Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Α; Γιατί έτσι; Προσωπικά τη θεωρώ από τις όμορφες μεγαλουπόλεις της Γερμανίας και με αξιοπρεπέστατη παλιά πόλη. Οκ, δε συγκρίνεται με κανα Αμβούργο, αλλά πχ τη προτιμάω από Κολονία και γενικώς από τις περισσότερες γερμανικές μεγαλουπόλεις (ανω των 300.000 κατοίκων ας πούμε).

Εχει πράγματι όμορφη παλιά πόλη, αλλά το υπολοιπο είναι φρίκη. Αν είναι να μένεις σε άσχημη πόλη τοτε μείνε Κολωνία ηταν το σκεπτικό μου εξ αρχής. Η Βόννη πχ εκεί τριγύρω είναι όμορφη αλλά αποστειρωμενη... Και όσο πλησιάζεις στην κοιλάδα του Ρουρ ξεκκναει το Γκοθαμ. Στο Ντύσελντορφ συγκεκριμένα που είναι στο μεταίχμιο είχα παντα την αίσθηση οτι κυκλοφορούν ελιτιστές επαρχιώτες. Και έλληνες. Και η τοτέμ μένει στο Άμστερνταμ. Εγώ το Άμστερνταμ θα το αφηνα μονο για νέα Υόρκη.

• Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και κάτι ακόμα... Χρειαζόμαστε Visa και διαβατήριο? Και πόσο είναι το κόστος αυτών?

Για USA διαβατήριο χρειάζεσαι όπως και να έχει. Δεν μπαίνεις διαφορετικά στη χώρα.

Visa καλό είναι να έχεις, αλλά εάν θέλεις να αποφύγεις τη διαδικασία (συνέντευξη στην πρεσβεία στην Αθήνα και μόνο εκεί), μπορείς να κάνεις μια αιτήση ESTA και να την έχει μαζί σου.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραίος φίλε.... Είμαι από Λάρισα, οπότε την συνέντευξη στην Αθήνα την κόβω δύσκολη. Για τι κόστη μιλάμε Visa και διαβατήριο?

Δημοσ.

διαβατηριο εβγαλα περυσι στη Λαρισα περιπου 80 ευρο.για βιζα δεν γνωριζω διοτι τελικα ειχε ακυρωθει το ταξιδι μας στο usa.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραίος φίλε.... Είμαι από Λάρισα, οπότε την συνέντευξη στην Αθήνα την κόβω δύσκολη. Για τι κόστη μιλάμε Visa και διαβατήριο?

Είπαμε όχι Visa. Για κόστη δεν είμαι σίγουρος και για να μην σου πω καμιά μαλακία, καλύτερα να πει κάποιος που ξέρει.

• Like 1
Δημοσ.

Mε WAIVER θα ερθεις εφοσον ειναι μονο για διακοπες......δεν χρειαζεται να μπεις στην διαδικασια για B1 ή Β2 visa..... ($160 το κοστος για την visa, και φυσικα ανεβαινει αναλογα το ειδος της)

• Like 1
Δημοσ.

Εχει πράγματι όμορφη παλιά πόλη, αλλά το υπολοιπο είναι φρίκη. Αν είναι να μένεις σε άσχημη πόλη τοτε μείνε Κολωνία ηταν το σκεπτικό μου εξ αρχής. Η Βόννη πχ εκεί τριγύρω είναι όμορφη αλλά αποστειρωμενη... Και όσο πλησιάζεις στην κοιλάδα του Ρουρ ξεκκναει το Γκοθαμ. Στο Ντύσελντορφ συγκεκριμένα που είναι στο μεταίχμιο είχα παντα την αίσθηση οτι κυκλοφορούν ελιτιστές επαρχιώτες. Και έλληνες. Και η τοτέμ μένει στο Άμστερνταμ. Εγώ το Άμστερνταμ θα το αφηνα μονο για νέα Υόρκη.

