Gary Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 μια που είπατε για κρατική ... η ΝΕΤ βάζει κάθε μέρα στις 2 (τι να πώ τώρα) τα μεσανυχτα το matlock - αξίζει και με το παραπάνω http://www.imdb.com/title/tt0090481/?fr=c2l0ZT1kZnxzZz0xfHR0PW9ufHBuPTB8cT1tYXRsb2NrIHxteD0yMHxsbT0yMDB8aHRtbD0x;fc=1;ft=20;fm=1
Japan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Re paidia, min pesete oloi na me fate, tha tin po tin amartia mou. Kathe deftera vrady stis 9 vlepo aneleipos To kafe tis xaras. Asxeta an i kentriki idea einai antigrafi tou Chocolat... emena mou aresei.... Kata t'alla polla skoupidia kykloforoun stin tileorasi mas. Chryssa
Cristina Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Re paidia, min pesete oloi na me fate, tha tin po tin amartia mou. Kathe deftera vrady stis 9 vlepo aneleipos To kafe tis xaras. Asxeta an i kentriki idea einai antigrafi tou Chocolat... emena mou aresei.... Kata t'alla polla skoupidia kykloforoun stin tileorasi mas. Γιατί να σε πέσουν να σε φάνε καλή μου; Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα. Άμα περνάς καλά, τί σε κόφτει τί θα πουν οι άλλοι; Άλλωστε ποιός δεν έχει κάνει αμαρτίες; Αλλά για να μην ξεφεύγω θέλω να πω ότι οι ελληνικές σειρές προσαρμόζονται στα γούστα της πλειοψηφείας του ελληνικού κοινού, ένα κοινό το οποίο έχει την λογική της επιθεώρησης ή των reality... Άραγε από που ήρθαν τα reality, εδώ; Αμερικανογελοίο humor δεν έχουν μόνο οι αμερικάνικες σειρές αλλά και πολλές ελληνικές σειρές οι οποίες είναι κακά αντίγραφα σειρών που έκαναν παγκόσμια επιτυχία. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τις ελληνικές σειρές βέβαια... Δυστυχώς αυτό το humor δεν έχει περιοριστεί μόνο στις Αμερικάνικες κωμικές σειρές. Βέβαια, το τι μας κάνει να γελάμε και τι όχι, είναι κάτι που θέλει πολύ ανάλυση και δεν είναι του παρόντος. Είναι υποκειμενικό. Φταίμε όμως και εμείς που θέλουμε και την ψιλοτσοντούλα μας. Όταν όμως έχει να κάνει με το internet τότε αλλάζουμε στάση... Το κάθε πράγμα έχει την θέση του και την ώρα του. Και μετά λες εμάς ότι ξενερώνουμε με τις ελληνικές σειρές που όπως και να έχει είναι παρακμή... Το ότι ψοφάνε οι έλληνες για τέτοια θέματα είναι γεγονός... αλλιώς δεν θα πρόβαλλαν κάθε μέρα σειρές... Πρωί Μεσημέρι Βράδυ. Άσε τα καλοκαίρια. Αυτό το Ρετιρέ το έχουν ξεσκίσει!!! Μα δεν είπα πως εμένα δεν με ξενερώνουν. Απλώς εγώ πλέον δεν βλέπω TV ή δεν βλέπω αυτά που θα με ξενέρωναν. Εκπαιδεύεσαι στο να μην βλέπεις ό,τι σου πασσάρουν ως 'το καλύτερο για σένα'. Όποιος θέλει κάτι παραπάνω μπορεί να το βρει. Αν δεν το αναζητήσει, σημαίνει πως δεν το θέλει, επομένως δεν υπάρχει λόγος να σκάμε. Ευτυχώς ακόμα υπάρχουν επιλογές. Δυστυχώς όμως, όσο πιο πολύ βλέπεις TV τόσο κινδυνεύεις στο να υποστείς το μαρτύριο της επανάληψης (ΟΧΙ ΆΛΛΟ ΡΕΤΙΡΕ! @_@)! Και κάτι άλλο. Δεν είναι όλες οι αμερικανικές σειρές του αμερικανικογελοίου humor...Everwood' date=' Smallville, The OC, Charmed, 7th Heaven, Gilmore Girls, 24 (σειρές που παίζονται τώρα στην αμερική και ευρώπη).[/quote'] Ναι πράγματι, δεν είναι. Πάντα υπάρχει ελπίδα. Και μην ξεχνάτε ότι το Beverly Hills 90210 όταν προβαλλόταν είχε μεγαλύτερη ακροαματικότητα από κάθε άλλη σειρά σε σημείο που αναγκάστηκε ο antenna εκείνη την χρονική περίοδο να μην βάζει ελληνική σειρά αλλά κάποια επανάληψη του ΑΜΑΝ. ΟΧΙ ΆΛΛΟ BEVERLY HILLS & Α.Μ.Α.Ν!!! Συγγνώμη για το μέγεθος του thread αλλά θεώρησα σωστό να πω τις απόψεις μου στην κοινότητα και προς Θεού δεν καταφέρομαι εναντίον της Χριστίνας (κάθε άλλο η Χριστίνα είναι από τα μέλη του φόρουμ που εκτιμώ, χρησιμοποιεί πολύ καλά το γραπτό λόγο, και γράφει στα ελληνικά [συγγνώμη αλλά όσα χρόνια να περάσουν τα greeklish πάντα στο λαιμό θα μου κάθονται']) Δεν σε συγχωρούμε για να μάθεις! Κάνεις κατάχρηση! Δεν βλέπεις εμένα; Αμοιβαία...
epote Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Άραγε από που ήρθαν τα reality, εδώ; τα reality στο εξωτερικο εκαναν το κυκλο τους και σταθεροποιηθηκαν σε ενα συγκεκριμενο δημογραφικο μετα απο περιπου δυο χρονια. Στο ελλαδισταν απο την αλλη ειναι πολιτισμικο φαινομενο το fame story...Αν μπορεις να συναγεις καποια συμπερασματα απο αυτο.... btw η τελευταια σεζον friends, οι πρωτες CSI, Alias, 24, sex and the city, frasier *δεν* εχασαν θεαματικοτητα απο τα reality, για δες την ελλαδα που τα ριαλιτι ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ. Δυστυχώς αυτό το humor δεν έχει περιοριστεί μόνο στις Αμερικάνικες κωμικές σειρές. θα μπορουσες να μου δωσεις ενα παραδειγμα τετοιου κακης ποιοτητα αμερικανικου χιουμορ σε παρακαλω? τελευταια φορα που κοιταξα η ελληνικη τηλεωραση ΚΑΤΑΚΛΥΖΕΤΑΙ απο ΚΑΚΙΣΤΟ σκατολογικο χιουμορ, υπενικτκες (λολ) και χυδαιες τακτικες επιθεωρησεων και ΚΑΚΙΣΤΗ αλλα πραγματικα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ηθοποιηα. ποσες φορες εχεις δει σε ελληνικο σηριαλ, μονολογους τους στυλ "Μα τι εγινε ρε παιδια!?" η την υποθεση να ξετιλιγετε απο τον ηθοποιο να μιλα στη καμερα? Η μηπος το να ΔΕΙΧΝΕΙ οτι λεει ψεματα κανοντας εκεινο το ενοχλτικο "εεεε, ναι ναι αυτο, ναι" Προς ενημερωση σου αυτα ειναι σημαδια ΚΑΚΗΣ ποιοτητας., ΑΝΕΥΠΝΕΥΣΤΟΥ σεναριου και ελειψης υποτιποδους ταλεντου.
hyperionsky Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Όσοι αναφέρθηκαν στο "χαμηλό ελληνικό επίπεδο" καλό θα ήταν να έβλεπαν λίγο ευρωπαϊκή τηλεόραση, για να δούνε το "λεπτό" και "υψηλό" χιούμορ των ευρωπαίων. Προς θεού! Τα πράγματα μοιάζουν παντού... Για 1 καλή εκπομπή υπάρχουν 100 άθλιες. Αυτά που βλέπουμε εδώ συνήθως έχουν δοκιμαστεί σαν συνταγές έξω. Η εμπειρία μου από την Ιταλία, που δυστυχώς συνεχίζεται ακόμα, μου λέει ότι τουλάχιστον το ελληνικό χιούμορ είναι σε υψηλότερα επίπεδα από το ιταλικό. Αμερικάνικο χιούμορ είναι το "σ'αγαπώ-μ'αγαπάς" αλλά η ελληνική προσπάθεια είναι σαφώς πιο πετυχημένη από την ιταλική αντίστοιχη. Από την άλλη η περίφημη ατάκα "-Εσύ Μπίλια τί είδες; -Εγώ είδα λίγο κιλοτάκι! -10 μέρες αποβολή" (ρόδα τσάντα και κοπάνα) είναι ιταλική. Με άλλα λόγια όλοι στα ίδια είμαστε.... Κατά την γνώμη μου η παρακμή στην οποία αναφέρεται το topic δεν είναι ελληνική. Ανήκει στο γενικότερο πλαίσιο της υπερπαραγωγής και υπερκατανάλωσης που υπάρχει παντού. Για παράδειγμα οι αμερικανικές σειρές που έρχονται στην Ελλάδα δεν είναι παρά μικρό κλάσμα των σειρών που παράγονται στα αμερικανικά δίκτυα. Πάντα το καλό/εμπνευσμένο θα είναι μικρό μέρος του όλου. Απλά ίσως παρά είναι εξαίρεση πλέον. Ίσως φταίει η πολλή αμερικανίλα, αλλά οπωσδήποτε φταίει η φτηνιάρικη τηλεόραση που θέλει να σου πουλήσει φύκι για μεταξωτή κορδέλα. Άμα γουστάρεις Fame Story, δεν μπορεί να σου φταίει το καφέ της χαράς ή το καλημερα ζωή. Όλα κύκλος είναι.... Συγγνώμη για το μεγάλο post.
Cristina Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 hyperionsky έγραψες. Ακριβώς... Όλα τ'αλλα είναι για να έχουμε να λέμε και να 'τη λέμε' ενίοτε. Btw, έχω την εντύπωση (μπορεί να κάνω και λάθος), πως το πρωτότυπο του 'Σ' αγαπώ-Μ' αγαπάς' ότι είναι Αυστραλέζικο.
epote Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 γαλλικο και ναι ειναι γνωστο οτι αντιγραφουμε οτι βλεπουμε εξω, οπως επισις ειναι γνωστο οτι δεν εχουμε καμια μα καμια προτωτυπια. και μπορειτε να λετε οτι θελετε, αλλα απο τις 100 αμερικανικες μπαρουφες βγηκαν 4-5 εξαιρετικες σειρες, ελληνικες ελαχιστες εως καμια.
therock Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 hyperionsky Dekta ayta pou les,alla perioristikes ston paragonta tou humor,edo leme pos genika den iparxei poiotita stin Ellada,to humor einai ena meros tis parakmis. Gia evropi pou les tora den exo dei kapoia seira alla den amfivalo oti tha killane ta pragmata se antisixi poiotita,alla oso gia ameriki me friends,joey,south Park,Just Shoot Me kai ksero go ti allo den mporeis na peis oti apo pleyra humor tous pernei kai aytous i mpala!
psilos2000 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Για τα φιλαράκια (που τα θεωρό κορυφαία) έχουμε δώσει την Ελληνική Αντρική Απαντηση χρόνια πριν... Της Ελλάδος Τα Παιδιά!!
KaizerSoze Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Pantws gia gousto twn Amerikanwn: Auto to weekend to "Meet the Fockers" perase to Incredibles kai egine i pio epityximeni eispraktika tainia tis xronias me 259,000,000 $.Eixa dei to 1,den exw dei to 2,alla oso kai kalo cast re paidia gia mia farsokwmwdia katastasewn 260M $???
