Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Plextor PX-712A (CD-R)

sprog333

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι φυσιολογικο, να μην μπορω να γραψω σε creation CD-R (Plasmon type eight) δισκάκια με το Plextor (155E απο το Πλαισιιο, οταν πρωτοκυκλοφόρησε :mad: ).Οταν απλως τα τοποθετω άγραφα στο drive, προσπαθει μετα απο περίπου 2 λεπτα να τα γράψει μονο του (format?) ,χωρίς να σταματάει ποτέ, οση ωρα και να τα αφήσω ...

Οταν εχουν γραφει απο αλλα drive, μερικα διαβαζονται (από το Plextor) και μερικα οχι!(κανει τα ίδια). Φταιει το Drive;

Τελευταια μου ετυχε και σε CD-R (απο μήτρα) με εργοστασιακους drivers εκτυπωτη...

Δυστυχως εχω μερικά Creation που εχουν θεωρηθει απο την εφορία, για λογιστικες καταστάσεις και πρέπει να τα καψω σωστα, χωρίς απώλειες. Τι RW drive να αγορασω; Tα combo (που βολευουν για backup DVD) εχουν καλη συμβατοτητα; (π.χ. LG)

Ευχαριστώ .

Δημοσ.

Για δοκίμασε να κάνεις ένα update το firmware του drive σου...

Τώρα για το ποιό RW μπορεί να σου κάνει την δουλειά σου είναι κάτι υποκειμενικό, συνήθως οι κατασκευαστές βγάζουν μια λίστα με cd που υποστηρίζουν, αλλά φυσικά δεν γράφουν για όλες τις εταιρίες και μάρκες... το κάνουν δειγματοληπτικά και μόνο για brand cds...

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις σε κάποιο άλλο pc με άλλο cd-rw να δεις αν θα γραφτεί...

και γνώμη μου είναι ότι όταν πρόκυται για δουλειά και μάλιστα κάτι επαγγελματικό, τότε καλό είναι να δίνεις κάτι παραπάνω για να αγοράζεις κάτι καλύτερο...

Δημοσ.

Εχω κάνει ολα τα firmware update....

Εδωσα τα διπλα λεφτα για το plextor και ομολογώ οτι δεν περίμενα τέτοια απόδοση στα CD... Στα DVD πάει καλά . (Τα DMA settings ειναι ΟΚ).

Έβαλα τo Teac 516D (DVR-R) διαβάζει τα πάντα και σωστά...

Να δώσω το Plextor για βλάβη; Αν δεν παραδεχτούν οτι εχει πρόβλημα πλήρωνω τίποτα; Εχει κανείς εμπειρία απο το service της Plextor;

Δημοσ.

Αν αυτο συμβαίνει μονο με τα Creation (εδω που τα λεμε τα plasmon δεν ειναι και οτι καλυτερο) τοτε μη το στειλεις στην Plextor. Στειλε το μονο όταν αποτυγχάνει στα προτεινόμενα από την Plextor δισκάκια:

http://www.plextor.be/technicalservices/technology/recmedia.asp?choice=Supported%20media

Μην ανυσηχείς, αν όντως φταιει το drive τοτε σε λίγο καιρό δεν θα γράφει ουτε τα καλά δισκάκια οποτε θα το στειλεις πακέτο στην Plextor και τοτε αναγκαστικά θα στο αλλαξει. Η πολιτική αλλαγών της plextor ειναι πολύ καλή... το πέρνουν με courier και το φέρνουν με courier εντος μιας εβδομάδας.

Δημοσ.

Τελικα πήρα το LG με το οποίο θα κάνω την δουλειά μου σίγουρα και γρήγορα...

Επανέρχομαι στο θέμα βλάβης του Plextor:

Οταν βαζω ενα οποιαδήποτε CD, DVD σε αυτο κανει 15-22 δευτ. να το πρωτοδιαβάσει ενω στο LG 8-9 δευτ.. Η διαφορά ειναι τεράστια !

Ισχύουν αυτοί οι χρόνοι και για άλλα Plextor 712A ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...