισκα άλλο τρόπο (το να χρησιμοποιήσω την κάρτα μου στο εξωτερικό απλά θα μου έδινε χειρότερη ισοτιμία και έξτρα χρεώσεις), έδωσα 102 λίρες για να πάρω πίσω 120 ευρώ ενώ κανονικά θα έπαιρνα 130. Μείον 10 ευρώ δηλαδή έτσι αέρα. Αυτό που σκέφτηκα είναι το εξής. Χρησιμοποιώ πάντα την Transferwise για αποστολή χρημάτων πίσω στην Ελλάδα. Και η οποία μου δίνει ισοτιμία -1 λεπτό από αυτήν που υπάρχει εκείνη την ημέρα και free μεταφορά. Οπότε με συμφέρει να στείλω απλά τα λεφτά στο λογαριασμό μου στην Εθνική κι απλά να τραβήξω 200-300 ευρώ από το ΑΤΜ στην Ολλανδία που θα βρεθώ σε λίγες μέρες. Στην ουσία θα χάσω πολύ λίγα στη μεταφορά τους στην Εθνική και +1 € χρέωση για ΔΙΑΣ ή όπως λέγεται.Απλά φοβόμουν ότι η χρέωση θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
totem_lost Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Κατά πόσο σε ενδιαφέρουν παραλίες για μπάνιο; Περισσότερο με ενδιαφέρει που να φάω και που να πιώ. Τις παραλίες τις βρίσκω εύκολα
V for Vagelis Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Περισσότερο με ενδιαφέρει που να φάω και που να πιώ. Τις παραλίες τις βρίσκω εύκολα Χμμ από αυτά δε ξέρω... αλλά πρέπει να έχει ξαναγίνει σχετική συζήτηση, όχι και πολύ παλιά νομίζω.
μπιπ μπιπ Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Απο αγγλια που τραβηξα 100 λιρες μου κρατησε 1 ευρω προμηθεια η εθνικη.απο την hsbc. Αλλα ΠΡΟΣΟΧΗ. Σε ρωταει :θες να σε χρεωσει προμηθεια 4.75% η hsbc ή μονο η τραπεζα σου; διαλεξε το δευτερο. 1
louben Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Παιδια μετα απο χρονια ξαναερχομαστε Αθηνα , οπου και θα κατσουμε μια περιπου εβδομαδα. Επειδη κλεισαμε κρουαζιερα για υδρα-πορο-αιγινα με διωρη παραμονη σε καθενα απο τα νησια αυτα. Υπαρχει καποια προταση τι να δουμε , που να παμε για το καθενα απο αυτα? Επεξ/σία 10 Μαΐου 2016 από louben
stekont Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Καλησπέρα.. Οργανωνω ένα ταξίδι 10ημερο για βελιγραδι σαραγεβο σπλιτ Ντουμπρόβνικ μπουντβα το καλοκαίρι..οποιεσδηποτε πληροφορίες θα ήταν χρήσιμες! Ευχαριστώ πολύ!
vziou Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Καλησπέρα.. Οργανωνω ένα ταξίδι 10ημερο για βελιγραδι σαραγεβο σπλιτ Ντουμπρόβνικ μπουντβα το καλοκαίρι..οποιεσδηποτε πληροφορίες θα ήταν χρήσιμες! Ευχαριστώ πολύ! Καλησπέρα. Πήγα Βελιγράδι και Ζάγκρεμπ πριν από κάποιες μέρες. Φαντάζομαι θα πας με αυτοκίνητο; Η βενζίνη κυμαίνεται γύρω στο ένα ευρώ σε αυτές τις χώρες. Αν έχεις ή μπορείς να δανειστείς αυτοκίνητο με αέριο θα βρεις πολλά πρατήρια και η τιμή είναι σχεδόν 0,60€ στη Σερβία και 0,45€ (!) στην Κροατία. Αν ανέβεις από Ευζώνους, προσπάθησε να φουλάρεις αμέσως μόλις περάσεις τα σύνορα των Σκοπίων που επίσης είναι πάμφθηνα. Το αλκοόλ και στις δυο χώρες είναι πάμφθηνο, οπότε προσοχή αν όντως είσαι με αυτοκίνητο. Εύκολα παρασύρεσαι και παίρνεις 2ο, 3ο, 4ο ποτό... (Ήπια Jack Daniels στο Ζάγκρεμπ με 2 ευρώ, κοκτέιλ στο Βελιγράδι με 3,5) Φαγητό επίσης φθηνό, τουλάχιστον στη Σερβία. Στη διαμονή ήμασταν τρεις και τιμήσαμε το airbnb.com όπου βρίσκαμε πεντακάθαρα, αξιοπρεπέστατα σπίτια με 10€ κατ' άτομο τη βραδιά. Είναι καλή περίπτωση μιας και σου δίνει μια ωραία εικόνα της ζωής και της κουλτούρας εκεί. Στη Σερβία υπολόγισε κάπου 120 δηνάρια = 1 ευρώ και στην Κροατία κάπου 7,5 κούνα = 1 ευρώ. Αυτά βέβαια ψιλοαλλάζουν μέχρι να πας. Καλύτερα είναι να το ψάξεις ελαφρώς πριν κάνεις συνάλλαγμα. Σε μερικά μαγαζιά παίρνουν ευρώ αλλά βγάζουν και το κατιτίς στην ισοτιμία. Και στις τρεις χώρες (με Σκόπια) ταξιδέψαμε με τις ταυτότητές μας, δε χρειάστηκε διαβατήριο. Στα σύνορα ίσως να πετύχεις κανέναν ενδελεχή έλεγχο που ουσιαστικά θα ψάχνεται για λάδωμα. Μην ψαρώσεις, απλά ίσως σου βγάλουν την πίστη και πέσει ψάξιμο. Ας έχεις καλά διπλωμένα τα σώβρακά σου Καλά να περάσεις.
alipkok Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Γεια χαρά, τελη Ιουλη και για 10 μερες παμε Κρήτη. Καμμια πρόταση για ενοικιαση αυτοκινητου ; Θα προτιμουσα να ενισχυσω την τοπικη αγορα παρά τις "μεγαλες" εταιριες...
jpaokx Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Καμια πρόταση για Αλόννησο; Ποιες παραλίες να πάω, ποιες να αποφυγω, αξιοθέατα, κτλ; Επίσης, είναι καλύτερα να έχω αυτοκίνητο ή δεν χρειάζεται και μπορω να βολευτω ευκολο με τα λεωφορεία;
Kasrith Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δεν ξέρω αν είναι το σωστό μέρος, αλλα κανονίζω (επιτέλους) ταξίδι για Ελλάδα φέτος για 15 Ιουνίου. Ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα για δρομολόγια. Πρώτον, πόσο συχνά υπάρχουν πλοία Βόλο-Σκιάθο και σε τι τιμή. Επίσης, πόσο εύκολο είναι να πάει κανείς απο Ρόδο στην Χίο;
stekont Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Καλησπέρα. Πήγα Βελιγράδι και Ζάγκρεμπ πριν από κάποιες μέρες. Φαντάζομαι θα πας με αυτοκίνητο; Η βενζίνη κυμαίνεται γύρω στο ένα ευρώ σε αυτές τις χώρες. Αν έχεις ή μπορείς να δανειστείς αυτοκίνητο με αέριο θα βρεις πολλά πρατήρια και η τιμή είναι σχεδόν 0,60€ στη Σερβία και 0,45€ (!) στην Κροατία. Αν ανέβεις από Ευζώνους, προσπάθησε να φουλάρεις αμέσως μόλις περάσεις τα σύνορα των Σκοπίων που επίσης είναι πάμφθηνα. Το αλκοόλ και στις δυο χώρες είναι πάμφθηνο, οπότε προσοχή αν όντως είσαι με αυτοκίνητο. Εύκολα παρασύρεσαι και παίρνεις 2ο, 3ο, 4ο ποτό... (Ήπια Jack Daniels στο Ζάγκρεμπ με 2 ευρώ, κοκτέιλ στο Βελιγράδι με 3,5) Φαγητό επίσης φθηνό, τουλάχιστον στη Σερβία. Στη διαμονή ήμασταν τρεις και τιμήσαμε το airbnb.com όπου βρίσκαμε πεντακάθαρα, αξιοπρεπέστατα σπίτια με 10€ κατ' άτομο τη βραδιά. Είναι καλή περίπτωση μιας και σου δίνει μια ωραία εικόνα της ζωής και της κουλτούρας εκεί. Στη Σερβία υπολόγισε κάπου 120 δηνάρια = 1 ευρώ και στην Κροατία κάπου 7,5 κούνα = 1 ευρώ. Αυτά βέβαια ψιλοαλλάζουν μέχρι να πας. Καλύτερα είναι να το ψάξεις ελαφρώς πριν κάνεις συνάλλαγμα. Σε μερικά μαγαζιά παίρνουν ευρώ αλλά βγάζουν και το κατιτίς στην ισοτιμία. Και στις τρεις χώρες (με Σκόπια) ταξιδέψαμε με τις ταυτότητές μας, δε χρειάστηκε διαβατήριο. Στα σύνορα ίσως να πετύχεις κανέναν ενδελεχή έλεγχο που ουσιαστικά θα ψάχνεται για λάδωμα. Μην ψαρώσεις, απλά ίσως σου βγάλουν την πίστη και πέσει ψάξιμο. Ας έχεις καλά διπλωμένα τα σώβρακά σου Καλά να περάσεις. Καλησπέρα.. Οργανωνω ένα ταξίδι 10ημερο για βελιγραδι σαραγεβο σπλιτ Ντουμπρόβνικ μπουντβα το καλοκαίρι..οποιεσδηποτε πληροφορίες θα ήταν χρήσιμες! Ευχαριστώ πολύ! καλησπερα παλι.. προσπαθησα να κλεισω απο airbnb με χρεωστικη και πιστωτικη viza της πειραιως (2 φορες ) και μου απεριψε και τις 2 πληρωμες το site ...ξερει κανεις αν υπαρχει θεμα λογω capital controls ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις