Προς το περιεχόμενο

Turn off HD after 5 mins->προκαλεί πρόβλημα?

thcp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να στήσω file server, αλλά για να κρατήσω χαμηλά τη κατανάλωση, λέω να ενεργοποιήσω την συγκεκριμένη επιλογη... Λέτε να μειώνει την διάρκεια ζωής των δίσκων μου ή μήπως την αυξάνει? Λογικά, σύμφωνα με τις "απροβλημάτιστες ώρες λειτουργίας" του κατασκευαστή, ισχύει το δεύτερο... Έχει κανείς μια γνώμη?

Επίσης... Τους οπτικούς οδηγούς πως τους κλείνετε; Με κουμπί ή σμπρωξιά;

Δημοσ.

Τα πέντε λεπτά ειναι πολύ λιγο. Ο δισκος θα αναγκαστεί να εκκινει πολύ συχνά με αποτέλεσμα να μειωθεί η διάρκεια ζωης

(Στον υπολογισμό της διάρκειας ζωής ενός κινητήρα γενικά, συμπεριλαμβάνεται και ο αριθμός εκκινήσεων ανα ωρα και μάλιστα με σχέση αντιστρόφως ανάλογη)

Οπότε το όφελος που θα κερδίσεις λόγω ακινησίας μάλλον εξανεμίζεται. Φυσικά υπάρχει και μια ενδιάμεση λύση, να βάλεις το χρόνο γύρω στα 15-20 λεπτά και να φροντίσεις εφόσον ο υπολογιστής σου εχει αρκετή μνήμη να απενεργοποιήσεις το swap file (virtual memory).

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Δεν ανέφερα ότι το PC θα είναι 24/7, με access σε πολύ κόσμο, οπότε και δεν παίζει να μένουν αχρησιμοποίητοι για πολύ ώρα οι δίσκοι... Όσον αφορά το swap file, είναι ήδη ρυθμισμένο σε έναν μόνο δίσκο, οπότε ερχόμαστε σε άλλο ένα ερώτημα:...

Η επιλογή της απενεργοποίησης ισχύει για όλους τους δίσκους μαζί ή ξεχωριστά? Με άλλα λόγια, αν ζητήται πρόσβαση σε ένα, θα ανοίγουν όλοι?

Επίσης:

giorgos th: To Asus FX5200 @ 5500 128 mb @ 290/490 το έκανες software-ικά ή με κάποιο hardware tweak (bios, etc) ?

Δημοσ.

Η επιλογή της απενεργοποίησης ισχύει για όλους τους δίσκους μαζί ή ξεχωριστά? Με άλλα λόγια' date=' αν ζητήται πρόσβαση σε ένα, θα ανοίγουν όλοι?

[/quote']

Δεν ξερω τι γινεται ακριβώς σε windows... σε linux παντως μπορουν να ρυθμιστούν οι δισκοι τελείως ανεξάρτητα και με διαφορετικους χρονους... λογικά ετσι θα γινεται και στα win

Δημοσ.

Οχι σε windows ειναι όλοι μαζι. Τουλαχιστον σε ΧΡ που το κανω εγω.

Εβαλα στο PC της δουλειας μου 2003 σημερα (για χρηση workstation) και ίσως το δοκιμάσω καποια στιγμη...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...