Προς το περιεχόμενο

Sos με 300άρη!!!!!

EJ_Gova

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΠΑΙΔΙΑ SOS!!!Πήρα τον 300άρη Maxtor και θέλω να εγκαταστήσω τα Windows σε αυτόν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!Γίνεται;Στην εκκίνηση τον βλέπει αλλά στο BIOS και στην εγκατάσταση των Windows ΟΧΙ!!Προσπάθησα να εγκαταστήσω τους drivers για SATA από δισκέτα αλλά δε φαίνεται να δουλεύει.Το mobo είναι το Asus A8V Deluxe και τον έχω συνδέσει σε SATA θύρα.Όχι σε RAID(Θέλει πάνω από έναν σκληρό.)

Δημοσ.

Γιατί;;Μόλις τον χωρίσω θα φαίνονται τα κομμάτια στην εγκατάσταση;;Μέχρι πόσα GB partition υποστηρίζουν τα XP;;;

Δημοσ.
ΠΑΙΔΙΑ SOS!!!Πήρα τον 300άρη Maxtor και θέλω να εγκαταστήσω τα Windows σε αυτόν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!Γίνεται;Στην εκκίνηση τον βλέπει αλλά στο BIOS και στην εγκατάσταση των Windows ΟΧΙ!!Προσπάθησα να εγκαταστήσω τους drivers για SATA από δισκέτα αλλά δε φαίνεται να δουλεύει.Το mobo είναι το Asus K8V Deluxe και τον έχω συνδέσει σε SATA θύρα.Όχι σε RAID(Θέλει πάνω από έναν σκληρό.)

Καλησπέρα.

Είχα το ίδιο πρόβλημα , μέχρι και καινούριο BIOS ( AWARD ) αγόρασα απο Αμερική γιατί η MSI σταμάτησε να βγάζει αναβαθμίσεις Bios για το MotherBoard μου και άκρη δεν έβγαζα προκειμένου εγκαταστήσω WinXP σε 250GB ( με η χωρίς Partition ) .

Η λύση,

Αγόρασα μια κάρτα IDE controller ( Maxtor )και το πρόβλημα έληξε και όχι μόνο , αυτή τη στιγμή έχω επάνω 3 HardDisk 200GB WD , 250GB WD , 300GB Maxtor , χωρίς κανένα πρόβλημα .

Δημοσ.

Παιδιά έκανα τα partitions(80,100,100) αλλά τζίφος.Θα ήθελα,κάποιος που είχε το πρόβλημά μου και το έλυσε με συμβατικό τρόπο(χωρίς επιπλέον αγορά δηλ, αν και είναι μια καλή λύση όταν φτάνεις στο ΑΜΗΝ)να μου πεί αναλυτικά τις απαραίτητες ρυθμίσεις του bios κι αν το έκανε με άλλον σκληρό πάνω ή όχι.Σε ποια θύρα συνδέσατε τον SATA;ΣΑΣ ΘΕΡΜΟΠΑΡΑΚΑΛΩ!!

Δημοσ.

Εγώ πάντως με τον WD 250GB SATA ξεκίνησα την εγκατάσταση των Windows XP (τουλάχιστον XP1 αλλιώς δεν θα βλέπει πάνω από 137GB) και την ώρα που σου λέει να πατήσεις F6 για να βάλεις drivers (όσο είναι ακόμα στην DOSοειδή οθόνη) έβαλα μία δισκέτα όπου είχα γράψει τους drivers από το CD της motherboard (Asus K8V SE Deluxe) για τον on-board SATA controller.

Μια συμβουλή : γράψε στην δισκέτα ότι drivers βρεις, είτε είναι για τον RAID controller είτε για τον απλό και δες ποιος θα δουλέψει.

Δημοσ.
Μια ερώτηση πρώτα. Στο BIOS δεν τον βλέπεις ούτε καν στην λίστα του Boot Order?

Εγώ πάντως με τον WD 250GB SATA ξεκίνησα την εγκατάσταση των Windows XP (τουλάχιστον XP1 αλλιώς δεν θα βλέπει πάνω από 137GB) και την ώρα που σου λέει να πατήσεις F6 για να βάλεις drivers (όσο είναι ακόμα στην DOSοειδή οθόνη) έβαλα μία δισκέτα όπου είχα γράψει τους drivers από το CD της motherboard (Asus K8V SE Deluxe) για τον on-board SATA controller.

Μια συμβουλή : γράψε στην δισκέτα ότι drivers βρεις' date=' είτε είναι για τον RAID controller είτε για τον απλό και δες ποιος θα δουλέψει.[/quote']

Στο BIOS τον αναφέρει ως FastTrack SATA Device...τάδε, όχι με το μοντέλο του. Όσο για το SP1, εγώ έχω cd των xp τα οποία έχουν το sp1 σε ξεχωριστό φάκελο ώς setup.exe. Δεν μετράει αυτό όμως έτσι;Δεν πρόκειται να το δεί;Τα απλά xp μέχρι πόσα GB βλέπουν;

Δημοσ.

Μέχρι 137GB. Αν δεν μπορείς να βρεις cd SP1 φτιάξε το μόνος σου. Ψάξε για slipstream xp στο forum η στο google.

Πρώτα από όλα όμως δοκίμασε την διαδικασία με το F6 για να δεις αν θα τον δει η εγκατάσταση έστω και ως 137GB.

Δημοσ.

Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι το να κάνω bootable τον sata.Παρ'ολο που τον έχω χωρίσει,ακόμα και το Partition Magic δε μπορεί να εγκαταστήσει λειτουργικό στα διαμερίσματά του.Μόνο στον ide με τον οποίο μπαίνω στα Windows επιτρέπει να δώ τα διαμερίσματα για εγκατάσταση.

Δημοσ.

Sto sigkekrimeno motherboard prepei na deis an exeis to teleyaio bios kai an oxi na to anabathmiseis. Epeita prepei na beis sto bios na apenergopoiiseis ton raid controller kai den 8imamai akribos poy prepei na peis na blepei ton sata san ide (den 8imame pos akribos to leei mesa sto bios). An ta kaneis ata ta windows egka8istoyntai kanonika. Na protimiseis kapoia windows me SP2 ensomatomeno gia na apofygeis alla problimata....

Kali tixi

Δημοσ.

Παιδιά ενημερώθηκα ότι το συγκεκριμένο mobo καθώς και άλλα δεν δέχονται SATA δίσκο ως bootable.Οπότε αναγκαστικά πρέπει να πάρω έναν IDE για να εγκαταστήσω τα Windows. Ο SATA μου έτσι κι αλλιώς, από την αρχή δούλευε κανονικά ως δεύτερος. Το θέμα είναι ότι ήλπιζα να έχω τα Windows εγκατεστημένα πάνω σε 16MB CACHE...ΚΛΑΨ!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...