Masma Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Καλημερα σας θα παω διακοπες αρχες αυγουστου στη Σιφνο και θα ηθελα αν καποιος εχει παει να με πληροφορισει με τα μερη που θα "πρεπει" να επισκευτω.(παραλιες , τοποθεσιες κλπ.) Θα μενω στην Απολλωνια. Επισης αν εχετε να μου προτεινεται καποια μερη-καταστηματα για ωραιο φαγυτο. Ευχαριστω πολυ
katergaris79 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Καλημερα σας θα παω διακοπες αρχες αυγουστου στη Σιφνο και θα ηθελα αν καποιος εχει παει να με πληροφορισει με τα μερη που θα "πρεπει" να επισκευτω.(παραλιες , τοποθεσιες κλπ.) Θα μενω στην Απολλωνια. Επισης αν εχετε να μου προτεινεται καποια μερη-καταστηματα για ωραιο φαγυτο. Ευχαριστω πολυ Η Σίφνος είναι πανέμορφη αλλά δεν είναι για πάρα πολλές μέρες. Σίγουρα να πας στο Κάστρο, ρώτα να σου δείξουν τον δρόμο για τους "7 Μάρτυρες", από κάτω μπορεί να κάνεις και μπάνιο. Η Απολλωνία είναι πολύ όμορφη αλλά και ο Αρτεμώνας δίπλα της. Για μπάνιο στον Πλατύ Γιαλό, στο Βαθύ και σίγουρα στη Χερρόνησο (ψαροχώρι φοβερό). Για φαγητό όπου και να φας είναι καλά. Στην Απολλωνία υπάρχει ο Ωκύαλος και στις Καμάρες ο Ίσαλος που έχουν καλό φαγητό και σχετικά ψαγμένο. Στις Καμάρες για πίτσα-μακαρόνια σε καλές τιμές είναι το Camaron (αρκετά κοντά σε αυθεντική Ιταλική κουζίνα) ενώ επίσης θα βρεις και μια φοβερή ταβέρνα για παραδοσιακό μαμαδίστικο φαγητό αλλά δε θυμάμαι το όνομα, θα κοιτάξω το τεφτέρι μου και θα επανέλθω. :Ρ Στην Απολλωνία για λουκουμάδες με παγωτό να πας στους "3 ξανθούς αγγέλους" αλλά και στον Αρτεμώνα υπάρχει ένα ζαχαροπλαστείο ο "Θεοδώρου" που φτιάχνει λουκούμια και βανίλιες/μαστίχες υποβρύχιο. Θα με θυμηθείς! 3
Masma Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Η Σίφνος είναι πανέμορφη αλλά δεν είναι για πάρα πολλές μέρες. Σίγουρα να πας στο Κάστρο, ρώτα να σου δείξουν τον δρόμο για τους "7 Μάρτυρες", από κάτω μπορεί να κάνεις και μπάνιο. Η Απολλωνία είναι πολύ όμορφη αλλά και ο Αρτεμώνας δίπλα της. Για μπάνιο στον Πλατύ Γιαλό, στο Βαθύ και σίγουρα στη Χερρόνησο (ψαροχώρι φοβερό). Για φαγητό όπου και να φας είναι καλά. Στην Απολλωνία υπάρχει ο Ωκύαλος και στις Καμάρες ο Ίσαλος που έχουν καλό φαγητό και σχετικά ψαγμένο. Στις Καμάρες για πίτσα-μακαρόνια σε καλές τιμές είναι το Camaron (αρκετά κοντά σε αυθεντική Ιταλική κουζίνα) ενώ επίσης θα βρεις και μια φοβερή ταβέρνα για παραδοσιακό μαμαδίστικο φαγητό αλλά δε θυμάμαι το όνομα, θα κοιτάξω το τεφτέρι μου και θα επανέλθω. :Ρ Στην Απολλωνία για λουκουμάδες με παγωτό να πας στους "3 ξανθούς αγγέλους" αλλά και στον Αρτεμώνα υπάρχει ένα ζαχαροπλαστείο ο "Θεοδώρου" που φτιάχνει λουκούμια και βανίλιες/μαστίχες υποβρύχιο. Θα με θυμηθείς! Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες. Θα ακολουθησω σιγουρα τις προτασεις σου. Για 4 βραδια θα παω(δεν ειναι πολυ).
nikko_ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Παιδιά πάω Χανιά τέλος Αυγούστου με φίλο από Ολλανδία για 10 μέρες. Θα έχουμε αυτοκίνητο και θέλουμε να γυρίσουμε όλο το νομό. Γνωρίζω τις γνωστότερες παραλίες Ελαφονήσι, Μπάλος, Κεδρόδασος, Φαλάσαρνα, αλλά θέλω να ακούσω λίγο πιο άγνωστα διαμαντάκια των Χανίων. Μας αρέσει η φύση, τα γραφικά χωριουδάκια και το καλό φαί. Tips για ταβέρνες επίσης ευπρόσδεκτες. Υποθέτω ότι θα μείνεις Χανιά, οπότε θα αφιερώσεις 1-2 μέρες για την παλιά πόλη, το λιμάνι, τάφοι βενιζέλων με θέα την πόλη κτλ Λαφονήσι και Κεδρόδασος είναι ημερήσια εκδρομή. Στο Λαφονήσι φρόντισε να περάσεις απέναντι, οι περισσότεροι την αράζουν στις ξαπλώστρες και χάνουν όλο το νόημα της περιοχής. Το να φτάσεις Κεδρόδασος είναι ταλαιπωρία και δύσκολο αν δεν ξέρεις πως να πας. Αν βρεις και την Άσπρη Λίμνη είσαι μάγκας (είναι πριν το Λαφονήσι). Ο Μπάλος είναι επίσης ημερήσια εκδρομή. Αν πας με αυτοκίνητο θέλει προσοχή η διαδρομή. Φαλάσαρνα είναι πιο κοντά, να πας όμως μέρα που δεν φυσάει. Άλλοι προορισμοί: 1. Σφακιά σε συνδυασμό με Φραγκοκάστελλο, Ορθή Άμμο, Μονή Πρέβελη και παραλία Πρέβελη (ημερήσια). 2. Φαράγγι Σαμαριάς + Αγία Ρούμελη (ημερήσια). 3. Παλαιόχωρα. 1
V for Vagelis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Σίγουρα να πας στο Κάστρο, ρώτα να σου δείξουν τον δρόμο για τους "7 Μάρτυρες", από κάτω μπορεί να κάνεις και μπάνιο. Η Απολλωνία είναι πολύ όμορφη αλλά και ο Αρτεμώνας δίπλα της. Για μπάνιο στον Πλατύ Γιαλό, στο Βαθύ και σίγουρα στη Χερρόνησο (ψαροχώρι φοβερό). Το Κάστρο είναι ίσως το ομορφότερο χωριό που έχω επισκεφθεί ποτέ μου! Επίσης επιστρέφοντας από Πλατύ Γιαλό να σταματήσεις στη Χρυσοπηγή (σταματάει και το λεωφορείο) και να κατέβεις το ομώνυμο μονοπάτι (να 'ναι μέρα ακόμα εννοείται :Ρ). 1
4saken Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Ετοιμαζω ταξιδι με τη συζηγο για την περιοδο των Χριστουγεννων και εχουμε διαφορες επιλογες, θελουμε να παμε σε 4-5 πολεις απο 2-3 μερες στην καθε μια. Εχουμε στο μυαλο μας τα εξης. 1.Μ.Βρεττανια: Λονδινο,Εδιμβουργο,Δουβλινο, ισως και 2-3 μερες Ουαλια.Φοβαμαι τον καιρο βροχες κτλ. 2.Ανατολικη Ευρωπη: Ουγγαρια, Πολωνια, Σλοβακια ισως και λιγο Βιεννη. 3.Δυτικη Ευρωπη: Γερμανια,Ολλανδια, Δανια. Τσεχια εχουμε παει, Ελβετια επισης και πλεον ειναι 20% ακριβοτερη οποτε δεν παιζει. Θελουμε να δουμε οσο το δυνατον περισσοτερες πολεις, αν χρειαστει κινουμαστε και με τρενα. Τι λετε?
