Θυμάστε τα Nike MAGs του Marty McFly από τη ταινία Back to the Future; Αν και τα παπούτσια που σχεδίασε ο Tinker Hatfield έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν σε περιορισμένα αντίτυπα, σήμερα είναι σχεδόν ακατόρθωτο και εξαιρετικά δαπανηρό να αποκτήσει κάποιος ένα τέτοιο ζευγάρι.

Να αναφέρουμε ότι 1500 ζευγάρια δημοπρατήθηκαν το 2011 μέσω της πλατφόρμας του ebay για το The Michael J. Fox Foundation που είναι αφιερωμένο στην έρευνα για την καταπολέμηση της νόσου του Πάρκινσον μαζί με ακόμη 10 ζευγάρια που κληρώθηκαν σε δέκα τυχερούς από την ίδια την Nike. Το 2016, η Nike για ακόμη μία φορά διοργάνωσε μία κλήρωση για 89 ζευγάρια της self-lacing έκδοσης των Nike MAG, έχοντας τον ίδιο σκοπό.

Αν πάντως σας ενδιαφέρουν τα sneakers που διαθέτουν μηχανισμό αυτόματου δεσίματος των κορδονιών, σαν της self-lacing έκδοσης Nike Mag ή του μοντέλου HyperAdapt 1.0, η Αμερικάνικη εταιρεία μαθαίνουμε ότι ετοιμάζει κάτι καινούριο με την εντυπωσιακή τεχνολογία self-lacing.

Η πρώτη έκδοση της σιλουέτας «HyperAdapt» ανακοινώθηκε στην εκδήλωση Nike Innovation 2016 έχοντας την ονομασία Nike HyperAdapt 1.0 (την σχεδίαση ανέλαβαν οι Tinker Hatfield και Tiffany Beers όπως είχαν κάνει και στην 2η έκδοση της σιλουέτας Nike MAG) έχοντας αρκετά υψηλό κόστος (κοντά στα €650, που είναι αρκετά υψηλό για «retail»). Σύμφωνα με την Nike, η τεχνολογία E.A.R.L. (Electric Adaptable Reaction Lacing) κάνει δυνατή τη δημιουργία παπουτσιών με μηχανισμό αυτόματου δεσίματος, προσαρμόζοντας ηλεκτρονικά τα κορδόνια, την πίεση και την εφαρμογή στο περίγραμμα του ποδιού.

Τώρα, μαθαίνουμε ότι η Nike πρόκειται να ανακοινώσει την επόμενη έκδοση της τεχνολογίας μέσα στο 2019. Πιο συγκεκριμένα, η Nike θα κυκλοφορήσει ένα ζευγάρι παπούτσια HyperAdapt για μπάσκετ που θα κοστίζουν περίπου $350 και θα ενσωματώνουν βελτιωμένη τεχνολογία self-lacing, που θα είναι φθηνότερη και πιθανόν ελαφρύτερη. O CEO της εταιρείας, Mark Parker δήλωσε ότι στην Nike έχουν «ένα έξυπνο παπούτσι που σχεδιάστηκε για το τέλειο «fit» και αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στο να προάγουμε και να συνδέσουμε τον ψηφιακό μας μετασχηματισμό με ένα προϊόν».

Engadget