dim_b Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Stin Ameriki posa xalane gia na ftiaksoun kati seires styl 24?Oute to sinolo tou budget olon ton ellinikon seiron den ftanei to 24! Λογικό δεν είναι; Οι Αμερικάνικες σειρές προβάλλονται (και πωλούνται ως DVD) σε όλο τον κόσμο, οπότε αποφέρουν τεράστια κέρδη στα κανάλια που τις χρηματοδοτούν. Σκέψου ότι γιά τις τελευταίες σαιζόν των Friends, μόνο οι αμοιβές των πρωταγωνιστών ήταν 6 εκατομμύρια δολλάρια γιά κάθε επεισόδιο. Μιλάμε γιά κόστος/σαιζόν που θα το ζήλευαν και οι ακριβότερες παραγωγές του Hollywood.
dreaming123 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 dim_b 6 εκατομμύρια δολλάρια??? Kαλά αμα είναι έτσι το budget όλων των ελληνικών σειρών δεν φτάνει σε ένα επεισόδειο των friends...
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 den ine thema budget . ego giati thimame oti oi palioteres elinikes seires itan poli kaliteres ton simerinon .
capthookb Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Λογικό δεν είναι; Οι Αμερικάνικες σειρές προβάλλονται (και πωλούνται ως DVD) σε όλο τον κόσμο' date=' οπότε αποφέρουν τεράστια κέρδη στα κανάλια που τις χρηματοδοτούν.Σκέψου ότι γιά τις τελευταίες σαιζόν των Friends, μόνο οι αμοιβές των πρωταγωνιστών ήταν 6 εκατομμύρια δολλάρια γιά κάθε επεισόδιο. Μιλάμε γιά κόστος/σαιζόν που θα το ζήλευαν και οι ακριβότερες παραγωγές του Hollywood.[/quote'] Μην ξεχνάς πως παίζει ρόλο και η αγγλική γλώσσα, και το πόσοι την μιλάνε στον κόσμο σήμερα (πόσοι την γνωρίζουν τέλος πάντων). Εγώ πιστεύω πως υπάρχουν αξιόλογα σενάρια και άνθρωποι που μπορούν να δημιουργήσουν ωραίες ταινίες και σειρές, αλλά όπως σε πολλά πράγματα στην Ελλάδα, δεν πάνε μπροστά αυτοί που είναι καλοί σε κάτι, αλλά κάπιοι άλλοι.
KaizerSoze Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Gia to badget: Mazi sas se ola,alla to The Office pou g*** kai dernei se US kai UK,pisteute oti exei tromero badget,or at least badget pou na min mporei na kalyfthei apo Ellada?? Kalo tha itan otan lete gia badget,na lambanete ypopsin kai tis plythoristikes diafores.Stin Ameriki enas "Friend" eperne 1 ek to episodeio,diladi 22 ek dollaria ton xrono,se mia xwra omws pou apoti xerw enas "logikos misthos" einai 130-140 xiliades dollaria ton xrono,diladi peripou 45 ek palies draxmes,misthos oxi apla megalos alla super akoma kai gia ena mesaio stelexos epixeirhsewn edw.Ok,vale forous ktl,dekton.Pou thelw na katalixw?Allos o misthos makigier/ilektrologwn/montaz ktl stin Ameriki kai allo edw,min lete to kathe episodeio 24 kanei xerw gw 1 ek dollaria ara edw tha kanei 1 ek euro,edw pithanotata tha kanei 300,000 euro(pou kai pali 100 myria einai tragika kai den tha ta dwsei kanena kanali,apla to anefera.Ase pou den nomizw na apaitei kaneis 24 i Smallville,egw kai me tin Zina euxaristimenos eimai:))1 ek dollaria enas Friend den shmainei re paidia pws o X Papakaliatis as poume tha pernei kai autos 1 ek dollaria ara edw paidia den exoume 6 ekatomryia dollaria to episodeio.Egw sou lew pws me 6 ek DRAXMES to episodeio aneta mazeueis 6 Friends(oi opoioi prin itan agnwstoi etsi?Ara kai edw den thes tipota markizes).Tha mou peis kai pali polla einai,thes gia cast mono 120 ek,opote ypologise ena 200ari otan me kamia 100ara-120ara gyrnas to Fame Story kai xezese sto frago,apla den thewrw pws kai edw einai TOOOOOOOOOOOSO aplhsiasto wste na mhn exei ginei ena peirama re aderfe,na pei o ANt1 as poume na kanei ena peirama mias action series typou "Tmima Ithwn"(antigrafi tou Miami Vice diladi) me to diplasio badget ana eisodeio wste na vgei safws kalyteri.Egw eilikrina tha tou edina mia eukairia. Gia ta senaria: Egw exw parathrhsei kati allo->Molis vroun(h nomisoun pws vroun) mia "syntagi" milame tis allazoun ton apopato.Twra imaste stin fasi tis antigrafis Sex and the city,Ntanta ktl.Exoun vgei 34 seires san to SatC,alles 3 san tin Ntanta ktl.Pio palia vgainan oles oi seires styl Giwrgos Kwstantinou,enw prin mia 8aetia zousame tin periodo Xari Rwma(kai akoma tin zoume).Molis kanei kapoios ena hit-axizei den axizei-oloi peftoun na paroun kommati apo auti tin pita.Edw stin Ameriki puxoun terastio koino,kai panw apo 2 ante 3 seires sto idio yfos den paizei(diladi paizei,apla oi 2 autes tha paroun olo to "xarti")
dim_b Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Το θέμα είναι ότι γιά να κάνεις κάτι καλό χωρίς να ξοδέψεις τρελά λεφτά, χρειάζεται δυνατό σενάριο. Ποιός θα το γράψει όμως, αφού όλο οι ίδιοι άνθρωποι ασχολούνται με την τηλεόραση οπότε ακόμα και αν υποθέσουμε ότι είχαν κάτι να δώσουν, έχουν στερέψει πιά από ιδέες.
