louben Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Πριν απο μερικα χρονια ειχα παει αγιους Σαραντα και ειχα γυρισει τη γυρω περιοχη (βασικα για να παω στο βουθρωτο). Highlights: Οι αγιοι Σαραντα ηταν τιγκα στα ξενοδοχεια καποια απο αυτα μοντερνας αισθητικης ολα αδεια ομως με βουνο σκουπιδια απο εξω.Οσο αναφορα τους δρομους πηγαινοντας στο βουθρωτο με λεωφορειο (της δεκαετιας του 70) σε δρομο μιας λωριδας με χαος γκρεμο απο κατω ξεφνικα πετυχαμε αλλο λεωφορειο στο αντιθετο ρευμα.Καναμε γυρω στα 3-4 χιλιομετρα οπισθεν με τη μια ροδα στο κενο .Εμαθα οτι πριν απο λιγο καιρο επεσε λεωφορειο με μαθητριες στο κενο.Οποτε road trip στην Αλβανια ??????wtf. 1
Garnele Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Άμα κοιτάξεις πίσω από τα σκουπίδια όμως βλέπεις αυτό. Τις βρήκα που λέτε τις φωτογραφίες, η ποιότητα είναι λίγο σκατά, η κάμερα είχε γεμίσει πριν φτάσουμε καν Αλβανία. Όπως και να χει:Αυτό ήταν μέσα στα Τίρανα. Ουσιαστικά πρόκειται για τη μεταφορά ενός σάκου στερεωμένη στο μπροστινό μέρος της μηχανής. Προφανώς ο οδηγός (που κάθεται) δεν μπορούσε να δει μπροστά, μεγάλος ο σάκος γαρ. Η λύση προφανης και πανέξυπνη. Ένας τυπικός δρόμος. *Γιατί, στην Πελοπόννησο έχουμε καλύτερους δηλαδή; Παρεμπιπτόντως ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι φάγαμε πρόστιμο. Το πληρώσαμε μετά από παζάρια στο χέρι, γιατί έχουν ένα περίεργο σύστημα και δε θέλαμε να μπλέξουμε. Αυτό ήταν το απόκομα της απόδειξης. Από 33 μας το άφησε 23. Γενικά στην Αλβανία και κυρίως πιο πάνω στα Βαλκάνια είναι ένας γαμάτος συνδυασμός φύσης, σκουπιδιών και πολιτισμικού παντρέματος, σίγουρα δεν πας εκεί διακοπές για να χαλαρώσεις αλλά έχει ενδιαφέρον αν δεν θέλεις σώνει και καλά να τη βγάλεις με τη μαργαρίτα στο ένα χέρι και το αντηλιακό στο άλλο. *Η τελευταία αφιερωμένη στον λεφτερμαν. Μπόνους, η τελευταία από τα (λάθος) σύνορα που μας έστειλε το gps στη Βοσνία. Ήταν ουσιαστικά πριν στρίψουμε για το τελευταίο χωριό, στο τέλος του κόσμου και της λογικής. Εκεί που καταλήγουν όλες οι κλεμένες και χαλασμένες συσκευές και η μαμά είναι η κόρη της θείας και του παππού. 9
totem_lost Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Garnele με τρέλα! Σε καμιά παραλία την Αλβανίας πήγες; Μερικές φωτος που έχω δει φαίνονται καλές. Η ίδια Μεσόγειος μας βρέχει άλλωστε!
