Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Nec-3500

Draminos1979

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το παραπάνω recorder εδώ και 4 μήνες. Μέχρι πριν από μία εβδομάδα όλα λειτουργούσαν μια χαρα μέχρι που μου εμφανίστηκε το εξής πρόβλημα:

μόλις ξεκινάω να γράψω κάποιο DVD συνεχώς παίφτει το buffer και κάνει buffer-under-run. To θέμα είναι ότι η εγγραφή ολοκληρώνεται κανονικά αλλά αργεί περίπου 4 λεπτά για να κάψει το DVD. To firmware που χρησιμοποιώ είναι το official 2.18. Επίσης κατά τη διάρκεια της εγγραφής δουλεύει συνεχώς ο σκληρός κάτι που δεν το έκανε παλαιότερα. Έχω κάνει defrag σε όλους τους σκληρούς και το πρόβλημα παραμένει. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει συμβεί σε κάποιον κάτι παρόμοιο και πως μπορώ να αντιμετωπίσω το εν λόγω πρόβλημα.

Ευχαριστω

Δημοσ.

Eλεγξε το DMA του drive. Aν αυτο ειναι κανονικά ενεργό τοτε ισως καποιο προγραμμα που εγκατέστησες κάτι χάλασε.... Αν πάλι δεν εβαλες τιποτα, για ψαξε για κανενα ιο...

Επισης προσπάθησε να κλείσεις οσο το δυνατο περισσότερα προγράμματα κατα την διάρκεια της εγγραφής.

Δημοσ.

Έλεγξα το DMA και τελικα είναι σε PIO mode και το DVD recorder και το DVD-ROΜ. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει εντολή για να τα γυρίσω σε DMA mode. Απ'οσο θυμάμαι την τελευταία φορά που τα κοίταξα το NEC δούλευε σε UltraDMA 5 και το LG DVD-ROM σε UltraDMA 2. Υπάρχει τρόπος να το φτιάξω αυτό? Please help!!

Δημοσ.

8a h8ela poly to NEC mou na douleye se UltraDMA 5 alla den nomizw oti 8a symvei pote kati tetoio.K ta 2 douleyoun se UDMA 2.Apo to device manager k sta options tou ide controller (primary k secondary channel) yparxei logika h epilogh na diale3eis anamesa se PIO k DMA.An einai gkrizarismenh h epilogh kane uninstall ton controller k reboot.Sigourepsou oti einai se dma mode apo to bios k mpes windows.8a vrei mono tou pali ton controller k 8a ton egkatasthsei.Twra logika 8a mporeis na to valeis sto DMA an den to exei valei hdh apo mono tou.

Δημοσ.

και εγω ειχα το ιδιο προβλημα πολυ παλια με ενα 16χ CDRW της Yamaha!!!!!!! Εκανα uninistall τον controller και εγινε παλι καλα... εποχες win98 αυτο... :

)

Δημοσ.

Πρέπει απαραιτήτως να είναι σε DMA για να λειτουργήσει σωστά, όσο για το μέγιστο μιας οπτικής συσκευής IDE-Atapi είναι το DMA Mode 2 (ata66), Εκτός αν είναι S-ata (mode 5)

Δημοσ.
8a h8ela poly to NEC mou na douleye se UltraDMA 5 alla den nomizw oti 8a symvei pote kati tetoio.K ta 2 douleyoun se UDMA 2.Apo to device manager k sta options tou ide controller (primary k secondary channel) yparxei logika h epilogh na diale3eis anamesa se PIO k DMA.An einai gkrizarismenh h epilogh kane uninstall ton controller k reboot.Sigourepsou oti einai se dma mode apo to bios k mpes windows.8a vrei mono tou pali ton controller k 8a ton egkatasthsei.Twra logika 8a mporeis na to valeis sto DMA an den to exei valei hdh apo mono tou.

αντιμετωπίζω ανάλογο πρόβλημα με το 2ο σκληρό μου...μπορώ να κάνω το ίδιο, ή υπαρχει κινδυνος να μη βλεπει κανένα σκληρο μετα ?

http://img86.exs.cx/img86/9696/mysystem6cx.gif

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...