taz Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Γεια σας. Εχω την απορια, πως γίνεται (αν στεκει θεωρητικα) να αντιγραψεις on the fly από ένα DVD-R σε ενα DVD+R. Το έχω δει να γίνεται και απορρησα. Το αντίθετο (DVD+R σε DVD-R) το έχω δοκιμάσει και δεν γινεται.
kx5 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Εγώ πάντως δεν αντιμετώπισα ποτέ τέτοιου είδους προβλήματα. Αντιγραφή on the fly από + σε +, από - σε -, από + σε - και το ανάποδο.
polaki Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Κοιτα εγω οσες φορες (μονο 2) εχω δοκιμασει να γραψω on the fly σε καποιο σημειο μου έχει βγαλει error... Απτην αλλη -R σε +R εχω κανει ειναι κυριλε.. Δεν ξερω μηπως απλα ετυχε τις 2 αυτες φορες να παει κατι στραβα, παντως image εκανε κανονικα μετα.......
qspock Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Γιατι να μην γινεται? Αν γινεται το image στο σκληρο γινεται και το on the fly. Απλα προσεξτε τις ταχυτητες, ενδεχεται η μια φορματ να διαβαζεται πιο αργα απο οτι γραφεται η αλλη. Παντως εγω δε το εχω δοκιμασει ποτε γιατι πολυ απλα προτιμω να κανω παντα image για βελτιστη ποιοτητα εγγραφης. Οι on the fly εγγραφες δεν ειναι και ο,τι καλυτερο...
Kostas75 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Έχω κάνει από - σε + και κανένα πρόβλημα. Κανονικά δεν θα πρέπει να έχει κανένα πρόβλημα και στο αντίστροφο δηλαδή από + σε -, για τον απλούστατο λόγο ότι αντιγράφονται δεδομένα και όχι ακριβώς τα bits όπως είναι από το ένα δισκάκι στο άλλο, οπότε σε αυτή τη περίπτωση θα είχαμε κάποιες διαφορές. Έτσι δεν νομίζω ότι ποτέ υφίσταται πρόβλημα καθώς δεν ενδιαφέρει τον χρήστη ή το πρόγραμμα πως θα γραφτούν εντέλει τα δεδομένα με την ακτίνα του DVD+-RW στο ένα ή στο άλλο δισκάκι, αφού αυτό είναι καθαρά θέμα της συσκευής εγγραφής εφόσον λάβει την εντολή από το λειτουργικό και το αντίστοιχο πρόγραμμα recording να γράψει σύμφωνα με κάποιο πρωτόκολλο (DVD-ROM, DVD-Video, DVD-Audio...). Αυτά όλα τα έχω συζητήσει με άλλους φίλους και συναδέλφους στη δουλειά που ασχολούνται με τα σχετικά, χωρίς όμως να είναι σίγουρα (για να μην κάνουμε και τους έξυπνους αν δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια τι γίνεται), αλλά έτσι πιστεύουμε απ'όσα έχουμε ακούσει και τα όσα γνωρίζουμε. Ελπίζω να βοήθησα.
accipio Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Το αντίθετο (DVD+R σε DVD-R) το έχω δοκιμάσει και δεν γινεται. Αυτό με παραξενεύει πολύ. Πώς είναι δυνατόν να μη γίνεται αντιγραφή από + σε - δισκάκι; Είτε on the fly είτε με image, από τη στιγμή που διαβάζεται το ένα (+) και γράφεται το άλλο (-) πού υπάρχει πρόβλημα; Είμαι σίγουρος ότι αν μου τύχαινε τέτοιος συνδυασμός δε θα είχα πρόβλημα... Λέτε να κάνω λάθος;
taz Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Γεια σας και παλι. Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις. Δεν ξέρω τι γίνεται, αλλα μαλλόν το pc μου είναι στοιχειωμενο!!!. Το ένα προβλημα που εχει ειναι οτι δεν μπορω να αντιγράψω DVD με το Νερο. Οποιοδήποτε δίσκο, ακομη και ενα DVD me data από το pc mou. Eτσι χρησιμοποιώ το Alcohol. Με το Alcohol δοκιμσα να αντιγραψω από DVD+R σε DVD-R. Περίμενα αρκετή ώρα βλέποντας τη μπαρα του Buffer να παίζει, χωρίς ομως να ξεκινήσει να γραφει. Το διέκοψα και έβαλα ενα άδειο DVD+R και η εγγραφη ξεκίνησε κανονικά.... Αυτο δημιουργησε απορίες. Τα ίδια συμπτώματα (δεν μπορει να αντιγράψει dvd me to nero, kai den mporei na grapsei apo + se -) εχει και το pc ενός φίλου που εχει το nec 2500, (εγώ εχω nec 3500 με το επίσημο fw). Σε ένα τρίτο pc που δοκίμασα τελευταία (με αντιγραφικο teac), δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Και το nero δουλευει μια χαρα με τα DVD, και αντιγράφει απο + σε - !!!! Δεν μπόρω να καταλάβω τι παιζει......
Slammer Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Κανονικά δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα απο αντιγραφές από + σε - και το αντιστροφο. Επειδή χρησιμοποιώ printable πέρνω και + και - (ότι καλό βρω) και ποτέ δεν ειχα προβλημα αντιγραφής. Ουτε θεωρητικά υπάρχει πρόβλημα, η διαφορά δεν ειναι ούτε στα δεδομένα ούτε στο φορμάτ, η διαφορά ειναι στο τρόπο εγγραφής του υλικού, οπότε δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα. Η μονη περίπτωση να υπάρχει πρόβλημα, ειναι στις εγγραφές on-the-fly όταν το drive που διαΒάζει, να εχει πρόβλημα να διαβάσει τα + (μερικά παλαιότερα drives εχουν). Απο τη στιγμή που το drive διαβάζει το δισκάκι, μπορείς πάντα να κανεις image και μετά να γραψεις το image σε οτι τυπο θέλεις.
accipio Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 taz, μάλλον φταίνε τα -R δισκάκια που χρησιμοποιείς (ασυμβατότητα με το recorder ίσως). Τι μάρκα είναι; Δοκίμασε με άλλη μάρκα (επώνυμη, όπως Taiyo Yuden, TDK, Verbatim κτλ.) για να δεις αποτελέσματα.
taz Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2005 Oι δοκιμές που έκανα ήταν on the fly. Mε image δεν εχω δοκιμάσει. Οσον αφορα τα δισκάκια. Δοκίμασα με Verbatim και με Ιnfinity (κατασκευαστής CMC Magnetics Corp.) Tα δεύτερα τα έδωσα για δοκιμή και στο φίλο που δεν εχει προβλημα, και έγραψε κανονικά απο + σε -. Εχω πειστεί οτι κανονικά δεν παιίζει προβλημα με αντιγραφή από - σε + και το αντίστροφο. Τώρα πρέπει να βρω τι παίζει με το δικό μου μηχάνημα.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.