zio10 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 A κρίμα. Έχει πολύ ωραία μέρη η Αλβανία, απλά την είχαμε πάντα χεσμένη σαν προορισμό οι Έλληνες, ποιος θα πάει τώρα εκεί για διακοπές... Να, για να πάρεις μία ιδέα >> http://wikitravel.org/en/Albania Νομίζω ότι πάνε όλο και περισσότεροι Έλληνες πάντως! Πρόστιμο φάγαμε κι εμείς, θέλανε να το πληρωθούν σε € και φυσικά δεν έκοψαν καμία κλήση
louben Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Ρε παιδια ελληνες ειχαμε δει και εμεις στους αγιους Σαραντα και καποιους λιγους ξενους.Ειναι καταντια ομως εκτος και αν πας για την εμπειρια η για στυλ road trip (εμεις ειχαμε παει ως σταση κρουαζιερας).Καταρχας οπου δουνε ελληνα θα προσπαθησουν να τον εκμεταλλευτουν/κλεψουν παντοιοτροπως.Ενα κλασικο ειναι τα προστιμα που προαναφερθηκαν (μολις δουν ξενη πινακιδα) και ενα αλλο ειναι να ζητουν ευρω αντι λεκ (εννοειται οτι οι τιμες σε ευρω ειναι πολλαπλασιες απο τις τιμες σε λεκ).Εμενα πχ μου ζητησαν ευρω και μου εδωσαν ρεστα σε πλαστα (!!!!) ευρω (το καταλαβα λογω επαγγελματος) .Μολις το αντιληφθηκα και αρχισα τη φασαρια αναγκαστηκαν και μου εδωσαν γνησια .Λιγο που περιηγηθηκαμε στην ενδοχωρα θα επιβεβαιαωσω τα περι βαλκανιαζατερ(εμεις ειδαμε αγελαδα να περιφερεται αδεσποτη και τα περισσοτερα σπιτια αντι για πορτα ειχαν κιλιμια. Για τις παραλιες δε θα σχολιασω.Η κεντρικη ακτη των αγιων Σαραντα ηταν εκει που αραζε το πλοιο με οτιαυτο συνεπαγεται. Τελος αν καποιος εχει τη δυνατοτητα να παει (η να περασει ) το στενο της κασσιωπης θα καταλαβει τι εννοω.Απο τη μια η Κερκυρα καταπρασινη και απεναντι η Αλβανια γυμνη και αγονη χωρις ουτε ενα θαμνο. Και ας χωριζουν τις δυο περιοχες μονο 10 μιλια (δεκαμιλια λενε το περασμα οι Αλβανοι). 1
V for Vagelis Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Πάντως και να μη θες, αν βρέχεσαι από τη Μεσόγειο, θα έχεις έστω και λίγο τουρισμό... Πως τα κατάφερε η Αλβανία και δεν έχει καθόλου δε ξέρω, αλλά πρέπει να ήθελε πολύ προσπάθεια... Ρισπέκτ. 1
idomeneas7 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Είμαστε σε αναζήτηση προορισμού για τις διακοπές. Θέλουμε κάτι κοντά στην Αθήνα (2-3 ώρες με αυτοκίνητο) που να έχει ομορφες παραλίες και όσο γίνεται ζεστή θάλασσα για το παιδί. Μέχρι στιγμής έχουμε βρει ξενοδοχεία σε Κυλλήνη και Γύθειο. Κυλλήνη θα ξεπαγιάσουμε? Επίσης είναι απαραίτητο στην περιοχή που θα πάμε να υπάρχει αρκετά καλό ξενοδοχείο (πολύ καθαρά δωμάτια, καλή συντήρηση, όμορφο, με ανέσεις, κλπ. Δηλαδή 4-5 αστέρων όχι στον τίτλο αλλά στην πράξη). Οπότε περιοχές που δεν διαθέτουν κάτι τέτοιο απορρίπτονται.
*nenya* Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Για τσέκαρε και Πόρτο Χέλι. Απόσταση 2 ώρες και 10' και έχει πολλά ξενοδοχεία επίσης. Γιατί να ξεπαγιάσετε στην Κυλλήνη καλέ;;! Για καλοκαίρι δεν λέμε;
idomeneas7 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Επειδη το Ιονιο υποτιθεται ειναι κρυο...δεν ξερω, δεν εχω παει.
V for Vagelis Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Για όλο το Ιόνιο δε ξέρω, αλλά Σύβοτα μη πας αν δεν είσαι χειμερινός κολυμβητής... :Ρ
*nenya* Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Επειδη το Ιονιο υποτιθεται ειναι κρυο...δεν ξερω, δεν εχω παει. Κυλλήνη, Καϊάφα, Βαρθολομιό, Καλό Νερό κλπ. που έχω πάει κάμποσες φορές δεν θυμάμαι ποτέ να δυσκολεύτηκα να βουτήξω, ειδικά όταν έξω σκάει ο τζίτζικας. Αντιθέτως, στην Κεφαλονιά όλο κρύα νερά θυμάμαι. Όλα στο Ιόνιο αλλά το ξεπάγιασμα λοιπόν παίζει από περιοχή σε περιοχή.
louben Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Πάντως και να μη θες, αν βρέχεσαι από τη Μεσόγειο, θα έχεις έστω και λίγο τουρισμό... Πως τα κατάφερε η Αλβανία και δεν έχει καθόλου δε ξέρω, αλλά πρέπει να ήθελε πολύ προσπάθεια... Ρισπέκτ. Αν συνδυασεις το Χοτζα, την ανυπαρξια υποδομων και φυσικου περιβαλλοντος, την ακριβεια γι αυτα που παρεχουν και την ληστρικη διαθεση (κυριολεκτικα) των ντοπιων βγαινει η εξισωση.
Garnele Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Garnele με τρέλα! Σε καμιά παραλία την Αλβανίας πήγες; Μερικές φωτος που έχω δει φαίνονται καλές. Η ίδια Μεσόγειος μας βρέχει άλλωστε! Περάσαμε από το Δυρράχιο, το Λας Βέγκας της Αλβανίας, αλλά πραγματικά δεν το συνιστώ. Γενικά το αρχικό σχέδιο ήταν να πάμε Μπερατ και μετά να ανεβούμε προς τα πάνω με μερικές παραθαλάσσιες στάσεις, αλλά μας τα χάλασε ο δρόμος που ήταν κλειστός σε μερικά σημεία. Σε υδάτινο στοιχείο αξίζει όμως η Οχρίδα. (ο δρόμος ήταν όμως ένα από τα χειρότερα κομμάτια όλου του ταξιδιού) Στην Αλβανία έχει αρκετούς τρελιάριδες Ιταλούς που κάνουν τουρ με μηχανές, αλλά τουρίστες μάλλον όπως το εννοείτε εδώ ισχύει, δεν έχει πολλούς - παραμόνο σαν εμάς, περαστικούς. Δεν είναι μέρος που θα πας να πιεις κορόνα κάτω από την ψάθινη ομπρέλα (ίσως Site: κόρτσα όμως, η αλήθεια είναι ότι σίγουρα ηταν καλύτερη) αν ψάχνεις αυτό είσαι σίγουρα σε λάθος μέρος. Πολύ σκουπιδαριό επίσης. Πάρα πολύ. Μία ενδιαφέρουσα οπτική όπως και να χει στο ζήτημα είναι ότι πρόκειται για μία χώρα που συνορεύει με την Ελλάδα, εντελώς ανεξερεύνητη - το μόνο που ήξερα γι' αυτήν προσωπικά ήταν μερικοί συμμαθητές μου, η Κορυτσά και το Λεσκοβίκι, όπου είχα πάει στα πλαίσια μίας έρευνας και τέλος. Γιατί να μην δει δηλαδή κανείς τι υπάρχει πέρα από τα βορειοδυτικά σύνορα, μόνο τα Παρίσια και οι Βαρκελώνες αξίζουν; Επιπλέον την εμπειρία από το ταξίδι αυτό τη σκέφτομαι συχνότερα από τις προηγούμενες μέρες στη Θάσο ξερωγω...
idomeneas7 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Να το γυρίσω λοιπόν σε διακοπές κορόνα στην παραλία... Τελικά ο άντρας θέλει γκρεκοτελ οποτε τωρα το παιζουμε αναμεσα σε Olympia Oasis ή Riviera Thalasso. Ειναι διπλα, εχουν την ιδια τιμη και το ένα είναι 4* all inclusive ενω το άλλο 5* με πρωινό - βραδινό. Το θέμα λοιπόν είναι αν αξίζει το δωμάτιο του Riviera να θυσιάσεις το all inclusive για να πας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις