Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα!

Ψάχνω απεγνωσμένα να βρω έστω και ΜΙΑ φωτογραφία της παραλίας Μπονάτσα στην Κίμωλο. Αν κάποιος από σας είναι από 'κει ή έχει φωτογραφίες από 'κει και μπορεί να μου της στείλει, θα ήμουν ευγνώμων. Έχω καταφάει το internet και δεν έχω βρει τίποτα. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Χρόνια τώρα γυρίζοντας την Ελλάδα το μόνο που άκουγα για το Ηράκλειο ήταν ότι είναι μια μικρή Αθήνα και ότι δεν θυμίζει καθόλου πόλη που βρίσκεται σε νησί. Συμφωνούσα πάντα μαζί τους καθώς το Ηράκλειο ήταν η μόνη πόλη μου είχε Θάλλασα και δεν είχε παραλιακή… απλά είχε ένα ΄΄χάλι΄΄! Και από Καλοκαιρινά ʽανοιχταʼ μαγαζιά τίποτα! Είχαν δίκιο λοιπόν να λένε ότι στην Κρήτη μόνο τα Χανιά και το Ρέθυμνο έχουν το καλοκαίρι νυχτερινή ζωή

Το Ηράκλειο εδώ και 2 χρόνια και ειδικά φέτος το καλοκαίρι άλλαξε ριζικά! Όποιος ήρθε πριν 3 χρόνια και έρθει ξανά σήμερα δεν θα το γνωρίσει. Το μόνο κακό που παραμένει και σίγουρα έχει αυξηθεί είναι το κυκλοφοριακό.

Έχω λοιπόν χρέος σαν Ηρακλειώτης να επισημάνω τα καλύτερα καλοκαιρινά μαγαζιά του Ηρακλείου ώστε να μην τρώτε το χρόνο σας ψάχνοντας.

Παραλιακή

1. Big fish άνοιξε το χειμώνα και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. πριν 1-2 βδομάδες διαμόρφωσε το χώρο έξω και είναι πολύ ωραία για καφέ και φαγητό όλη μέρα και μετά τις 12 στο εσωτερικό χώρο με δυνατή μουσική … μέσος όρος ηλικίας 28-30. στην είσοδο θα δείτε τον Ισπανοφιλιπινέζο (δεν είναι Κινέζος) που έχει ζωγραφισμένο το χαμόγελο. Και κάπου θα τριγυρνάει ο μαύρος με το όνομα Σήφης.

2. Ακριβώς δίπλα το Fever . μέτά τις 12 κυρίως Ελληνική μουσική .δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο … μέσος όρος ηλικίας 25-27

3. Στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο το Why . άνοιξε πριν 1-2 βδομάδες και ξεκίνησε δυναμικά Ελληνική και ξένη μουσική ωραίο περιβάλλον … μέσος όρος ηλικίας 23-25

4. πάνω από το why άνοιξε ένα άλλο (ούτε που θυμάμαι πως το λένε) αλλά δεν φαίνεται να τραβάει.

5. Το πασίγνωστο ποια DESIRE http://www.desiredisco.gr/ για τον καλύτερο ήχο στην Ευρώπη έκλεισε για το καλοκαίρι και ακριβώς δίπλα για δεύτερη χρονιά άνοιξε το Island of desire, (ξεσκέπαστο) ίσως ή καλύτερη επιλογή. Ανοιχτά όλη μέρα για καφέ και φαγητό … αν θέλετε να πάτε πιο αργά πηγαίνετε πριν τις 10:30 για να βολευτείτε κάπου γιατί μετά τις 12 γίνεται χαμός. Ωραία καλοκαιρινή δροσερή μουσική κυρίως ξένα μετά τις 3 όμως αρχίζει να αδειάζει. Ηλικίες από 17 μέχρι 64

