vastravoud Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Σίγουρα στον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο υπήρχαν και κακές και "παιδιάστικες" και χαζοχαρούμενες ταινίες. Ωστόσο για εμάς δεν αντιπροσωπεύουν μόνο μια καλλιτεχνική αξία αλλά και μια ολόκληρη εποχή. Δε μπορείς να κρίνεις το "υπάρχει και φιλότιμο" με τα σημερινά μέτρα και σταθμά, αλλά θα το κρίνεις με βάση την εποχή του και τους περιορισμούς της. Αν μου ζητήσει κανείς να κρίνω το "Τζένη Τζένη" αντικειμενικά σίγουρα θα βρω ένα σωρό ελαττώματα. Ωστόσο μπορώ να το δω 30 φορές με άνεση, μόνο και μόνο για να απολαμβάνω Παπαγιαννόπουλο να πορώνεται και Κωνσταντάρα να τα χώνει στον ανεπρόκοπο ανηψιό.
BlizardBill Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Χαμός γίνεται από καλές παλιές Ελληνικές ταινίες.. "τι 30 τι 40 τι 50" ξεχάσατε.... Το καλό ήταν ότι είχαν ένα σενάριο, και ασχολούνταν με κάποιο θέμα χωρίς αυτό να γίνεται πιεστικό ή να ενοχλεί , αλλά και φοβερούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες σε αυτό το "λίγο" έστω που έκαναν. Δεν ήταν αριστουργήματα τις 7ης τέχνης , αλλά ήταν σε καλό δρόμο, και είχαν βγει πραγματικά διαμάντια, και σχεδόν ανεπανάληπτες σκηνές.
KaizerSoze Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Θες δέκα εεε. 01 Υπάρχει και φιλότιμο 02 Οι κληρονόμοι 03 Ο φίλος μου ο Λευτεράκης 04 Θου Βου Φαλακρός Πράκτωρ 05 Θου Βου Επιχείρηση Γης Μαδιάμ 06 Η θεία μου η Χίπισσα 07 Τύφλα ναχει ο Μάρλον Μπράντο 08 Φωνάζει ο κλεφτης 09 Ο κύριος Πτέραρχος 10 Η Ρένα είναι offside (Φοβερό γκομεν@κι η Ελίζα στα νιάτα της) 11 Η χαρτοπαίχτρα Άντε μην γίνει της ανωμαλίας εδωμέσα Σε τυχαία σειρά: 1. Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες. (- Το πλατάνι το μεγάλο του χωριού' date=' δεν θα το ντραπείς βρε 2. Η κόμησσα της φάμπρικας 3. Υπάρχει και φιλότιμο 4. Ο παπατρέχας 5. Ο Ηλίας του 16ου 6. Θανασάκης ο πολιτευόμενος 7. Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι 8. Πολιτεχνίτης και ερημοσπίτης 9. Η κυρά μας η μαμμή 10.Ο Γαμπρός απ' τον Λονδίνο 11.Ο Θόδωρος και το δίκανο 12.Η κυρίες της αυλής (- Εγώ μόνο μία ελευθερία ξέρω, την αμερικάνικη, you know that's all. - Ξέρω ξέρω, να 'ναι κούφια από μέσα και μ' ένα δαδί στο χέρι να βάζει φωτιά στον κόσμο!) 13.Κάτι κουρασμένα παληκάρια 14.Η καφετζού 15.Η χαρτοπαίκτρα 16.Δεσποινίς διευθυντής 17.Της κακομοίρας 18.Τα κίτρινα γάντια (δεν είναι μόνο ο Γκιωνάκης αυτή η ταινία) 19.Ο κύριος πτέραρχος --.Ο Στρατής παραστράτησε (Μόνο και μόνο για την διαχρονικότητά του, αξίζει!)[/quote'] So I rest my case
epote Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 ναι ειναι τραγικο ποσο σε επιβεβαιοσαν go go my dear slapstick comedy!!
hyperionsky Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 epote, η ειρωνία δεν περνάει.... Στο κάτω-κάτω δικός μου σκοπός ήταν να δείξω ότι η ξένη TV δεν είναι σε καμία περίπτωση άμοιρη της υπερκαταναλωτικής παρακμής που όλοι μοιραζόμαστε (αλλά ξεκίνησε απ' έξω-εμείς "απλώς" τρέξαμε να την αγκαλιάσουμε). "slapstic comedy"=sic. Και μόνο η ύπαρξη του ξενόγλωσσου όρου δείχνει από πού ξεκίνησε το πρόβλημα.
epote Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 epote, η ειρωνία δεν περνάει.... μεγα λαθος! Στο κάτω-κάτω δικός μου σκοπός ήταν να δείξω ότι η ξένη TV δεν είναι σε καμία περίπτωση άμοιρη της υπερκαταναλωτικής παρακμής που όλοι μοιραζόμαστε καθε αλλο, ειναι *υπαιτια* μαλιστα. Αλλα δεν καταλαβαινω πως η απαριθμηση 10 κατα τα αλλα φρικτων ελληνικων ταινιων το δειχνει αυτο αλλά ξεκίνησε απ' έξω-εμείς "απλώς" τρέξαμε να την αγκαλιάσουμε ναι ειναι γνωστη η προτιμηση των ελληνων στα αποβλητα των ξενων... "slapstic comedy"=sic. Και μόνο η ύπαρξη του ξενόγλωσσου όρου δείχνει από πού ξεκίνησε το πρόβλημα. θα φροντισω να αναφερομαι τουδε και στο εξις στα CD ως "πτεικτους δισκους". Αλλα περιμενω να πεισεις τους αγγλους ναμ η λενε cardiology, οκ?
KaizerSoze Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Ti Les Re Amartwle???mono H Dikh Mas Glwssa Einai Kathari,ante Kai Ta Elfish
TheBoyFromSalina Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 PEITE 10!!!ETSI GIA NA MHN MILAME ON THE FLY Peite 10 apo tis "xryses malamatenies Ellhnikes kwmwdies" pou pragmatika itan kales tainies!!Giati an einai na gelame me to "Lemonada the'ete?Apo lemonia i apo portokalia?" TOTE mhn vrisei kaneis to Dump and Dumper kai genika oti exoun kanei i aderfoi Farelli. Δεν εχεις αδικο. Ποτε δε γελασα με το Χατζηχρηστο (και το Βουτσα και τον Γκιωνακη και το Σταυριδη κλπ). Ο Βεγγος ομως...
KaizerSoze Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Den milaw gia ithopoious.O Veggos,o Xorn,i Lambeti,o Katrakis einai ASXETA apo tis tainies (an kai opws paratirises oi 3 apo tous 4 poupa einai theatriki.Opws den perimena to Xmen i ton Arxonta na mathw ton McEllen i ton Rixardo na mathw ton Olivier,etsi den perimena tin Kalpiki lira na mathw ton Xorn)
vastravoud Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Εγώ επιμένω όμως να θεωρώ ότι ο epote και ο KaizerSoze κάνουν λάθος στο ότι κρίνουν τις ταινίες "ξεκομμένα" από το περιβάλλον τους και απολύτως αντικειμενικά. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, στιν προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να δούμε το τι "παίρνουμε" εμείς ως θεατές από τις ταινίες αυτές. Εγώ προσωπικά λατρεύω τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο. Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι βλέπω αριστούργημα, αλλά βλέπω μια ταινία-αντανάκλαση της εποχής της. Συγκινούμαι να βλέπω πράγματα που λείπουν σήμερα, όπως π.χ τις γειτονιές, τα σπιτάκια με τις αυλές, κλπ, που πολύ θα ήθελα να είχαμε σήμερα. Στον καθαρά καλλιτεχνικό τομέα, θα επαναλάβω ότι συμφωνώ απόλυτα ότι το "υπάρχει και φιλότιμο" δεν έχει πολλά σκηνικά, είναι απλοϊκό, οι κομπάρσοι πολλές φορές κοιτάνε την κάμερα, γυρίζει προς το τέλος στο μελό, κλπ. Ειλικρινά όμως πείτε μου για πιο λόγο μπορεί να θεωρηθεί το American pie ή το Scary movie καλύτερο; Το θέμα δεν είναι ότι είναι "Ελληνικές", άρα γι' αυτό γουστάρουμε που τις βλέπουμε, γιατί είμαστε οι καλύτεροι κλπ, κλπ. Απλως τυχαίνει να λένε κάτι σε εμάς. Πολλές φορές βλέπουμε Αμερικανιές που κόστισαν εκατομμύρια δολλάρια και λέμε "εντάξει, περνάει η ώρα" και πληρώνουμε και 8 ευρώ για να τα δούμε.
KaizerSoze Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Εγώ επιμένω όμως να θεωρώ ότι ο epote και ο KaizerSoze κάνουν λάθος στο ότι κρίνουν τις ταινίες "ξεκομμένα" από το περιβάλλον τους και απολύτως αντικειμενικά. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, στιν προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να δούμε το τι "παίρνουμε" εμείς ως θεατές από τις ταινίες αυτές. Εγώ προσωπικά λατρεύω τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο. Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι βλέπω αριστούργημα, αλλά βλέπω μια ταινία-αντανάκλαση της εποχής της. Συγκινούμαι να βλέπω πράγματα που λείπουν σήμερα, όπως π.χ τις γειτονιές, τα σπιτάκια με τις αυλές, κλπ, που πολύ θα ήθελα να είχαμε σήμερα.Des kana ntokymanter Στον καθαρά καλλιτεχνικό τομέα, θα επαναλάβω ότι συμφωνώ απόλυτα ότι το "υπάρχει και φιλότιμο" δεν έχει πολλά σκηνικά, είναι απλοϊκό, οι κομπάρσοι πολλές φορές κοιτάνε την κάμερα, γυρίζει προς το τέλος στο μελό, κλπ. Ειλικρινά όμως πείτε μου για πιο λόγο μπορεί να θεωρηθεί το American pie ή το Scary movie καλύτερο; Gia kanena.Den exw prosexei kanena na to leei.Antitheta exw dei pollous na lene oti to "H Rena eiai offside" einai kalytero apo to "Analyse this" p.x. Το θέμα δεν είναι ότι είναι "Ελληνικές", άρα γι' αυτό γουστάρουμε που τις βλέπουμε, γιατί είμαστε οι καλύτεροι κλπ, κλπ. Απλως τυχαίνει να λένε κάτι σε εμάς. Kai to "Enas alla lykos" me ton Chuck Norris leei isws kati ston apomaxo tou Vietnam se ena trailer sto Kentacky,so what?
vastravoud Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Έχεις υπ' όψιν κάποιο ντοκιμαντέρ; Άλλωστε με την ταινία περνάει και πιο ευχάριστα η ώρα σου. Εντάξει, δεν είδα κάποιον να λέει τέτοιο πράγμα εδώ μέσα. Τι εννοείς "so what"; Αυτό ακριβώς έχω λυσσάξει να λέω: Το κάθε τι κρίνεται ανάλογα και με το κοινό στο οποίο στοχεύει. Δε θα πρέπει να σε παραξενεύει ότι οι Έλληνες γουστάρουν να βλέπουν Παπαγιαννόπουλο, αφού μόνο αυτοί είναι σε θέση να πάρουν όσα η ταινία έχει να τους δώσει. Εγώ δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον που δεν του αρέσει ο Ελληνικός κινηματογράφος ότι είναι σπουδαίος, απλώς προσπαθώ να κάνω κατανοητό ότι ο κόσμος δεν τις βλέπει επειδή έχει χαμηλό κριτήριο* αλλά επειδή του λένε "κάτι". * Το κριτήριο του μέσου θεατή μπορεί να είναι χαμηλό, απλώς θέλω να πω ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι αυτός ο λόγος.
hyperionsky Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 epote, δεν κατάλαβες τίποτα από όσο έγραψα.... 1.Η ειρωνία δεν περνάει ως επιχείρημα. Από κει και πέρα... ο καθένας φέρεται όπως νομίζει. 2.Η παράθεση των ταινιών απλώς προέκυψε δεν ήταν μέρος των επιχειρημάτων μου. Δες ποιό ήταν αρχικά το θέμα και τί έγραψα πριν. Αν θες να συζητήσουμε για τον ελληνικό κινηματογράφο, όποτε θες... 3. [Παράθεση: "slapstic comedy"=sic. Και μόνο η ύπαρξη του ξενόγλωσσου όρου δείχνει από πού ξεκίνησε το πρόβλημα. θα φροντισω να αναφερομαι τουδε και στο εξις στα CD ως "πτεικτους δισκους". Αλλα περιμενω να πεισεις τους αγγλους ναμ η λενε cardiology, οκ?] Καλά, εδώ κατάλαβες ό,τι ήθελες να καταλάβεις (το ίδιο και ο KaizerSose). Εννοούσα προφανώς ότι αυτοί που πρωτοέφτιαξαν τον όρο (οι αμερικανοί) ήταν αυτοί που πρωτοσυνάντησαν το πρόβλημα στην καθημερινότητά τους (εκτός αν τον έφτιαξαν για να χαρακτηρίσουν τις ελληνικές ταινίες). Άρα το πρόβλημα ξεκίνησε από τους ίδιους. Επίσης ο όρος όπως ξέρεις μπορεί πάντα να χρησιμοποιηθεί αδόκιμα και αυτό έκανες εσύ χαρακτηρίζοντας π.χ. τις κυρίες της αυλής ή τον Θανασάκη τον πολιτευόμενο slapstic comedy. Αφού δεν τις χαρακτήρισες musical (έχουν και μουσική μέσα) πάλι καλά... Προφανώς σου αρέσουν οι ταμπέλες. Υ.Γ.: Οι δίσκοι είναι σύμπακτοι αλλά αυτό είναι τελείως άσχετο...
adi32 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 oi palies ellhnikes tainies (komodies) einai aploikes kai vgazoun gelio kyriws xarh sto talento ithipoiwn san tous xatzixrhsto aylonith hliopoulo ..... vevaia kales den einai kai oles px kati me stylianopoulou kai ta resta einai gia iq radikiou pantws tis thewrw poly anwteres apo tis sygxrones ellhnikes paragwges pou vasizontai se vrisies h sexualika yponooumena gia na ekviasoun gelio egw exw varethei na tis vlepw pleon kai to exw riksei sta dvd pantws h komodia einai to pio dyskolo eidos genika kai den thymamai pote htan h teleytaia fora pou gelasa me kapoia ksenh komodia
vastravoud Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Α ναι δεν το συζητάμε, Στυλιανοπούλου, Βουγιουκλάκη, κλπ είναι εντελώς τραγικές. Πάντως ρε παιδιά έτσι και ζούσε η Καλομοίρα πριν 40 χρόνια, θα την είχε φάει ΛΑΧΑΝΟ του Βουγιούκλω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.