hyperionsky Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 γαλλικο και ναι ειναι γνωστο οτι αντιγραφουμε οτι βλεπουμε εξω' date=' οπως επισις ειναι γνωστο οτι δεν εχουμε καμια μα καμια προτωτυπια. και μπορειτε να λετε οτι θελετε, αλλα απο τις 100 αμερικανικες μπαρουφες βγηκαν 4-5 εξαιρετικες σειρες, ελληνικες ελαχιστες εως καμια.[/quote'] Θέλεις να πεις από τις 1.000 (ή και παραπάνω) αμερικανικές μπαρούφες! Οι άνθρωποι βγάζουν σειρές εδώ και έναν αιώνα (που λέει ο λόγος). Εμείς έχουμε δει 100 στην ελλάδα και άντε (λέω άντε) να βγήκαν 10 καλές ή έστω καλές για την εποχή τους. Και βέβαια είναι θεμιτό ο αμερικανός (/άγγλος/ρώσος/ταϊβανός) και ο έλληνας να μην γελάμε με τα ίδια ακριβώς πράγματα. Εμείς συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με εκείνους, δεν τους κρίνουμε. Και να σου πω την αλήθεια άλλη "απόχρωση" έχει το γέλιο που ρίχνω στα "φιλαράκια" και άλλη στους "απαράδεκτους". Όσον αφορά στην πρωτοτυπία ο Βέγγος γύρισε τον φαλακρό πράκτορα το 1969, ο Mel Brooks γύρισε το Young Frankenstein το 1974... ;-) hyperionsky Dekta ayta pou les' date='alla perioristikes ston paragonta tou humor,edo leme pos genika den iparxei poiotita stin Ellada,to humor einai ena meros tis parakmis. Gia evropi pou les tora den exo dei kapoia seira alla den amfivalo oti tha killane ta pragmata se antisixi poiotita,alla oso gia ameriki me friends,joey,south Park,Just Shoot Me kai ksero go ti allo den mporeis na peis oti apo pleyra humor tous pernei kai aytous i mpala![/quote'] Δεν μίλησα μόνο για τις κωμωδίες απλά τις χρησιμοποίησα για παράδειγμα. Τα περισσότερα show/εκπομπές/τηλεπαιχνίδια/σειρές κλπ είναι format κάποιων τηλεοπτικών δικτύων και έτσι πουλιούνται και αγοράζονται. Μην υπερβάλλεις για τα "φιλαράκια" κλπ. γιατί από δίπλα υπάρχει ο Jerry Springer (αν τον γράφω σωστά)! Άλλωστε ακόμα και εκεί τα αστεία ανακυκλώνονται και τα ξαναπετυχαίνεις 15 επεισόδια πιο κάτω - φυσικό είναι όταν γυρνάς καιγωδενξερωπόσα επεισόδια. Και να σου πω την αλήθεια βαριέμαι κάποια στιγμή όταν ακούω συνέχεια παρόμοια ελαφρά και ανώδυνα σεξουαλικά αστεία μεταξύ ατόμων που έχουν πάει όλοι με όλους. Από την άλλη υπήρξαν περιπτώσεις που για να αποφύγω την ιταλική TV άφηνα στο βίντεο να παίζουν ελληνικές ταινίες - έτσι, ραδιόφωνο, να χω κάτι να ακούω. Εννοείται πως υπάρχουν καλές προτάσεις από όλους αλλά καραδοκούν στην γωνία το dynasty, η λάμψη και το 100 vetrine. Κατά την γνώμη μου πολλές παλιές ελληνικές ταινίες θα έπρεπε να βρίσκονται ψηλά στο παγκόσμιο πάνθεον της κωμωδίας αλλά το hollywood δεν ρώτησε ακόμα την γνώμη μου. Cristina, μπορεί να έχεις δίκιο.Αυτήν την στιγμή μου διαφεύγει....
