Προς το περιεχόμενο

Αγορά κάρτας Γραφικών

Angelcrow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύστημα:

case :Herolchi 6a19 +400wat psu power innovator(κοινώς ΜΟΥΦΑ)

cpu : Athlon xp 2600+

mobo :epox8rda3+

2x256 kingston ddr400 cl3

dvd rom :Lg

dvd-r :nec 3500a

hd :1 x 120gb segeate barracuda, 1 x 20 gb segeate pata ata 100 7200rpm

sapphire 9200 64mb dvi tvout 128bit

H σκέψη λοιπών είναι η αγορά μιας κάρτας γραφικών

Οι επιλογές είναι:

1) Ati 9550(128bit) 128mb (sapphire,gigabyte,Asus) Περίπου 65 ευρ

2) Ati 9600 pro ή 9600xt 128mb Περιπου 140 -160 ευρώ

3) Nvidia 6600gt 128mb Περίπου 235 ευρώ

Τώρα το σύστημα μου γενικά δεν μπορώ να πω ότι σέρνεται αλλά δεν είναι και ότι ποιο καινούριο αλλά εγώ δεν το αλλάζω για τα επόμενα 2,5 χρόνια μιας και προέχει η αγορά ενώς laptop.Στη τελική,o υπάρχων υπολογιστής, πολύ πολύ να γίνει server για την ADSL

Ερωτήματα:

1) Η 9550 είναι καλή λύση; Θα δω καμιά ουσιαστική διαφορά;Η αλήθεια είναι ότι τα 128mb μνήμης θα κάνουν μια καλή διαφορά αλλά το chipset λέει ή είναι μικρή η διαφορά με το 9200;Υπάρχει και υλοποίηση με 256mb μνήμης αλλά τα λεφτά φτάνουν τα 95ευρώ

2) Και έτσι περνάμε στην 9600pro or 9600xt περίπου στα 130-160 μιας και φαίνεται καλή λύση.Τουλάχιστον ισσοροπημένη

Μέχρι στιγμή όλα καλά αφού δεν χρειάζομαι την αγορά του τροφοδοτικού

3) Από εδώ και πέρα πάμε στα πολλά τα φράγκα 6600gt + tagan 480= 330 ευρώ.Αυτή η λύση θα προσφέρει και το καλύτερο αποτέλεσμα όσο αφορά την διασκέδαση μου και θα μου δώσει και μια επέκταση ζωής καλύτερη στο pc όσο αφορά τα Παιχνίδια

Φυσικά μιλάμε πάντα για υλοποιήσεις AGP και είναι και αυτή μια παράμετρος που πρέπει να λάβω υπόψην

Ακούω λοιπών!!!!

Απλά χρειάζομαι μια δεύτερη γνώμη και οι δική σας φίλοι μου μετράει ή καλύτερα την συγκατάθεση σας στο πως θα ξοδέψω τα λεφτάκια μου!

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εφόσον δεν κάνεις overclocking , δεν σου χρειάζεται να πάρεις τροφοδοτικό με την 6600GT.

Δεν καίει και τόσο πολύ , ενώ το υπόλοιπο σύστημά σου είναι ΠΟΛΥ ελαφρύ από πλευράς κατανάλωσης.

Αν αντέχει το πορτοφόλι , πάρε την 6600GT , έχει τραγική διαφορά σε απόδοση σε σχέση με τις άλλες 2 που σκέφτεσαι.

Αλλά πάρε την φτηνότερη 6600GT που θα βρεις , την Prolink (~200?).

O μόνος σοβαρός λόγος να δώσεις περισσότερα , είναι αν θες το video-in (που έχει μόνο η MSI).

Δημοσ.

"αλλά εγώ δεν το αλλάζω για τα επόμενα 2,5 χρόνια" leei o angelcrow..

an parei mia 9600 pro/xt/ultra/foveri i tin 9550 mexri na perasoun 2,5 xronia, asta.........

i 6600gt einai i pio sosti epilogi sou.kai den tha xreiasteis kainourgio psu..

Δημοσ.

