Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολύ με άρεσε εκεί, έτσι μου 'ρχεται να τα μαζέψω να πάω να μείνω σ' ένα καμποτζιανό χωριό.. αν βρω χωριό με τρεχούμενο νερό  :mellow:

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ με άρεσε εκεί, έτσι μου 'ρχεται να τα μαζέψω να πάω να μείνω σ' ένα καμποτζιανό χωριό.. αν βρω χωριό με τρεχούμενο νερό  :mellow:

Να έχει και ρεύμα, ίντερνετ και τα σκουπίδια να μαζεύουν...(αν και σε γερμανικό χωριό που ήμουν πρόσφατα κάθε δύο βδομάδες τα μαζεύανε!!!)

Δημοσ.

Υπάρχουν χωριά με τρεχούμενο νερό κοντά στις πόλεις, και τα σκουπίδια τα καίνε στους δρόμους. Το ερώτημα είναι εάν αντέχεις τα κουνούπια! Θα ανταμειφθείς βέβαια με πολλά πλατιά χαμόγελα από τους υπέροχους Καμποτζιανούς. Είναι τρομερό πως ένας λαός που υπέφερε μια απο τις χειρότερες γενοκτονίες της ιστορίας μόλις πριν 35 χρόνια μπορεί να είναι τόσο ζεστός και χαμογελαστός.

• Like 1
Δημοσ.

(αν και σε γερμανικό χωριό που ήμουν πρόσφατα κάθε δύο βδομάδες τα μαζεύανε!!!)

Tώρα με άφησες παγωτό, πωτς γκένεν στη Ντόιτσλαντ ατό; :ρ 

Internet ναι  πιο βασικό κι απ' το νερό :ρ

Το ερώτημα είναι εάν αντέχεις τα κουνούπια! .

Με σκότωσες τώρα.. από τη μία η αγάπη για κάθε είδους σαολινίκι κι από την άλλη το μίσος για τα μοσκίτος.. Τough decision

• Like 1
Δημοσ.

Tώρα με άφησες παγωτό, πωτς γκένεν στη Ντόιτσλαντ ατό; :ρ 

Internet ναι  πιο βασικό κι απ' το νερό :ρ

Με σκότωσες τώρα.. από τη μια η αγάπη για κάθε είδους σαολινίκι κι από την άλλη το μίσος για τα μοσκίτος.. Τough decision

Κι όμως! Είχαν πρόγραμμα και κάθε κάμποσες μέρες περνάγανε και για διαφορετικά σκουπίδια (άλλες μέρες μέρες φαγητά, άλλες χαρτιά κλπ!)

Δημοσ.

Σε περίεργο χωριό πήγες, σύνορα με Ολλανδία σε κόβω :ρ   Είπαμε γερμανική πειθαρχία αλλά αυτοί το τερμάτισαν :ρ

• Like 1
Δημοσ.

Σε περίεργο χωριό πήγες, σύνορα με Ολλανδία σε κόβω :ρ   Είπαμε γερμανική πειθαρχία αλλά αυτοί το τερμάτισαν :ρ

Όχι, σχετικά κοντά στην Τσεχία είναι. Εντύπωση μου έκανε και μένα!

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν χωριά με τρεχούμενο νερό κοντά στις πόλεις, και τα σκουπίδια τα καίνε στους δρόμους. Το ερώτημα είναι εάν αντέχεις τα κουνούπια! Θα ανταμειφθείς βέβαια με πολλά πλατιά χαμόγελα από τους υπέροχους Καμποτζιανούς. Είναι τρομερό πως ένας λαός που υπέφερε μια απο τις χειρότερες γενοκτονίες της ιστορίας μόλις πριν 35 χρόνια μπορεί να είναι τόσο ζεστός και χαμογελαστός.

Το σκεφτόμουν κι εγώ αυτό... Στο Βιετνάμ πήγες ή όχι ακόμη;

^^zio10 Αυτό γίνεται για διάφορους λόγους. Κάθε σπίτι/πολυκατοικία έχει στο υπόγειο (ή στον κήπο) μεγάλους κάδους στους οποίους συγκεντρώνονται τα σκουπίδια. Υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα αποθήκευσής τους. Στην Ελλάδα λόγω έλλειψης υποδομής τα αφήνουμε στο δρόμο, αφού οι κάδοι είναι ήδη γεμάτοι μερικές ώρες μετά το άδειασμα. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ακόμη και σε περιόδους απεργίας έβλεπες ότι κανείς δεν είναι διατεθειμένος να κρατήσει τα σκουπίδια δυο/τρεις μέρες στο πίσω μπαλκόνι του. Η συγκομιδή των απορριμμάτων γίνεται δηλαδή με το συγκεκριμένο τέμπο στην Ελλάδα για μην έχεις σε κάθε τετράγωνο μερικές εστίες μόλυνσης.

• Like 1
Δημοσ.

Το σκεφτόμουν κι εγώ αυτό... Στο Βιετνάμ πήγες ή όχι ακόμη;

^^zio10 Αυτό γίνεται για διάφορους λόγους. Κάθε σπίτι/πολυκατοικία έχει στο υπόγειο (ή στον κήπο) μεγάλους κάδους στους οποίους συγκεντρώνονται τα σκουπίδια. Υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα αποθήκευσής τους. Στην Ελλάδα λόγω έλλειψης υποδομής τα αφήνουμε στο δρόμο, αφού οι κάδοι είναι ήδη γεμάτοι μερικές ώρες μετά το άδειασμα. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ακόμη και σε περιόδους απεργίας έβλεπες ότι κανείς δεν είναι διατεθειμένος να κρατήσει τα σκουπίδια δυο/τρεις μέρες στο πίσω μπαλκόνι του. Η συγκομιδή των απορριμμάτων γίνεται δηλαδή με το συγκεκριμένο τέμπο στην Ελλάδα για μην έχεις σε κάθε τετράγωνο μερικές εστίες μόλυνσης.

Σίγουρα θα υπάρχει λόγος, απλά μου έκανε εντύπωση η διαδικασία! Thanks! :)

Δημοσ.

Βελιγράδι έχει να προτείνει κάνεις τι μπορώ να δω σε μία μέρα;

Έχω πτήση με ανταπόκριση 17 ώρες εκεί.

Μουσείο Tesla  :-)

http://www.tesla-museum.org/

Δημοσ.

Επανέρχομαι για να σου πω, θα έχεις ακούσει ότι το κέντρο της πόλης ειναι πολύ όμορφο και ευρωπαΪκό, μπορείς να περάσεις εκεί κάποια ώρα (κάπου εκεί είναι και το Tesla museum αν θυμάμαι καλά σε πολύ ήσυχο δρόμο)

Στην όχθη του ποταμού μπορείς επίσης να πας, εχω ακούσει ότι έχει αναδομηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια (έχω να πάω καμιά 10ριά)

Αν θες να δεις κάτι ριζικά διαφορετικό, μπορείς να πάρει ένα λεωφορείο να πεταχτείς στην περιοχή novi beograd, να δεις την πλευρά της πόλης που παραπέμπει στο κομμουνιστικό παρελθόν, με κτίρια blocks αριθμημένα (δεν υπάρχουν ονόματα οδών, μόνο αριθμοί), πολλή τετραγωνίλα και μπετονίλα, όπου ζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού...Μια αντιτουριστική-ρεαλιστική εικόνα της ζωής σε αυτή τη χώρα.

Βέβαια αν μιλάμε για μόνο λίγες ώρες, ίσως είναι κρίμα να τις χαραμίσεις για social geography study.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...