margaritagr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Μεσα στις γιορτες θα παω πρωτη φορα ορεινη Αρκαδια, στο Βαλτεσινικο συγκεκριμενα , και λεμε να παμε και στα γυρω χωρια μονοημερες (3 διανυκτερευσεις ειναι) Σκεφτομαστε για Λαγκαδια, Βυτινα, Στεμνιτσα..... Αν υπαρχει καποια προταση για την περιοχη, κατι πχ που πρεπει να δουμε ή καποια προταση σε ταβερνα σε καποιο χωριο, θα το εκτιμουσα! 1
Mojo-Jojo Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Λοιπον μαργαριτα τα must χωρια που πρεπει να δεις για μενα ειναι: Λεβιδι-Βυτινα-Λαγκαδια-Δημητσανα. Το Λεβιδι θα το δεις αναγκαστηκα γιατι θα περασεις απο μεσα για να πας Βαλτεσινικο. Αμα σταματησετε οπωσδηποτε να πατε να φατε στην ταβερνα "Ο Κουμπουρης". Αμα πατε Λαγκαδια προσοχη στον δρομο γιατι ειναι στενος και με αρκετες στροφες (ενα μικρο κομματι). Δημητσανα αξιζει να δεις το μουσειο υδροκινησης. Και η Βυτινα ειναι ενα πανεμορφο μερος με ωραια τοπικα προιοντα να αγορασεις (τυρια, ζυμαρικα) Ολα αυτα τα χωρια που σου ειπα ειναι σχετικα κοντα απο εκει που θα μενεις. Αμα εχεις χρονο και ορεξη μπορεις να πας και στο χιονοδρομικο κεντρο. Αυτα απο εμενα. Οταν με το καλο πας και γυρισεις θα ηθελα πολυ να μας πεις τις εντυπωσεις σου. 1
margaritagr Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση, μηπως εχεις επισκεφθει και την Στεμνιτσα? σε αναζητηση μου διάβασα οτι είναι πιο παραδοσιακος οικοσμος σε σχέση με τη Βυτινα, οσο για τις εντυπώσεις , θα χαρω να τις μοιραστώ
totem_lost Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Το σκεφτόμουν κι εγώ αυτό... Στο Βιετνάμ πήγες ή όχι ακόμη. Πήγα στο Σαϊγκόν αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να συνεχίσω βόρεια της χώρας γιατί το 10 ήμερο που ήμουν είχε μουσώνες. Πολύ σουρεαλ χώρα πράγματι, αλλά τους Βιετναμέζους δεν τους λες ακριβώς φιλικούς.. Τουλάχιστον σε σύγκριση με Ταϋλάνδη και Καμπότζη. Το πιο εντυπωσιακό μέρος που είδα ηταν το δέλτα του Mekong!
Garnele Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Κρίμα ρε συ... Δεν πειράζει, next time. Θυμάμαι όταν προσγειώθηκα στο Ανόι - μετά την κατάσταση στην Μπανγκοκ 40 βαθμοί και 90% υγρασία - σκέφτηκα τον Φόρεστ Γκαμπ, που έλεγε ότι έβρεχε από πάντού, από πάνω από κάνω από το πλάι... Δεν ήταν ωραία συνθήκη για να κάνεις τουρισμό ας πούμε.Οι Βιετναμέζοι δεν είναι ιδιαιτέρως φιλικοί - τουλάχιστον όχι με τον ίδιο τρόπο που είναι οι Καμποτζιανοι και οι Ταυλανδοί.Να, μερικές φωτογραφίες, να δεις τι έχασες Στο Ανόι, η κόκκινη γέφυρα και η λίμνη, σήμα κατατεθέν (πλας το πιο καθαρό μέρος στο Ανόι. street-foodstreet... haircutγενικά streetHoi AnΤο ΟΜG-Market στο Hoi An 3
Mojo-Jojo Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση, μηπως εχεις επισκεφθει και την Στεμνιτσα? σε αναζητηση μου διάβασα οτι είναι πιο παραδοσιακος οικοσμος σε σχέση με τη Βυτινα, οσο για τις εντυπώσεις , θα χαρω να τις μοιραστώ Κοιτα η Στεμνιτσα ειναι πιο μικρο χωριο και ησυχο δεν τοσο τουριστικο μερος οσο η Βυτινα, αλλα αμα πας Δημητσανα πιστευω επιβαλλεται να πας (ειναι ενα δεκαλεπτο δρομος).
*nenya* Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Στεμνίτσα πανέμορφη. Πιο γραφική απ'την Δημητσάνα. Επίσης, μπορείς να αγοράσεις ασημικά, κοσμήματα από κει, θα βρεις εργαστήρια. Και τα Λαγκάδια ωραιοτατα, ιδανικά για καφε/φαγητό στο χείλος του γκρεμού. Θέα που προκαλεί δέος, ειδικά όταν πέφτει και η ομίχλη. Ιδιαίτερη προσοχή στον δρόμο ομως! Παρά πολύ συχνά πέφτουν πέτρες και μπορεί ο δήμος να μην έχει προλάβει να τις μαζέψει. Στο Λεβίδι οπωσδήποτε στάση για φαγητό, και συγκεκριμένα για γουρνοπούλα! Μιαμμμμμ Καλά να περάσεις κούκλα μου! Σε λίγες μέρες κατεβαινω κι εγώ πατρίδα. Και μεταξύ μας οι ντόπιοι την λέμε...Ευρωπαϊκή Γορτυνία χεχεχε! 1
totem_lost Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Το ΟΜG-Market στο Hoi An Χαχα εντελώς OMG! Αυτό που τα κρέατα τα έχουν εκτός ψυγείου σε κοινή θέα με ξεπερνάει. Εδώ στην Ταυλάνδη το κάνουν και στα σουπερ μαρκετ αυτό. Οπότε εκεί που ψωνίζεις σαμπουάν σου έρχεται μια βοδίλα θανατηφόρα! Τώρα που είπα θανατηφόρα.. durian έφαγες;
haris_216 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Χαχα εντελώς OMG! Αυτό που τα κρέατα τα έχουν εκτός ψυγείου σε κοινή θέα με ξεπερνάει. Εδώ στην Ταυλάνδη το κάνουν και στα σουπερ μαρκετ αυτό. Οπότε εκεί που ψωνίζεις σαμπουάν σου έρχεται μια βοδίλα θανατηφόρα! Τώρα που είπα θανατηφόρα.. durian έφαγες; Αν δεν είσαι πολύ μικρός σε ηλικία δεν θα πρέπει να σε πολυξενίζει αφού και στην "ευρωπαϊκή" Αθήνα δεν είναι πολλά χρόνια που στην Βαρβάκειο αγορά τα κρέατα ήταν κάπως έτσι εκτεθειμένα (εντάξει οι χασάπηδες εκεί ήταν άντρες και φορούσαν λευκές ποδιές).
Garnele Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Όντως, κι εμένα Βαρβάκειο μου θύμισε! Durian είναι αυτό το σιχαμενο φρούτο ε; δεν έφαγα στην Ταϋλάνδη, όχι, το είχα δοκιμάσει πιο παλια και απο τοτε δεν ξαναμπήκα στον κόπο... Έφαγα ενα παραπλήσιο μικρο όμως που δε βρωμουσε και ήταν μουρλια - το όνομα το ξέχασα με το που το άκουσα. Και βρήκα τον ερωτα στα μαρακουγια <3
darkdemon Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα σκεφτομαι μαζι με την κοπελια μου για ενα φτηνο ευρωπαικο προορισμο 5-6 μερες φεβρουαριο -μαρτιο ( εαν και δεν ειναι υποχρεωτικο) , φοιτητες και οι δυο. Εχετε να προτεινετε κατι? Σκεφτομουν Πράγα.
*nenya* Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα σκεφτομαι μαζι με την κοπελια μου για ενα φτηνο ευρωπαικο προορισμο 5-6 μερες φεβρουαριο -μαρτιο ( εαν και δεν ειναι υποχρεωτικο) , φοιτητες και οι δυο. Εχετε να προτεινετε κατι? Σκεφτομουν Πράγα. Για τσέκαρε π.χ. στο Expedia. Βλέπω για παράδειγμα 27/2 - 4/3, Άμστερνταμ, 333 ευρώ το άτομο [περιλαμβάνει ξενοδοχείο + αεροπορικό εισιτήριο μετ'επιστροφής + φόροι].
Garnele Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ πάντως - σε λίγο πιο Balkan κατασταση - θα σου πρότεινα να πάτε στη Βοσνία: Σαράγεβο, ή με λίγο χρονο παραπανω και Μόσταρ). Tο μπάτζετ φοιτητικό, ιδιαίτερες πολεις και η δυο - το Σαράγεβο εχει τρομερά αρχιτεκτονικα διαμάντια (αρα ιδανική περίπτωση για βόλτες) και οι δυο πολεις είναι ζωντανες - μπαρ και κουλ καφέ σε κάθε γωνία... Γενικά παίρνεις εναν καλό ταξιδιωτικό οδηγό (πχ lonely planet) και τριγυρνας. Το Σαραγεβο ειναι ιδανικό για 4 μερες - αν εχεις 6-7 να πας και στο Μόσταρ.
jmallen3 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα! Θα πάω ένα ταξίδι Βρυξέλλες και Άμστερνταμ αρχές Γενάρη και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες από όσους γνωρίζουν. 1) Τι παίζει στις Βρυξέλλες αυτή τη περίοδο με όσα γίνονται με τις τρομοκρατικές ενέργειες κλπ από άποψη κλίματος? Λειτουργούν όλα κανονικά? Θα πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο? 2) Είναι αρκετά 2 βράδια Βρυξέλλες για να δω καποια βασικά? 3) Υπάρχει κάτι εκεί κοντά που αξίζει να πάω και να μείνω? 4) Τι προτείνετε να δω οπωσδήποτε σε Βρυξέλλες και Άμστερνταμ? 5) Πόσες μέρες έιναι αρκετες στο Άμστερνταμ? 3-4 βράδυα είναι αρκετά ή όχι? 6) Tips για Άμστερνταμ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις