Προς το περιεχόμενο

athlon 64 ή intel p4 ?

tor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
να κάνει quote

kontos_harry να ανοίξεις δικό σου thread.

Δεν κοπανάμε ότι γουστάρουμε σε άλλο thread.

Δεν απαγορεύεται άνοιγμα thread , ούτε κοστίζει.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι το υποστηρίζουν.

Όπως και πολλά ακόμα προγράμματα.

Αν θες λίστα benchmarks που δουλεύουν σωστά πες μου να τα γράψω [ έχω και 64BIT Benchmarks αν θες ]

Δημοσ.
Ναι το υποστηρίζουν.

Όπως και πολλά ακόμα προγράμματα.

Αν θες λίστα benchmarks που δουλεύουν σωστά πες μου να τα γράψω [ έχω και 64BIT Benchmarks αν θες ]

ayto to thelw kai gw :D

Δημοσ.
Για να μην ανοίξω άλλο Topic ...

Θέλω να κάνω Video - capturing - editing - DVD writing. Διαθέτω την κάμερα Canon XM2 και σαν κάρτα Video Real time editing Matrox RTX100. Έχω και 2-3 άλλα PC σε δικτυάκι.... τι θα προτείνατε; από χρήματα δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί τα μηχανήματα βγάζουν τα λεφτά τους.

Ευχαριστώ...

Φίλε μου αν έχεις την κάρτα αυτή της matrox (την οποια έχω και εγώ) πρέπει οπωσδήποτε να πας΄σε intel λύση γιατί όλα τα chipsets για amd είναι ασύμβατα με την κάρτα αυτή και επιπλέον δεν έχει καλές επιδόσεις. Εχω το motherboard a8v deluxe, και τον amd athlon fx 55 και η κάρτα υπολειτουργεί. Χάνει frames, κολλάει, επαννεκι΄νήσεις.. Αν πας στο site της matrox θα δεις οτι προτείνει ΜΟΝΟ chipsets της intel πράγμα πολύ παράξενο φυσικά. Μου μυρίζεται σιωπηλή συμφωνία μεταξύ των 2 εταιρειών. Κρίμα πάντως για μια εταιρία σαν την matrox να έχει τόσες πολλές ασυμβατότητες. Αν δεις και στα forum της εταιρίας όσοι έχουν αυτή την κάρτα παραπονούνται για κολλήματα και αλλα προβληματα.

Δημοσ.

Πάντως μου αρέσουν πολύ αυτές οι γενικές ερωτήσεις τύπου "το Χ ή το Υ??"... δίνεται η τέλεια ευκαιρία στον καθένα να γράφει το κοντό του και το μακρύ του... χωρίς φυσικά στο τέλος να βγαίνει ένα συμπέρασμα!!!

Δημοσ.
Πάντως μου αρέσουν πολύ αυτές οι γενικές ερωτήσεις τύπου "το Χ ή το Υ??"... δίνεται η τέλεια ευκαιρία στον καθένα να γράφει το κοντό του και το μακρύ του... χωρίς φυσικά στο τέλος να βγαίνει ένα συμπέρασμα!!!

Όχι απαραίτητα στην συντριπτική πλειοψηφία επιλέξανε Athlon 64. Αν διάβαζες προσεκτικά θα το έβλεπες.

Δημοσ.

Ίσως να είμαι λίγο ...old school (μη βαράτε) με τις CPU και τα mobos πχ δεν έχω δοκιμάσει nforce 3 και δεν έχω κάνει O/C σε prescott (ουουουου!!!).

Θέλω να πω πάντως ότι από την εμπειρία μου πως τα intel mobos από το ver1.0 ήταν πάντα rock solid π.χ. το απλό gigabyte 8IPE1000 που τρέχω έδώ κι ένα χρόνο ήταν ίσως το πρώτο i865 που εμφανίστηκε στην ελλ. αγορά και δεν μου έχει κάνει το παραμικρό. Σε φίλο που ήθελε να αγοράσει κάτι εφάμιλλο και φτηνό πρότεινα τότε ένα γνωστής μάρκας nforce2 με ένα 2200+ (λίγο off-topic μιας και μιλάμε για A64). Κούφια η ώρα που το έκανα. Τέσπα.

Ιστορικά πάντως πάντα αγόραζα intel μετά τον πρώτο μου cyrix 150+, με μια εξαίρεση ενός duron 650 με Αsus A7V. Ποτέ δεν το μετάνιωσα για τα intel γιατί απ' όσο θυμάμαι ποτέ δεν μου παρουσίασαν ασυμβατότητα. Και κάποτε που πούλαγα (επί εποχής Pentium II-III), προτιμούσα να δίνω intel γιατί μου τα φέρναν σπάνια πίσω αντίθετα με κάτι VIA - SiS. Προτιμώ να είμαι 100% απροβλημάτιστος παρά 5% πιο γρήγορος.

Τώρα θα πει ο Billpeppas "που τα θυμήθηκε ο κωλόγερος, θα μας πει και για τον Μεγαλέξανδρο σε λίγο". H ιστορία κάνει κύκλους. Και όσο κι αν μισούμε τα μονοπώλια, αυτά των Microsoft-intel φαίνεται πως θα μείνουν για καιρό ακόμα...

Δημοσ.

Μην το πάμε και πιο πίσω το πράγμα :D

Κοίτα είναι και η μητρική που παίζει ρόλο dimitri , π.χ. με την Abit NF7-S rev 2.0 [ αφού μίλησες για nFORCE 2 ] , όλα παίζουν μια χαρά από την πρώτη στιγμή που στήθηκε το μηχάνημα.

Επίσης για τις ασυμβατότητες δεν οφείλεται το chipset , παρά η ίδια η μητρική [ blame the manufacturer :D ].

Πάρε π.χ. μια QDI για Pentium 4 , με όποιο chipset θες, και έλα να μου παραπονεθείς για τα 10000 προβλήματά της.

Οπότε μην το γενικεύουμε.

Πάντως το nF3 όχι σταθερό είναι , υπέρ-σταθερό.

Για το nF4 υπάρχει ένα Data Corruption issue , που δεν σου δίνει το δικαίωμα να πείς ότι είναι τέλειο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...