Vole Maulder Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Εγώ έχω την εξής απορία: αν κάποιος από εμάς, κάποιος δλδ άσχετος με το χώρο της τηλεόρασης και του όλου κυκλώματος, είχε ένα πρωί μια πολύ καλή ιδέα, έγραφε ένα σενάριο και το πήγαινε σε ένα κανάλι, θα το εξέταζαν ή θα του έλεγαν "φίλε πως σε λένε; Πως;; Τον π....!" Γιατί ωραία, έστω ότι έχουν στερέψει όλοι όσοι γράφουν. Περιμένοντας να τους έρθει η έμπνευση καλό θα ήταν να κοίταζαν και κάπου αλλού παρά να μας πουλάνε ονόματα αντί για σενάρια.
Toufas Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 dim mou thimises mia ataka sto mad tv.... coming this fall...the experiment that will shock the foundations of television....we got people to write the story who have something different....THEY ARE PROFESSIONALS we even got real ACTORS....and the set is not a real home (sponta gia ta realitys) but A STUDIO...
Cristina Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Genika to programma tis ellinikis dimosias TV Ελπίζω να μην εννοείς την Κρατική Τηλεόραση... :roll: Είναι η μόνη που κρατάει ένα επίπεδο και ο μόνος λόγος για να βλέπω ακόμα που και που λίγη TV. Δηλαδή τώρα, πράγματι, πιστεύετε πως δεν υπάρχουν ικανοί άνθρωποι να γράψουν σενάρια ή ότι δεν υπάρχουν λεφτά (που σιγά πια... μην είναι αυτό το μυστικό μιας 'καλής' (υποκειμενικό) σειράς). Σκεφτήκατε όλοι εσείς οι φίλοι του Αμερικανογελοίου ( ) humor ότι πάψατε να γελάτε με αυτά που γελάει ο Έλληνας γενικότερα και γι αυτό σας φαίνονται ξενέρωτες οι Ελληνικές σειρές; Μπορεί εδώ μέσα να είστε 10-20 που διαμαρτύρεστε, αλλά έξω είναι 178234672345 Έλληνες που ψοφάνε και τέτοια θεάματα. Σας δίνουν αυτό που νομίζετε ότι θέλετε να δείτε... Το πρόβλημα, νομίζω, είναι κάπου αλλού που ουδεμία σχέση έχει με την ίδια την τηλεόραση και το χάλι της... :roll:
KaizerSoze Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Autoi oi "178234672345" prepei na tis goustaroun apo monoi tous giati apoti vlepw stis metriseis "To kafe tis Xaras",meta ekeino me tous Tourkous kai meta 356 Fame Story kai Tatianes kai ta ypoloipa kati eleina pososta kai mpainoun stin 10ada apla giati den yparxoun alles epiloges
adi32 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Τα καναλια εχουν καταντησει μεσα προωθησης συμφεροντων και σκυλαδικων Για να γινει μια αξιολογη σειρα χρειαζονται ελαχιστα λεφτα Εγω εχω κοψει εδω και χρονια την Ελληνικη tv και εχω βρει την ησυχια μου με δορυφορικη και dvd
sotris99 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Ελπίζω να μην εννοείς την Κρατική Τηλεόραση... :roll:Είναι η μόνη που κρατάει ένα επίπεδο και ο μόνος λόγος για να βλέπω ακόμα που και που λίγη TV. Σε αυτό θα συμφωνήσω με την Χριστίνα. Η ελληνική κρατική τηλεόραση δεν έχει να επιδείξει μόνο ελληνικές αξιόλογες σειρές αλλά κυρίως αξιόλογες εκπομπές κάθε είδους. Προσωπική μου άποψη είναι ότι κακώς την βρίζουν όσοι την βρίζουν γιατί είναι η μόνη τηλεόραση που έχει τόση πολυπλευρικότητα (προσωπικά πολύ λίγες φορές έχει τύχει να παρουσιάσει ντοκυμανταίρ η ιδιωτική τηλεόραση εκτός από τις εικόνες στον alpha κάποια άλλα που μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού). Αλλά για να μην ξεφεύγω θέλω να πω ότι οι ελληνικές σειρές προσαρμόζονται στα γούστα της πλειοψηφείας του ελληνικού κοινού' date=' ένα κοινό το οποίο έχει την λογική της επιθεώρησης ή των reality... Δηλαδή τώρα, πράγματι, πιστεύετε πως δεν υπάρχουν ικανοί άνθρωποι να γράψουν σενάρια ή ότι δεν υπάρχουν λεφτά (που σιγά πια... μην είναι αυτό το μυστικό μιας 'καλής' (υποκειμενικό)[/size'] σειράς). Υπάρχουν ικανοί ανθρωποι πως δεν υπάρχουν. Και χρήματα υπάρχουν. Υπήρξαν πολλές αξιόλογες σειρές (εγώ προσωπικά δεν είμαι φίλος της κωμωδίας (i hate comedies!!! εξαίρεση αποτελούν πολύ λίγες σειρές πχ Friends)) με πολύ ΔΥΝΑΤΟ σενάριο οι οποίες χάθηκαν στον τυφώνα των prime time σειρών οι οποίες δεν κουράζαν το ελληνικό κοινό (ίσως δεν θέλουμε να κουραστούμε και πολύ). Μια από τις σειρές στις οποίες αναφέρομαι είναι η Επιφάνεια με την Πέμη Ζούνη (αχ) και την Μαρία Πρωτόπαππα (διπλό αχ). Πολύ καλό σενάριο. Αλλά όταν τελείωσε δεν ξαναπροβλήθηκε ποτέ. Το θέμα είναι ότι γιά να κάνεις κάτι καλό χωρίς να ξοδέψεις τρελά λεφτά, χρειάζεται δυνατό σενάριο[/b']. Ποιός θα το γράψει όμως, αφού όλο οι ίδιοι άνθρωποι ασχολούνται με την τηλεόραση οπότε ακόμα και αν υποθέσουμε ότι είχαν κάτι να δώσουν, έχουν στερέψει πιά από ιδέες. Επιφάνεια! :wink: Σκεφτήκατε όλοι εσείς οι φίλοι του Αμερικανογελοίου ( ) humor ότι πάψατε να γελάτε με αυτά που γελάει ο Έλληνας γενικότερα και γι αυτό σας φαίνονται ξενέρωτες οι Ελληνικές σειρές; Αμερικανογελοίο humor δεν έχουν μόνο οι αμερικάνικες σειρές αλλά και πολλές ελληνικές σειρές οι οποίες είναι κακά αντίγραφα σειρών που έκαναν παγκόσμια επιτυχία. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τις ελληνικές σειρές βέβαια... Η warner προσπαθώντας να συνεχίσει τα φιλαράκια μετά την άρνηση των περισσότερων πρωταγωνιστών να συνεχίσουν (δέκατος κύκλος δεν ήταν να βγεί) έβγαλε ένα κακό αντίγραφο της σειράς το joey (προσωπική άποψη έχοντας δει τα πρώτα 8 επεισόδια [μετά ζήτησα από τον θείο στην αμερική να μην μου φέρει άλλα]. Ο έλληνας πιστεύω ότι είναι πιο κοντά στην κουλτούρα του με τις ελληνικές σειρές του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου και όχι με τα προιόντα που μας προσφέρουν στις 9:00 το βράδυ κάθε βράδυ. Αλλά εδώ οι ειδήσεις καταντήσαν reality οι σειρές θα μας πειράξουν... Τα κανάλια ακολουθούν το κύμα. Αν θέλαμε και το διαφορετικό θα ξαναπρόβαλλαν την Επιφάνεια... Φταίμε όμως και εμείς που θέλουμε και την ψιλοτσοντούλα μας. Όταν όμως έχει να κάνει με το internet τότε αλλάζουμε στάση... Μπορεί εδώ μέσα να είστε 10-20 που διαμαρτύρεστε' date=' αλλά έξω είναι 178234672345 Έλληνες που ψοφάνε και τέτοια θεάματα.Σας δίνουν αυτό που νομίζετε ότι θέλετε να δείτε... Το πρόβλημα, νομίζω, είναι κάπου αλλού που ουδεμία σχέση έχει με την ίδια την τηλεόραση και το χάλι της... :roll:[/quote'] Και μετά λες εμάς ότι ξενερώνουμε με τις ελληνικές σειρές που όπως και να έχει είναι παρακμή... Το ότι ψοφάνε οι έλληνες για τέτοια θέματα είναι γεγονός... αλλιώς δεν θα πρόβαλλαν κάθε μέρα σειρές... Πρωί Μεσημέρι Βράδυ. Άσε τα καλοκαίρια. Αυτό το Ρετιρέ το έχουν ξεσκίσει!!! Και κάτι άλλο. Δεν είναι όλες οι αμερικανικές σειρές του αμερικανικογελοίου humor... Everwood, Smallville, The OC, Charmed, 7th Heaven, Gilmore Girls, 24 (σειρές που παίζονται τώρα στην αμερική και ευρώπη). Και μην ξεχνάτε ότι το Beverly Hills 90210 όταν προβαλλόταν είχε μεγαλύτερη ακροαματικότητα από κάθε άλλη σειρά σε σημείο που αναγκάστηκε ο antenna εκείνη την χρονική περίοδο να μην βάζει ελληνική σειρά αλλά κάποια επανάληψη του ΑΜΑΝ. Λογικό δεν είναι; Οι Αμερικάνικες σειρές προβάλλονται (και πωλούνται ως DVD) σε όλο τον κόσμο' date=' οπότε αποφέρουν τεράστια κέρδη στα κανάλια που τις χρηματοδοτούν.Σκέψου ότι γιά τις τελευταίες σαιζόν των Friends, μόνο οι αμοιβές των πρωταγωνιστών ήταν 6 εκατομμύρια δολλάρια γιά κάθε επεισόδιο. Μιλάμε γιά κόστος/σαιζόν που θα το ζήλευαν και οι ακριβότερες παραγωγές του Hollywood.[/quote'] Νόμιζα ότι η αμοιβή τους ήταν στα 2 εκατομμύρια... Συγγνώμη για το μέγεθος του thread αλλά θεώρησα σωστό να πω τις απόψεις μου στην κοινότητα και προς Θεού δεν καταφέρομαι εναντίον της Χριστίνας (κάθε άλλο η Χριστίνα είναι από τα μέλη του φόρουμ που εκτιμώ, χρησιμοποιεί πολύ καλά το γραπτό λόγο, και γράφει στα ελληνικά [συγγνώμη αλλά όσα χρόνια να περάσουν τα greeklish πάντα στο λαιμό θα μου κάθονται]) ΥΓ Το dvd είναι μεγάλο πλεονέκτημα!!! Δυστυχώς δεν εφαρμόζεται πάντα κλαψ (Beverly Hills 90210, MacGyver)
therock Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Se ayto pou eipe i Cristina pistevo pso exei kapoio dikio!Isos emeis san laos exoum xamila stadar,kai na skeftetontai giati na dosoume 5million USD apo tin stigmi pou tha fane ena oti katsei programma? kai ontos apo tin stigmi pou to 90% apodexetai ayto pou provalletai kai den kleinei tis tileoraseis oste na pesoun ta psososta katakorifa o kathe paragogos tha menei eyxaristimenos!
qspock Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Τα καναλια εχουν καταντησει μεσα προωθησης συμφεροντων και σκυλαδικωνΓια να γινει μια αξιολογη σειρα χρειαζονται ελαχιστα λεφτα Εγω εχω κοψει εδω και χρονια την Ελληνικη tv και εχω βρει την ησυχια μου με δορυφορικη και dvd Ακριβως τα ιδια πιστευω φιλε μου. Οι απαραδεκτοι ειχαν βγει σε μια εποχη οπου υπηρχε καποια ποιοτητα στα ιδιωτικα καναλια, στις αρχες τους. Θυμαμαι οταν προτοξεκινησαν ειχαν προγραμμα εφαμιλο των sky1 και super. Μετα βαλανε και δικες τους σειρες (αρχικα υπηρχαν και αξιολογες οπως οι απαραδεκτοι) και σιγα σιγα καταντησαν σε αυτο το χαλι που ειναι πολλα χρονια τωρα. Εβλεπα τα ιταλικα δορυφορικα καναλια τη δεκαετια του 80 κι ελεγα κοιτα ρε τι αθλιο προγραμμα που εχουν, πως τα βλεπουν αυτα? Μονο reality show ηταν. Νατα μας κι εδω! Ο,τι ποιο φτηνο μας δειχνουν και οσο καταφερνουν και το πλασαρουν γιατι πολλοι καθονται και τα βλεπουν δεν υπαρχει σωτηρια...
epote Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 αλλά έξω είναι 178234672345 Έλληνες που ψοφάνε και τέτοια θεάματα. μαλλον δεν διαβασες το τοπικ "ελληνες θεατες" για να βγαλεις ορισμενα συμπερασματα. αλλα παλι απο προκαταληψεις παμε μια χαρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.