Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
η πόλη ήταν ευρωπαϊκή και πριν την πυρκαγιά. Η πυρκαγιά ήταν η μεγάλη ευκαιρία να φτιαχτεί μια πόλη που θα ζήλευε όλη η Ευρώπη. Αλλά δυστυχώς η πυρκαγιά συνέβη μετά την κατάληψη της πόλης από τους Έλληνες, και όπως ήταν φυσικό η ευκαιρία χάθηκε. Αργότερα μεγάλος Έλλην πολιτικός με πλήθος οδών με το όνομά του, αλλά και σεβαστό αριθμό ανδριάντων ανά την ελλάδα, ανακάλυψε σε μοναδική παγκόσμια πατέντα την αντιπαροχή, και έτσι συντελέσθηκε το μεγαλύτερο οικοδομικό - πολεοδομικό έγκλημα της ιστορίας, τα αποτελέσματα του οποίου βλέπεις αν βολτάρεις στα στενά γύρω από την καμάρα, στην Αγγελάκη, στην Αγίου Δημητρίου, στην Κασσάνδρου, και αλλού...

I see.

Πολλά νεοκλασικά μου είπαν έχουν γκρεμιστεί τις προηγουμενες δεκαετίες για να φτιάξουν πολυκατοικίες-κουτιά.

Κρίμα, πάντως η πόλη έχει "κάτι" - αυτό πίστευα και απο πιο παλιά που είχα περάσει σαν φοιτητής , φαΝδάρος κτλ

Με το να αναφέρεις τη Θεσσαλονίκη ανεβάζεις το επίπεδο της συζήτησης :P

Βλέπω εκμεταλεύτηκες στο έπακρο τους ποδηλατόδρομους. Ελπίζω να μην μείνατε μόνο σε αυτούς και να ανεβήκατε και πάνω προς τα κάστρα και την Παλιά πολή.

Να μας ξανάρθεις = )

Δεν πρόλαβα να πάω παντού γαμώτο. Αλλά θα ξαναπαίξει ταξίδι σύντομα. Κάθε προταση ευπροσδεκτη, θα τα έχω υπόψην μου τα μέρη αυτά που προτείνεις.. :-)

..κόλησα λίγο με αυτό το καφέ :-) :

MrJones.jpg

• Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν ξαναέρθεις, και αν θες να μάθεις για την ιστορία της πόλης, πέρνα από τον πύργο τον λευκό και δες αυτήν την έκθεση (από όσο διαβάζω είναι μόνιμη, έχει κάνα χρόνο+ που την είδα). Καταπληκτική, και ταυτόχρονα εξοργιστική. Όταν πήγα, έφυγα απίστευτα θυμωμένος, είχα δει πολύ ζωντανά το πόσο ωραία θα μπορούσε να ήταν αυτή η πόλη, και πόσο σκατά έγινε σε μόλις 90 χρόνια ελληνικής κατοχής.

Δημοσ.

Κοίτα να δεις που και ο Λεφτερ συμφωνεί με τους νότιους απούμπαλους των γηπέδων... ελληνική κατοχή.

Δημοσ.

Κάτι σχετικό/άσχετο. Μέσα σε όλες τις δραστηριότητες του παρακάτω προγράμματος είναι και μνεία στον τύπο που αναφέρει παραπάνω ο λέφτερ, στον γάλλο αρχιτέκτονα Ερνέστο Εμπράρ που κλήθηκε να δημιουργήσει ένα σχέδιο για τη ανάπλαση της θεσσαλονίκης το οποίο δυστυχώς ελάχιστα ακολουθήθηκε

http://www.facebook.com/event.php?eid=114768715209346

Ερνέστου Εμπράρ

Στο δρόμο που φέρει το όνομα του ανθρώπου που σχεδίασε τη Θεσσαλονίκη του 20ου αιώνα, αλλά η πρότασή του εφαρμόστηκε ελάχιστα, μια παρέμβαση σε κτήρια και happenings με ομάδες της περιοχής που θα μεταμορφώσουν το δρόμο.

- εικαστική εγκατάσταση με πανιά από τους 157+173 Designers

- προβολές πάνω σε κτήρια από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με φωτογραφίες από την ιστορία της πόλης

- εικαστική φωτιστική εγκατάσταση με παλιά φωτιστικά από τους beforelight

- αρχιτεκτονική προβολή στα κτήρια ενός σχεδίου ανάπλασης της οδού Εμπράρ από την αρχιτεκτονική ομάδα 3*

- θεατρικό event έκπληξη της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης με ‘’Σκοτεινές ιστορίες μιας φωτεινής πόλης’’

- συναυλίες των Sleepin Pillow και των Motel Selenik, και flamengo performance από το Flamenco Studio “Pelizco”

- Φως και Θάλασσα από τους Φίλους των Δημητρίων στην παραλία στο ύψος της πλατείας Ελευθερίας

Μάλλον δεν θα είμαι εδώ εκείνο το ΣΚ, αλλα αξίζει όποιος είναι να ψάξει όλες αυτές τις δεκάδες δραστηριότητες που θα συμβαίνουν παντού στην πόλη.

Highlight η μεταμόρφωση της Νίκης σε πλάζ και οι ρακέτες/πετσέτες/σωσίβια κατα μήκος της όπως έγινε και πέρσι = )

+ +προσομοίωση θαλάσσιας συγκοινωνίας που δεν εφαρμόστηκε ποτέ στο μήκος της παραλίας, με δωρεάν βόλτες του πλοίου Αργώ, ώστε να γίνει κατανοητή από τους πολίτες (αναχωρήσεις ανά μία ώρα από το Makedonia Palace με αφήγηση εν πλω της ιστορίας του λιμανιού και εξοικείωση με την ιδέα της θαλάσσιας συγκοινωνίας)

Δημοσ.
Θένξ ε λότ.

Βέβαια φαντάζομαι αυτές είναι απο Αθήνα και είναι τα αεροπορικά, μόνο, όσο θα μας έβγαινε όλο το πάγιο ταξίδι.

Αυτή η Πράγα κάτι μου είπε πάντως. Θα πέσει στο τραπέζι.

Όχι, από σαλόνικα είναι.

Δημοσ.

Σχετικά με το Μιλάνο.

Δεν είναι τιποτα σπουδαίο.Σε δυο μέρες βλέπεις τα πάντα.

Εξαιρετικά μαγαζιά.Με εξαιρετικότατους και επαγγελματίες υπαλλήλους.Αλλά ΑΚΡΙΒΑ.

Απο το μαλπενσα μην σκεφτείς να πας με ταξί στη πόλη.Πανάκριβα μια και είναι μακριά.

Πάρε το λεωφορείο ενώ για να πάρεις τρένο πρέπει να πας στο άλλο τλερμιναλ.

Τα φτηνά ξενοδοχεία βρίσκοντε κοντά στο κεντρικό σταθμό των τρένων.Λίγο υποβαθμισμένη η περιοχή.Κοίτα εγώ δεν είχα πρόβλημα αλλά εχμ κυκλοφορούν κάτι περίεργοι μετανάστες εκεί.Αμα μπορείς να βρεις καλό ξενοδοχείο προσπάθησε να είναι κοντά στη πινακοθήκη του Μπρερα.Η συγκεκριμένη περιοχή έχει και κάποια καλά εστιατόρια και κυκλφορεί και καλός κόσμος.Για νυχτερινή ζωή και τα συναφή γενικώς οι Ιταλοί δεν εχουν καλή σχέση.Δεν το κατέχουν το σπορ.Αλλά μπορείς να πας στη περιοχή Ναβίγλι νότια του Μιλάνου.Νεαροκόσμος.Αλλά μην περιμένεις τίποτα τρελά.

Ειδικά δυτικά του Ντουόμο μπορεί να βρεί και κάποιες καλά εστιατόρια όπου οι σερβιτόροι φοράνε παπιγιόν και δεν είναι καθόλου άκριβές οι τιμές αλλά δεν θυμάμαι όνομα για να σου θέσω.

Δεν είναι άσχημη ιδέα για διάλειμμα αλλά υπάρχουν καλύτερες επιλογές.Μπέργαμο ή Μπελάτζιο θα πρότεινα.Και βέβαια όπως είπε και ο φιλτάτος Λούσι και η Κολωνία δεν είναι καθόλου άσχημη επιλογή.Θέμα γούστου αλλά εγώ θεωρώ πιο συναρπαστική τη Γερμανία για τρελές φάσεις απο οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης.

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Έψαχνα τιμές στις πτήσεις για Μιλάνο για 3 άτομα με αναχώρηση αύριο κι επιστροφή Κυριακή και ψάχνοντας βρήκα αυτό.

Συνολικά βγαίνει γύρω στα 220 πήγαινε-έλα (πήγα να το γράψω γαλλικά αλλά δεν μου'βγαινε.. :-p).

Αυτή η τιμή είναι χωρίς τους φόρους γιατί φαίνεται αρκετά καλή δεδομένου ότι θα κλείσουμε τελευταία στιγμή;;Επίσης φαντάζομαι είναι μόνο μέσω νετ;;Κι αν ναι πώς γίνεται το check in;; (Σόρρυ αλλά είμαι άσχετη,δεν έχω ξανακλείσει έτσι εισιτήρια..)

Ευχαριστώ όποιον καλό χριστιανό βοηθήσει!!

edit:Όταν πατάω στην "κράτηση" με πάει στο site της agean όπου η τιμή είναι 1200+! Τι παίζει;;Κάτι δεν πιάνω μάλλον..

Δημοσ.

Εγώ όταν πατάω στο 233 πάντως (220 δεν είδα) με πάει στο pamediakopes και είναι οκ η τιμή.

Η τιμή είναι με όλους τους φόρους μέσα και είναι οριακά καλή για budget εταιρεία, μια χαρά για ολυμπιακή.

Την κράτηση την κάνεις μέσω net. Χάρτινα εισιτήρια έχω να δω από τα 90s.

Όταν πας στο αεροδρόμιο, πας στο γκισέ, δίνεις διαβατήριο/ταυτότητα και σου τυπώνουν την κάρτα επιβίβασης.

Καλό είναι να έχεις σημειώσει και να έχεις μαζί σου τον κωδικό κράτησης που θα σου έρθει με email μαζί με την επιβεβαίωση της κράτησης.

Δημοσ.

Δεν ξέρω,εμένα αλλού για αλλού με πήγε,με πήγε στο site της aegean όπου σύνολο έβγαινε 1200 (!) και easyjet γύρω στα 800..

Το pamediakopes έχει αυτή την τιμή μόνο αν κλείσεις από το site του σωστά;;

Τεσπα,θα ψάξω πάλι και θα σου πω.

Τhanks Luci!

edit:όταν έψαξα αρχικά έβγαζε 72 ευρώ/άτομο,τώρα πήγε 232,whatever.

Ευχαριστώ πάντως.

Δημοσ.

Ετοιμάζω ταξιδάκι μάλλον προς το καλοκαίρι στην Ελβετία. Το πρόβλημα είναι ότι έλεγξα τιμές αεροπορικών εισιτηρίων και έτσουξαν λίγο οπότε θέλω να εξετάσω κι άλλες εναλλακτικές.

Έχει ταξιδέψει κανείς ή έχει υπόψιν του με ποιον άλλο τρόπο μπορώ να πάω Ζυρίχη ας πούμε μέσω άλλων διαδρομών? Έχω ακούσει μέσω Μιλάνου με τρένο αλλά αυτό βγαίνει πιο ακριβά νομίζω.

Επίσης οποιοσδήποτε γνωρίζει sites με διαδρομές/εισιτήρια/αξιοθέατα ας ρίξει καμιά ειδοποίηση να ξέρω πάνω κάτω τι να ψάξω. Θα έχω γνωστούς εκεί, αλλά μία επιπλέον γνώμη πάντα αξίζει. Γενικά έχει μέρη να δω?

Κάτι τελευταίο. Το διαβατήριο για εκεί είναι υποχρεωτικό, όπως και να πάω έτσι? Merci.

Δημοσ.

αν σου αρέσουν οι διαδρομές με τρένο θα είναι όμορφα (υπάρχουν βέβαια και κάποιοι παράγοντες)

σε ποιο μέρος πας ,αν προς γενεύη πες ένα γεια (χεχε) και πήγαινε στις εγκαταστάσεις του cern (δες ωράριο βέβαια)

πάρε και ένα λινκ για γενικές πληροφορίες

http://www.switzerland-travel-guide.info/el/

---------- Προσθήκη στις 21:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:09 ----------

andΣχέσεις Ελβετίας με ΕΕ:

Υπάρχει σειρά διμερών συμφωνιών μεταξύ Ελβετίας και ΕΕ, οι οποίες καλύπτουν πολλούς τομείς όπως φορολογία, Συνθήκη Σένγκεν, εμπόριο κ.α.

Η Ελβετία είχε υποβάλει αίτημα για να γίνει μέλος της ΕΕ το 1992, αλλά μετά από δύο αρνητικά δημοψηφίσματα (1992 και 2001), το θέμα έχει παραμείνει σε εκκρεμότητα.

Visa – διαβατήριο: Δεν χρειάζεται θεώρηση εισόδου (visa), ισχύον διαβατήριο όμως είναι απαραίτητο.

---------- Προσθήκη στις 21:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:11 ----------

and

http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/el-GR/Policy/Geographic+Regions/Europe/Relationships+with+other+countries/Switzerland/info.htm

Δημοσ.

Διαβατήριο δεν χρειαζεται.Σου αρκεί η νεα αστυνομική ταυτότητα.

Μπορείτε να πάτε μέσω Μιλάνου και απο κει να ενοικιάσετε αμάξι.Δεν λες πόσες μέρες θα πάτε και τι θα θέλατε να δείτε?Και πότε?

Κάποιες φορές παλαιότερα κυρίως η baboo airlines για Γενευη έδινε που και που καμιά καλή προσφορά.Τώρα.....Α ψάξου και με malev.Αρκετοί πάνε Ζυρίχη με δαυτήν

Δημοσ.
Δεν χρειάζεται θεώρηση εισόδου (visa), ισχύον διαβατήριο όμως είναι απαραίτητο.
Διαβατήριο δεν χρειαζεται.Σου αρκεί η νεα αστυνομική ταυτότητα.

Τελικά τι από τα δύο παίζει? :-)

Μπορείτε να πάτε μέσω Μιλάνου και απο κει να ενοικιάσετε αμάξι.Δεν λες πόσες μέρες θα πάτε και τι θα θέλατε να δείτε?Και πότε?

Για κανα πενταήμερο το κόβω, αλλά για αμάξι δεν το σκέφτομαι καθόλου για πολλούς λόγους. Ε νεολαία τώρα και κανα μουσείο παίζει, και κανα Cern παίζει, μόνο σε μοναστήρια δεν πάω :P

Για τις τιμές των εναλλακτικών μεταφορών (πχ τρένο) ξέρουμε τίποτα πάνω κάτω? Κάτι είδα για 130$ και φοβήθηκα..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...