Φίλε μου, μην πάρεις την 9550 γιατί δεν θα δεις ουσιαστική διαφορά. Αν θέλεις να δώσεις γύρω στα 100?, πάρε την 9600Pro. Αν θέλεις να δώσεις γύρω στα 165?, πάρε την 9800Pro μεταχειρισμένη. Αν θέλεις να δώσεις 200?, πάρε την PixelView 6600GT. Και μην πάρεις κάρτα με 256MB γιατί θα τα πληρώσεις αδρά και θα κάθονται!

Δημοσ.

Για φτηνη λυση προτεινω 9800se απο e-shop(powercolor).Ειναι μεν SE αλλα παιζει στα ιδια επιπεδα με 9600pro/xt(καπου αναμεσα ισως) ενω ειναι και σχετικα φτηνη,125 ευρω.Αν θες για πιο πολλα χρηματα η καλυτερη επιλογη ειναι 6600GT(χωρις turbo :-) )περιπου στα 200.Θα διαλεγα την prolink(aka pixelview).Η MSI ισως να ειναι λιγο καλυτερη αλλα τα επιπλεον λεφτα θα τα δωσεις για τα πολλα cd που τη συνοδευουν....

Δημοσ.

@ yositosi:ετσι εχω διαβασει και εδωμεσα και σε διαφορα site,οτι παιζει καπου εκει σε επιδοσεις.Δεν την εχω και ετσι δε μπορω να σου απαντησω με σιγουρια.Αυτο που επισης εχω διαβασει ειναι οτι η sapphire 9800SE γινεται σχετικα ευκολα(softmodding) 9800pro.Το εχουν κανει ορισμενοι απο το insomnia αν δεν κανω λαθος.Αν ισχυουν ολα αυτα(που πιστευω οτι ισχυουν)ειναι μια πολυ καλη προταση σε αυτα τα χρηματα.

Δημοσ.

na soy dwsw mia pliroforia........

katarxas mhn pas gia 9550 or kai SE ekdoseis

exw ena pcaki me amd64 3000+ kai mia vga ths gigabyte 9600 pro

pio prin eixa ena celeron sta 1.7 (h kartoyla katafere na antepe3el8ei se arketa games se normal analyseis mia kai ta sikone sxedwn monh ths (genika tis petaga ta matia xexe)

twra omws me ayto to sytima paizw a3ioprepeos ola ta games alla se analysei 800x600 kai alla se 1024x768 (milame panta me full quality ektos bebaia apo to doom poy paizei se high quality)

ki enas allos filos moy (me akribos to idio systima) molis pire thn 9600 pro me ta 256 mb ram kai h kartoyla kai ayth petaei (mono 110e) kai genika erxete kata 1 me 2 fps pio grigorh apo thn dikh moy.....

twra filaraki to ti 8a pareis e3artate apo thn tseph soy an mporeis na sikwseis to kostos ths 6600 pigaine se ayth thn epilogh.....

den katalabainw omws giati an antexei h tseph soy mas rwtas sigkriseis mias high end me middle end kartas????

genika oti 8a plirwseis 8a pareis... oson afora nvidia kai ati nomizw pws an psakseis ligo sto forum 8a breis polla o ka8enas exei kai ena logo....

proswpika an hmoyn sth 8esh soy 8a eperna mia kalh midle end kartoyla kai 8a exwna fragka gia mnhmh (pragma poy opws kai dipote 8a xreiasteis gia games, oxi oti den 8a trexoyn me 512 alla sigoyra 8a trexoyn pio kala me 1gb)

panta filika......

Δημοσ.

Και εγώ λέω να πάρεις 9600XT ή 9600Pro. Καλό είναι να μη δώσεις πολλά λεφτά(πάνω από 150E) μια και σε ένα χρόνο θα θες να κάνεις αναβάθμιση σε PCI Express.

Άμα δε πρόκειται να το αλλάξεις για τα επόμενα 2.5 χρόνια τότε πάρε 6600GT και το τροφοδοτικό διότι πιθανότατα θα έχεις προβλήματα σταθερότητας με τη νέα κάρτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...