Adon1s Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Χάλντολ ξερω πως αυτή την κάρτα την παίρνεις απο βενζινάδικα που είναι επάνω στον δρόμο της Βουλγαρίας , λογικά απο κάποια συγκεκριμένα (ρωτα αν είναι στα σύνορα ) Επίσης ξέρω πως εκεί παρότι Ευρωπαϊκή Ένωση , δεν παύει να είναι....Βουλγαρία. Οπότε και σε περίπτωση που σε σταματήσει τροχονόμος , και σου ζητήσει το γνωστό τρίπτυχο κάρτα-δίπλωμα-ταυτότητα , στην θήκη που τα έχεις , έχε απο πρίν ενα 10ευρω . Για αυτόν , με ελληνικά δεδομένα είναι σαν να τον λαδώνεις με ξερωγω 50 ευρώ , οπότε θα κάνει πάρτυ . Θα ανοίξει την θήκη σου με την ταυτότητα κλπ , θα δει το 10ευρω , θα το πάρει και θα σου πει καλο ταξίδι . Βέβαια εξαρτάται και το πού θα πέσεις ε , αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων , πχιάνει . Καλού κακού ψάξου όμως και λίγο περισσότερο
FilipposMD Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Σπερες Εχουμε κανενα tip, καποια πληροφορια για ντουμπαι? μερη ας πουμε που πρεπει να επισκεφθεις, αλλα πλυ καλο ειναι να αποφυγεις... Φαγητα για δοκιμη.. Ας πουμε το τεραστιο το mall αξιζει να το γυρισεις? το ενυδρειο λεει? να πας για ποτο σ αυτο το πανυψηλο κ πανακριβο ξενοδοχειο? Τι καιρό θα πας; Εγώ πέρασα 1,5 μέρα όταν είχε 45 βαθμούς και πραγματικά δεν παλευόταν με τίποτα. Από το λίγο λοιπόν που είδα, έχω να σου πω: Να ανέβεις στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου (Burj Khalifa). Εισιτήρια κλείνεις από πριν, μέσω ίντερνετ, για συγκεκριμένη ώρα. Η καλύτερη ώρα είναι να πάς λίγο πριν βραδιάσει, ώστε να δεις τη θέα και μέρα και νύχτα. Εγώ πήγα μεσημέρι, αλλά και πάλι ήταν εντυπωσιακό, γιατί βλέπεις πόσο ξεκάρφωτη είναι η πόλη μέσα στην έρημο. Το ξενοδοχείο που λες, το Burj Al Arab, είναι τόσο ακριβό που δε νομίζω να θες να πας για ποτό. Αν σε παίρνει βέβαια, φαντάζομαι θα είναι ωραία. Έχει 2-3 τεράστια mall. Εντάξει, mall είναι, δεν έχουν κάτι το τόσο ξεχωριστό, απλώς είναι πολύ χλιδάτα και τεράστια. Το ένα έχει πίστα σκι μέσα, αν έχεις όρεξη να κάνεις κάτι κουλό, και το άλλο το ενυδρείο, που δεν μπήκα μέσα όμως. Κατά τα άλλα, με το μετρό κινείσαι και πας στα στάνταρ μέρη που λένε οι οδηγοί. Κάνε μια βόλτα και στην παλιά πόλη για να δεις πώς ήταν παλιά. Δυστυχώς έκτασα τόσο λίγο και με ειδικές συνθήκες, που δεν έχω άλλο να σου πω. 1
margaritagr Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Κι εγω λιγο θα παω, ενα 5μερο σ ενα μηνα! Γι αυτο εχω αρχισει και ψαχνομαι.. Τι εποχη ειχες παει εσυ? Α και βασικα πρεπει να παρω καναν μετασχηματιστη? για τους φορτιστες μου
FilipposMD Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Κι εγω λιγο θα παω, ενα 5μερο σ ενα μηνα! Γι αυτο εχω αρχισει και ψαχνομαι.. Τι εποχη ειχες παει εσυ? Α και βασικα πρεπει να παρω καναν μετασχηματιστη? για τους φορτιστες μου Εγώ είχα πάει Ιούλιο. Μιλάμε για 45 βαθμούς και υγρασία, σε σημείο να μην μπορώ να βγάλω ούτε φωτογραφίες γιατί θόλωνε ο φακός, όπως τα τζάμια στο μπάνιο όταν κάνεις ντουζ! Πάντως είχα μείνει σε σούπερ ξενοδοχείο, γιατί ήταν και ραμαζάνι ταυτόχρονα, οπότε δεν είχε ψυχή από τουρίστες και τα δίνανε στην μισή τιμή όλα. Αλλά λογικά σε κανά μήνα θα είναι μια χαρά ο καιρός. Εγώ πήγαινα για αλλού, οπότε είχα έναν πολυμετασχηματιστή μαζί και δε θυμάμαι τι είδους πρίζα έχει, αλλά το βλέπεις στο google. Γενικά, λίγη προσοχή πώς θα είσαι ντυμένη, παρά τους ουρανοξύστες κτλ. παραμένει υπερσυντηρητική μουσουλμανική κοινωνία. Και όχι διαχυτικότητες με το ταίρι δημοσίως! 1
margaritagr Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Ωχ ωχ αυτα με το ντυσιμο και τις διαχυτικοτητες τα σκεφτομουν κι εγω ε φανταζομαι εννοεις οχι τιποτα μινι φουστες ετσι? οσο για το ταιρι...θα το κρατω σε αποσταση μηπως γνωρισω καναν σειχη χαχα!
