Προς το περιεχόμενο

Πώληση 24/08/2024 10:13 πμ

ΝΕΟ

ZLT x25 pro 5G router WiFi6 με Dual Carrier Aggregation, DDNS, 2 Ethernet ports & SMS interface

190 €

  • εμφανίσεις: 570
  • 2 παρακολουθούν
Επικοινωνία με Πωλητή

Επικοινωνήστε με τον πωλητή μέσω προσωπικών μηνυμάτων. Αποφύγετε τραπεζικές καταθέσεις

skalogir

skalogir (61)

Μέλος από: 02/04/2017

98%

Ποσοστό αξιολογήσεων

  • Feedback 62
  • Negative Feedback 1

Πόντοι κοινότητας: 0

Εξαιρετικός, ξεκλείδωτος (για όλα τα δίκτυα) και δοκιμασμένος 5G router ZLT x25 pro σε απίστευτη τιμή. Υποστηρίζει Dual Carrier Aggregation, που είναι πολύ σημαντικό για όσους έχουν αποφασίσει να αγοράσουν 5G router + unlimited data plan ως εναλλακτική στο broadband διότι μπορεί να εναλλάσεται και να συνδιάζει 2 μπάντες/συχνότητες 5G ή μία 5G και μία 4G ανάλογα με το σήμα στην περιοχή σας. Το 5G δεν έχει καμία σχέση με τις τεράστιες διακυμάνσεις του 4G για όσους έχουν απογοητευτεί από 4G router. Σε εμένα που έχω αδύναμο 5G σήμα (δείτε το κόκκινο φωτάκι στις ενδείξεις) πιάνω τις ταχύτητες που δείχνει η φωτογραφία (από 250 mbps έως 400 mbps download). Οι μετρήσεις έγιναν με nano sim cosmote. Επίσης πολύ σημαντικό ο 5G router που θα διαλέξετε να υποστηρίζει SA (5G+) και NSA (5G) κάτι που ο συγκεκριμένος το υποστηρίζει. Πιο αναλυτικά οι υποστηριζόμενες μπάντες είναι:

NR:n1/n3/n5/n7/n8/n20/28/n38/40/41/77/78

FDD: B1/B3/B5/B7/B8/B20/B28/B32

TDD: B38/B40/B41/B42/B4

Πολλοί 5G router, ειδικά οι φτηνοί υποστηρίζουν ένα υποσύνολο αυτών των συχνοτήτων. Επίσης έχει 2 Ethernet ports. Επίσης για τους ψαγμένους υποστηρίζει Firewall, VPN, DDNS. Έχει SMS interface για να βλέπετε τα SMS που λαμβάνετε αλλά και να μπορείτε να στείλετε SMS. Αυτό είναι σημαντικό αν αποφασίσετε να πάτε σε ενεργοποίηση πακέτου καρτοκινητής χωρίς δέσμευση συμβολαίου που όμως η εφαρμογή σας πετάει κατά καιρούς και πρέπει να λάβετε SMS για να ξαναμπείτε. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να βγάζετε και να βάζετε την SIM. Tο what's up έχει unlimited data με 6.5 ευρώ/εβδομάδα για όσους χρειάζονται internet περιστασιακά (πχ εξοχικό)  ενώ Vodafone και Cosmote προσφέρουν 5G unlimited data plan χωρίς throttling στα 26-27 ευρώ το μήνα με λίγο ψάξιμο.

Όσον αφορά τον θέμα latency και εδώ είμαστε πολύ καλά. Κατά μέσο όρο 30-40 ms. Αν βρίσκεστε σε μεγάλο αστικό κέντρο με υποστήριξη 5G+ οι ταχύτητες και το latency θα είναι απείρως καλύτερα. Η δική μου περιοχή υποστηρίζει μόνο 5G (NSA). Επίσης όταν κάνετε δοκιμές με το κινητό σας για να δείτε που έχετε καλό σήμα στο σπίτι και τι ταχύτητες πιάνετε είναι σημαντικό να τις κάνετε με κινητό μεσαίας κατηγορίας κατελάχιστον. Διαπίστωσα ότι τα φτηνά 5G κινητά έχουν πολύ υποδεέστερο 5G module. Κινητό αξίας 100 ευρώ στο ίδιο σημείο στο σπίτι μου έδινε 150 mbps ενώ κινητό μεσαίας κατηγορίας 400 ευρώ μου έδινε 250-400 mbps όσο δηλαδή και ο ρούτερ. Και τα δύο κινητά είχαν ίδιο 5G σήμα στην κεραία.. Το αναφέρω αυτό γιατί είναι πιθανό να πιάνετε μεγαλύτερες ταχύτητες από αυτές που σας δίνει το κινητό σας.

Στο WiFi κομμάτι είναι WiFi 6 με δύο μπάντες 2.4/5GHz. Οι μετρήσεις που φαίνονται εδώ είναι μέσω της μπάντας 5GHz. H 2.4 βγάζει μέχρι 100 mbps περίπου κάτι που ισχύει σε όλους τους ρούτερ.

Δεν χρειάζεται καμία ρύθμιση εκτός ίσως από αλλαγή Wifi ονόματος και κωδικού. Δουλεύει άμεσα με το που θα μπει η sim κάρτα αλλά έχει και δυνατότητα ορισμού APN point χειροκίνητα μέσα από τις ρυθμίσεις. Φροντίστε να μην έχετε κωδικό PIN στην SIM ή αν έχετε να μπείτε στο interface του router και να τον βάλετε εκεί για να ξεκλειδώσει η SIM. Για όσους δεν γνωρίζουν πώς να το κάνουν αυτό μπορούν να δωθούν οδηγίες. Αν η SIM κάρτα είναι καινούρια πρέπει πρώτα να μπει σε κινητό τηλέφωνο, να γίνει χρήση δεδομένων για λίγο από το κινητό για να ενεργοποιηθεί το 5G και μετά να μπει στον ρούτερ.

Μια εξαιρετική λύση για όσους έχουν είτε πρόβλημα με τις ταχύτητες Ίντερνετ στην περιοχή ή θέλουν κάτι πιο φτηνό από τις fiber τιμές των 3 μεγάλων παρόχων. Σε δοκιμαστική λειτουργία 2 εβδομάδων με βαριά χρήση Streaming 4K περιεχομένου και πάρα πολλά speed test έχει δουλέψει απροβλημάτιστα, χωρίς διακοπές ή ιδιαίτερη πτώση ταχύτητας. 

H συσκευασία περιέχει καλώδιο ethernet.

Αυτή τη στιγμή ο πιο φτηνός ρούτερ με τα πιο πάνω χαρακτηριστικά (μπάντες, Dual Carrier Aggregation) έχει 250 ευρώ και δεν έχει λειτουργία SMS!

Υπάρχουν διαθέσιμα 2 τεμάχια σε κατάσταση καινούριου. Έρχεται με εγγύηση ενός έτους. 

Η τιμή περιλαμβάνει τα μεταφορικά αλλά όχι την αντικαταβολή.

Βρίσκομαι Πτολεμαίδα. 

skalogir

skalogir (61)

Μέλος από: 02/04/2017

98%

Ποσοστό αξιολογήσεων

  • Feedback 62
  • Negative Feedback 1

Πόντοι κοινότητας: 0

Δημιουργία λογαριασμού ή συνδεθείτε για να επικοινωνήσετε με τον πωλητή

Πρέπει να είστε μέλος για να επικοινωνήσετε με έναν πωλητή

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...