6. Κάτι παρόμοιο είναι το Envy (ξεσκέπαστο και αυτό) 100 μέτρα παρά πέρα… Είναι το περσινό Breeze, η κυριότερη αλλαγή είναι ότι αργά έχει ποιο δυνατά τη μουσική… Ανοιχτά και αυτό όλη μέρα για φαγητό και καφέ. Αναμφισβήτητα το ωραιότερο περιβάλλον από όλα τα μαγαζιά του Ηρακλείου (πισίνα φοίνικες κλπ κλπ) Το μόνο κακό για μένα που με κάνει να μην το επισκέπτομαι συχνά είναι ότι είναι τεραστίων διαστάσεων… μπορεί την ίδια στιγμή να είναι 15 γνωστοί μέσα και να μην δεις κανένα. Ηλικίες 17-45

7. Απέναντι είναι σχεδόν έτοιμο ένα πολυσινεμά . με αρκετά μαγαζιά και star bucks που έλειπε από το Ηράκλειο … πιστεύω ότι θα ανοίξει τις επόμενες βδομάδες.

8. Εκεί κοντά είναι και το ΚΟΤΙΝΟΣ – THE BAR βασικά είναι κυριλέ εστιατόριο αλλά έχει και bar για μεγαλύτερες φυσικά ηλικίες 30+

9. 200 μ πιο πέρα είναι το γνωστό εδώ και χρόνια ΜΑΓΑΖΙ με μουσική τουρλού τουρλού κυρίως Ελληνικά ,πολύ μικρό χαμηλοτάβανο και αν γεμίσει παθαίνεις ασφυξία… ηλικίες 20-30

10. ακριβός απέναντι το Loft μέσα και το CAPRISE έξω. Το Loft ωραίο μαγαζί με κυρίως ξένη μουσική και τον Ιούλιο-Αύγουστο είναι κάθε μέρα γεμάτο… ηλικίες 20-25.Το CAPRISE είναι ανοιχτό με χαλαρή μουσική.

11. Λίγο παρά πέρα πριν λίγες μέρες άνοιξε το GALLEA . το ποιο μεγάλο κλειστό μαγαζί του Ηρακλείου με μηδενική σχεδόν διακόσμηση με πολύ δυνατή μουσική (κρατάτε και ωτοασπίδες) και ηλικίες 17-20. σίγουρα η καλύτερη λύση για τους μικρότερους σε ηλικία . Σε λίγες μέρες θα ανοίξει και έξω.

12. Στο κέντρο δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα πράγματα . Στο druft αν θέλετε να δοκιμάσετε από μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες 40+. Στην πλατεία κοραή σας περιμένουν 15+ καφετέριες (Βερίκοκο , Νovo , Κοραή κλπ κλπ) που το βράδυ είναι ανοιχτά και ως μπαράκια.

13. Στην Αμουδάρα (παραλία 3-4 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο, υπάρχουν αρκετά μπαράκια αλλά για να πω την αλήθεια έχω να πάω χρόνια. από ότι έχω ακούσει όμως δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Στην Αμουδάρα είναι και το πολυσινεμά Τεχνόπολις για όσους δεν αποχωρίζονται την 7Η τέχνη ούτε στις διακοπές τους. Εκεί κοντά είναι και η Ταβέρνα του Πετούση , μην διανοηθεί κανείς να περάσει και να μην κάτσει έστω για μια φορά για φαγητό.

14. Και φυσικά αν κατέβεις με αντροπαρέα πρέπει να αφιερώσεις 2-3 βραδιές στην ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ και στα ΜΑΛΛΙΑ 20-25 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο…. Κάθε καρυδιάς καρύδι από κάθε γωνιά του πλανήτη μαζεύεται εκεί μόνο για διασκέδαση ΚΛΠ ΚΛΠ ;) ΚΛΠ ΚΛΠ…

Αυτά τα λίγα. Φυσικά μη νομίζετε ότι οι μόνες αλλαγές είναι στα βραδινά μαγαζιά … έχει αλλάξει ριζικά σε πολλούς τομείς… κυρίως στην Παραλιακή και στο κέντρο…

Σίγουρα έχω ξεχάσει πολλά… όποιος θέλει να συμπληρώσει!

Δημοσ.

εντάξει, έστω αν έχει πάει κανείς στη κίμωλο να μου πει αν πήγε εκεί για μπάνιο και αν του φάνηκε ωραία η παραλία και η γύρω περιοχή.

Δημοσ.

καλημερα σε ολους,γνωριζει κανεις καμια σεκιδα οπου να υπαρχουν προτασεις για βιεννη ποια μουσεια να επισκεφθεις,τις νοοτροπιες,τα φαγητα τους,τι εκδηλωσεις γινοντα και τέτοια.εχει παει βιεννη κανεις απο εσας?

Δημοσ.

Οπωσδήποτε το Kunsthistorisches Museum. Αν σου αρέσουν αυτά και κάθεσαι και ώρα στα εκθέματα, πήγαινε νωρίς το πρωί για να προλάβεις. Το μουσείο φυσικής ιστορίας ακριβώς απέναντι είναι επίσης πολύ καλό. Τώρα κάτι μουσεία προς τιμήν της πριγκήπισσας Σίσσυ κ διάφορα "μικρότερα" προσωπικά δν με ενθουσίασαν, κοίτα όμως αν έχει καμία έκθεση σε κάποιο από αυτά την περίοδο που θα πας -ή κάποιο αφιέρωμα.

Οι Βιεννέζοι γενικά είναι πολύ φλου τυπάκια, πολύ διαφορετικοί από τους Γερμανούς. Πολύ πιο φιλικοί και ανοιχτοί, πάρα πολύ εξυπηρετικοί αν πότε χρειαστείς οδηγίες για τπτ, τέτοια πράγματα. Γενικά επειδή η Βιέννη είναι πολυπολιτισμικό μέρος, οι τύποι έχουν στοιχεία απ'όλα τα μέρη της Ευρώπης και είναι πολύ ανοιχτοί. Μη τους αποκαλέσεις Γερμανούς, μην χαιρετήσεις ναζιστικά και θα 'σαι εντάξει ;p

Φαγητά τώρα. Δεν έχει πολλές διαφορές με την Γερμανική κουζίνα, απλώς η Βιέννη φημίζεται για το σνίτσελ της. Εφευρέθηκε εκεί, είναι ό,τι είναι η πίτσα για την Νάπολη και η μπουγάτσα για την Σαλονίκη. Να πας στο Figlmuller κοντά στο Stephansdom, είναι φημισμένο και καλό, αλλά αν θες κάτι πιο γαρνιτουριασμένο και με μπλιμπλίκια, κοιτάς αλλού -κάπου είχα σημειώσει τα καλά εστιατόρια, αν θες το ψάχνω. Επίσης, να δοκιμάσεις Zwiebelrostbraten mit bratkartoffeln, είναι το αγαπημένο μου φαγητό σε ολάκερο τον ντουνιά! Να φας sachertorte στο ξενοδοχείο sacher ή στο cafe central και να πιείς wiener melange καφέ, οπουδήποτε. Επίσης, αν πας πιο έξω απ'τη Βιέννη σε κανένα grietzing ή άλλο προάστιο/χωριουδάκι, να πας σε κάποιο beisl. Αυτά είναι κάτι σαν οινοποτεία, η βιέννη έχει καταπληκτικά κρασιά, κυρίως λευκά.

τώρα τι εκδηλώσεις γίνονται δν ξέρω, είναι ανάλογα και την εποχή. είναι πανέμορφη πόλη πάντως, ντέρμπυ με πράγα. επίσης, μην μένεις στα κεντρικά μέρη και τα τουριστικά, αν κάνεις μια βολτούλα πίσω από την stephansplatz ανηφορίζοντας προς τον δούναβη θα ανακαλύψεις πανέμορφα στενάκια γεμάτα πανέμορφες μπυραρίες και bistro.

α, και να πας στο prater στον τροχό, πλάκα έχει. το stadtpark δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αν πας στο belvedere και το schonbrun έχεις κλείσει με ανάκτορα και κήπους. και μπες και στην όπερα, ακόμα κ αν δν έχεις κλείσει για κάποια παράσταση, αξίζει να τη δεις μέσα πόσο πολυτελής και όμορφη είναι. α, και την karlskirche.

αν μου 'ρθει κάτι άλλο θα σου πω, μπορεί να έχει να συμπληρώσει κ ο άποικος τπτ.

Δημοσ.
@gvaggis

αν τελικά πας Λευκαδα και χρειαστείς πληροφορίες, πες μου.

thanx....

Ξέρεις τι έγινε....

Είμαι μεταξύ Λευκάδας κ Κεφαλλονιάς.

Βλέπω τις προάλλες όμως μια φωτο από την πόλη της Λευκαδας και ψιλο-κόλλησα...

Δεν μου πολυ-άρεσε αυτό που έβλεπα...

Σαν να έβλεπα μια πόλη της Στερεάς Ελλάδας!

Έχει άλλες περιοχές το νησί που να μπορείς το βράδυ να πιεις ένα ποτο και να κάνεις τη βόλτα σου εκτός από την πόλη;

Κανα παραλιακο χωριουδάκι πιο γραφικό αλλά με την κινησούλα του...

Δημοσ.

kurtsxaar όπως λέει κι ο Lucifer οι Αυστριακοί δεν είναι Γερμανοί. Είναι χαμογελαστοί, χαβαλετζήδες και εξυπηρετικοί. Δεν έχουν καλές σχέσεις με τους Γερμανούς γιατί είναι Βαυαροί. Από φαγητό θα φας καλά σε όποια μπυραρία κι αν πας, ακόμα και σε cafe. Στα restorants είναι πολύ ακριβά και δεν έχουν κάτι που θα αρέσει σε Έλληνα. Να πας στο μοναστήρι με τις καλόγριες που φτιάχνουν μπύρες (δε θυμάμαι πως το λένε). Καλό φαγητό και πολύ μπύρα! Έξω από τη Βιέννη είναι καλό να πας στο Baden. Εκεί έζησε ο Μπετόβεν και είναι πολύ ωραίο χωριό (λέμε τώρα). Να φας sachertorte στο ξενοδοχείο Sacher επιβάλλεται γιατί έχει ιστορία αυτό το γλυκό. Απογευματάκι, αργά πάρε ένα ταξί να σε πάει στο Donau Turm. Είναι ένας πολύ ωραίος πύργος, που περιστρέφεται και βλέπεις όλη τη Βιέννη από ψηλά (250 μέτρα ύψος). Α! Μην ξεχάσεις να πας και στο ενυδρείο. Είναι πολύ ωραίο και δεν είναι μόνο ενυδρείο. Ακριβώς δίπλα είναι και το μουσείο των βασανιστηρίων. Αυτά...

Δημοσ.
thanx....

Ξέρεις τι έγινε....

Είμαι μεταξύ Λευκάδας κ Κεφαλλονιάς.

Βλέπω τις προάλλες όμως μια φωτο από την πόλη της Λευκαδας και ψιλο-κόλλησα...

Δεν μου πολυ-άρεσε αυτό που έβλεπα...

Σαν να έβλεπα μια πόλη της Στερεάς Ελλάδας!

Έχει άλλες περιοχές το νησί που να μπορείς το βράδυ να πιεις ένα ποτο και να κάνεις τη βόλτα σου εκτός από την πόλη;

Κανα παραλιακο χωριουδάκι πιο γραφικό αλλά με την κινησούλα του...

Άγιος Νικήτας, 8 χιλιόμετρα από την πόλη. Παραθαλάσσιο, με 2-3 ωραία μπαράκια. Και στην παραλία της πόλης όμως είναι ωραία, όπως και στην κεντρικό δρόμο για βολτούλα. Και φυσικά οι παραλίες δεν παίζονται.

Δημοσ.

Μόνο που το Νυδρί δεν είναι και τόσο παραδοσιακό.

Πάντως στο κέντρο της πόλης στη Λευδάκα είναι παραδοσιακά, πολύχρωμα σπίτι, στενά σοκάκια κτλ. Δεν ξέρω από που ήταν οι φώτο που είδες.

Δημοσ.

λευκάδα ήταν οι καλύτερες διακοπές μου μετά απο τη μήλο (για ζευγάρι πάντα)! Πολύ ωραίο μέρος, στο νυδρί δε θα ξαναπάταγα ποτέ, άγιος νικήτας φοβερο μέρος κι έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ παραλία εκει (και λίγο παραπέρα αλλα μου διαφεύγει το όνομα) αλλα το βραδάκι βόλτα στην πόλη της λευκάδας μου άρεσε πολύ.

για κεφαλλονιά δυστυχώς δεν έχω πάει για να μπορώ να συγκρίνω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...