d_gkal Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Καρδιτσα/πλαστηρα ή βολος/πηλιο(πορταρια, κλπ) για το σ/κ γυρω στις 10 μαρτη? Η Ή αλλη προταση δεκτη Με αμαξι απο Θεσσαλονίκη. 2 ατομα. 2-3 βραδια
margaritagr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Ωραία ειναι και τα δυο. Η Πορταριά συνδυάζει και τις ομορφιές του βουνού αλλα και περισσότερες επιλογές σε φαγητο-καφέ-διασκέδαση και στο ίδιο το χωριό αν δε θες να παρεις αμάξι, αλλα και στο Βόλο , στα Χάνια που ειναι κοντά ή στη Μακρυνιτσα. Η λίμνη πλαστηρα έχει κάποιες δραστηριότητες αν σας ενδιαφέρουν (κανό στη λίμνη, άλογα, 4χ4...) αλλα δεν ειναι "χωριό" όποτε απλά θα μείνεις σε κάποιο κατάλυμα να κοιτάς τη θέα και θα κατέβεις (πιθανώς με αμάξι) για φαγητο. Λόγω Πορταρίτικης καταγωγής επιλέγω τη κουρτίνα Α 2
xtolis1 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Καρδιτσα/πλαστηρα ή βολος/πηλιο(πορταρια, κλπ) για το σ/κ γυρω στις 10 μαρτη? Η Ή αλλη προταση δεκτη Με αμαξι απο Θεσσαλονίκη. 2 ατομα. 2-3 βραδια ετσι όπως τα λέει η Μαργαρίτα είναι, στη Λίμνη Πλαστήρα αν μείνεις π.χ στο Νεοχώρι θα χρειαστεί να πάρεις αυτοκίνητο για να πας για τοξοβολία-ιππασία-κανό στη πλαζ Πεζούλας ή για να δεις το φράγμα που βρίσκεται νότια της λίμνης όπως και τα υπόλοιπα αξιοθέατα γύρω απ΄ τη λίμνη βρίσκονται σε μεγαλύτερες αποστάσεις απ' οτι στο Πήλιο. Στο Πήλιο έχεις περισσότερες επιλογές διαμονής σε Πορταριά - Μακρυνίτσα (όπως το Δεσποτικό, Αρχοντικό Μαργαρίτη κ κτλ) όπως και σε καφέ-φαγητό και όλα σε πιο κοντινές αποστάσεις. Συν ότι φεύγοντας μπορείς να κάνεις και μία στάση στο Βόλο. Βέβαια εκτός από αυτα τα δύο μπορείς να τσεκάρεις για 1-2 διανυκτερεύσεις και Παλαιό Παντελεήμονα που είναι πιο κοντά. 1
margaritagr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Αν καταληξετε σε Πορταρια πες μου για κανα tip _________________________________________________________ Θα ηθελα κι εγω να ρωτησω αν η ορεινη Κορινθια προσφερεται για εκδρομη απο Αθηνα με μια διανυκτερευση, και να ειναι καλυτερη η διαμονη στα Τρικαλα ή σε καποιο χωριο τριγυρω. Θελω ενα μερος που να εχει ζωη, οπου μεινουμε να μπορουμε να εχουμε επιλογες για φαγητο-καφε-βολτα. Α κι επισης αν ειναι νορμαλ ο δρομος ως εκει *edit:επισης ειδα οτι τα τρικαλα χωριζονται σε ανω μεσαια και κατω. διαφορες? (επρα απο το υψομετρο ) 1
d_gkal Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Για πες για πορταρια.... Μαλλον εκει μας κοβω
margaritagr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Λοιπον αν θελετε ενα καλο καταλυμα με καλη εξυπηρετηση, καθαρο, σε νορμαλ τιμη προτεινω το Κριτσα πανω στην πλατεια. Εχει ωραιο πρωινο και πολυ καλο εστιατοριο. Μικρη μοναδα , με λιγα δωματια, ευγενεις ανθρωποι, επαγγελματιες. Τους ξερουμε πολλα χρονια εχω μεινει αρκετες φορες εκει. Αν θες κατι πιο grande εχω καλη αποψη για το Maritsa's οπου επισης εχω μεινει και ειναι στο κεντρο κι αυτο. Λιγο πιο εξω ειναι τo Portaria το οποιο εχει και εσωτερικη πισινα. Επισης εκτος πλατειας (κανα δεκαλεπτο με τα ποδια) ειναι το Xenia. Στο θεμα φαγητο η καλυτερη επιλογη ειναι το Κριτσα. Εχει βεβαια και αλλες επιλογες αν δε σας αρεσει, υπαρχει και σουβλακερι επισης. Στο δρομο Πορταριας Μακρυνιτσας ειναι το Αερικο, πολυ ομορφο μαγαζι για καφε γλυκο ποτο. Ενα τσιπουραδικο και ενα καφε θα δειτε πανω στη πλατεια της Πορταριας στο κεντρικο παρκινγκ. Η Μακρυνιτσα ειναι πολυ κοντα με το αμαξι και προσφερεται να πατε για βολτα, εχει κι εκει να φατε αλλα δεν εχω κατσει ποτε. Στην Πορταρια αξιζει να σταματησετε στην Αδαμενα και να περπατησετε μεσα στα δεντρα, με τρεχουμενο νερο. Ειναι πηγαινοντας προς μακρυνιτσα αλλα σε ελαχιστη αποσταση, δε θελει αμαξι. Επισης ειναι γραφικη η Αγια Μαρινα η εκκλησια που θα δειτε στο δεξι σας χερι μπαινοντας στο χωριο. Γενικως τα καλντεριμια προσφερονται για περπατημα μπορειτε να δειτε ολο το χωριο. Επισης απο Πορταρια πατε και Χάνια αν σας ενδιαφερει το χιονοδρομικο ή για φαγητο εχει μια κλασσικη ταβερνα, εχει και καφετερια. Φυσικα θες αμαξι για να πας, ειναι κανα 15-20' κι αυτο λογω στροφων. 2
Georgios2 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 sos. Έβγαλα αεροπορικά για τους γονείς μου πριν έναν μήνα περίπου για γερμανία. Πετάνε την κυριακή. ο πατέρας μου μεταξύ άλλων έχασε και την ταυτότητα του, σήμερα. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Αν δεν την βρει?
Garnele Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Πάει και βγάζει καινούρια, μια χαρά προλαβαίνει.
d_gkal Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Μαργαρίτα, για κριτσα μας βλεπω 99% 3 ή 3 βραδια προτεινεις? Με την εννοια εχει κατι να δουμε σε 3 ημερες ή φτανουν οι 2?
therock Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Ισχυει οτι στις κρατησεις ξενοδοχειου πληρωνεις και τους φορους? Αν κλεισω εξωτερικο πχ Booking 50 ευρω η βραδια θα πληρωσω και κατα την αφιξη μου τους φορους? Ετσι την επαθε ενας φιλος απο ταξιδιωτικο. Πληρωσε προμηθειες εισητηρια ξενοδοχεια και μολις εφθασε του ζητησαν 80 ευρω φορο στο ξενοδοχειο
zio10 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Ισχυει οτι στις κρατησεις ξενοδοχειου πληρωνεις και τους φορους? Αν κλεισω εξωτερικο πχ Booking 50 ευρω η βραδια θα πληρωσω και κατα την αφιξη μου τους φορους? Ετσι την επαθε ενας φιλος απο ταξιδιωτικο. Πληρωσε προμηθειες εισητηρια ξενοδοχεια και μολις εφθασε του ζητησαν 80 ευρω φορο στο ξενοδοχειο Ξέρω ότι ισχύει σίγουρα στην Ιταλία. Ανάλογα με τα αστέρια του ξενοδοχείου υπάρχει ένας δημοτικός (νομίζω) φόρος που πληρώνεις απευθείας στο ξενοδοχείο μετρητά. Αλλά δεν είναι πολύ μεγάλο ποσό.
margaritagr Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Μαργαρίτα, για κριτσα μας βλεπω 99% 3 ή 3 βραδια προτεινεις? Με την εννοια εχει κατι να δουμε σε 3 ημερες ή φτανουν οι 2? Δυο βραδιά για την Πορταριά ειναι αρκετά , ειδικά αν φτάσατε νωρίς τη πρωτη μερα και δε πάτε απόγευμα. Προλάβαινετε να δείτε το χωριό να πάτε και Μακρυνιτσα πχ.Και 3 να μείνεις ομως ,αν υπάρχει η δυνατότητα χρόνου και τιμής, πάλι έχεις πραγματα να κανεις! Πας με ησυχία Χάνια, συνεχίζεις αν θες προς Ζαγορα... Επισης υπάρχει και το τρένο του Πηλίου σε όμορφη διαδρομή http://www.trainose.gr/τουρισμός-πολιτισμός/τρένο-και-αναψυχή/θεματικό-τρένο-πηλίου/ το οποίο καταλήγει Μηλιές και κάνει καποια ωρα στάση να κάτσεις για φαγητο σε ταβερνάκι. Και στις δυο περιπτώσεις καλύπτεσαι 1
d_gkal Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Αν παω απο πεμπτη, θα φτασω αργα (κατα τις 5 θα φυγω απο Θεσσαλονίκη) Αν παρασκευή, τοτε νωρις. Καλη ιδεα το τραινο! Θα το εχω στα υποψιν. Ελεγα σαββατο για χιονοδρομικο(αν εχει χιόνι), κυριακη ισως βολο για φαι και μετα πισω. Χρονος υπαρχει, χρημα θα βρεθει 1
mobile_32 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Ξέρω ότι ισχύει σίγουρα στην Ιταλία. Ανάλογα με τα αστέρια του ξενοδοχείου υπάρχει ένας δημοτικός (νομίζω) φόρος που πληρώνεις απευθείας στο ξενοδοχείο μετρητά. Αλλά δεν είναι πολύ μεγάλο ποσό. Αν δεν κάνω λάθος και στην Ελλάδα απο 1/4 θα ισχύει ο φόρος διανυκτέρευσης και το ποσό πάει ανάλογα τη κατηγορία του ξενοδοχείου... 1
doctorkostis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Πράγα, 6 μέρες. Προτάσεις εντός πόλης; να αποφύγω κάτι; Σκέφτομαι ημερήσια karlovy vary, pilsen ίσως και Δρέσδη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις