Προς το περιεχόμενο

βοήθεια σε Vb6

kapo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρακαλώ όποιος μπορεί να βοηθήσει...

Έφτιαξα ένα απλό πρόγραμμα σε VB6 που εισάγει και εμφανίζει δεδομένα από μια Access db.

Το πρόβλημα είναι ότι όσο το τρέχω στον υπολογιστή μου όλα μια χαρά...

Όταν πάω να το τρέξω σε άλλον υπολογιστή,τρέχουν μόνο εκείνα τα κομμάτια του προγράμματος που δεν κάνουν χρήση της db.Οταν πάω να κάνω εισαγωγή ή εμφάνιση στοιχείων από την db,το πρόγραμμα διακόπτεται και μου εμφανίζεται το μήνυμα

"Class not registred

Looking for object with CLSID {00000010-0000-0010-8000-00AAA006D2EA4}

"

Καμία απάντηση για το τί μπορεί να φταίει θα μου ήταν χρήσιμη καθώς η deadline είναι μέχρι την Παρασκευή...

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους απαντήσουν

Δημοσ.

Νομίζω ότι στον υπολογιστή που πας να το τρέξεις λείπουν τα αντικείμενα DAO (Data Access Objects) που είναι υπεύθυνα για την σύνδεση με την βάση δεδομένων. Στον δικό σου υπολογιστή δουλεύει, μιας και αυτά εγκαθίστανται μαζί με το Visual Studio. Αυτό που έχεις να κάνεις έιναι να τα εγκαταστήσεις και στον υπολογιστή που θα τρέξει η εφαρμογή σου. Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για το πως θα το κάνεις σε αυτή την διεύθυνση: http://support.microsoft.com/kb/q233002/

Δημοσ.

Ισως το εργαλειο (ocx) με το οποιο συνδεεις την βαση να φυλαει το path για την database στο δικο σου μηχανημα! Προσπαθησε να ανανεωνεται αυτο το path.

Αν δεν ειναι αυτο, τοτε προσπαθησε να φτιααξεις ενα installation απο Visual Studio Tools -> Package & Deployment Wizards.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...