zaccki Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Καλημερα φιλε. Κατ'αρχην θεωρω με βαση αυτα που γραφεις οτι θα μεταβεις αεροπορικως στον αρχικο προορισμο και δε θα ξεκινησεις οδικως απο Ελλαδα. Με αυτο το δεδομενο: 1. Προσωπικα δε θα εκανα την επιλογη του UK. Πέραν των 3 μεγάλων πόλεων που ανέφερες, η Αγγλία δεν έχει να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο σε έναν ταξιδιώτη. Εκτός αν είστε άτομα που ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για αστικό τουρισμό (πάω να εξερευνησω 2-3 μεγαλες πολεις και αυτο). Έχοντας ζήσει για ένα ικανό διάστημα στη χώρα, προσωπική μου άποψη είναι οτι η επαρχία της Αγγλίας είναι ουδέτερη προς το "ασχημη" για έναν ταξιδιώτη. Μεγάλο αρνητικό ο καιρός όπως αναφέρεις, ιδιαίτερα την περίοδο που θέλεις να ταξιδέψεις. Στα θετικά το εξαιρετικό σιδηροδρομικό δίκτυο της και οι πολύ καλές τιμές του (εφόσον κάνεις τις κρατήσεις στα τρένα έγκαιρα). 2. Δεν έχω επισκεφθεί τις συγκεκριμένες χώρες και δεν μπορώ να εκφέρω τεκμηριωμένη άποψη. 3. Η επιλογή η δίκη μου θα ήταν αυτή. Με 2 πιθανα σενάρια: Το ένα είναι Νοτιοανατολικη Γερμανία (Βαυαρία) - Αυστρία - Βόρεια Ιταλία και το 2ο Βόρεια Γερμανία - Ολλανδία - Βέλγιο - Δανία (αρκετά ακριβή η Δανία!). Ειδικότερα το πρώτο σενάριο. Με όμορφες πόλεις (Μόναχο - Ίνσμπρουκ- Σάλτσμπουργκ - Βιέννη) και υπέροχες διαδρομές. Και ειδικότερα την περίοδο που θα πάτε πανέμορφοι στολισμοί και christmas markets. Αν σας ευνοήσει λίγο και ο καιρός (και δεν έχει χιόνια) ιδανικές αποστάσεις για να νοικιάσεις αυτοκινήτο και να απολαύσεις τις διαδρομές. Στα αρνητικά οι αρκετά ακριβές τιμές στα τρένα τους. 1
Donalhioy Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 πολυ παραξενο ρε φιλε... τι θα πα να κανεις Πολωνια χριστουγενιατικα? ή σλοβακια? ουγγαρια? αυτα εχουν συνορα με την ουκρανια.. εκει πολεμος γινεται... Σε κανενα να μην πας θα σου πω κατι... αυτες τις φωτογραφιες που βλεπεις στα site?? καμια σχεση με την πραγματικοτητα ειχαμε παει γερμανια μοναχο... δεν ειχε τιποτα φιλε.. 2 μερες καναμε βολτες ειδαμε την πολη καποιες στολισμενες πλατειες και μετα το μονο που θυμαμαι ειναι ατελειωτο περπατημα.. χωρις λογο.. απλα περπατημα.. και μετα η ηθικη ικανοποιηση να μπορω να πω οτι πηγα γερμανια για χριστουγεννα.. ειχα παθει και εγω τον συνδρομο να παω σε ολη την ευρωπη φαση.. πλεον καταλαβα οτι αν δεν υπαρχει καποιος ενδιαφερων λογος καποιο event ρε αδερφε "οχι απλα να παω για να παω φαση" τοτε πουθενα καλυτερα μονεμβασια-πηλιο-καιμακτσαλαν-αραχωβα ή εστω μπανσκο στην τελικη καλυτερα να τα κρατουσα να πηγαινα το καλοκαιρι τιποτα φιτζι-χαβαι-μαλβιδες- αν ντε και καλα θελεις εξωτερικο τοτε μπορεις να πας φιλανδια να δεις και το χωριο του αι βασιλη. νορβηγια για το βορειο σελας, αν και με το κρυο που ειχα φαει σουηδια δεν ξαναπαταω χειμωνα εκει απο την αλλη μερια του ατλαντικου φλοριντα.. την παρα αλλη αυστραλια να κανεις και κανενα μπανιο..
παυκο13 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Καλησπερα και απο μενα και θα τρυπωσω στην συζητηση καθως και εγω ενδιαφερομαι για χριστουγεννιατικες διακοπες με προορισμους Πραγα και Βιεννη. Εχω βρει αεροπορικα απο Αθηνα για Πραγα και στον γυρισμο Βιεννη προς Αθηνα. Καταρχην σκοπευουμε να παμε 11 μερες και να αφιερωσω 5 για Πραγα και 6 για Βιεννη. Με εχουνε ενημερωσει οτι στην Τσεχια αξιζει να επισκεφτω το Καρλοβυ Βαρυ και το Τσεσκι Κουρλοφ. Το πρωτο εχω βρει πως θα παω. Για το δευτερο (Τσεσκι Κουρλοφ) επειδη ειναι αναμεσα σε Βιεενη και Πραγα ψαχνω να το συνδυασω την μερα που θα φευγω και θα πηγαινω για Βιεννη. Δηλαδη στην μεση της διαδρομης να σταματας για να δεις την πολη και μετα να καταληξεις στην Βιεννη. Θα ειναι το ιδανικο για μενα γτ ουτως η αλλως θα πρεπει να μετακινηθω απο Πραγα σε Βιεννη ειτε με λεωφορειο ειτε με τρενο! Εχει τυχει καποιος αλλος να κανονισει αυτην την εκδρομη?Η εστω πως να το ψαξω ακριβως! Οσον αφορα την Αυστρια περα απο την Βιεννη μου ειπανε να αφιερωσω και μια μερα στο Σαλτσμπουργκ. Εαν υπαρχουνε περαιτερω ιδεες με χαρα να τις δω. Πιστευω πως οι μερες φτανουνε!
4saken Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 πολυ παραξενο ρε φιλε... τι θα πα να κανεις Πολωνια χριστουγενιατικα? ή σλοβακια? ουγγαρια? αυτα εχουν συνορα με την ουκρανια.. εκει πολεμος γινεται... Σοβαρα το λες τωρα? Βιέννη οπωσδήποτε για Χριστούγεννα. Πανακριβα ομως για τις συγκεκριμενες μερες... 3. Η επιλογή η δίκη μου θα ήταν αυτή. Με 2 πιθανα σενάρια: Το ένα είναι Νοτιοανατολικη Γερμανία (Βαυαρία) - Αυστρία - Βόρεια Ιταλία και το 2ο Βόρεια Γερμανία - Ολλανδία - Βέλγιο - Δανία (αρκετά ακριβή η Δανία!). Ειδικότερα το πρώτο σενάριο. Με όμορφες πόλεις (Μόναχο - Ίνσμπρουκ- Σάλτσμπουργκ - Βιέννη) και υπέροχες διαδρομές. Και ειδικότερα την περίοδο που θα πάτε πανέμορφοι στολισμοί και christmas markets. Αν σας ευνοήσει λίγο και ο καιρός (και δεν έχει χιόνια) ιδανικές αποστάσεις για να νοικιάσεις αυτοκινήτο και να απολαύσεις τις διαδρομές. Στα αρνητικά οι αρκετά ακριβές τιμές στα τρένα τους. Θα του ριξω μια ματια τωρα, εχω και φιλους Κοπεγχαγη οπου εχω ξαναπαει...Θα θελα να ξαναπαω ανοιξη ομως, χειμωνα ειναι μουντη πολη...
marten Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) 4saken περυσι καναμε την εξης διαδρομη τις μερες των χριστουγεννων(12 τον αριθμο κ οδικως).βελιγραδι/βουδαπεστη/βιενη/σαλζμπουργκ/μπλεντ/λουμπλιανα/βελιγραδι. Τα περασαμε τελεια..φανταστικο ταξιδι!εκει ομως οπου γουσταρα με χιλια κ επαθα πλακα ητανε αυστρια βιεννη/σαλζμπουργκ (οκ τι να πρωτογραψω γι αυτες τις 2 πολεις)..κ σε καποια χωρια που γυρνουσαμε ετσι για φαγητο κ καφε.καλα το (Hallstatt Lake) ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !! Οπως επισης σκετη μαγεια κ το Bled, Slovenia. Δεν υπαρχει αυτο το μερος πραγματικα!!Το βρισκεις στο δρομο σου πηγαινοντας σλοβενια λουμπλιανα απο αυστρια.Τωρα για λουμπλιανα τι να πω.ενταξει εγω το θεωρω ενα ανερχομενο τουριστικο διαμαντι !! Πηγαινε αυστρια/σλοβενια κ ασε στην ακρη UK κ Δανια Πολωνια κτλ.Θα με θυμηθεις. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2015 από marten 1
V for Vagelis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 για 3-4 μερες διακοπες τι προτεινετε? Λευκάδα, Πάργα/Σύβοτα, Πιερία/Ολυμπο, Αμβούργο, Αμστερνταμ, Πράγα και πολλά άλλα μέρη... Εξαρτάται που μένεις, τι θες να δεις και τι να κάνεις...
someone- Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Παιδιά πάω Χανιά τέλος Αυγούστου με φίλο από Ολλανδία για 10 μέρες. Θα έχουμε αυτοκίνητο και θέλουμε να γυρίσουμε όλο το νομό. Γνωρίζω τις γνωστότερες παραλίες Ελαφονήσι, Μπάλος, Κεδρόδασος, Φαλάσαρνα, αλλά θέλω να ακούσω λίγο πιο άγνωστα διαμαντάκια των Χανίων. Μας αρέσει η φύση, τα γραφικά χωριουδάκια και το καλό φαί. Tips για ταβέρνες επίσης ευπρόσδεκτες.καλημερα φιλε μου ταβερνες δε θυμαμαι και εγω καθοδηγουμενος ειχα παει. Μην επιχειρησεις να πας Μπαλο με αμαξι, υπαρχει καραβακι-κρουαζιερα απο τον Κισσαμο που σε παει στο καστρο των πειρατων οπου εχει και παραλια αλλα μπορεις να ανεβεις με τα ποδια μεχρι πανω οπου ειναι πολυ ωραια για φωτος κτλ σταταει μανα 2ωρακι εκει μετα σε παει μπαλο σε αφηνει και εκει κανενα 3ωρακι και νομιζω και αλλη μια σταση κανει, κοστος 30 ευρω. Επισης μια πολυ ωραια και μη οργανωμενη "παραλια" που δε ξερουν πολλοι ειναι τα Σειταν Λιμανια, google it, υποψιν ειναι λιγακι επικινδυνο να κατεβεις μεχρι κατω και να πατε με αθλητικα οχι σαγιοναρα. Τελος μπορεις να πας στα Σφακια και στο φαραγγι της σαμαριας και εννοειται ολα αυτα που ανεφερες εσυ και οπως ειπε ο φιλος πιο πανω στο Ελαφονησι μη κατσεις στις ξαπλωστρες παρε τα πραματα στα χερια και περπατωντας περνας απεναντι στο νησακι η μπορεις να αραξεις στις μεγαλες πετρες που εχει σκορπιες στη θαλασσα, θα δεις πολλες τσαντες πανω απο τα κεφαλια να διασχιζουν τη θαλασσα για να παν απεναντι :-P α μπορεις να πας και μεσα στα χανια στους ταφους των βενιζελων να δεις το μνημιο και εχει και θεα ολο το λιμανι για φωτος. αυτα μου ηρθαν προς το παρον, καλα να περασετε φιλε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις