Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
[...] Είπαμε μετα της "γυναικός" να πάμε ένα γρήγορο ταξίδι 2-3ων ημερών στο Μιλάνο. [...] Γενικά βλέπω να βγαίνει οικονομικότατα.

[...]

Αν ήταν τεστ της Μένσα, η σωστή τέταρτη λέξη θα ήταν αυταπάτη.

Ρε συ Κλάιν, πας με γυναίκα σε μία ακριβούτσικη πόλη που το μοναδικό πράγμα που διαθέτει είναι μαγαζιά για ψώνια. Με κάνεις να αναρωτιέμαι τι θεωρείς οικονομικό.

Η μοναδική συμβουλή μου για το Μιλάνο είναι να έχεις υπομονή και γεμάτο πορτοφόλι. Και μία ακόμα για το ταξίδι, μη χαλάσετε το χρόνο σας μέσα στην πόλη, ανεβείτε προς τις Άλπεις, είναι και εκτός σεζόν και θα βρείτε και γαμώ τα καταλύματα σε ψιλοφυσιολογικές τιμές.

• Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλά αυτό με τα ψώνια το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά είπα να μην πυροβολήσω νεράιδες και πεταλούδες.

Κλάη, είναι μεγάλη γενικά. Έχει μετρό και λεωφορεία και απ' όλα, αλλά είναι το Μιλάνο και δε θες να είσαι στο δρόμο πολύ. Κοιτάς στον άξονα duomo-forzesco για να 'σαι κοντά σε όλα τα αξιοθέατα και για να 'σαι σε καλή περιοχή. Το διαμέρισμα που έμενα εγώ ήταν κοντά στο σταθμό Sondrio και ήταν οριακά ανάμεσα στις καλές και τις κακές συνοικίες. Αν δεν ήταν το γκομενάκι, στα παπάρια σου οι 2ες, οι Ιταλοί λατρεύουν 'μας, αλλά.

Δημοσ.

Θα είναι για 2-3 μέρες όπως είπα οπότε δεν ξέρω αν με παίρνει χρονικά να μπώ στη διαδικασία για ψάξε/πάνε προς Άλπεις. Θα ρίξω μια ματιά ιντερνετικά though μήπως βολέψει.

Το τι θα ψωνίσει το ένα απόγευμα που θα της κάνω τη χάρη να γυρίσουμε στην αγορά(όπου και αν είναι αυτή), δεν με επηρεάζει εμένα. Ας φάει και 2 μηνιάτικα. Εγώ παράλληλα με αυτό, θα δώ και το κέντρο, οπότε είμαι οκ.

Τα πάγια πάνε-έλα/μείνε μέχρι στιγμής βγαίνουν πραγματικά ελάχιστα και σε αυτά αναφέρομαι "οικονομικά". Σε φάση 70 πήγαινε-έλα και βλέπω ξενοδοχεία με 8ρια rating με κάτι 30-40 ευρώ.

Το σύνδρομο του τουρίστας/ζουλού/ψώνια/καθρεφτάκια το έχω ξεπεράσει προ πολλού και αυτή το ίδιο πάντως και περισσότερο πάμε για αλλαγή παραστάσεων και για τίποτα άλλο.

Δημοσ.
Το τι θα ψωνίσει το ένα απόγευμα που θα της κάνω τη χάρη να γυρίσουμε στην αγορά(όπου και αν είναι αυτή), δεν με επηρεάζει εμένα.

Δίπλα απ' το duomo.

ΠΑΝΤΩΣ, η ίζι πάει κατευθείαν και Βερολίνο ε.

Δημοσ.

add: Θένξ λούσι. Θα ψάξω προς τα κεί αύριο που θα αρχίσω να κάνω και το πλάν σαν σωστό control freak. Άντε να δούμε τι θα δούμε =)

---------- Προσθήκη στις 01:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:53 ----------

add στο add που τελικά δεν ήταν add:

Το ξέρω και έχω λυσάξει να πάμε αλλα δεν..

Δημοσ.

Εκτός του οτι πήγαμε πέρσι, είναι και υπερπολλαπλάσια τα λεφτά για αυτή τη φάση που πάμε για τη "μλκεια" καθαρά. Αλλιώς ΑΝΕΤΑ πήγαινα να ξαναφορτίσω τη navigo μου.

Τόσο σκατά είναι ρε το Μιλάνο; Γι αυτό είναι τζάμπα;

Επίσης έχει πάει κανείς Ουτρέχτη; Είναι όντως έτσι ή τζάμπα νιώθω υποανάπτυκτο ερπετό;

Δημοσ.

Ουτρέ δεν έχω πάει, αλλά το Μιλάνο είναι σκατά.

Πες μια πότε λες να πάτε και πόσο σας βγαίνει.

Δημοσ.

H Ουτρέχτη θα ήταν η ομορφότερη πόλη της Ολλανδίας αν δεν υπήρχε η Χάγη.

Ναι, αυτό όπως το βλέπεις είναι και να σκεφτείς πως ο κεντρικός που φαίνεται, είναι αυτός που περνάει κοντά στο σταθμό των τραίνων (αν δεν απατώμαι). Αν θες να πας ολλανδία, από φυσική ομορφιά αξίζει να μαζευτείτε 5-6 κολλητάρια και να περάσετε χαλαρά στο De Hoge Veluwe, να επισκεφτείτε το Άμστερνταμ για τον πανικό, να πάτε Ουτρέχτη, Χάγη παραλία, ψαράκι, μαλακία στην παραλία, και ανάλογα την εποχή πάτε και στα αξιοθέατα που προτείνει ο οποισδήποτε τουριστικός οδηγός, οι μινιατούρες είναι για τον πούτσο.