brickoman Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Για το Ντουμπάι μόνο ένα πράγμα έχω να πω: ΖΕΣΤΗ! Είχα φτάσει σε σημείο να πετάξω την στολή μου και να βουτήξω στην θάλασσα (μπας και δροσιστώ λίγο) και το νερό πραγματικά έκαιγε! (νταξ δεν έκαιγε και τόσο πολύ αλλά ήταν πραγματικά πολύ ζεστό). Εάν μπορείς μείνε μέσα στο ξενοδοχείο με air-condition! Υ.Γ. Μπορεί να υπερβάλλω λίγο μιας και δεν αντέχω καθόλου την ζέστη, αλλά πίστεψέ με ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ!
insomniaK Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Τι καιρό θα πας; Εγώ πέρασα 1,5 μέρα όταν είχε 45 βαθμούς και πραγματικά δεν παλευόταν με τίποτα. Από το λίγο λοιπόν που είδα, έχω να σου πω: Να ανέβεις στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου (Burj Khalifa). Εισιτήρια κλείνεις από πριν, μέσω ίντερνετ, για συγκεκριμένη ώρα. Η καλύτερη ώρα είναι να πάς λίγο πριν βραδιάσει, ώστε να δεις τη θέα και μέρα και νύχτα. Εγώ πήγα μεσημέρι, αλλά και πάλι ήταν εντυπωσιακό, γιατί βλέπεις πόσο ξεκάρφωτη είναι η πόλη μέσα στην έρημο. Το ξενοδοχείο που λες, το Burj Al Arab, είναι τόσο ακριβό που δε νομίζω να θες να πας για ποτό. Αν σε παίρνει βέβαια, φαντάζομαι θα είναι ωραία. Έχει 2-3 τεράστια mall. Εντάξει, mall είναι, δεν έχουν κάτι το τόσο ξεχωριστό, απλώς είναι πολύ χλιδάτα και τεράστια. Το ένα έχει πίστα σκι μέσα, αν έχεις όρεξη να κάνεις κάτι κουλό, και το άλλο το ενυδρείο, που δεν μπήκα μέσα όμως. Κατά τα άλλα, με το μετρό κινείσαι και πας στα στάνταρ μέρη που λένε οι οδηγοί. Κάνε μια βόλτα και στην παλιά πόλη για να δεις πώς ήταν παλιά. Δυστυχώς έκτασα τόσο λίγο και με ειδικές συνθήκες, που δεν έχω άλλο να σου πω. Ρε Φίλιππε, σε έχω μπήξει ή με έχεις μπήξει; Πρέπει να έχουμε πάει στα ίδια μέρη, την ίδια εποχή και να έχουμε κάνει ακριβώς τα ίδια. Ότι είπε ο γιατρός, + ότι έχω ακούσει πως η διανυκτέρευση στην έρημο αξίζει. Από εκεί και πέρα, αν δεν στα πληρώνουν όλα, μην πας. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ. Πήγαινε μια Αίγυπτο να γουστάρεις (οκ είναι λίγο άτακτοι τελευταία, αλλά μη μασάς).