Οκ εντάξει, μίλησα κυρίως από την οπτική του επισκέπτη, ότι σίγουρα δεν είναι και αδιάφορη πόλη για να τη δεις, αν τύχει και βρεθείς στη περιοχή. Το κέντρο της τουλάχιστον, στο υπόλοιπο δε ξέρω κατά πόσο είναι όμορφα... Είμαι βέβαια και θετικά προκατειλημμένος επειδή τη βλέπω συχνά να φιγουράρει στο τοπ 10 των πόλεων με τη καλύτερη ποιότητα ζωής (σε παγκόσμιο επίπεδο). Ομως ώπα, για μισό, τώρα που μιλάω για προκατάληψη... μένεις Κολωνία; Ετσι εξηγείται το θάψιμο κατά του Ντίσελντορφ. :Ρ

Totem, έχε υπόψιν ότι οι Κολωνέζοι έχουν κόντρα με τη πόλη της εταιρείας σου... Δε μετράει η άποψη τους! :Ρ

Δημοσ.

Το Ντύσελντορφ; αλήθεια; Με τι κριτηρια όμως, εργασία και καλοί νηπιακοι σταθμοί; οκ, να το θέσω αλλιως: εγώ τη θεωρώ βαρετή την πόλη και αν και η δουλεια μου είναι αναμεσα στις δυο, δε θα πηγαινα Ντύσελντορφ και να με πληρωνανε. Παρολα αυτά, για να μη μας λένε και προκατειλημμένους, για πες Βαγγέλη, πως σου φαίνεται το "Τοτέμ παρατα το Άμστερνταμ και πήγαινε να μεινεις Ντύσελντορφ"; (ανυπομονώ για το σχόλιο πως της φάνηκε παντως)

Δημοσ.

Δε ξέρω ακριβώς με τι κριτήρια, λογικά οικονομία, περιβάλλον, πολιτισμός, συγκοινωνίες, υγεία και φαντάζομαι πως ναι, θα παίζουν επίσης ρόλο τα εργασιακά και οι νηπιακοί σταθμοί, μεταξύ άλλων...

Χμμ τουλάχιστον η συμβουλή να πάει να μείνει στο Ντίσελντορφ δε μου ακούγεται τόσο προκατειλημμένη όσο το "Ντίσελντορφ sucks!" :Ρ

Πάντως το να πούμε ότι το Ντίσελντορφ είναι ωραίο δε μεταφράζεται απαραίτητα και ως πάνε να μείνεις Ντίσελντορφ, είναι γαμάτα... :Ρ

Δημοσ.

Δύο φορές που πηγα ντισελντορφ, όντως το ιστορικό κέντρο είναι συμπαθητικό, αλλά μου φάνηκε μικρό για πόλη 600.000 κατοίκων, δεν νομίζω ότι αποτελεί κανένα πλεονέκτημα για τους μόνιμους κατοίκους. Γύρω από τον πύργο έχει κάτι πρασιναδες που όταν έχει λιακαδα μαζεύονται όλοι εκεί για ηλιοθεραπεια.

Η νυχτερινή ζωή είναι κυρίως σε μία γειτονιά που είναι μαζεμενες όλες οι μπυραρίες, κάνα δυο φτιάχνουν και δική τους μπύρα. Νταξει, δεν είναι και τίποτα συναρπαστικό, εκτός αν είσαι φαν της μπύρας. Και εκτός κέντρου δεν είδα τίποτα ιδιαίτερο, γκρι κτίρια, και όσο πιο απομακρυνεσαι τόσο πιο αδιάφορο γίνεται. Είχα επισκεφτεί έναν φίλο που έμενε ανάμεσα στο κρεφελντ και το ντισελντορφ, ούτε καν θυμάμαι πως λέγεται το μέρος...

Δημοσ.

Είμαι ένα 6 ήμερο Dusseldorf και οκ δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου. Είναι βέβαια καθαρή πόλη με την άπλα της, μεγάλα διαμερίσματα (όχι σαν τα κοτέτσια του Amsterdam), όλα πεντακαίνουρια και οι άνθρωποι εντυπωσιακά ευγενικοί για Γερμανοί. Αλλά θα το πω: είναι βαρετή σε βαθμό κακουργήματος. Καμιά δυο μπυραρίες τίποτα εστιατόρια, και αυτά. Μπορεί να έχει μηδενική εγκληματικότητα, καταπληκτικές υπηρεσίες, αλλά από χαρακτήρα μηδέν. Ή μάλλον -10.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...