andreasl Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Χμμμ.. Αυτό δεν το γνώριζα. Είναι συχνο φαινόμενο δηλαδή αυτό σε εταιρίες τύπου RyanAir, EasyJet ή άλλες αντίστοιχες του εξωτερικού; Από τις δύο που αναφέρεις, με τη Ryanair δεν υπάρχει σοβαρό θέμα, ενώ η Easyjet έχει μεγάλο θέμα κυρίως με καθυστερήσεις και λίγο μικρότερο με ακυρώσεις. Με τις πιο μικρές όμως γίνεται πανηγύρι. Έχει βγει βρώμα ότι αν μια εταιρεία δεν έχει την πληρότητα που είχε υπολογίσει, απλά ακυρώνει τη συγκεκριμένη πτήση.
klainmaingr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Road trip to Bulgaria (Bansko) και... θέλω μερικές πληροφορίες: 1) Ασφάλεια. Το ξενοδοχείο δεν έχει φυλασσόμενο πάρκιν. Οπότε θα παρκάρω "χύμα στο δρόμο" (νόμιμα σαφώς, αλλά "χύμα"). Θα βρω το αυτοκίνητο; Και αν το βρω, θα είναι ολόκληρο, ή θα το βρω με σπασμένο τζάμι, χωρίς ρόδες πάνω σε τσιμεντόλιθους, whatever; 2) Περιπέτειες στα σύνορα. Τις προάλλες "έφαγε μια καλή" το κακόμοιρο... και το αριστερό φανάρι βγήκε off. Έχω ήδη παραγγείλει άλλο, αλλά αν τελικά δε προφτάσει να έρθει, υπάρχει περίπτωση να με σταματήσουν; Υπόψιν ότι δουλεύουν τα φώτα κανονικά, απλά έχει σπάσει το "πλαστικό". 3) Ασφάλεια (άλλου είδους). Πράσινη κάρτα, huh; Πως βγαίνει αυτή και τι χρειάζεται; Επικοινωνώ με τον ασφαλιστή μου, (ο οποίος είναι Αθήνα κι εγώ Κρήτη) ή απευθείας με την ασφαλιστική εταιρεία μου; "Γενικά" ξέρω κάποια πράγματα για την οδήγηση στη Βουλγαρία (π.χ. μόνιμα φώτα ανοιχτά, όχι πάνω από 80 για κανένα λόγο, etc.) Και το αυτοκίνητο δεν "δείχνεται", δεδομένου ότι έχει 2-3 καλά "παράσημα" (σήμερα αφαίρεσα τελείως το φτερό που ξέσκισα γιατί μπλόκαρε την πόρτα ), είναι "φτηνό" αμάξι, με σιδερένιες ζάντες χωρίς τάσια, etc. 1)Δύσκολα να έχεις πρόβλημα. Το μπάνσκο παραείναι τουριστικό. Απλά φρόντισε όπως είπες να μη παρκάρεις παράνομα. Ου μπλέξεις. Επίσης μη ξεχνάς οτι μιλάμε για χιόνι όχι αστεία οπότε θέλεις αλυσίδες σίγουρα. Αν όχι για τον κεντρικό (που τον ανοίγουν συνέχεια) τότε σίγουρα για τα κωλοστενάκια τους. 2)Οι βουλγαρόμπατσοι είναι γνωστοί για τη λαμογιά τους. Στο δρόμο για μπάνσκο δύσκολα θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα μιας και είναι high season για αυτούς τώρα και απέχουν λίγο απο το άθλημα αλλα η εμπειρία έλεγε οτι με ένα 20ευρω σηκώνεσαι και φεύγεις. Μη σε ανησυχεί πάντως. Αν πηγαίνεις σαν κυρία δε θα έχεις θέμα. Πλέον περισσότερα αυτοκίνητα κυκλοφορούν εκεί με ελληνικές πινακίδες. 3)Το ίδιο κάνει. Με τον ασφαλιστή σου φαντάζομαι αν είναι γνωστός/φίλος. Σου στέλνει την πράσινη κάρτα και είσαι οκ. Αν δεν έχετε εξοπλισμό μαζί σας δε βρίσκω κανένα λόγο να πάτε με αυτοκίνητο (και να έχετε βασικά μια χαρά τα βάζετε στο λεωφορείο). Βρείτε ένα τουριστικό που κάνει εκδρομές με αστείες τιμές και κλείστε ένα πακέτο πάνε/έλα διαμονή. Το αυτοκίνητο στο μπάνσκο είναι κυριολεκτικά άχρηστο μιας και όλα γίνονται με τα πόδια και στα πέριξ δεν έχει τίποτα μα τίποτα να δείς/κάνεις (εκτός αν failάρετε και κλείσετε σε δωμάτια πολύ μακριά απο το χιονοδρομικό). Συνήθως τα τουριστικά κλείνουν σε top (για την περιοχή δηλαδή) ξενοδοχεία με εξευτελιστικές τιμές. In other news το lift pass είναι πολύ ακριβότερο απο τα ελληνικά χιονοδρομικά (με πολύ καλύτερα lift βέβαια) και αν πάτε σαββατοκύριακο να φροντίσετε να πάτε απο χαράματα αλλιώς θα περιμένετε κάνα 2ωρο για τη γόνδολα. Αυτά. Α και μιας και είμαι εδώ. Θέλω να πάω Κολωνία anytime soon για να δώ LCS games. Το πιο οικονομικό workaround απο θεσσαλονίκη; Από τις δύο που αναφέρεις, με τη Ryanair δεν υπάρχει σοβαρό θέμα, ενώ η Easyjet έχει μεγάλο θέμα κυρίως με καθυστερήσεις και λίγο μικρότερο με ακυρώσεις. Με τις πιο μικρές όμως γίνεται πανηγύρι. Έχει βγει βρώμα ότι αν μια εταιρεία δεν έχει την πληρότητα που είχε υπολογίσει, απλά ακυρώνει τη συγκεκριμένη πτήση. H ryanair νομίζω είναι η πρώτη "στην ώρα της" εταιρεία στην Ευρώπη και με τα λιγότερα προβλήματα. Η easyjet απο την άλλη (φτου φτου) ποτέ δε μου έχει τύχει να καθυστερήσει, πόσο μάλλον να ακυρωθεί (φτου φτου)
Lucifer Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Αυτά των μπάτζετ είναι παπαριές, η ίζι που δηλώνει και αυτή τρελό ποσοστό ακρίβειας, το κάνει γιατί πετάει μισή ώρα/45 λεπτά παραπάνω πλασματική διάρκεια. Σου λέει για ταξίδι 2 ωρών πως θα κάνει 3, φτάνεις στις 2.30 και σου λέει "φτάσαμε και νωρίτερα".
Chrisxxx Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Πανω στο θέμα του παρκινγκ θέλει πολυ προσοχή! Αν ειναι καπου παρανομα αφημένο έρχεται γερανος, αν τον προλάβεις πληρώνεις το στανταρ προστιμο και σε αφηνουν να φυγεις. Επίσης ένας φίλος ειχε σταματησει το αμαξι με αλαρμ έξω απο ενα μαγαζι για να ψωνίσει κατι η κοπέλα του και αυτός καθόταν μέσα και πάλι πήγε γερανός να το παρει, παλι προστιμο κλπ.
dtsberlin Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Αν ακυρωθεί πτήση οπως ειπώθηκε παραπανω, χωρίς λόγο, τοτε δικαιουστε χρήματα ως αποζημίωση Εγω πηρα αποζημίωση απο την ryan air επειδη εκαναν απεργία οι πιλοτοι της και ακυρώθηκε η πτήση
Sadako Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Όπου αποζημίωση μιλάμε για επιστροφή του αντιτίμου του εισητηρίου; Γιατί αν εγώ χάσω πτήση και χάσω λεφτά από κάποια κράτηση που έκανα για ξενοδοχείο π.χ, έχω επιπλέον χασούρα..
yioula Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 στο θεμα με το συναλλαγμα , δωστε μια γρηγορη απαντηση ας πουμε δυο ατομα θελουν απο 600+600 λιρες για Αγγλια.. να τα παρουν ως ενα ποσο η χωριστα, δηλαδη σε ποιια τραπεζα και ποσο ειναι .. "η προμηθεια"...
leonidas_fs Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Απο διάφορες συζητήσεις εδω μεσα και γενικά απο την δική μου εμπειρία ( και αυτό κάνω πλεόν ) κάνω συνάλλαγμα σε ανταλλακτήρια που έχουμε εδω στην Ελλάδα ( σε συμφέρει πιο πολύ απο τράπεζες) και τα υπόλοιπα τα κάνω στην Αγγλία. Εκει εχει πάρα πολλά, και θα δεις διαφορετικές τιμές. Διάλεξε αυτη που σε συμφέρει. Πάντως δεν υπάρχει λόγος να πάρεις πολλές λίρες μαζί σου στο ταξίδι. Δηλαδή κάνε 100λίρες, ετσι για να εχεις για 1-1,5 μέρες..