sotris99 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 ΟΧΙ ΆΛΛΟ BEVERLY HILLS Γιατί καλέ??? Πάνε 4 χρόνια από τότε που τελείωσε! Δεν σου έλειψε??? Δεν σε συγχωρούμε για να μάθεις! Κλαψ! Κάνεις κατάχρηση! Δεν βλέπεις εμένα; Αμοιβαία... :wink: Δεν μίλησα μόνο για τις κωμωδίες απλά τις χρησιμοποίησα για παράδειγμα. Τα περισσότερα show/εκπομπές/τηλεπαιχνίδια/σειρές κλπ είναι format κάποιων τηλεοπτικών δικτύων και έτσι πουλιούνται και αγοράζονται. Μην υπερβάλλεις για τα "φιλαράκια" κλπ. γιατί από δίπλα υπάρχει ο Jerry Springer (αν τον γράφω σωστά)! Άλλωστε ακόμα και εκεί τα αστεία ανακυκλώνονται και τα ξαναπετυχαίνεις 15 επεισόδια πιο κάτω - φυσικό είναι όταν γυρνάς καιγωδενξερωπόσα επεισόδια. Και να σου πω την αλήθεια βαριέμαι κάποια στιγμή όταν ακούω συνέχεια παρόμοια ελαφρά και ανώδυνα σεξουαλικά αστεία μεταξύ ατόμων που έχουν πάει όλοι με όλους. Από την άλλη υπήρξαν περιπτώσεις που για να αποφύγω την ιταλική TV άφηνα στο βίντεο να παίζουν ελληνικές ταινίες - έτσι' date=' ραδιόφωνο, να χω κάτι να ακούω.Εννοείται πως υπάρχουν καλές προτάσεις από όλους αλλά καραδοκούν στην γωνία το dynasty, η λάμψη και το 100 vetrine. Κατά την γνώμη μου πολλές παλιές ελληνικές ταινίες θα έπρεπε να βρίσκονται ψηλά στο παγκόσμιο πάνθεον της κωμωδίας αλλά το hollywood δεν ρώτησε ακόμα την γνώμη μου. Cristina, μπορεί να έχεις δίκιο.Αυτήν την στιγμή μου διαφεύγει....[/quote'] Στην Ιταλία όμως και κάθε Ιταλία έχουν και cable tv και οργανώνουν μαραθώνιους από αγαπημένες σειρές για αυτούς που είναι νοσταλγοί του παρελθόντος...
KaizerSoze Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 PEITE 10!!!ETSI GIA NA MHN MILAME ON THE FLY Peite 10 apo tis "xryses malamatenies Ellhnikes kwmwdies" pou pragmatika itan kales tainies!!Giati an einai na gelame me to "Lemonada the'ete?Apo lemonia i apo portokalia?" TOTE mhn vrisei kaneis to Dump and Dumper kai genika oti exoun kanei i aderfoi Farelli.
sotris99 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Θες δέκα εεε. 01 Υπάρχει και φιλότιμο 02 Οι κληρονόμοι 03 Ο φίλος μου ο Λευτεράκης 04 Θου Βου Φαλακρός Πράκτωρ 05 Θου Βου Επιχείρηση Γης Μαδιάμ 06 Η θεία μου η Χίπισσα 07 Τύφλα ναχει ο Μάρλον Μπράντο 08 Φωνάζει ο κλεφτης 09 Ο κύριος Πτέραρχος 10 Η Ρένα είναι offside (Φοβερό γκομεν@κι η Ελίζα στα νιάτα της) 11 Η χαρτοπαίχτρα Άντε μην γίνει της ανωμαλίας εδωμέσα
hyperionsky Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Σε τυχαία σειρά: 1. Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες. (- Το πλατάνι το μεγάλο του χωριού, δεν θα το ντραπείς βρε 2. Η κόμησσα της φάμπρικας 3. Υπάρχει και φιλότιμο 4. Ο παπατρέχας 5. Ο Ηλίας του 16ου 6. Θανασάκης ο πολιτευόμενος 7. Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι 8. Πολιτεχνίτης και ερημοσπίτης 9. Η κυρά μας η μαμμή 10.Ο Γαμπρός απ' τον Λονδίνο 11.Ο Θόδωρος και το δίκανο 12.Η κυρίες της αυλής (- Εγώ μόνο μία ελευθερία ξέρω, την αμερικάνικη, you know that's all. - Ξέρω ξέρω, να 'ναι κούφια από μέσα και μ' ένα δαδί στο χέρι να βάζει φωτιά στον κόσμο!) 13.Κάτι κουρασμένα παληκάρια 14.Η καφετζού 15.Η χαρτοπαίκτρα 16.Δεσποινίς διευθυντής 17.Της κακομοίρας 18.Τα κίτρινα γάντια (δεν είναι μόνο ο Γκιωνάκης αυτή η ταινία) 19.Ο κύριος πτέραρχος --.Ο Στρατής παραστράτησε (Μόνο και μόνο για την διαχρονικότητά του, αξίζει!)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.