Προς το περιεχόμενο

Provlima me Gigabyte kai Sempron temperature.

markospap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Geia sas paidia,

Exw mia mhtrikh Gigabyte GA-7N400 Pro2 (Rev 1.0) kai prosfata evala se afthn ena CPU AMD Sempron 3000+. To provlhma mou einai pws h thermokrasia tou cpu einai poly megalh! 55 (idle) - 65 (load) C otan to case exei 30 C! To cooler einai auto pou yphrxe sto box tou cpu. H mitriki exei to teleytaio bios. Ti mporw na kanw? Exei kaneis kamia idea? An exei kaneis na proteinei allh psyxtra, tha hthela ayth na mhn kanei poly thorivo.

Eyxaristw...

Δημοσ.

thn thermokrasia thn eida kai apo ta dyo auta pou anafereis. kai apo to EasyTune pou einai ena programma gia thn mitriki pou trexei se Win kai apo to BIOS. Nomizw pws einai arketa paralogh h thermokrasia auth!

Δημοσ.

Είναι γνωστό ότι οι Gigabyte δίνουν κανα δεκάρικο + στις θερμοκρασίες. Θερμοαγώγιμη έχεις βάλει ή άφησες την τσίχλα που είχε η box ψύκτρα επάνω; Αν δεν έχεις βάλει σε συμβουλεύω να το κάνεις. Artic Silver 3 ή 5 είναι από τις πιο καλές.

Δημοσ.

kala to easy tune min to poliempisteuesai giati an allakseis to bios pithanotata na sou vgazei alles times.mporeis na valeis a.s. gia arxi opos sou eipe o manik,na veltioseis tin roi aera sto kouti sou kai meta an den deis apotelesma na pareis mia kainourgia psiktra.

Δημοσ.

Dystyxws paidia ola auta pou mou anaferete ta exw hdh kanei! Exw valei a.s. exw ftiaksei to kouti na aerizete poly kala (symfwna me plhrofories pou vrhka edw sto forum) kai otan evala panw mia poly kalh psyxtra ths coolermaster to mono pou katafera einai na katevei h temp. 3 C! Kai fysika na kanei to pc san aeroplano apo ton thorivo...

Euxaristw pantws gia ta posts sas...

Δημοσ.

ΧΕ χε...τη Hyper 6!!check sign.... :D:D:D:D

Δυσκολα ο sempron να χτυπάει τετοιες θερμοκρασίες...Κατι άλλο παιζει!Εγω νομίζω ότι απλά η gigabyte βγαζει μουφα bios γι αυτο και δε φτιάχνει η θερμοκρασία...Δοκίμασε καλου κακου και κανενα άλλο monitor!!

Δημοσ.

otan les allo monitor phovos ennoeis kapoio allo programma se win perivallon pou na deixnei thermokrasia? H CoolerMaster den thymamai poia akrivws einai alla exei poly megalh psixtra kai megalo metalliko anemisthra.

Δημοσ.

Ναι κάποιο άλλο προγραμμα που τρεχει σε win...Αλλα τωρα πρόσεξα ότι και στο bios είπες ότι σου δείχνει τα ίδια!Είσαι σίγουρος ότι πατάει καλά η ψυκτρα?

Δημοσ.

File phovos thn koitaksa thn psixtra kai pataei kala. Allwste thn exw allaksei 2 fores kai pali ta idia. Den mporw na katalavw giati. Oloi douleuoun ton Sempron se 35 - 40 C kai egw se 55 - 65 C! Ti na pei kaneis???

Δημοσ.

markospap,τις θερμοκρασιες σου θα τις χαρακτηριζα φυσιολογικες.Κι αυτο γιατι εχω τη μητρικη αυτη (αλλα σε εκδοση χωρις SATA) και ΧΡ 2600+@3000+

Ειναι λιγο αυξημενες αλλα οχι και πολυ ανησυχητικες.Το καλοκαιρι ομως θα αυξηθουν κι αλλο.

Ετσι προτεινω:

1.Καθαρισμα της ψυκτρας (αν ειναι καθαρη/καινουρια το παραλειπεις)

2.Εφαρμογη θερμοαγωγιμης παστας στην ψυκτρα/αφαιρεση αυτοκολλητου

3.Δημιουργια καλου εξαερισμου στο κουτι (ανεμηστηρες σε σωστες θεσεις και σωστη κατευθυνση ροης)

4.Δε πιστευω να το χεις διπλα στο καλοριφερε ε :P

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κι εγω εχω την Gigabyte GA-7N400 Pro2 (Rev 2.0) και sempron 2600+ και οι θερμοκρασιες που μου βγαζει ειναι 55-65 βαθμους και μεσα απο τα windows και στο bios. Το κουτι το εχω ανοικτο. Θεωρησα οτι ειναι φυσιολογικες τιμες για sempron 2600 γιατι τα ιδια κανει και σε εναν ξαδερφο μου ο ιδιος επεξεργαστης με αλλη μαρκα motherboard. Για να μην καταπονειται ο επεξεργαστης εχω ριξει το FSB στα 133 αντι του 166 που ειναι το κανονικο και τωρα εχω απο 47-57 βαθμους. Τι μπορει να φταιει; Αληθεια δουλευουν αυτοι οι επεξεργαστες σε 40 βαθμους;

Δημοσ.

Φιλε οι Gigabyte συνηθιζουν να δειχνουν μερικους βαθμους παραπανω. Παντως υπαρχει περιπτωση να μην παταει καλα η ψυκτρα λογω κακης σχεδιασης. Μιλαω για απειροελαχιστη κλιση που μπορει να κανει την ψυκτρα να μην εφαπτεται σωστα με τον επεξεργαστη. Ειχα προβλημα με μια Thermaltake Polo την οποια λιανα σε τορνο και ελυσα το προβλημα. Βεβαια αυτο ειναι το τελευταιο πραγμα που μπορεις να κανεις.

Δημοσ.

Εγω με τον ΧΡ μου (υπενθυμιζω 2600+@3000+) και την Gigabyte μητρικη μου παντως με την Thermaltake Polo εχω αυτη τη στιγμη 37 βαθμους....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...