---------- Προσθήκη στις 01:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:23 ----------

Εμένα μου αρέσει και κατά τους Ολλανδούς η ασχημότερη πόλη της χώρας, το Ρότερνταμ.

Δημοσ.

Αρχές Ιουνίου- 80 ρεαλιστικά τα αεροπορικά

Και απο κεί και πέρα βλέπω δίκλινα με τρελά review και 30-40 ευρώ.

Σύνολο για 2-3 μέρες πιστεύω πάγια θα μας βγεί λιγότερο απο 200 έκαστος. 150 θα έλεγα.

Ε και ότι φάμε.

---------- Προσθήκη στις 02:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:26 ----------

H Ουτρέχτη θα ήταν η ομορφότερη πόλη της Ολλανδίας αν δεν υπήρχε η Χάγη.

Ναι, αυτό όπως το βλέπεις είναι και να σκεφτείς πως ο κεντρικός που φαίνεται, είναι αυτός που περνάει κοντά στο σταθμό των τραίνων (αν δεν απατώμαι). Αν θες να πας ολλανδία, από φυσική ομορφιά αξίζει να μαζευτείτε 5-6 κολλητάρια και να περάσετε χαλαρά στο De Hoge Veluwe, να επισκεφτείτε το Άμστερνταμ για τον πανικό, να πάτε Ουτρέχτη, Χάγη παραλία, ψαράκι, μαλακία στην παραλία, και ανάλογα την εποχή πάτε και στα αξιοθέατα που προτείνει ο οποισδήποτε τουριστικός οδηγός, οι μινιατούρες είναι για τον πούτσο.

---------- Προσθήκη στις 01:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:23 ----------

Εμένα μου αρέσει και κατά τους Ολλανδούς η ασχημότερη πόλη της χώρας, το Ρότερνταμ.

Ναι ο κεντρικός αυτός είναι απο όσο διαβάζω στα σχόλια απο κάτω.

Ρε σύ τα άτομα είναι χιλιετίες μπροστά.

Ποδήλατα αποκλειστικά με όλες τις καιρικές συνθήκες και άψογα λεοφωρεία κτλ.

Εμείς τι σκατά κάναμε λάθος; Ποιός μας έφτυσε;

Δεν έχω σκοπό να πάω ούτε άμεσα ούτε στο κοντινό μέλλον αλλα πραγματικά τους θαυμάζω.

Δημοσ.

Ρίχνω εναλλακτικές:

Κολωνία 130 ευρώ, 2.6 - 5.6 με τζέρμαγουηγκ

Βρυξέλλες, 4.6-7.6 150 με τζετερφλάη

Πράγα, 150κάτι με smartwings εκεί γύρω. 50 ευρώ το outbound, μπορεί να δεις τις Τσέχες και να ψηθείς να μη γυρίσεις.

Δημοσ.

Θένξ ε λότ.

Βέβαια φαντάζομαι αυτές είναι απο Αθήνα και είναι τα αεροπορικά, μόνο, όσο θα μας έβγαινε όλο το πάγιο ταξίδι.

Αυτή η Πράγα κάτι μου είπε πάντως. Θα πέσει στο τραπέζι.

Δημοσ.

..λοιπον , δεν θέλω να ρίξω το επιπεδο της συζήτησης :P γιατί βλέπω οτι το εξωτερικό πάει σύννεφο , αλλά εγώ πήγα λιγο μέχρι την ...θεσσαλονικη :P

..μαθαίνοντας λίγα πράγματα για την ιστορία της κάπου καταλαβα οτι η μεγάλη μπινιά για την πόλη παίχτηκε κάπου στις αρχές του 1900 με την μεγάλη πυρκαγιά. Ηταν η ευκαιρία η πόλη να γίνει ολη κλασική και "Ευρωπαική". Η λαμογιά όμως ευδοκιμεί από τότε στο ελλάδα , και δεν αφήσαν κάποιο γνωστό αρχιτέκτονα να προωθήσει τα σχέδια της νέας πόλης και έτσι...

Παρόλα αυτά εμένα μου άρεσε.

:-)

Δημοσ.

η πόλη ήταν ευρωπαϊκή και πριν την πυρκαγιά. Η πυρκαγιά ήταν η μεγάλη ευκαιρία να φτιαχτεί μια πόλη που θα ζήλευε όλη η Ευρώπη. Αλλά δυστυχώς η πυρκαγιά συνέβη μετά την κατάληψη της πόλης από τους Έλληνες, και όπως ήταν φυσικό η ευκαιρία χάθηκε. Αργότερα μεγάλος Έλλην πολιτικός με πλήθος οδών με το όνομά του, αλλά και σεβαστό αριθμό ανδριάντων ανά την ελλάδα, ανακάλυψε σε μοναδική παγκόσμια πατέντα την αντιπαροχή, και έτσι συντελέσθηκε το μεγαλύτερο οικοδομικό - πολεοδομικό έγκλημα της ιστορίας, τα αποτελέσματα του οποίου βλέπεις αν βολτάρεις στα στενά γύρω από την καμάρα, στην Αγγελάκη, στην Αγίου Δημητρίου, στην Κασσάνδρου, και αλλού...

Δημοσ.

Με το να αναφέρεις τη Θεσσαλονίκη ανεβάζεις το επίπεδο της συζήτησης :P

Βλέπω εκμεταλεύτηκες στο έπακρο τους ποδηλατόδρομους. Ελπίζω να μην μείνατε μόνο σε αυτούς και να ανεβήκατε και πάνω προς τα κάστρα και την Παλιά πολή.

Να μας ξανάρθεις = )

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...