Προς το περιεχόμενο

format σε καινουριο δίσκο....

gassim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Χτές έγινα ο ευτυχής κάτοχος ενός western digital 120gb με σκοπό να τον χρησιμοποιήσω σαν αποθήκη χρησιμοποιόντας τον σαραντάρη μου μόνο για το λειτουργικό....

Το πρόβλημα είναι οτι δεν κατάφερα να κανω fdisk και format δεδομένου οτι δεν εχω floppy για να ξεκινήσω με startup disk. Επειδή πάει πολύς καιρός απο την τελευταία φορά που έκανα κατι παρόμοιο οποιαδήποτε συμβουλή είναι δεκτή γιατί ενδέχεται να εχω χάσει επεισόδια.

Το περίεργο είναι οτι οταν οι δισκοι ειναι συνδεδεμένοι και οι δυο το σύστημα κολλάει και δεν bootαρει καν, εχω συνδέσει τον σαραντάρη σαν master και τον εκατονεικοσαρη σαν slave. Οταν αφήνω μόνο τον μικρό που έχει και το λειτουργικό ολα πάνε καλά....

και κάτι τελευταίο που προέκυψε......ανοίγοντας το κουτι του η/υ μου διαπίστωσα για αλλη μια φορά οτι στο εσωτερικό γίνεται χαμός απο καλώδια......δεν μαζεύονται με τίποτα παιδιά, τραγική κατάσταση, υποψιάζομαι οτι το τροφοδοικό μου εχει μακρύτερα απο το φυσιολογικό καλώδια.(σε αυτό μάλλον δεν μπορείτε να προτείνετε κάτι αλλά ήθελα να πω τον πόνο μου).

Ευχαριστώ για τις οποιες προτάσεις. :)

Δημοσ.

1. Δεν χρειάζεσαι floppy με το cd των windows θα κάνεις την δουλειά σου μια χαρά...

2. Τα jumpers είναι σε σωστή θέση?

3. Δεματικά καλωδίων.

Δημοσ.

psakse sto internet na breis bootable cd-roms pou kanoun ta panta. scanaroun gia ious,adaware, programata gia diaxhrhsh arxeion, deiskon, testaroun mnhmh,cpu,sklhrous,cd-roms kai ola ayta se ena cd. opos to Ultimate Boot CD kai to UTOPIA Boot CD.

Apo ekei tha kaneis to format sou aneta

Δημοσ.

το cd των windows xp φορμάρει μεν τον δίσκο αλλά στο καπάκι ξεκινάει εγκατάσταση......βέβαια υπάρχει και η λύση να εγκαταστησω τα windows και μετά να ξαναφορμάρω αλλά λίγο κουφή λύση μου φαίνεται.

Τα jumpers τα κοίταξα αλλά σε τελική ανάλυση κάπου εκεί πρέπει να είναι το πρόβλημα, δεν εξηγείται αλλιώς.....ισως αν δοκίμαζα να τους βάλω και τους δυο cable select?

Δημοσ.

αν έχεις xp το φορμάρεις μέσα από τα xp...

Πίνακας ελέγχου -> Επιδόσεις και συντήρηση -> διαχείριση υπολογιστή -> δίσκοι -> ενεργοποιείς τον δίσκο φτιάχνεις τα partitions και φορμάτ και είσαι έτοιμος.

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ παιδιά πήρα κάποιες ιδέες κατεβάζω το ultimate boot cd και νομιζω οτι το απογευμα θα είμαι ετοιμος για δοκιμές. :)

Δημοσ.

αν δεν έχεις βρει ήδη την απάντηση στο κόλημα (και δεν είναι τα jumpers) τσέκαρε μήπως το παλιό σου καλώδιο είναι 40πινο ενώ ο 120άρης θα θέλει 80πινο.

Δημοσ.

Εχεις serial-ata σκληρο?

Αν ναι τοτε για να κανεις format πρεπει να εχεις και την δισκετα για το σκληρο σου αλλιως οταν θα αρχισεις τη διαδικασια δεν θα σου αναγνωριζει τις μοναδες του σκληρου δισκου!!!!

Δημοσ.

mporeis na kaneis kati akoma. na pas sto site ths western digital kai na katebaseis thn idikh disketa gia aytous tous sklhrous pou mexrh kai se low level format kanoun. apo ekei mporeis na kaneis ena aplo format alla afou katebazeis to boot cd den tha xreiasths pote poia tipota :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...