FilipposMD Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Ρε Φίλιππε, σε έχω μπήξει ή με έχεις μπήξει; Πρέπει να έχουμε πάει στα ίδια μέρη, την ίδια εποχή και να έχουμε κάνει ακριβώς τα ίδια. Ότι είπε ο γιατρός, + ότι έχω ακούσει πως η διανυκτέρευση στην έρημο αξίζει. Από εκεί και πέρα, αν δεν στα πληρώνουν όλα, μην πας. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ. Πήγαινε μια Αίγυπτο να γουστάρεις (οκ είναι λίγο άτακτοι τελευταία, αλλά μη μασάς). Ώπα, κρύβε λόγια! Γενικά είναι λίγο περίεργες οι εποχές για Μέση Ανατολή, αλλά κι εγώ αν διάλεγα προορισμό εκεί θα πήγαινα είτε Ιορδανία είτε Υεμένη, που έχω δει φωτογραφίες από φίλους και φαίνονται πολύ ωραία. 1
Sadako Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα παιδιά.. Εδώ και λίγο καιρό συζητάμε με παρέα να κάνουμε ένα "Eurotrip", δηλαδή να επισκεφτούμε διαδοχικά κάποιες χώρες, με την λογική πως μάλλον θα βρίσκουμε πολύ πιο φθηνά εισητήρια με τίποτα φθηνές εταιρίες "τύπου" Ryanair και γενικά θα μας βγει πολύ πιο φθηνά από το να γυρίσουμε πίσω και να πάμε άλλη φορά αλλού. Πέραν βέβαια του ότι το θεωρώ γενικά πολύ ωραία εμπειρία. Προφανώς το ζήτημα σηκώνει πολύ μεγάλη οργάνωση και τώρα στην αρχή έχω πελαγώσει κάπως γιατί δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Είπα να ρωτήσω λοιπόν εδώ τους πολυταξιδεμένους, αν γνωρίζει κανείς ποια χώρα θα ήταν καλή για αφετηρία, με κριτήριο (φαντάζομαι) τα φθηνά μεταφορικά και αν έχει κάνει κάποιος φθηνά ταξίδια από μια ευρωπαϊκή πόλη σε μια άλλη, είτε με αεροπλάνο είτε πχ με τρένο (πχ θυμάμαι όταν ήμουν Αγγλία, έβρισκες πάμφηνα εισητήρια, φίλοι είχαν πετύχει -σε προσφορά περιορισμένης χρονικής διάρκειας βέβαια- αεροπορικά με 1 λιρα + φόρους νομίζω για Τσεχία. Κάτι τέτοιο είναι δύσκολο το ξέρω να βρεθεί ειδικά όταν οργανώνεται τέτοιου είδους ταξίδι, αλλά έστω αν υπάρχει κάτι αρκετά πιο φθηνό από ό,τι από Ελλάδα). Έπεσε στο τραπέζι και το ενδεχόμενο να γίνει ολόκληρο το ταξίδι με αυτοκίνητο (μάλιστα από τον υποψήφιο οδηγό), αλλά με μια πρώτη σκέψη μου φάνηκε σκοτωμός από θέμα κούρασης, και δεν ξέρω αν βγει και πολύ φθηνότερο με βενζίνες διόδια κλπ.. Ευχαριστώ
andreasl Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Αν ψωνίσεις low cost πρέπει να έχεις πάντα στην πίσω μεριά του μυαλού σου ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ακυρωθεί η πτήση ή να αλλάξει ώρα, ακόμη και ημερομηνία. Είναι καλές για να κανονίσεις ένα ταξιδάκι point to point που και να ακυρωθεί τρέχει τίποτε, όχι όμως για να στηρίξεις ένα περίπλοκο ταξίδι σε αυτές. Αν εξακολουθείς να ενδιαφέρεσαι, δες πληροφορίες για low cost
Sadako Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Χμμμ.. Αυτό δεν το γνώριζα. Είναι συχνο φαινόμενο δηλαδή αυτό σε εταιρίες τύπου RyanAir, EasyJet ή άλλες αντίστοιχες του εξωτερικού; Σε αυτήν την περίπτωση όντως δεν βολεύει για τον συγκεκριμένο σκοπό, δεν μπορώ να βασιστώ.. Παραμένει πάντως τότε η απορία για το αν γνωρίζει κάποιος άλλους φθηνούς τρόπους μεταφοράς από το ένα μέρος στο άλλο (πχ τρένο), με την διαφορά ότι μάλλον σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για πιο κοντινές αποστάσεις, από θέμα χρόνου..
margaritagr Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Ενταξει, για Μαρτιο που κοιταω τον καιρο, θερμοκρασιες μου δινει 25-27 που πιστευω οτι θα ναι καλα, αν και δε ξερω με την υγρασια τι θα παιζει, αν θα ναι real feel 35 ας πουμε(ελπιζω οχι). Το ταξιδι θα ναι με αεροπορικα διαμονη πληρωμενα, γι αυτο και παω. Αλλιως δε νομιζω να το διαλεγα. Απο τιμες πως παει; Βρισκεις κανα νορμαλ εστιατοριο ή πρεπει να παρω μια περιουσια μαζι; Κι αυτο που λενε για τα ψωνια ισχυει? οντως βρισκεις καλες μαρκες φθηνα? @sadako τι eurotrip παιδι μου το hostel δε το χεις δει;;!
brickoman Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Μωρέ βλάχοι είναι όλοι τους στο Ντουμπάι. Και ακριβά να είναι όλα άρχισε τα παζάρια και να δεις ότι θα τα πάρεις 75% κάτω. 1
Sadako Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Μαργαρίτα, πίστεψέ με, δεν εμπνεύστηκα από το Hostel , αλλά περισσότερο από το Eurotrip http://www.imdb.com/title/tt0356150/?ref_=fn_al_tt_1 , χωρίς βέβαια τόσες τρέλες, δεν είμαστε και πιτσιρίκια πια
cris41 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 @sadako εμεις που θα ειμαστε γερμανια θα χρησιμοποιησουμε αρκετα και το http://www.eurolines.de/index.php?id=2&L=1 μιας και συμφερει σε τιμες απο οτι το τρενο. Τσεκαρετο
Προτεινόμενες αναρτήσεις