tsipouro Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Καλημέρα, Μιας και α) το Πάσχα ψιλοπλησιάζει και β) αν δεν πάω μια πολυήμερη εκδρομή, θα σαλτάρω, θα ήθελα να μου παραθέσετε καμιά πρόταση για Βόρεια Ελλάδα. Μου αρέσουν πολύ οι παραδοσιακοί ξενώνες σε μέρη με καλό φαγητό. Π.χ. www.lanari.gr στο Λιβάδι Ολύμπου και www.agonari.gr στο Σκλήθρο Φλώρινας. Μιας και θα είμαι με την γυναίκα μου και τη μικρή μας ( 2,5 ετών ), με ενδιαφέρουν τα μέρη όπου θα υπάρχουν και κάποιες δραστηριότητες. Ευχαριστώ για το χρόνο σας
Alchemist` Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρες... Σχεδιάζω να πάω Ιαπωνία με έναν φίλο μου το καλοκαίρι (άνευ γκρουπ). Έχει ταξιδέψει κανείς ώστε να ρωτήσω 5-6 πράγματα. Κυρίως όσον αφορά το transportation.
breezernik Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 καλησπερα παιδια..μια ερωτηση..θελω το Μαρτιο να παω ενα ταξιδακι 4-5 μερες εξωτερικο με τη συζυγο..εχει κανεις να προτεινει κανενα καλο και δοκιμασμενο τουριστικο πρακτορειο ? το λεω γιατι πολλα εχω ακουσει τελευταια
brickoman Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρες... Σχεδιάζω να πάω Ιαπωνία με έναν φίλο μου το καλοκαίρι (άνευ γκρουπ). Έχει ταξιδέψει κανείς ώστε να ρωτήσω 5-6 πράγματα. Κυρίως όσον αφορά το transportation. Για πες.
capten- Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Δεν είναι ακόμα σίγουρο,αλλά επειδή Απρίλιο και σίγουρα Μάιο θα έχω πολύ πίεση σε κάποια δουλειά σκέφτομαι να πάω είτε μόνος μου είτε με εναν ξάδελφο μου για ενα πενταήμερο ταξίδι εκτός Ελλάδα.Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια χώρα αλλά δεν θέλω να είναι τοπ προορισμός δηλαδή τουριστική.Αφετηρία είναι η Αθήνα. Λόγου χάρη έχω στο μυαλό μου Ισλανδία με μια νύχτα στο Λονδίνο {αν και ενας Σκωτσεζος που τον εκτιμώ απο ενα αλλο ταξιδιωτικό φόρουμ με έπεισε να το σκεφτώ να μην το κάνω} και σοβαρό αουτσάιντερ το Κίεβο{αν και μου κακοφαίνεται το 4 νύχτες εκεί}.
cris41 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Δεν είναι ακόμα σίγουρο,αλλά επειδή Απρίλιο και σίγουρα Μάιο θα έχω πολύ πίεση σε κάποια δουλειά σκέφτομαι να πάω είτε μόνος μου είτε με εναν ξάδελφο μου για ενα πενταήμερο ταξίδι εκτός Ελλάδα.Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια χώρα αλλά δεν θέλω να είναι τοπ προορισμός δηλαδή τουριστική.Αφετηρία είναι η Αθήνα. Λόγου χάρη έχω στο μυαλό μου Ισλανδία με μια νύχτα στο Λονδίνο {αν και ενας Σκωτσεζος που τον εκτιμώ απο ενα αλλο ταξιδιωτικό φόρουμ με έπεισε να το σκεφτώ να μην το κάνω} και σοβαρό αουτσάιντερ το Κίεβο{αν και μου κακοφαίνεται το 4 νύχτες εκεί}. Πας Πατρα, αεροδρομιου Αραξου με πανφθηνα τικετς και πας μιλανο με Ryanair. Πολυ καλα ειναι. 1
FilipposMD Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Δεν είναι ακόμα σίγουρο,αλλά επειδή Απρίλιο και σίγουρα Μάιο θα έχω πολύ πίεση σε κάποια δουλειά σκέφτομαι να πάω είτε μόνος μου είτε με εναν ξάδελφο μου για ενα πενταήμερο ταξίδι εκτός Ελλάδα.Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια χώρα αλλά δεν θέλω να είναι τοπ προορισμός δηλαδή τουριστική.Αφετηρία είναι η Αθήνα. Λόγου χάρη έχω στο μυαλό μου Ισλανδία με μια νύχτα στο Λονδίνο {αν και ενας Σκωτσεζος που τον εκτιμώ απο ενα αλλο ταξιδιωτικό φόρουμ με έπεισε να το σκεφτώ να μην το κάνω} και σοβαρό αουτσάιντερ το Κίεβο{αν και μου κακοφαίνεται το 4 νύχτες εκεί}. Εσθονία; Πας Ταλίν και κάνεις σίγουρα μια εκδρομούλα Ελσίνκι (2 ώρες απόσταση) κι αν έχεις όρεξη και σε καμιά γειτονική χώρα της Βαλτικής ή και Αγ.Πετρούπολη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις